Професионални серии за коса - Тема 166

• 69 632
  • 912
  •   1
Отговори
# 630
След хаотично купуване на всичко което видя и почти никакъв ефект, моля препоръчайте грижа за: много много суха, заплетена, тънка, фина , боядисана и къдрава коса.
Освен тези проблеми и косопад, който третирам с комплекта на Медисютикал.
На вторият ден след измиване в момента шампоан Гроу Горджъс, балсм , след това на влажна коса лив ин и масло за връхчета, косата ми е ужасно суха, заплетена и фризи. Направо ми се иска да се поливам с олио.Редувам различни марки Джойко, Чи инфра, както че ли най добре е с Шисейдо Тцубаки шампоан и балсам.
Чудя се за Shu Uemura Art of Hair The Ultimate Duo for Fine Damaged Hair, варианти с балсам или маска. Предвид цената може би е по-добре да помоля за препоръка.
Чудя се и за Напура, при разнообразието от продукти и тук се чудя.
Пропуснах да спомена че от ампулите на Лалга не мога да се похваля със здрава и подхранена.
Дори след подстригване ефекта глухарче не се премахва.
Смятам да разделя покупките на продукти за косопад и отделно за възстановяване и дълбока хидратация.
Не мога да разбера на какво се дължи лошото състояние на косата, грешни продукти или неправилен протокол на използване.
Използвам ДПШ на калиначи.
Със същата коса съм.Рядка, мазна , перушинеста ."Открих", че години наред не съм използвала правилно продуктите, както и не съм си миела правилно косата с шампоана.Давам пример-преди мия косата с шампоан (без да масажирам) и след тона на мокра коса слагам маска, стоя 1 мин., максимум 2 и мия.Гледах някакво видео в ю туб и тогава видях как се нанасят продуктите.Та и това има значение.

# 631
Само да споделя, че нещо на мен не ми се получава със спрея за стъклена коса от Арлен. Имам гъста коса, права, дълга. Вярно, светла е, и какъвто и да е блясък по трудно си личи на нея, но не е само това. Косата ми въобще не се заглажда. Стои си същата, каквато е била до сега. Въобще, не виждам нищо по-различно. Правя всичко, както трябва, на влажна коса. А прочетох толкова много положителни отзиви и това ме накара да си го купя.

# 632
  • Варна
Азара.
Скрит текст:
Може ли да ми кажете от Олаплекс кои продукти се ползват за възстановяване на косата?
Трябва ли да се комбинират няколко продукта или един е ок?
Питам, защото за момента съм с к18 и съм доволна, но срещам много противоречиви мнения, че олаплекс повече помагал и било дълготрайно, тя ми се иска след време и него да пробвам.
Иначе засега спасявам косата с к18 маската.
Много е фина и въпреки термозащита се уврежда много от термообработка, която се случва само по повод- веднъж на месец най-малко, иначе и повече от половин година съм избягвала преси и маши, но в някакъв по-специален повод ми се иска малко по-така да изглеждам и едната преса ми скапва косата.
И ако може да ми препоръчате много ама много добра термозащита. Може би там бъркам.
Но дори и дайсън усещах да ми я уврежда.
Последните години полагам много грижа към косата си и в момента е такова положението.
По принцип се къдря с no heat метод, но сега скъсихме косата малко ии няма как.
Само аз ли съм с такава коса?! Не стига че бързо се скапва, ами и не е податлива особено. Къдрици с маша от фризьор ми държат трудно. Онзи ден на сватба и бях на фризьор и до вечерта вече бяха слегнали къдриците макар и да беше ползвала доста лак, някои кичури си бяха и прави вече.

И после прекарвам сума време да възстановявам.
В такъв случай дори не знам дали да рискувам боядисване след време ( много исках да ми израсте моя цвят и да я видя как е, пък по-натам да направя балеаж или кичури), но май няма да рискувам Sad заради това не мога вече да си пусна косата дълга. Не цъфти, не е това проблема Sad
:hibiscus:Olaplex е силен в защитата на косата при процедури или с други думи там системата 1 и 2 е нещото, което наистина си струва и може би донякъде 3/мацките го харесват като предшампоан терапия - аз не съм от тях/. Всичко останало ми е близко до клас масмаркет. Може би профи маската 4 в1 и термото им 9 също си струват парите, но шампоани, балсамо, че 0-ли и незнам си още какви.... ами има по-добри предукти за тия пари.
Flowers HibiscusК18  е майката на биомиметиците и работи чудесно, но тук трябва да се спазват правилата протеин - хидратация. За да се наслагва правилно протеин на косата тя трябва да се хидратира и овлажнпва същевременно.
Тяхната термозащита е супер добър продукт и за сешоар, и за преса и маша като не само пази косато, но и продължава възстановяването след ползване на биомиметика.

