Професионални серии за коса - Тема 166

• 69 446
  • 912
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Аз да ви кажа, в последно време преоткривам дрогерийните продукти. След дългогодишно ползване само на скъпи и прехвалени марки, реших да пробвам нещо съвсем простичко. И останах изненадана. Имала съм страшни проблеми със скалпа след употреба на шампоани на Шу и Керастаз, както и след ползването на профи боите на Велла и Матрикс (косопадът ми спря след като ги смених, което не знам дали е случайност, но според мен едва ли).
Сега пробвах шампоан на Gliss с някакви олиа (жълт е на цвят), 7-секундната им маска и термозащитния спрей.. Амии, косата ми е чудесна в момента. (Имам пълен шкаф с Chi, Kevin Murphy, Joico, Moroccanoil и пр.). Обмислям какво да ги правя - освен да си пера четките с тях Joy
Относно Рибката... Нямам им доверие и не пазарувам от тях - за мен ги забъркват в някой пловдивски гараж (мазе). Както и от Нотино..

# 31
Casual,балма съм го ползвала по всякакви начини,но резултатът е най-добър като след него ползвам балсама от серията.Не случайно хората са направили продуктите от една серия,да се ползват аедно,знам ли.Но,шампоанът категорично не е за редовно ползване,поне за мен.
Първо балма нанасям,дефакто,той си е маска.След това балсама.Ако нанесеш балсамът на неизмит балм,ефектът е още по-категоричен,пробвай.

Кой продукт от двата е по-силен зависи от много неща,и най-вече от гледната точка и търсеният ефект.
Забелязвам,че много жени с различни коси,които мият с различна вода и при различен климат поддържат косите си,са на различно мнение по въпроса.
Ще го кажа така,моята коса усеща балма като балансиран продукт.При мека вода прави косата жива и лъскава,при твърда-леко по-протеиново усещане.Като нанеса балсама,нещата се уравновесяват.
Балсмът,при всички случаи ми действа отлично.При всякаква вода и условия запечатва идеално.Ползвала съм го при дъждовно време,фризът е минимален,а косата е плътна и жива,къдриците не се обезформят.
Ако трябва да избирам само един от двата продукта,бих взела балсама.

Относно Рибката... Нямам им доверие и не пазарувам от тях - за мен ги забъркват в някой пловдивски гараж (мазе).
Това беше малко брутално.
За служителките им имам какво да мрънкам,но продуктите им са се доказали.Ползвам някои от същите продукти купувани от чужди сайтове,разлика няма в качеството.
Вярно,че скъпите марки завишават цените поради име,реклама и куп други разходи.Но,да сравняваш Глис и Джойко,Марокан,Кевин Мърфи...

Има коси,които нямат нужда от професионална козметика и грижи.Има и такива,които са се хванали за тях от суета или незнание...

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 00:22 от VanessaDE

# 32
"Имам пълен шкаф с Chi, Kevin Murphy, Joico, Moroccanoil и пр.)"- ами продайте ги

# 33
В интерес на истината аз също съм имала добър резултат при краткотрайна смяна на професионалната козметика с “нещо от магазина”, но мисля, че се дължи на пренасищането на косата с продукти със силни съставки, както и просто ефект от промяната. То човек като яде гурме, все някога му се дояжда и едно кебапче 😄. Но не бих залагала дълготрайно на дрогерийни продукти, ако човек има възможност и желание да купува професионални.

# 34
Относно Рибката... Нямам им доверие и не пазарувам от тях - за мен ги забъркват в някой пловдивски гараж (мазе). Както и от Нотино..

Няма как да е така, защото Рибката не са производител, а вносител и дистрибутор. Това е все едно да кажем, че Gliss от DM е по-добър от Gliss-a от Лили, защото вторите го бъркат в някой гараж. Или че предпочитате дънките на Levi's от MDL, защото тези в Peek & Cloppenburg вероятно се шият в някакъв гараж. Че при неофициален представител може да има паралелен внос, че може източникът на продуктите да е плаващ, съответно чат-пат да има менте - може, никой не спори. И определено имате право да изберете откъде да пазарувате. Просто със сигурност знаем, че Рибката не бъркат нищо никъде, защото са магазин - стоката им идва запечатана, готова за продаване, в кашони.

