Освен тези проблеми и косопад, който третирам с комплекта на Медисютикал.
На вторият ден след измиване в момента шампоан Гроу Горджъс, балсм , след това на влажна коса лив ин и масло за връхчета, косата ми е ужасно суха, заплетена и фризи. Направо ми се иска да се поливам с олио.Редувам различни марки Джойко, Чи инфра, както че ли най добре е с Шисейдо Тцубаки шампоан и балсам.
Чудя се за Shu Uemura Art of Hair The Ultimate Duo for Fine Damaged Hair, варианти с балсам или маска. Предвид цената може би е по-добре да помоля за препоръка.
Чудя се и за Напура, при разнообразието от продукти и тук се чудя.
Пропуснах да спомена че от ампулите на Лалга не мога да се похваля със здрава и подхранена.
Дори след подстригване ефекта глухарче не се премахва.
Смятам да разделя покупките на продукти за косопад и отделно за възстановяване и дълбока хидратация.
Не мога да разбера на какво се дължи лошото състояние на косата, грешни продукти или неправилен протокол на използване.
Използвам ДПШ на калиначи.
заради това не мога вече да си пусна косата дълга. Не цъфти, не е това проблема
К18 е майката на биомиметиците и работи чудесно, но тук трябва да се спазват правилата протеин - хидратация. За да се наслагва правилно протеин на косата тя трябва да се хидратира и овлажнпва същевременно.
С тънка къдрава коса съм (2B) и напоследък я усещам доста суха. По принцип къдравата коса си е суха, а тъй като съм и 3 месеца след раждане най-вероятно и хормоните играят. Чудя се по-силен балсам или маска да си взема?
От маска да си призная малко ме е страх заради тънкия ми косъм, да не би да ми я утежни. Балсам без изплакване не ползвам, защото видях че за моята коса няма смисъл ако балсама ми е достатъчно подхранващ.