Изгодни полети по целия свят търсачки, промоции, летища, компании…/Тема 6/

• 10 839
  • 93
  •   1
Отговори
# 75
По ковида точно с посредниците имаше проблеми.
Сега, предвид че точно през Дубай ще са полетите, аз лично не бих взел през посредници.
За trip.com (китайската компания) чувам много добри неща, но не съм ги ползвал.
Иначе ако няма откази и промени, с посредниците няма проблеми.

# 76
  • here and now
Вижте им условията.
Купувала съм от Kiwi и за отменен полет ми върнаха парите веднага но в кредити, та трябваше пак да ги ползвам, нищо, че цената на билетите, които ми трябваха беше по-висока при тях.
Ползвала съм Mytrip.com преди време, но нямаше никави проблеми и не съм имала нужда от съпорт.

Понеже "пострадах" точно от кризата в Дубай и едва се прибрах, изобщо не бих рискувала да минавам от там без да имам подсигурен алтернативен маршрут.

# 77
  • гр. София
По ковида точно с посредниците имаше проблеми.
Сега, предвид че точно през Дубай ще са полетите, аз лично не бих взел през посредници.
За trip.com (китайската компания) чувам много добри неща, но не съм ги ползвал.
Иначе ако няма откази и промени, с посредниците няма проблеми.
Питам по-скоро за Mytrip, а не за Trip.com. Макар че и те имат добри оферти.

# 78
Моделът на работа на този тип посредници, които често предлагат самолетни билети на много по-ниски цени от сайтовете на авиокомпаниите, e нискотарифен или по-скоро нискоразходен и изключва добро обслужване. Особено неподходящи са при мащабни извънредни ситуации, където може да се налагат чести промени и много хора да търсят контакт с тях.

Принципът е ясен и прост, от тях си купуваш билети, когато не очакваш да има нужда от комуникация. При често ползване спестените средства обикновено си заслужват дори и да се случи някоя издънка някъде, за единични експерименти по-скоро не.

За всеки такъв посредник можеш да си намериш колкото искаш негативни отзиви за трудната комуникацията, скритите такси и лошото обслужването в TrustPilot, Reddit и т.н., като най-лесно е да попиташ AI-то Google да ти ги обобщи. Достатъчно е само да напишеш budgetair.com reviews или mytrip.com reviews в AI режим и ще ти даде и линкове към платформите с отзиви.

# 79
Здравейте! Къде е най-надеждно да гледам за полети за Нова Зеландия и Австралия? Гледах днес през skyscanner.

# 80
Където ви е по-удобно и където имате опит.
Не мисля, че една търсачка е по-добра за Австралия, с друга за Ю. Америка. Би трябвало да са еднакво надеждни. Аз лично ползвам Гугъл флайтс за всичко, освен специфични неща, но и за тях проверявам пак там за всеки случай.
Ако целта е трикове за по-ниска цена, не е важно в кой сайт търсите, а какво точно търсите. Примерно ако търсите с тръгване от европейски градове или Истанбул ще намерите доста по-изгодни цени, отколкото от София.

# 81
  • Los Angeles CA
anmasu,
Върви на Google flights и там ще видиш цени, за датите, които те интересуват,  както и компанийте , които извършват полети до Австралия и Нова Зенландия. След това може да си купиш билет от самата компания, на която си харесала цената и времето.
Предполагам, че от България няма директен полет до тези дестинации, затова гледай да имаш поне 1:30 минути, но по добре 2 часа, до следващият полет,  за да можеш спокойно да се прехвърлиш, ако предишният ти самолет закъснее.

Писала съм по едно и също време с neuromancer.

# 82
Много Ви благодаря, neuromancer и lindor!
Нямам опит с купуването на билети за презокеански полети. А с прекачване съм пътувала май само веднъж, и то в Европа - до Естония.
Ще Ви послушам и ще гледам в Google Flights. Посъветваха ни да гледаме полети с Turkish Airlines, защото са с най-безопасен маршрут.
Честно казано, с Turkish ми се вижда и най-разумно - 3 полета са и цените са средни, а и компаниите са познати. Иначе за 200-300 евро по-ниска цена е с по 4 полета и май не бях чувала нито една от компаниите, но пак казвам, че не съм имала презокеански полети.
Интересува ме не само да проверя цените, а и ако трябва, да знам откъде да купя. Явно ще е от Turkish Airlines.

# 83
Общо взето никой не лети над Иран, Израел, Украйна и прочие бойни зони, а през страните от залива (където целиха малко ирански ракети и дронове) вече няма полети и без това.
Катарците бяха добър превозвач в посока изток, ама вече спряха полетите от България и останаха само турците.

Интересува ме не само да проверя цените, а и ако трябва, да знам откъде да купя. Явно ще е от Turkish Airlines.
Търсачките като Гугъл флайтс или скайсканер като изберете полет ви пренасочват откъде да купите този билет, като това може да е авиокомпанията или онлайн травел агенция. Те си имат предимства и недостатъци, ама за начинаещи най-добре от авиокомпанията.

# 84
Излиза нов въпрос, след като ме подсетихте и насочихте. Ако пътуваме от Истанбул, цената е по-ниска с 300-350 евро. Затова обмисляме да отидем до Истанбул. Имаме ли някаква сигурност, ако кацнем в същия ден, 5 часа преди  полета? Знам, че летището е голямо - летяла съм с Turkish Airlines до него - притеснението ми за пътуване на деня е отмяна или забавяне. Затова има вариант да пътуваме и един ден преди полета, но става доста сложно.

Последна редакция: чт, 27 авг 2026, 22:01 от anmasu

# 85
  • Los Angeles CA
Истанбулското летище е голямо, но не чак толкова. Там проверките са много щателни и са повече от една особено за презокеанските полети. Разделят пътниците на мъже и жени и здраво ровят и проверяват, което отнема време.  Но все пак мисля, че 5 часа са предостатъчни.

# 86
Не съм го правил през истанбулското летище, ама в общи линии смятам, че над 3 часа за прекачване са ок. Риск има, разбира се, повече през зимата (мъгли, обледяване...)

ПП Все пак внимавайте, ако летите с Пегасус билетите на по-евтини, но кацат на другото летище, от азиатската страна.

Последна редакция: чт, 27 авг 2026, 23:50 от neuromancer

# 87
  • here and now
Не разделят пътниците на мъже и жени и си проверяват напълно нормално. Аз основно от там летя. Дъщеря ми, която често лети от Франкфурт, казва че там проверките са доста по-сериозни в сравнение с истанбулските...
5 часа са предостатъчни и според мен.

# 88
  • Los Angeles CA
В последните 2 години не съм летяла през Истанбул, нямам актуална информация, но преди  разделяха мъже и жени. Говоря за презокеанските и по  специално тези до САЩ, не за тези в Европа.

# 89
И аз мисля, че 5 часа са достатъчни. Чуденето ми е какво става, ако има забавяне и/или отмяна. Доста е рисково, когато пътуванията не са свързани. Роднини се прибират с комбиниран полет на Turkish Airlines и вече 2 пъти не им стига времето да стигнат до полета (включително с тичане до гейта, а са спортисти) - няма драма, защото това се случва на идване към България,  натоварват ги на следващия полет, който е след няколко часа. Но това са полети с прекачвания, а нашият "София-Истанбул" ще е отделен, ако изберем по-бюджетния вариант.

Последна редакция: чт, 27 авг 2026, 23:58 от anmasu

Общи условия

Активация на акаунт