Професионални серии за коса - Тема 166

• 69 702
  • 912
  •   2
Отговори
# 540
  • Варна
Felis ако много искаш да ползваш олео финиш преди сушенето чисто и просто го смеси с кремообразния, емулсирай на дланите и така нанеси -веднага ще усетиш разликата Grinning. Така си ползвам повечето олео финиши аз.
Обикновено ползвам няколко финиша. Започвам с емулсирани заедно Happy Endings Nourishing Balm на Сам Макнайт и капките на Oway,  изчаквам 5 мин. и нанасям микс от термо на К18 и няколко капки от тяхното олио, а ако протокола ми е бил протеинов/ в повечето случаи е такъв към тия два се присъединява и антифириз бътъра на Алтерна. Тъй, че въобще не си сама в компотите

MrsPenguinButt Напура си е класика, но ако решиш да експериментираш новото термо на К18 е впечатляващо. Не е мазно и държи косата права.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 07:37 от prinzesata

# 541
Точно на Napura е много хвалено и му се чудя... Ванеса, а този спрей подходящ ли е да се пръсне върху суха коса? Обикновено редките скучаи, когато ползвам преса е на следващия ден след къпане.

# 542
Минавам да споделя един резултат преди и след освежаване на боя Lakme Chroma.

Цветовете, които използвах са 5/00 + 6/17 в съотношение 1:1.
Добавила съм и 2 пакетчета colorphlex step 1. По дължините имах 3 пакетчета от стъпка 2 (държах я 10 мин на подсушена коса). Накроя сложих маскя за коса за още 5 мин.

Спрей + термо на ecru, малко арганово на Moroccanoil по върховете накрая.
Косата само е изсушена и леко сресвана с обикновена четка по време на сушенето.
По дължините ми червенее, защото преди 1 година съм ползвала къна.
Косата ми е до кръста и едва не ми стигнаха две бои. Мисля че отдолу има пропуснато но нищо не е фатално.

# 543

Ха, тъкмо това си купих от фризьорката последния път, но още не съм го пробвала. Как го използваш - на всеки слой коса пръскаш непосредствено преди да го изправиш или на цялата коса?

Ironfeather да,6.0 за корен и после към 6.хх добавяш още 6.0,за да има плътност цвета.
Тази схема е само за препигментиране на бели коси
1.Ако си объркала боята и коренът червенее,тонираш го със зелен пигмент.Ако оранжавее,тонирай с някаква пепелна боя или ако имаш син коректор.Няма нужда пак да боядисваш
2.Да не си ползвала висок % оксидант,че коренът е станал по-светъл?

Нямам (видими) бели коси.
1. Бях в квартален, но утвърден магазин за бои, нямаха зелен пигмент. Бях и с идея да тонирам с правилен нюанс боя плюс много слаб оксидант (1.9%) след консултация онлайн, но толкова слаби оксиданти въобще не изглежда да се продават в България? В общи линии, дамата в магазина ми каза да се боядисам пак или да използвам оцветяваща пудра за корен (от тия Лореалските, с които се маскират пораснали бели коси)

2. Не, 3% оксидант използвах, при това на марката, на която е боята, в съотношението, в което препоръчват...

Боядисвана е преди 10 дни, чудя се дали да пребоядисам поне корена тези дни или да търся зелен пигмент. Нещо такова ще свърши ли работа, да не направя още по-голяма беля? Grin Може би да се смеси с оксидант или с шампоан или с нещо, да не е толкова фрапиращо?

# 544
1.9 има на wella в рибата. Не съм запозната дали може да се ползва и с друга марка боя, тук опитните момичета да си кажат мнението.
https://zlatnaribka.com/products/oksidant-koleston-1-9-120-ml?va … nt=49893688672547

prinzesata ще го видя задължително, особено щом задържа положението. Аз пресата е пипам рядко, но на следващия ден косата вече е начупена, хем не съм къдрава вече, а по скоро леко чуплива.

