Професионални серии за коса - Тема 166

• 36 288
  • 467
  •   2
Отговори
# 285
  • В полите на Пирин планина
Аз се боядисвам в банята и каквото и да капне, се забърсва без проблем. Дори и да има място, което не съм видяла, се почиства с препарата за баня.
Скрит текст:
Изпробвано е, че свекърва ми, която живее с нас, при боядисване оставя пръски навсякъде, защото не ги вижда...

# 286
Към момичетата, които се боядисват сами - цапа ли се много банята? Притеснявам се, че плочките и фугите са бели, а боята - кафява. От друга страна, цените в салоните станаха безбожни, та се чудя какво да правя. Sad

В общи линии, зависи как действате, но във всички случаи не е болка за умиране. Подгответе си всичко предварително, използвайте ръкавици, не използвайте прекомерни количества боя върху четката, за да не хвърчи напред-назад по банята при по-рязко движение и не пипайте мивката. Оставете си сухи или мокри кърпи да забършете ръцете, преди да пипнете смесителя, а и генерално можете да метнете един найлон върху самата мивка. То тя основно се цапа, ама с какъвто и препарат да я мина, все работи.

Да накапя банята е риск, ама понеже съм брюнетка и с коса почти до кръста, да си направя целия гръб, врат, деколте и ръце в боя е просто абсолютно сигурно! Търсих си неглиже черна тениска, голям номер, за да ми е комфортно и през лятото с нея и да покрива поне голяма част от ръцете, но се оказа, че в ДМ продават черни пелерини за боядисване за скромните 6-7 лв, което бие черна тениска и от най-евтиния фаст фешън магазин. Та, избрах това, забърсва се лесно, пере се лесно, вечна е.

Също... ще си позволя да Ви препратя към тема, която създадох само за брюнетки - основно към боядисващите се сами, но и тези, които ще ни издадат топ комбинации за хубав цвят от салоните. За момента не е потръгнала и ме е яд Sweat Smile, защото съм сигурна, че ще ни е много полезна точно и за въпроси като Вашия.

# 287
Момичета, идвам с питанка. Днес за първи път използвах маската с бръшлян на Calinachi като преуош, след което измих с Herbal shampoo. Страшно много коса ми падна при отмиването на шампоана. Много повече от обикновено. Чудя се това нормално ли е? Вярно, измих косата ден по - късно от обикновено, но все пак.

# 288
  • Варна
Не ползвайте маската на неизмит скалп. Шампоанирате веднъж и тогава нанасяте маската. След престоя шампоанирайте втори път след като държите да е преуош.
        От години ползвам Калиначи, но бялата защото скалпът ми е нормален към сух и тя ми пасва най-добре.
Има опция маслата в маската да са освободили всичко де що е било тръгнало да пада/ ако по принцип не ползвате терапии за скалп/, но това не е драма - просто е стряскащо. По тая причина спрях да правя маслени преуоши/просто ми действат кофти на психиката  Cryтопките паднали косми на куп/.
      Решете косата преди миене, така при нанасяне на маска няма да се скубете и да падат допълнително косми.

# 289
Много благодаря за информативния отговор. Наистина не действа добре на психиката когато опада толкова коса наведнъж, още повече че съм взела продуктите с цел борене на косопад. 😬 Следващият път ще пробвам след еднократно измиване. Всъщност не държа толкова да е преуош, но видях доста оплаквания в групата на Ради, че косата стои като неизмита, когато се ползва по нормалния начин, та реших да се подсигуря. Ще пробвам всички варианти, но повече на неизмит скалп - НЕ.

# 290
  • Варна
Не знам от къде се появи това чудо да се плеска маска на неизмит скалп/за дължините няма проблем/ - повечето стандартни предшампоан терапии производителите ги дават да се нанасят на навлажнена коса, но за скалпа съм лично твърдо против. Казах го включително и на Calinachi/ написали са го в описанието на Хидра маската/.

# 291
Някой с впечатления от Leave-in крема на Macadamia? Дали мога да го използвам направо след шампоан, без да слагам балсам или маска с отминаване? Тоест да ги замести? Косата ми не е изтощена. А дали утетежнява?

# 292
Моля за препоръки за хидратиращи шампоан и балсам/маска, които са подходящи за мазен скалп и изключително сухи и чупещи се дължини и краища.

# 293
Моля за препоръки за хидратиращи шампоан и балсам/маска, които са подходящи за мазен скалп и изключително сухи и чупещи се дължини и краища.
Това е и моята косица.Аз тренирам отделно скалпа  с някакъв шампоан за обем и отделно краищата. Що годе ефект за краищата има сметаната на милк шейкър и коприната на чи.Ползвам и кератиновия шампоан на глис кюр през няколко измивания.Вие боядисвате ли се?

# 294
Нещо ефикасно за люпещ се скалп (от определен вид продукт) ? Лалга ползвах, дълбокопочистващи на няколко различни марки, освен стандартни шампоани за пърхут.

# 295
Това е и моята косица.Аз тренирам отделно скалпа  с някакъв шампоан за обем и отделно краищата. Що годе ефект за краищата има сметаната на милк шейкър и коприната на чи.Ползвам и кератиновия шампоан на глис кюр през няколко измивания.Вие боядисвате ли се?

Да, правя си руси кичури. Преси и маши не ползвам, но ужасно се накъсва. Боядисането ми е на 5-6месеца веднъж. Ползвам вкъщи К18, еластисайзъра на Филип Кингслей, но състоянието й не се подобрява. Дори фризьорът ми е изумен.

# 296

Да, правя си руси кичури. Преси и маши не ползвам, но ужасно се накъсва. Боядисането ми е на 5-6месеца веднъж. Ползвам вкъщи К18, еластисайзъра на Филип Кингслей, но състоянието й не се подобрява. Дори фризьорът ми е изумен.
Попитах Ви за боядисването, защото аз се боядисвам сама в къщи и се оказа,  че при мен това е част от проблема Много дълго седях с боя по краищата. Но щом се правите при фризьор, сигурно всичко е както трябва.

# 297
Ако косата ви е тънка и фина дори "професионални" руси кичури ще я съсипват.

# 298
  • Някъде там
Ако косата ви е тънка и фина дори "професионални" руси кичури ще я съсипват.
Абсолютно съм съгласна.

Искам да попитам някой в темата успя ли да пробва новата Glow маска на Олиосета. Какво е мнението ви?

# 299
Момичета, отдавна не съм влизала тук. Има ли все още темата, в която може да разменяме продукти? Имам няколко излишни за лице и професионални за коса, но не откривам темата.

И с какви впечатления сте от серума против косопад и растеж на Калиначи? Търся нещо за растеж на коса главно.

Общи условия

Активация на акаунт