Професионални серии за коса - Тема 166

• 69 557
  • 912
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Lorinda така описаната от вас коса мисля, че ще е много подходяща за co-wash, пробвали ли сте? Аз имам този, но косата ми вече далеч не е суха и заплитаща се, и все по-рядко го ползвам. Предимно след боя.
https://shop.curly.bg/product/izmivasht-balsam-curlsmith-curl-qu … oning-wash-355-ml

# 646
Мишчица, благодаря за препоръката.
В момента имам Curlsmit Super Slip Pre-Wash Primer , използвала съм го няколко пъти, може би ще е добра идея да го съчетая с измиващият балсам на марката.

# 647
Чудя се дали да пробвам Метал детокс? Косата ми е изрусена на кичури, 15 години съм така, не използвам преси и маши, изправям се със сешоар, но от 2-3 години много се къса, чупи, не успява да порасне изобщо. Същевременно на всеки 2 дни корена ми е мазен и трябва да се мие. Не ползвам сухи шампоани. Имам к18, както и еластисайзера на Филип Кингсли. В момента ползвам хидратиращата серия на Джойко, не бих казала че съм впечатлена. Според вас Метал детокса за мен ли е? Или нещо друго да ми препоръчате? Нямам pre wash шампоан.

# 648
Красавици , как ползвате К18 доста се обърках от видеата в тик ток .. някой слагат балсам преди маската , други -балсам след маската ?

# 649
Нищо не се слага освен шампоан, за предпочитане дълбокопочистващ. За да може да отмие силикони и натрупвания от продукти и да действа добре к18.

# 650
Благодаря , а след четири минути слагат ли се стилизиращи ? В смисъл подсушавам с к18 или мога веднага да сложа термозащита ?

# 651
След 4 минути можете да правите каквото искате.

# 652
Шампоан alfaparf moisture розовият добър ли е? Обмислям да го купя. В момента съм доволна от Macadamia weightless repair, но да имам втори да редувам. Според състава моя хидратира в дълбочина, докато алфапарф по скоро обвива косъма повърхностно.

# 653
  • Някъде там
Шампоан alfaparf moisture розовият добър ли е? Обмислям да го купя. В момента съм доволна от Macadamia weightless repair, но да имам втори да редувам. Според състава моя хидратира в дълбочина, докато алфапарф по скоро обвива косъма повърхностно.
Не е лош, но не бих казала, че е страхотен. На мен лично ми излиза пърхот от него, единственият шампоан на марката, от който не ми се появява пърхот е шампоанът им за обем.

Бих препоръчала да погледнете серията за блясък на Олиосета, на мен ми допада много. И за мен е една от най-добрите серии на марката.

# 654
Аз съм си заплюла серията на заплата, точно по твои насоки, Искрице Simple Smile А ти спрея използва ли го, или?

# 655
На Аlfaparf от moisture nutritive розовата серия имам флуидът без изплакване за цъфтящи краища и прави кошмарен фриз и нищо друго. Със суха чуплива коса съм, но не цъфти. Продадоха ми го за заглаждане в xpert beauty в Парадайс, уж точно за моята коса, бързайки преди едно Коледно пътуване.

# 656
Искрици, това ли е серията

# 657
  • Някъде там
Аз съм си заплюла серията на заплата, точно по твои насоки, Искрице Simple Smile А ти спрея използва ли го, или?
Да, спрейчето е леко, заглажда прилично косата. В него се съдържат натурални екстрани, растителни масла и малко количество силикон. Косата след спрея е лека, подвижна и с естесвен блясък. Хидратацията е добра, но не е силна.
 Маската от серията е възстановяваща с протеин и силикони, но от по леките силикони, от тези умните, които ги водят и се свързват само с увредените участици на косъма( там, където има отрицателен заряд). Поне това пише в гугъл за Amodimethicone.

Искрици, това ли е серията

Да, това е. Шампоана от тази серия все още не съм го пробвала.
Основно използвам Kerastase Première, лично за мен това е най-добрият шампоан на марката. Пристратена съм Flushed

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 09:06 от Искрица

# 658
Здравейте, момичета! Искам да попитам има ли доволни от Медавита? Питам като цяло, както и в частност от нощния серум? Тъй като се чудя дали да не си купя адвент календара им от нотино и този серум. Сега използвам нощния серум на керастаз и ми допада, но пък забелязвам, че бързо свършва и не съм сигурна дали искам да го закупя пак при това положение.

Честно казано, като продуки съм най-доволна от керастаз и никога не съм имала проблеми с техни шампоани, а скалпът ми е чувствителен и от повечето шампоани ми излиза пърхот. От хидратиращия на moroccanoil беше най-страшно - ужасен сърбеж, пърхот, косопад, чак се стреснах. Косата ми е дълга (под талията), средно дебел косъм, но може би като плътност е средна към рядка. Чуплива (вълниста), не я боядисвам, но я суша права. Преса използвам много рядко.

Някъде по темите четох, че шампоаните на Медавита се разреждали с вода? Не съм сигурна как да реагирам на тези инструкции за употреба, някой пробвал ли ги е без да ги разрежда? Мисля си, че работата на шампоана е основно да ми измие косата и някак с това разреждане не ги виждам нещата... Та, така започвам да се колебая и да се чудя има ли изобщо смисъл да ги пробвам.

# 659
  • Варна
Хубава марка е Медавита, но има и по-хубави. Какво Ви притеснява в разреждането на шампоаните?  Скалпът ми не е виждал НЕразреден шампоан от едно 10+ години откакто  се подвизавам в тая тема и ползвам профи продукти. Предварителното разреждане сваля агресията на пенителите към скалпа  и същевременно ги активира предварително, което пък от своя страна води до по-добро и щадящо измиване. Разреждане означава да добавите малко вода в шепата към дозата шампоан нали Grinning, не да долеете вода в бутилката.
    Хидратиращият шампоан на Марокан всъщност е балансиран и доволно дървен. Имаха един читав профукт  - маската с черната капачка и него съсипаха. Маслата им също си имат фенове, но и от тях има по-добри.

Общи условия

Активация на акаунт