Дали бебето се отбива само?

• 340
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, мами!
Малката ми дъщеря е на 11 месеца. Захранена е през шестия си месец, като всички дневни хранения са немлечни, защото си е лакома и всичко ѝ се  услажда. Бяха останали две млечни -  в 21и в 6.  Преди месец обаче спря да се буди в 6. От доста време сукането в 21 си ѝ беше просто асоциация за заспиване, но не съм имала проблеми с това и ѝ предлагам всяка вечер, като напоследък сучеше по минута - две и сама спираше и си слагаше бибата. Тази вечер дори и толкова не сука и взе да хапе, после пак си взе бибата и я приспах.
Това може ли да се приеме за доброволно отбиване от нейна страна?
Дали да не ѝ предлагам от преходните млека, не от биберон, разбира се?
Захранена е с извара, кисело мляко и обезсолено сирене от млечните.
Много ми е странно, тъй като голямата ми дъщеря си беше страстно кърмаче и нямаше изглед някога да поиска сама да спре.
Пс.: така или иначе смятах да кърмя до годината, но не по-малко.

# 1
  • София
Ха, на такова изглежда, но наистина май до 2г е хубаво да има "млечно" хранене дори и с АМ да е.
Вижте сега покрай жегите как ще е, но ако наистина е така, супер, че се е отбила сама.

# 2
Моята дъщеря така се отби сама на 1 година. Сучеше все по-кратко, кърмата намаля много, тръгваше бавно и тя се ядосваше, накрая напълно отказа да суче, въпреки моето упорство. Аз обаче вече бях вкарала АМ и й го давам и досега (на 1год и 8 месеца е), сега се чудя пък него как да отказвам защото си го търси и няма изгледи да спре.
След годинката вече няма нужда от АМ щом си яде кисело мляко и сирене, това е достатъчно.

# 3
И аз имам опасения, че после няма пък ам да можем да махнем. Затова мисля, ако го давам да е в храната, а не за пиене.

# 4
Отбива се детето. Пораснало е Simple Smile
Всяко дете е различно и нуждата му да суче е до различно време според мен. Не може всички да са по калъп. След годинката няма нужда от АМ. Кърменето може да продължи и до по-късна възраст, заради антителата в кърмата и имунните ефекти. Адаптираното мляко няма ефект върху имунитета. Дава се при липса на кърма и няма смисъл от него след годинката. Не е заместител на разнообразното хранене.
Щом си има апетит и се храни добре е нормално да махне млякото.

Общи условия

Активация на акаунт