Любители на кучета - 152

• 24 213
  • 768
  •   1
Отговори
# 675
Скрит текст:
Значи два съвета от мен, щото съм губила куче точно на плажа и си го прибрах чак на другия ден след обява в местна група. Тренирайте първо команда "ела тук" или "тук" в някое заграждение. Като си сигурна, че е добре научена, пробвай същото нещо, но с разсейващи фактори - кучета, хора... каквото имаш под ръка. Имай предвид, че мъжко некастрирано куче винаги има вариант да хукне след разгонена женска и команди не помагат. Аз дори не разбрах моя след какво хукна.
И не на последно място - кавалерите са много неоринетирани и тръгват след всеки, който им се зарадва. Дано Бруно не е наследил тая черта, ама имай си едно на ум.
Ние след малко ще ходим на лекар. Струва ми се, че е добре, не се ближе много по раната вече, ама тя си е все още отворена и сълзяща. Вероятно ще изпишат още антибиотик, че ми дадоха само за събота и неделя.
Мег нали сега не играя с него и побърква мен. Стана активна рано сутрин. Няколко дни подред почва да играе към 5 сутринта. Имат една драскала за нокти кактус - дърпа я и я разнася из стаята, събаря я, тича като щура, мята се на прозореца да плаши гълъбите, скача в леглото и ако види гол крак почва да играе с него. Абе все едно малко коте имам. От къде тая енергия в тия жеги не ми е ясно.

Честити три на Попи! Да е здравичка и все с нови тоалети да ни се показва!
Благодаря ти за съветите! Знам си аз дълбоко сърцето ми се свиваше... ама мъжа ми ме скастри, че съм прекалено тревожна! Повече не го пускахме защото му забраних, извадих дългия повод и му го връчих и му казах само с него... ама Бруно пък не тичаше така.
И да. точно наследил това, да тича по всеки човек, който види на среща...
В същото време забелязах, че при разходка из големия къмпинг, доста точно се ориентираше къде е нашия кемпер и си отиваше право натам, без да му давам посока (разбира се с повода).

Аз пак да питам (извинявам се, че съм пропуснала), защо се наложи на Кас да му цепнат дупето? Нещо със жлезата ли е свързано? Бързо да минава Yellow Heart

# 676
Имаше абцес на едната жлеза с големината на орех и му пречеше да седне и да върши нужда номер две. Той и Кас се ориентира когато тръгнем да се прибираме, но не му пречи да се разсейва и с други неща.

# 677
Имаше абцес на едната жлеза с големината на орех и му пречеше да седне и да върши нужда номер две. Той и Кас се ориентира когато тръгнем да се прибираме, но не му пречи да се разсейва и с други неща.
Миличкия Yellow Heart
Бързо оздравяване!
"Той и Кас се ориентира когато тръгнем да се прибираме, но не му пречи да се разсейва и с други неща."

Същото.. все още се налага да го дърпам, разходката ни е доста сложна все още.
Замислям се за треньор, че май аз имам нужда от обучение, въпреки всички хиляди видеа дето изгледах...
Иначе за всички, които виждат Бруно, той е най-доброто кученце, спокоен и мил, и май само ние си виждаме какво "магаренце е" Laughing

# 678
  • Бургас
Куче, което не знае как или не иска да се връща по негови си съображения, не бих пускала от повод.
Трябва да сте сто процента сигурни, че няма да се отдели от вас, независимо от обстоятелствата - разсейване, силен страх и т.н.
Щото някой бил казал, че трябвало... Този някой после няма да ви търси кучето, че и в чужда държава.

# 679
Да не говорим, че в момента са много вървежни всякакви пу-та и като нищо може и да не го видиш повече, ако изчезне.

Кас е добре, ще слагаме антибиотично кремче в раната. Поигра си с един възрастен кокер в чакалнята, много голям ми се видя до Кас.

# 680
Куче, което не знае как или не иска да се връща по негови си съображения, не бих пускала от повод.
Трябва да сте сто процента сигурни, че няма да се отдели от вас, независимо от обстоятелствата - разсейване, силен страх и т.н.
Щото някой бил казал, че трябвало... Този някой после няма да ви търси кучето, че и в чужда държава.
Изобщо не съм си и помисляла да го пускам без повод....нито тук, нито в друга държава! Просто споделям какво ми казаха, собствениците на другото кученце, с което си играеше. Те го пускат в парка, и играят с топка всеки ден, аз това мога да си го представя само в заградения двор на село...
За собствено спокойствие искам да поработим върху команди, за да изградим по-стабилна връзка с него. Той сега ме приема за сигурност и защита, но комадите не са му особено работещи, ако няма лакомство-примамка.

# 681
Честита да е чаровната Попи и да ни радва с повече снимки тук!

# 682
# 683
# 684
Здравейте,
какво рибено масло давате на вашите?
Ние имаме лабрадор на 11 г и доктора препоръча рибеното масло като добавка към хранта, освен че приемаше и кортикостероиди известно време.
Но не съм сигурна на какво масло да се спра. Гледам и в Zooplus, Декатлон, Emag, Др. Маджаров.
Вие какво ползвате?

# 685
  • Бургас
Вместо рибено масло като добавка, което не е ясно точно с какво е пълно, купувам консерви сардини в масло от Лидъл.
Една консерва разделям за 3 дни. Осигурява същото количество масло, колкото в хранителните добавки и съм сигурна в източника.

# 686
Благодаря,Whitefang- понякога имаме нужда точно от такива...докосващи приказки...и мечтата да са реалност...

# 687
  • Варна
Вместо рибено масло като добавка, което не е ясно точно с какво е пълно, купувам консерви сардини в масло от Лидъл.
Една консерва разделям за 3 дни. Осигурява същото количество масло, колкото в хранителните добавки и съм сигурна в източника.

Или риба. Моите обожават чернокоп.

# 688
  • тук-там
Продължава да се “вихри” виновникът за смъртта на Мокка:
https://www.facebook.com/share/p/12FKkbzcRyN/?

# 689
  • София
МТЗ, не мога да го отворя без членство в групата. Копирай го ако можеш.

Общи условия

Активация на акаунт