Професионални серии за коса - Тема 166

• 36 520
  • 471
  •   2
Отговори
# 360
  • София
Агент, преди 100 години бяха популярни, обаче спомени имам. Все още. Напура ухае на ъъъ, билки ако помня добре. Не особено приятно. Мисля, че бяха с тънък накрайник. За прецизно нанасяне. Не прави пяна, върши си работата. Но не измива. Не чакай това от тях. Препоръчвам, на сравнително чиста, не силно замърсена коса, да е първо шампониране. Второто с друг, любим пенещ и ухаещ приятно шампоан. Ампули имаше, нз има ли ги още!?

Термото на Олиосета имам на крем, но спреят е също, толкова добър. Приятелка има 4 броя и казва, че се кълне в него. Дава и много блясък.

Серията. Внимавай с шампоана. Да отмиваш добре. Случи ми се два пъти, да не съм отмила, надолу с главата,  достатъчно. Кичура изглеждаше като полят с олиото от серията... Усещам я различно. И хидра и протеин... Това според коса, гъста, дълга, плътна, тъмно кестенява....

# 361
Аз ползвам ампули на Napura. Оценката ми е 4+. Понякога са много добре, понякога се чудя защо се мъча с тях 😂, но е по-скоро към добре.

# 362
Тази термозащита на Олиосета дали е достатъчна за преса (аз рядко ползвам де). Имам кремообразната и наистина е страхотна, за сешоар, обаче каквато и кремообразна, не смятам, че би защитила от преса достатъчно Confused За другите продукти нямам лични наблюдения. Заглеждала съм и аз тази хидратираща.

Имам серията за обем, не ми отежнява, но като че ли маската/флуида, не ми е достатъчна. Тънък косъм, сравнително гъста коса.

# 363
  • Варна
Здравейте,
Моля за отзиви за серията Alterna Caviar Multiplying Volume.
Мисля да взема шампоан и балсам. Някоя тънка косица да ги е ползвала?

Аз лично повече харесвам Sam McKnight  Cool Girl Volume. Изначално не се разбирам с шампоаните на хайверените Алтерни от време оно, а не е като да не съм опитвала нееднократно.

Имам нужда от съвета ви! От БГ си донесох тези два шампоана - знам, че бяха популярни в темата, бихте ли ми предложили някаква адекватна и изпробвана схема за ползването им:

Не са минало Напура в никакъв слушай. Нанасяш преди да влезеш в банята на сух скалп с лек масаж за няколко минути. Това са продукти без които не оставам последните 10 години, че и повече. Намокряш и масажираш. Не се пени, но измива. За второ шампоаниране винаги ползвам друг шампоан, но може и да повториш вече като нормален шампоан.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 20:46 от prinzesata

# 364
Момичета, замислих се за нещо и давам да питам и вас. След боядисване двукратно ли измивате с киселинен шампоан или веднъж с киселинен и веднъж с хидратиращ? В кое има повече смисъл?
И нещо друго:
Бихте ли дали топ 3 на силно хидратиращи маски, които използвате след боядисване и топ 3 на протеинови маски/ терапии за след шампоан?
Моите са:
Хидратация:
1. Kerastase Blond Absolu
2. Moroccanoil Intense Hydration
3. Lanza Moi Moi

Протеин:
1. Kerastase Architecte
2. Aphogee 2 minute reconstructor
3. Redken Extreme балсам

# 365
  • Варна
Оля след боя НИКОГА не шампоанирам два пъти. Самата боя си има в нея някой и друг пенител и реално непоетия пигмент почти изцяло си го отмива сама само с вода. Киселият шампоан еднократно стига.
Класация на Хидратиращи и протеинови маски....... Тегава работа си е Grinning

1. Калиначи Хидра
2. Сенсус детокс Хидра
3. Алиса на Сенсус - тя не е чиста хидратация, но е идеалната маска за след боядисване.
4. Oneoseven терапията
5. Зеления балсам на trimay
6. Ампулата и балсама на Spaklean
Марокан отдавна не е това, което беше. Ланза  е по-добра от новия вариант, а Бонд абсолю предполагам имаш предвид нетонираната от втората серия.
На мен задължителен първи продукт след отмиването на боята ми е Олаплекс 2 нищо, че вече не ползвам 1 в боята. Няма по-добра хидратация от него. Втората стъпка на Джойко плекса е горе - долу на кантар с него.
Протеин:
1. Сам Макнайт рич
2. Сенсус рипеър
3. Кидра абсолю
4 Плекс маската на Балея - не се смей Grinning
5. Сам Макнайт за обем. и мога да изброявам още защото аз реално хидратиращите маски ги ползвам или като предшампоан терапия или в първата част на двойни протоколи.  Ако направя чисто хидратиращ протокол приличам на прецъфтяло глухарче Grinning.

