Професионални серии за коса - Тема 166

• 69 254
  • 912
  •   2
Отговори
# 15
Девойки явно всички сте за Джойко хидратиращата серия но и аз да попитам... Кое балсама или крема.

Между другото взех си оранжевата Youthlock не знам дали защото косата ми в момента нищо не харесва ( сякаш всичко което ползвам не може да навлезе в косъма се чувствам ) но не виждам какъвто и да е ефект.
Но спрея от серията за руса коса Detangler-а много ми допада. Но много трябва да се внимава с количеството. Има и УВ защита така, че ще го ползвам и на плажа.
Обмислям да закупя и други неща от серията. Шампоана ми е любим.

( суха, боядисана, с изсветлени кичури коса )

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 16:28 от Casual

# 16
  • София
Покрай Макадамия Flowers Hibiscus и аз се загледах в серията Ултимат Ресет на Шу.
Отдавна не съм ползвала марката, преди това редувах сериите Силк Блум и Ърбън Мойсчър.

# 17
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Имам маската и шампоана от серията с кисело мляко и мед.
Двете с дъщеря ми ги харесваме,особено аз маската я намирам за омекотяваща и разплита дължините. Шампоана е силно пенлив и икономичен.
Мисля,че ги бях хвалила в темата за Покупки или Емптис.

На мен косата ми през лятото сякаш става още по-суха и фризи. И по-бързо изсветлява (руса съм,но се боядисвам лешник).Не полагам никакви по-различни грижи от класическите про грижи. Взела съм си Олаплекс,поръчах за тестване едни билкови български продукти за здрава коса (не са про) и ще споделя мнение след месец.
Летни продукти не ползвам,отдавна се каня да купя червената серия на Керастаз и все забравям.

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 21:55 от Adoralova

# 18
Здравейте! Косата ми е изрусена ниво 10, суха и силно къдрава. Дълги години използвах само професионални продукти (Шу, Керастас, Лалга и пр.), но като че ли нещо ми липсваше. От около 3 месеца спрях изцяло професионалните продукти и използвам шампоани и балсами/маски на Пантен или Дав. По-хубава коса и къдрици не съм имала!
Въпроса ми е има ли някой тук, който си е направил този експеримент и се е върнал изцяло на дрогерийните продукти? Хубавите ми резултати случайност ли са? Преди години давах много пари за професионални продукти и пак не успявах да направя косата както искам, а сега изглежда и се усеща много добре, което според мен е най-важното, но все пак не съм сигурна дали това е правилен подход и моля за мнение

# 19
  • София
И аз се присъединявам към въпроса за разликите между Moisture Recovery крема(treatment) и балсама(conditioner) на Joico. Някой може ли да ги сравни?

# 20
Аз използвам Балма-крема на Мойсчър Рикавъри(не знам дали той се води по-силния продукт-treatment).

https://zlatnaribka.com/collections/moisture-recovery/products/h … ry-treatment-balm
Точно в момента, косата ми е в период в който нищо не и харесва и си стои, като суха слама, съответно дори и балма не прави нищо за мен и определено не ми дава необходимата хидратация, но е имало моменти през годините, когато съм била много доволна от този продукт и я е подхранвал. Купувам го вече за 3 път.
За мен определено това не е най-силната хидратация, която съм използвала, но за всеки е различно.

# 21
  • София
Хора, гледам, че масово сте доволни от Moisture Recovery, но аз споделям моя опит: По-ужасна маска за моята коса просто няма. Буквално все едно съм сложила препарат за тоалетна вместо маска (не съм пробвала, но може и с него да е по-добре). Суха, заплетена и сплескана ми е косата след нея. Няколко пъти й давах шанс, но не... В същото време косата на дъщеря ми ставаше като от реклама, когато я използва (нейната е дълга и небоядисвана). Моята е руса, ниво 10-11, права с фин косъм. Странно, но на какво ли би могло да се дължи?
(Маската е купувана от фризьорски салон, от който съм взимала многократно продукти на марката, така че със сигурност не е менте).

# 22
  • Пловдив
Moisture recovery на мен ми отнема много от обема, ако използвам шампоан и крема заедно. А моята коса е плътна, дебела и много жадна. Въпреки това серията ми харесва -много добре хидратира.

# 23
Благодаря за новата тема.
Няма да променям кой знае какво през лятото. Слагам чат пат някакъв спрей против слънце.

# 24
Аз не съм използвала крема на Джойко, интересен ми е и на мен, но балсамът си купих наскоро и съм много доволна. Още от преди 2 годинй, когато за пръв път започнах да се интересувам от профи козметика за коса,  Sensaya ми го препоръча, заедно с други продукти, но тогава не си го взех. Страшно много ми хареса, но съм го ползвала само веднъж досега. Мисля лятото да го ползвам по-интензивно. Косата ми е с наполовина израснал балеаж, суха по принцип доста и чуплива. Тънък косъм, но сравнително гъста. При мен обратното - даде много хубав обем.

# 25
За чуденката балсам / балм - определено балсамът! Балма (маската) е тегава за ползване и не всеки е доволен след нея.

MamaLina - не пропускай балсама, за мен той е най-важният и ефективният в серията. Много често го ползвам след какво ли не, след маски също. Учудвам се, че си избрала маската (балма) от серията като първи продукт да купиш. Балсамът е много по-“лесен” за ползване, без риск да предозираш. Иначе аз лично съм правила и цялата серия шампоан, маска (балм), балсам в един протокол, когато искам ударна хидратация.

За запис - смятам лятото да оставям косата да съхне без сешоар, без преса, да си “почине”  малко. Като продукти - ползвам по-напоителни и слагам по-смело финиши.

Ivana394 има вариант, в който на косата ти са дошли в повече силните продукти или пък са били неправилните. Или ако не си ползвала ДПШ. Тогава Пантенът е измил всичко и се е открила освежена красивата ти коса. Следи в дългосрочен план как е, ще ми е интересно да споделиш.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 00:03 от Sensaya

# 26
Като казвате  Moisture Recovery на едно миене слагате цялата серия на едно миене ли? Аз съм ползвала само маската, но трябва много да се внимава какво количество се слага...Обмислям закупуване на балсама и шампоана или пък да пропусна балсама /шампоана и след него маската?
Моята коса носи на цялата серия но, само на едно миене.
Шампоанът го ползвам от доста време само след боядисване,страхотно плътна и лъскава става косата.От там нататък започва да ми зализва и утежнява,а аз обичам въздушност и обем от към корена.
Балмът(маската) е незаменим продукт.Уплътнява и съживява дължините.И той си има особености,не обича да бъде ползван постоянно.За мен,работи най-добре в комбинация с балсама от серията
Балсамът,най-ползваният продукт от серията.Мога да го ползвам на всяко миене.Като балсам след шампоан,като запечатка след маска...Направила съм си лийв-ин с него и го ползвам всеки ден,къдриците стават плътни,лъскави и жизнени.

Не забравяйте,че серията е по-скоро запечатваща,отколкото дълбоко хидратираща!
 .

# 27
  • Някъде там
Благодаря за новата тема.
☀Как се отразяват летните месеци върху косата ви?  Не забелязвам летните месеци да ми се отразяват на косата. Използвам едни и същи продукти и косата ми изглежда добре.
☀Какво смятате да промените в продуктите/рутината за коса през горещия сезон? Ще добавя спрей с UV защита, вече си закупих такъв продукт- става въпрос за термозащитния спрей на Калианто. За сега го използвам по предназначение, на почивката ще се пръскам с него и ще тествам UV - защитата му.

Относно Joico, аз съм с тънка коса и по-добре ми се отразява JOICO Moisture Recovery Treatment Balm, който би трябвало до е по-силен и да не е подходящ за тънки коси, но на мен ми харесва повече.

# 28
Балмът(маската) е незаменим продукт.Уплътнява и съживява дължините.И той си има особености,не обича да бъде ползван постоянно.За мен,работи най-добре в комбинация с балсама от серията
Ванеса искаш да кажеш че ги използваш заедно на едно миене ? Кое първо ?

Точно балма съм си вземала като мислех, че е по "силната" версия, може би за това не ми е допаднал

# 29
Момичетата,  нова съм в света на профи козметиката и едно по едно подменям продуктите, които ползвам. Имам нужда от препоръка за силен протеин.
Гледах двустъпковия на афоджи, но никъде в България не го намирам, така че отпада. Видях и много мнения за ампула на лалга, но не се ориентирам дали тя е протеин, а и 26-28лв за едно нанасяне ми идват малко в повече.
В момента ползвам (от 1 месец) реконструктора на Джойко, но не виждам никаква разлика. Стоя по 30 минути и нагрявам със сешоар и топла кърпа. Мисля че той ще остане за поддръжка и явно ми трябва нещо по тежко.
Преди него мия с шампоан с кератин (дрогериен) или Ice Blond на  milkshake и шампоан против косопад и завършвам с хидратираща маска (дрогерийна отново).
2 пъти за този месец съм слагала и масла с корените (репей+розмарин) и по дължините (арганово).
След баня слагам сметаната на милк шейк и масло на Ладор. През вечер или две слагам midnight на лореал.
Приемам разбира се и всякакви съвети, защото както казах съм съвсем боса по темата.

Допълвам: Изрусена съм, спрях пресата от 1 месец също.

Общи условия

Активация на акаунт