Цитат
В интерес на истината аз също съм имала добър резултат при краткотрайна смяна на професионалната козметика с “нещо от магазина”, но мисля, че се дължи на пренасищането на косата с продукти със силни съставки, както и просто ефект от промяната.

Абсолютно. Поддържам си фаворит от дрогерията от години - зеления шампоан на Елсев с глина. Маските на Гарние - в кръглите опаковки, от тези с маслина, арган, мед, са чудни. Даже сега мисля да заложа на нощен серум от там - двойник на Керастазкия, чиято цена просто не мога да оправдая на фона на посредствения състав. Но и аз дълготрайно с дрогерийна козметика повече не бих си поддържала косата.

Освен че аз я усещам значително по-добре откакто си намерих моите профи продукти, получавам и потвърждения от специалисти. Наскоро бях при нова фризьорка - мацката е мега печена, спуква се от обучения в чужбина, представителен салон на Шварцкопф е и - освен че се влюбих в нея, защото разбра какво искам от половин дума и го изпълни впечатляващо - ми направи комплимент колко добре изглежда косата въпреки употребата на топлинни уреди и въпреки че не съм я подстригвала безсрамно, наистина безсрамно дълго време. Това никога нямаше и не е ставало с дрогерийна козметика. Тя по-често замаскира ситуацията, отколкото да я коригира, съответно сам по себе си начинът, по който изглежда косата, не е особено мерило...

По повод лятото не съм предприела кой знае какви мерки, тъй като рутината и без това е доста стабилна. Добавих още един лийв ин под формата на спрей.. Станах още по-стриктна с термозащитата. Слънцезащита не използвам, не мога да си харесам... Не би ми пречило да ми прави косата леко мазна, защото така или иначе я мия всеки ден на морето. Проблем ми е, че ги бъкат с алкохол и просто не виждам смисъла в това уж да си пазя косата от изтощаване с нещо, което гарантирано я пресушава... Плюс че реално скалпът е това, което трябва да опазим от слънцето. За него мисля да правя по една маска с алое преди къпане. Та, по-скоро ще си се грижа за косата нормално, на морето ще съм си с любимия шампоан за често миене, което е със суперсъстав и много добре я поддържа, накрая ще мине през една пострижка и известно време с възстановяваща серия, примерно златната на Лореал, и готово.

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 12:34 от Ironfeather

# 35
Casual,балма съм го ползвала по всякакви начини,но резултатът е най-добър като след него ползвам балсама от серията.Не случайно хората са направили продуктите от една серия,да се ползват аедно,знам ли.Но,шампоанът категорично не е за редовно ползване,поне за мен.
Първо балма нанасям,дефакто,той си е маска.След това балсама.Ако нанесеш балсамът на неизмит балм,ефектът е още по-категоричен,пробвай.

Кой продукт от двата е по-силен зависи от много неща,и най-вече от гледната точка и търсеният ефект.
Забелязвам,че много жени с различни коси,които мият с различна вода и при различен климат поддържат косите си,са на различно мнение по въпроса.
Ще го кажа така,моята коса усеща балма като балансиран продукт.При мека вода прави косата жива и лъскава,при твърда-леко по-протеиново усещане.Като нанеса балсама,нещата се уравновесяват.
Балсмът,при всички случаи ми действа отлично.При всякаква вода и условия запечатва идеално.Ползвала съм го при дъждовно време,фризът е минимален,а косата е плътна и жива,къдриците не се обезформят.
Ако трябва да избирам само един от двата продукта,бих взела балсама.