# 545
  • София
Felis ако много искаш да ползваш олео финиш преди сушенето чисто и просто го смеси с кремообразния, емулсирай на дланите и така нанеси -веднага ще усетиш разликата Grinning. Така си ползвам повечето олео финиши аз.
Обикновено ползвам няколко финиша. Започвам с емулсирани заедно Happy Endings Nourishing Balm на Сам Макнайт и капките на Oway,  изчаквам 5 мин. и нанасям микс от термо на К18 и няколко капки от тяхното олио, а ако протокола ми е бил протеинов/ в повечето случаи е такъв към тия два се присъединява и антифириз бътъра на Алтерна. Тъй, че въобще не си сама в компотите

Даже не ми е хрумвало, че мога да смесвам няколко неща Flushed Охооо, колко още поле за завихряне ми се отваря Grinning

VanessaDE, да добър е този финиш. Ефектът му при мен е, че прибира каквото е останало като единични хвърчащи фрийзове, харесва ми много, но трябва да сложа доста като количество, за да го усетя. На по-тънка коса предполагам ще е с много по-добър ефект. Забравих вчера да го видя лийв-ина коя марка беше, дано довечера да се сетя и ще го покажа.
Благодаря и за коментара за олиото, ще взема да го преместя преди сушенето, може би смесен с нещо по идеята на prinzesata.

Момичета, много ви благодаря, че се включихте с идеи, ще тествам всичко Hug

Допълвам се. Ето това е лийв-инът ми.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 18:13 от Felis

# 546
1.9 има на wella в рибата. Не съм запозната дали може да се ползва и с друга марка боя, тук опитните момичета да си кажат мнението.
https://zlatnaribka.com/products/oksidant-koleston-1-9-120-ml?va … nt=49893688672547
Eто този е 1.9 Велата, който аз купувам:

Използвам го за ето това тониране/glossing service, а понякога добавям малко от него към 6% с който си правя корените (идеята си я откраднах от тук):

Искрице, опитах и 3 коктейла на WOW като се опитах да поддържам един режим на миене и да не намесвам много други неща за да е коректно сравнението (ползвах Напура като първи шампоан, след това Алтерна Ш+Б за обем). Този, който имаш и ти ми даде най-много мекота и блясък (Kale), този за суха коса (Coconut) понапои дължините и краищата, но имах някак по-матов завършек от него и косата не се пързаляше по четката за сушене така лесно. Този за обем (Carb) е тип рядък, течен гелообразен продукт и се измъчих със сушенето с него - да, дава обем, но след него бих слагала лек олео финиш преди да почна да дърпам със четката.

Както споменах и преди имам някакъв спомен, че самите WOW разрешаваха ползване на повече от един... да, ето намерих го:
https://colorwowhair.com/blogs/all/cocktails-how-to?srsltid=AfmB … 3TVrZGd7YA2EEnqVu

Can you use more than one Cocktail at a time?
You can use more than one Cocktail at a time, but they must be layered, not mixed. Always start with Kale Cocktail, as this one works inside the hair to repair sulphur bonds. Follow with either Carb or Coconut, which work on the surface of hair.

Can you use all three together?
We do not recommend using all three Cocktails at once. You can use Kale and Carb together for thicker, stronger hair, or Kale and Coconut together for silkier, stronger hair.

Carb and Coconut, however, should not be used together as their thickening and smoothing technologies (respectively) counteract one another.

Can you use Dream Coat and the Cocktails together?
Yes! First apply your Cocktail(s), then follow with Dream Coat.

# 547
  • София
Оксидант се сваля, като се смеси с малко вода. Но аз не съм убедена, че за кафяво върху кафяво има нужда от толкова нисък оксидант. Според мен нищо няма да направи.

Бих сложила правилния цвят плюс малко зелено вътре. Ама наистина много малко. Но не и зелен пигмент само с какъвто ще да е оксидант.

# 548
  • Някъде там
Agent, не ме изненадва, че WoW (Kale) ти допада най-много. Косите ни са сходни, а аз нямам другите и не знам дали си заслужава да влагам пари в тях. Благодарение на твоя отзив, за сега ще се въздържа от покупка.