Lorinda   
Скрит текст:
Lady Brinne,
Tова за миенето ежедневно ми е толкова познато. Мечтая за мазна коса.🙃. Като погледна в банята и лошо ми става от количеството и разнообразие на продукти и ефект никакъв. Все си казвам като свърша наличните тогава ще купувам, ама на обещанието си оставам. Отчаяна съм вече и сега пак се ровя да намеря чудотворният продукт. Следя и Професора в ютуб според него най важното е да задържиш влагата в косата след като си ползвал професионална маска или балсам с отмиване, задължително лив ин продукт и масло.
Дали пък спането със боне/ шапка би намалило заплитането и някак да я държи оформена .
Philip Kingsley curl activator  е продуктът който от всичко пробвано най ми харесва добре оформя без да стои на клечки.

за съжаление наличието на магазин профи продукти в банята не е гаранция за хубава коса - даже обикновено води до трагедии. Аман от професори, косолози и прочие безумни гурута с откачени идеи - честно. Ръце съм вдигнала от всички гонещи слава и пари . За задържането на влагата обаче е прав/както и за някой други неща де/.
Огромна е разликата между хидратация и овлажняване на косата и през есенно зимния сезон второто е дори по-важно от първото. Една хидратирана коса, ако не и се затвори/овлажни косъма/ накрая се превръща в гръмнал/фризи/ бойлер,

# 633
Здравейте, днес работят ли ви кодовете за Хелоуин  в Златна рибка?

# 634
  • Варна
Здравейте, днес работят ли ви кодовете за Хелоуин  в Златна рибка?
Работят.

# 635
  • Бургас
При мен работят, току-що направих поръчка.
Бях на преглед при дерматолог и тя ми препоръча Transdermic HFSC Complete Treatment 500 Woman Crescina,  купих я разбира се, с кода цената беше доста приятна, но някой може ли да даде отзиви дали наистина работи тази терапия?

# 636
  • Варна
Работи да, но спазвайте стрикно инструкциите и не очаквайте чудеса бързо. Задължително направете пълния тримесечен курс.

# 637
Здравейте! Извинявам се за нахлуването в темата, но влизам  с един въпрос. Имам един продукт на К. Мърфи, който се оказа неподходящ за мен и реших да го разменя, да ама отдавна не съм влизала в тези теми,  пък то се оказаха заключени, забранени и т.н
Та, моля за идеи къде бих могла да го предложа,  в ОЛХ го пуснах вчера.
Мерси много!

# 638
Не успях да намеря в информацията под заглавната страница та да попитам, когато правите двойно шампоаниране с медицински и друг шампоан кой използвате първо?

# 639
Аз бих използвала първо другия, да почисти що-годе добре и вече медицинският да може да работи реално върху вече чистия скалп, а не тепърва да се бори с прах, себум, наслоявания от продукти и т.н.

# 640
Медицинският първо, защото такава е инструкцията на производителя - нанесете на сух скалп и оставете няколко минути. Напура.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 16:06 от Agent Provocateur

# 641
Има ли отзиви за серията на керастаз архитект? Поръчах си го и сега го очаквам.

# 642
Аз съм със смесени впечатления -шампоанът не го харесвам категорично , буквално ми беше свалил скалпа . Маската е хубава , не съм фен на термозащитата. Преди години ампулите пт серията бяха невероятни , буквално ми спасиха косата .

# 643
Той май не е за редовна употреба?

# 644
Здравейте момичета!

Имам нужда от вашата помощ Sweat Smile С тънка къдрава коса съм (2B) и напоследък я усещам доста суха. По принцип къдравата коса си е суха, а тъй като съм и 3 месеца след раждане най-вероятно и хормоните играят. Чудя се по-силен балсам или маска да си взема? Thinking От маска да си призная малко ме е страх заради тънкия ми косъм, да не би да ми я утежни. Балсам без изплакване не ползвам, защото видях че за моята коса няма смисъл ако балсама ми е достатъчно подхранващ.

Ще се радвам на препоръки Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт