Професионални серии за коса - Тема 166

• 36 429
  • 468
  •   4
Отговори
# 375
  • Варна
Оля хубаво е Olaplex 2 да го нанасяш и на скалпа след боя. Той прекъсва някой не особено полезни за скалпа процеси при самото боядисване. Отдавна не рискувам да спя с мокра глава аз Grinning. ЕГН - то не прощава. За Олаплекс еднократно шампоаниране е абсолютно достатъчно. От класиките ...Керастаз не съм купувала от години като изключим термиците и олиото за блондинки. Сам Макнайт за мен бие Керастаз и като грижа и като финиши, а се появи и Кидра. Шу също поддържам. Последната серия на Лалга може да загледаш - ще ти хареса.

# 376
Какви процеси за скалпа прекъсва Олаплекс 2 . И за антибиотиците за коса, бяхте споменали нещо и ми стна интересно , ако може пример за такъв

# 377
Момичета, Chi Infra знам, че е много хубава серия за фина коса, но за гъста суха изрусена метла с много нужди - дали ще е достатъчна?
Срещнах една приятелка с прекрасно русо и много ми похвали серията, но нейната коса е много фина и нежна, пак си мисля, че е затова. А хич не ми се купува поредната серия, която да си стои…

Честно да ви кажа винаги са ме мили по веднъж след боя и ме е сърбяла главата до следващото миене. Докато не срещнах сегашната си фризьорка и тя ми угоди на каприза да ме мие двукратно. Е родих се! Може да не е правилно, но за мен работи много добре.

# 378
  • Сливен
Златна рибка са пуснали доста намаления от 8 до 14 септември

# 379
  • Варна
Какви процеси за скалпа прекъсва Олаплекс 2 . И за антибиотиците за коса, бяхте споменали нещо и ми стна интересно , ако може пример за такъв

Olaplex 2 балансира PH-то  на скалпа, хидратира и успокоява. С други думи връща комфортната среда, която е била нарушена от оксиданта. Това разбира се може да се постигне и с други продукти, но при положение, че се ползва системата е абсолютно логично да се нанесе и на скалпа. Аз от Нова година насам ползвам Лендан 1-ва стъпка в боята, но продължавам да си ползвам Olaplex 2 след като я отмия защото втората стъпка на Лендан е финиш.
 Антибиотиците Grinning - така наричам биомиметиците, за да ме разберат мацките. Те са лечение за косъма и по-старите системи като К18 и К2.0 нямат китосващ ефект. Демек хубава коса след тях няма как да се очаква. Те лекуват - не  дават визия.

# 380
Ооф ще ме накараш принцесо, да ги извадя пак от дъното на шкафа тия аб ,сега поднових малко русото покрай лицето ,може да им дам шанс ,моля те дай схемата как беше ,на няколко поредни миенета ,имаше и някакъв трик да разтрия продукта между дланите...
Благодаря предварително!

# 381
  • Варна
Това с разтриването е при к18 да стане на бял крем ама и при другите не е излишно без ампулите на Лалга. Иииии много, ама много е важно ако ще ги правиш 5 пъти задължително поне през миене да е в двоен протокол с първа част хидратация с подхранване.

# 382
Може ли мнение за Бонд ампулите на Лалга и само с тяхна маска ли ги ползвате ?

# 383
  • Варна
Candy_girl какво визираш под бонд ампули?
Като цяло всичките им видове ампули се ползват самостоятелно или в краен случай ако косата е много зле в двоен протокол.

# 384
Ето тези https://zlatnaribka.com/collections/lalga/products/ampula-s-alga … gasafeguard-75-ml аз нещо нямам навик , когато се боядисвам да слагам ампули или да правя терапии , та се чудя , ако взема от тях как да ги ползвам .

# 385
  • Бургас
Дами, бихте ли ме насочили къде да прочета за тези протоколи, които често споменавате? Следя темата, изчетох няколко от предишните и разгледах линковете на първа страница, но или не знам какво точно търся или не се ориентирам правилно.
.... след цялото четене се чувствам като булката, която си измила косата с Пантен.....

# 386
Протокол казваме на реда продукти, които използваме при едно измиване - примерно:
Преди шампоан - продукт за дължините/грижа за скалпа
Шампоан 2 измивания
Маска
Балсам
Серум/финиш/термозащита/олио

Двоен протокол накратко казано е 1во измиване с хидратиращи продукти, 2ро с протеинови или обратното.
Обратен протокол е първо шампоан, после балсам, накрая маска.

# 387
Хммм, в моята глава обратен протокол е първо балсам, после шампоан, но може и да греша.

# 388
Йен, много полезни на мен лично са групите на две дами от тази тема, аз научих от този форум за тях. Едната е Моите мании - на prinzesata, и Hairholic красивата коса е здрава коса - на Magnolia. Възможно е да не изписваю съвсем правилно имената, но ги има мисля на първа страница. И двете са супер компетентни и имат много знания и опит, трупан с години, които споделят с аудиторията си. Blush

# 389
  • София
Здравейте! Не е точно по темата,но искам да помоля за препоръка за сешоар☺

Общи условия

Активация на акаунт