Относно Рибката... Нямам им доверие и не пазарувам от тях - за мен ги забъркват в някой пловдивски гараж (мазе).
Това беше малко брутално.
За служителките им имам какво да мрънкам,но продуктите им са се доказали.Ползвам някои от същите продукти купувани от чужди сайтове,разлика няма в качеството.
Вярно,че скъпите марки завишават цените поради име,реклама и куп други разходи.Но,да сравняваш Глис и Джойко,Марокан,Кевин Мърфи...

Има коси,които нямат нужда от професионална козметика и грижи.Има и такива,които са се хванали за тях от суета или незнание...
Аз съм от тези, които редовно пазаруват от Рибката, но......наскоро един куриер носещ ми пратка именно от тях ми вика, ти знаеш ли, че фирма Алфрида Пеев(това е габровска фирма, аз съм от Габрово), голяма част от производството им като пластмасови тубички, капачки и опаковки е за Златна рибка?
Останах озадачена, но въпреки това не съм преустановила поръчките.

# 36
  • София
Всеки има правото да пазарува каквото и откъдето си иска. Съжалявам, но мнението ми за Рибката е непоклатимо Simple Smile Знам кога и как започнаха, както и знам, че има голяма разлика в продуктите (не само за коса), предназначени за различни пазари Wink (Убедена съм в забъркването по гаражите, типично по български е).
Обаче ме кефи как настървено защитавате любимата си Рибка 😆
Няма да се занимавам да пиша тук повече….

# 37
Може би не всички знаят ,но професионалния оксидант в повечето случай е 1 литър.А от Златна рибка продават в малки разфасовки,за да можем да го ползваме за една боя.Така че,тубичките и капачки най вероятно са за  него.Не бих си и помислила,че пакетират шампоани и маски,защото ако това се разбере,ще пострада реномето им и доста вносители ще спрат да работят с тях.

# 38
Всеки има правото да пазарува каквото и откъдето си иска. Съжалявам, но мнението ми за Рибката е непоклатимо Simple Smile Знам кога и как започнаха, както и знам, че има голяма разлика в продуктите (не само за коса), предназначени за различни пазари Wink (Убедена съм в забъркването по гаражите, типично по български е).
Обаче ме кефи как настървено защитавате любимата си Рибка 😆
Няма да се занимавам да пиша тук повече….

Разбира се, че всеки има правото, изрично го уточнихме, просто... бихте ли пояснили и за нас каква е схемата? Няма нужда от излишен патос - ние очевидно нямаме полза да защитаваме Рибката, би било чудесно да имаме (поне финансова, ама за съжаление към момента си плащаме всичко сами Laughing). Кои продукти са на Рибката, тоест произвеждат се от тях, но на етикета пише друг търговец, друг бранд? Примерно... някои от Матрикс продуктите се правят и пълнят от Рибката и после се наливат в оригинални шишета, изпратени от Матрикс, или пък копират и шишетата и цялата работа е зад гърба на Матрикс? Каква е идеята тук?

Може да се каже, че професионалното ми занимание е именно в този бранш и десетки пъти съм ставала свидетел на "развален телефон" и на чувстващи се онеправдани клиенти, които са убедени, че - например - щом има стикер, залепен върху оригиналния, това е някаква страшна схема и ги лъжат, укрива се информация и т.н. Просто... твърде лесно тръгват слухове, особено от позитивно настроени към конспирациите хора.

Въпреки това допускам, че далеч не знам всичко и ако има нещо нередно, със сигурност е добре повече хора да знаят, да се пусне сигнал и т.н. Спокойно споделете на лично, ако тук Ви е некомфортно.