# 366
След като бях несправедливо изхвърлена от групата на Радостина (Hairholic), ви намерих вас тук и съм хиляди пъти благодарна на тази, че постъпи по този начин. Разрових се в предишни теми и открих как най-накрая да използвам протеиновите се продукти (Медавита), за да получа желания ефект. Първо нанесох кокосово масло на суха коса и стоях така около час. След като измих косата с шампоана, нанесох маската и покрих косата с найлонова шапка. Стоях така под топлия душ, след което нанесох хидратиращ балсам на Олаплекс. Резултатът беше уау. По същия начин направих и с хидратираща маска на следващото къпане (Лалга). Много съм доволна, косата ми изглежда много по-добре. Особено с протеиновия шампоан и маска, а мислех да ги подарявам. Благодаря на всички за полезната и информация. Тук определено научих повече отколкото за 2 години в групата на тази.

# 367
А какъв кисел шампоан ползвате? С риск да бъда линчувана, до сега, никога веднага след боя не съм слагала шампоан...

@prinzesata, изненадана съм че няма cpr на лалга в списъка ти, сега остава да се окаже, че след толкова четене не съм разбрала, че това не е протеин и ще се застрелям.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 14:23 от MrsPenguinButt

# 368
  • Варна

0bla4e
Радостина/ Магнолия/ е един от доаиените на тая тема. Повечето сме се учили едно време от нея и някой продължаваме да се учим. Като знам колко толерантен и отворен човек е Ради и колко търпелив, за да те изгони от групата не е било без причина. Всеки си има гледна точка, но когато си в къщата/ групата /на някой се съобразяваш с домакина и неговите правила. Предполагам е свързано със сагата Радева, защото откакто е създадена групата Ради не е гонила никой освен нагли дистрибутори. Плюенето по нейн адрес тук  дано те е успокоило Grinning

.

MrsPenguinButt  разбира се, че е протеин CPR на Лалга и не само той. Всички серии на Лалга са протеин в по-малка или по-голяма степен. Просто Оля коментираше топ протеинови маски, а аз там съм фен на ампулите.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 14:38 от prinzesata

# 369

0bla4e
Радостина/ Магнолия/ е един от доаиените на тая тема. Повечето сме се учили едно време от нея и някой продължаваме да се учим. Като знам колко толерантен и отворен човек е Ради и колко търпелив, за да те изгони от групата не е било без причина. Всеки си има гледна точка, но когато си в къщата/ групата /на някой се съобразяваш с домакина и неговите правила. Предполагам е свързано със сагата Радева, защото откакто е създадена групата Ради не е гонила никой освен нагли дистрибутори. Плюенето по нейн адрес тук  дано те е успокоило Grinning

.

MrsPenguinButt  разбира се, че е протеин CPR на Лалга и не само той. Всички серии на Лалга са протеин в по-малка или по-голяма степен. Просто Оля коментираше топ протеинови маски, а аз там съм фен на ампулите.

Това, че има знания, никой не го отрича, но съвсем не означава, че я прави добър човек! И не съм я плюла, а изразих несъгласието си с нея! Не знам коя е Радева, но според моите виждания тя постъпи грубо и нечестно спрямо мен. Не мисля, че е търпелива, дори напротив - мисля, че не понася критика, дори и когато е поднесена тактично  че има голямо самочувствие и много обича да я ласкаят. И факт е, че в групата и лично аз получих само реклама на продукти, но тул научих как да ги изполвам, което за мен говори достатъчно.

# 370
Мило, obla4e, дори и когато някой те е огорчил много с нещо, пак е изключително неуважително и неприемливо да го наречеш няколко пъти не с името му, а с "тази". Особено, когато благодарение на "тази" много от момичетата тук, които следят темата почти от самото ѝ начало са научили тънкостите на това да се грижиш за косата си сам. Радостина е прекарала доста време (години) четене и опити с различни марки, оборила е митове, които ние тук следвахме с години и дори се карахме с нея, само защото тя казваше нещо ново, което го нямаше в постовете на първа страница. Hairholic (Радостина), която ти наричаш "тази" е човек, който заслужава единствено благодарност и признателност за всичко, което е споделила с нас и причината все още да не я разбираш, макар и от две години да я четеш (както казваш) е това, че знанията се трупат бавно и постепенно, както и опита и няма как веднага да разбереш правилно другия, ако ви делят десетки лавици с книги. Когато искаш да си помогнеш, не чакаш някой да извърви твоя път, а вървиш напред и той ти помага.
Оля, еднократно измиване с кисел или хидратиращ шампоан е достатъчно, както ти е казала prinzesata в боите има пенители, които правят ненужно двукратното миене.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 20:26 от aiki_ira

# 371
Разбирам, че очевидно я чувствате близка, но това няма да промени мнението ми за нея. В ситуацията, която участвах, едно момиче изказа разочарованието от услугите на въпросната и от разказаното стана ясно, че макар и да си е платила (ако съдим от ценоразписа доста скъпо)не е получила необходимото внимание. Радостина доста грозно реагирс като дори изгони момичето от групата. Аз се застъпих за момичето като и казах, че не търпи критика и е хубаво да си вземе бележка, за което също бях изгонена. Очевидно само тези които са и вечно благодарни се ползват с одобрение от нея. Simple Smile
Не ми беше това целта на включването, а да споделя, че имам резултати и че благодаря за информацията, НО...

