Отговори
# 15
Ашвагандата не изключва емоциите. Действа успокоително подтискайки хормони, които се свързват с гнева, плачливостта и избухливостта. Разбира се не при  всеки действа така.

Ашвагандата е фитоестроген. Като такъв не бива да се приема дълго. И въобще не бива да се приема от хора, в чиито фамилии има хормонозависим рак, рак на гърдата и матката. Всички жени над 50 и в менопауза въщо трябва да избягват ашвагандата заради естрогеновата доминантност, която създава.

# 16
А всъщност защо не бива да се приема повече от 6 месеца?

# 17
Горе са Ви написали защо. За успокояване на емоциите препоръчвам (от опит) Л-теанин. Помага и при депресивни/тревожни състояния.

# 18
Здравей, от 1 седмица пия, никакъв ефект не видях и реших да споделя в една фб група.
Разсмяха ми се и казаха, че след три месеца имало ефект.Било е билково хапче, а не лекарство.
Разочарована съм, пак съм стресирана предостатъчно и продължавам да се събуждам изморена сутринта.

# 19
  • София
А пускали ли сте си изследвания за тая умора? Например желязо?

# 20
Имам проблеми с хормоните , пия си лекарството, но исках да пробвам и това.

# 21

С кои хормони имате проблем? Щитовидната ли?
Пиете ли метилирана фолиева киселина и добавки за правилно усвояване на елементите свързани с умората?

# 22

С кои хормони имате проблем? Щитовидната ли?
Пиете ли метилирана фолиева киселина и добавки за правилно усвояване на елементите свързани с умората?
Пия доста витамини, включително фк.
За щитото си пия и друго хапче, но пак съм стресирана и уморена, въпреки, че хормоните са в нормалната граница.

# 23
Вятър и мъгла е тая Ашваганда. По-спокоен може и да станеш като ти свали кръвното. Но конкретно при мен имаше ужасни странични действия, едно от които е, че почти не излизах от тоалетната - колики, спазми итн. Отделно замаяност и чувство за отмалялост, все едно всеки момент ще припадна.

# 24
Това не са странични действия. Ашваганда е адаптоген. Адаптодогените са модулатори. Модулация означава регулация. Функцията на всички органи и системи е взаимно свързана, т.е. - за да се оправи едно, се “разваля” друго.
Отделен е въпросът какъв препарат приемате (производител, суровина, технология, бионаличност). В добавка и въпросът с оптимизация на терапията, синергични ефекти и т.н.

# 25
Дренка,ти с  тълкувания от речника ли тръгна да се котираш?
Специалист по алтернативна медицина ли си вече ??
Че си психоложка и учителка по разни предмети, вече поназнайвахме, ама холистик Thinking

# 26
Холистик - да. Алтернативен специалист - не съм, малко ги бъркате нещата. За съжаление, пациентите са доста по-напред с информацията  от повечето лекари, но се намират и лекари, от които не знаете повече Simple Smile Нищо, де.

# 27
Аз не бъркам само в едно- слагаш се за специалист къде ли не, и си позволяваш да подценяваш кой ли не.

Общи условия

Активация на акаунт