За матиране на косата аз успешно матирам между боядисванията с Wella Cool Espresso. За мен е топ продукт. Използвам го веднъж между две боядисвания. Ето как стои - снимката от днес.
Наистина се получава студен цвят.

# 549
  • София
Искрица, за това ли говориш

# 550
И как го използваш?
Аз се боядисвам с Lakme gloss 5/00, но си избива топъл нюанс, а не ми се мажат дължини толкова често. Правя корен + матиране на 40-50 дни някъде, защого нямам бели Simple Smile

# 551
За матиране на косата аз успешно матирам между боядисванията с Wella Cool Espresso. За мен е топ продукт. Използвам го веднъж между две боядисвания. Ето как стои - снимката от днес.
Наистина се получава студен цвят.

Искрице, супер резултат! Hands Clap Намерих продукта в рибката, но въпрос - може ли върху цялата коса? Пише, че е доста кондициониращ, което е малко притеснително, понеже точно коренът ми е проблемен и има нужда най-много от тониране. Ама и да я сплеска, ще го прежаля за 2-3 дни, ако наистина дава голяма промяна в цвета. И 10 минути ли държиш само?

Аз имах това вкъщи, пробвах с него, супервнимателно и обилно нанасях, стоях 20 мин и... нищо:

Оксидант се сваля, като се смеси с малко вода. Но аз не съм убедена, че за кафяво върху кафяво има нужда от толкова нисък оксидант. Според мен нищо няма да направи.

Бих сложила правилния цвят плюс малко зелено вътре. Ама наистина много малко. Но не и зелен пигмент само с какъвто ще да е оксидант.
Моля те, дай идея за зелена боя. Ама... explain it to me like I am five Laughing Предлагаш на практика ново боядисване, но с малко зелена боя? Коя да е тя, какво е това животно Grinning

# 552
Golfo той се ползва само на суха коса,или поне на 90% изсушена,за преса имам предвид.

Chhlloe на мен цвета на кока ми харесва повече.Но аз не съм фен на пепелните цветове.
Явно се потвърждава теорията ми за финишите,косата ти е страхотна

Ironfeather отделям кичур,пръскам и изправям,после следващият кисур по същия начин.Можеш да разделиш кичури,да напръскаш всичките по отделно и чак тогава да изправяш,но на мен първата схема ми е по-удобна.
А,спреят може да се ползва и като много лека термо-фиксация преди сешоар,дори и при къдравелки

Andrea имат зелен коректор,0.22.Поръчай си. Това вуду зелено което си показала,ще те издокара точно за Хелоуин Grinning (с най-добри чувства)
Lisap LK OPC които аз ползвам имат прекрасна боя със зелен пигмент,6.2 мисля ще ти свърши работа https://angelcosmetics.bg/en/product/42603/lisap-lk-opc-hair-dye … mplex-100-ml.html
Ако поръчваш коректора на Андрея,мисля че те имаха и 3% оксидант.Разреждаш с няколко капки вода да го докараш до тонер и си готова

Felis лийвинът си изглежда хубав,слагай или като първи продукт след балсам,или след лийв-ин спрей

# 553
  • Някъде там
Искрица, за това ли говориш

Да, това е продуктът!

Tulip🌷, използвам маската върху цялата коса и я оставям да подейства 10 минути. Ползвам я веднъж месечно – между две боядисвания. По принцип боядисвам само корените, а дължините – на всеки шест месеца.

Ironfeather, да, кондиционираща е. След нея не използвам друг балсам или маска, косата е много мека и хидратирана, бонус тонира добре корена и дължините на косата.

Това е косата ми преди маската.

Лично, аз си я харесвам повече преди тонирането. Като ми свърши тази маска най-вероятно ще си купя COLOR FRESH Chocolate Touch.

# 554
Искрице, това за руси коси става ли - само матира или има цвят?

Общи условия

Активация на акаунт