# 372
Разбирам, че очевидно я чувствате близка, но това няма да промени мнението ми за нея. В ситуацията, която участвах, едно момиче изказа разочарованието от услугите на въпросната и от разказаното стана ясно, че макар и да си е платила (ако съдим от ценоразписа доста скъпо)не е получила необходимото внимание. Радостина доста грозно реагирс като дори изгони момичето от групата. Аз се застъпих за момичето като и казах, че не търпи критика и е хубаво да си вземе бележка, за което също бях изгонена. Очевидно само тези които са и вечно благодарни се ползват с одобрение от нея. Simple Smile
Не ми беше това целта на включването, а да споделя, че имам резултати и че благодаря за информацията, НО...

Радвам се на резултатите, които си постигнала, те винаги носят радост. Продължавай да четеш и да експериментираш, да споделяш - това е начина.
Да, права си, че чувствам Радостина близка и няма как да не бъде така, защото чета нейни мнения тук от 2009 година и съм в групата ѝ в ФБ. Знам какъв човек е по принцип, имала съм лични разговори с нея и си спомням ситуацията в групата ѝ. Не беше приятно,  но разликата между нас е, че знам и каква точно е била истината, а повечето са видяли само нещо на повърхността и сега я съдят. Всеки си има граници и, когато е градил нещо с любов дълго няма как да не се защити яростно.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 18:23 от aiki_ira

# 373
Има как да се защитиш и без да се държиш арогантно. Както и да е, разводнихме темата, за което се извинявам. Повече няма да я коментирам нея.

# 374
Оля след боя НИКОГА не шампоанирам два пъти. Самата боя си има в нея някой и друг пенител и реално непоетия пигмент почти изцяло си го отмива сама само с вода. Киселият шампоан еднократно стига.
Класация на Хидратиращи и протеинови маски....... Тегава работа си е Grinning

1. Калиначи Хидра
2. Сенсус детокс Хидра
3. Алиса на Сенсус - тя не е чиста хидратация, но е идеалната маска за след боядисване.
4. Oneoseven терапията
5. Зеления балсам на trimay
6. Ампулата и балсама на Spaklean
Марокан отдавна не е това, което беше. Ланза  е по-добра от новия вариант, а Бонд абсолю предполагам имаш предвид нетонираната от втората серия.
На мен задължителен първи продукт след отмиването на боята ми е Олаплекс 2 нищо, че вече не ползвам 1 в боята. Няма по-добра хидратация от него. Втората стъпка на Джойко плекса е горе - долу на кантар с него.
Протеин:
1. Сам Макнайт рич
2. Сенсус рипеър
3. Кидра абсолю
4 Плекс маската на Балея - не се смей Grinning
5. Сам Макнайт за обем. и мога да изброявам още защото аз реално хидратиращите маски ги ползвам или като предшампоан терапия или в първата част на двойни протоколи.  Ако направя чисто хидратиращ протокол приличам на прецъфтяло глухарче Grinning.
Всъщност и аз не се изразих съвсем точно.
Аз следвам следния протокол при боядисване: Олаплекс 1 в боята и след това измивам БЕЗ шампоан. Слагам Олаплекс 2 и нещо подходящо за скалпа (хидратиращата Калиначи или ампулата Spa Klean например) под шапка и тюрбан, след известно врем ги махам и оставям така да изсъхне. Чак на следващия ден отмивам с шампоан. Тук вече се налага да отмия и Олаплекс 2 и идва киселинния шампоан (моят е Оуей). Знам, че боята си има пенители и не се налага използването на шампоан, затова така процедирам. Олаплекс 2 вече си иска шампоан, но може и той няма нужда от двукратно шампоаниране. Какво ще кажете? Последващата маска е хидратираща.

Prinzesata, наистина имам предвид старата формула на morrocanoil, новата изобщо не съм пробвала и нетонираната blond absolu. Калиначи хидра си я ползвам главно на скалпа, а протеиновата Калиначи също ми е сред любимците, но ми свърши. От Сенсус, Сам и Кидра нищо не съм пробвала, а за Балея изобщо не се смея. Много хора са на твоето мнение, аз не съм я пробвала и нея още.
Имам наистина много козметика за коса и то доста добра, но дежурните профи продукти от вечните любимците тук в темата ги поизразходих и ми се иска да се заредя с нещо.

Общи условия

Активация на акаунт