Цитат
Може би не всички знаят ,но професионалния оксидант в повечето случай е 1 литър.А от Златна рибка продават в малки разфасовки,за да можем да го ползваме за една боя.Така че,тубичките и капачки най вероятно са за  него.Не бих си и помислила,че пакетират шампоани и маски,защото ако това се разбере,ще пострада реномето им и доста вносители ще спрат да работят с тях.]Може би не всички знаят ,но професионалния оксидант в повечето случай е 1 литър.А от Златна рибка продават в малки разфасовки,за да можем да го ползваме за една боя.Така че,тубичките и капачки най вероятно са за  него.Не бих си и помислила,че пакетират шампоани и маски,защото ако това се разбере,ще пострада реномето им и доста вносители ще спрат да работят с тях.

Напълно възможно, да. Като гледам портфолиото на габровската фирма, точно от шишенцата за оксидант имат. Вкъщи имам от техните оксиданти, със сигурност има залепен малък бял стикер, ще погледна какво пише на него, но си личи, че не е "пълноправен" продукт, да. По закон всичко е точно обаче - стига да има необходимата информация на този стикер.

# 39
  • София
Нямам намерение да задълбочавам темата. Споделих просто личните си впечатления... Не разполагам с конфиденциална информация относно неоригиналността на продуктите в Рибката и Нотино, но съм чувала доста пъти и то от различни хора в бранша. Факт е обаче, че разликата в продуктите, купени от там за мен е осезаема. За пример ще дам боята за коса, която ползвах дълго време. Марката е Матрикс. Един и същи номер, купен от там и от фризьорски салон, беше с доста осезаема разлика. От Нотино също. Друг негативен опит имам с продукти на Chi и Loreal. За мен просто са предназначени за пазара от Третия свят (където сме и ние).
Нямам някаква конспиративна теория, но и за други стоки съм забелязала, че се различават. Прост пример - купувам си веро за чинии от магазините за немски стоки и мога да изкарам с него, без майтап, една година. Със същия, на същата марка и цена, купен от супермаркета, карам 1 седмица.. Сори за глуповатия пример, но просто това ми дойде на първо време Simple Smile

# 40
  • Русе
Здравейте, търся някоя дама или дами  с която да си разделим кутия Керастаз Денсифик ампули 30 броя, които са намалени на 215 лева в момента в Рибката, защото са с изтичащ срок края на юни. ❤️Пишете на лс или ми звъннете (0889544721, Таня)

# 41
  • София
Здравейте,
може ли да ми препоръчате хидратиращ крем leave in с приятен аромат.
Без Moroccanoil.
Благодаря!

# 42
Може би не всички знаят ,но професионалния оксидант в повечето случай е 1 литър.А от Златна рибка продават в малки разфасовки,за да можем да го ползваме за една боя.Така че,тубичките и капачки най вероятно са за  него.
Е стига де

Снимката е на Andreia Professional

Белият стикер не е ли законово установеният такъв,изискван от българското законодателство.Който показва фирмата производител,фирмата вносител и нейните координати?
Друг стикер трябваше да има,който на чист български описва съставките и начин на ползване...

Стига с тая конспирация.Златна Рибка и Арлен са едни от монополистите на пазара.Дали ще си позволят такава грандиозна катастрофа?!

# 43
Писала съм "в повечето случай".И доста често съм получавала оксидант от Златна рибка и др.сайтове в бяла небрандирана опаковка със залепен стикер отгоре.Най-малкото така им излиза по на сметка като вземат голямо количество и го разфасоват.Оксидантът на боята ,която ползвам 1 литър е 12 лева,150 мл е 3 лева.Вземам я от доставчик на фризьорски салони.

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 22:58 от Maya Zhelyazkova

# 44
Това вече е нещо друго.
Няма лошо да се пресипва от оригинален продукт,и ние го правим.Хем продуктът става по-продаваем(не всеки може да си позволи да плати за 1 литър в кеш), хем фирмата печели повече.Всеки е доволен
Но да се обвинява без доказателства доказала се фирма,не ми допада, а и може човек да си докара големи проблеми.

Сетих се да питам,
Някой може ли да изкоментира балсама и спрея от серията Gloss Absolu на Керастаз?
И по-скоро дамите с по-светли и/или къдрави коси

Общи условия

Активация на акаунт