Професионални серии за коса - Тема 166

• 69 639
  • 912
  •   1
Отговори
# 615
Аз съм винаги в търсене на нещо омекотяващо, та ще чета с интерес предложенията на останалите.
На мен следните неща ми носят такъв ефект:

Не е професионален продукт, но доста нашумя. На мен ми прави страхотно мека косата:

Шампоан и балсам на ланза за боядисана коса.
Шампоан и балсам на керастаз от серията нутритив (старата формула, новите не съм пробвала) и  генезис.

Лийв ин на миаманте (колкото и да го отлагах защото ми се струваше излишен хайп).

Маска на вела:

Олио на вела от същата серия.

Шампоан и маска на лалга от серията seacurl.

# 616
  • Пловдив
И аз не съм намерила друг продукт като Интенз рипеър Simple Smile
Донякъде наподобяват следните продукти (тези съм открила за моята коса):
K-pak color therapy Joico -цялата серия
Серията Absolut repair на Лореал
Серията Nutrive на Керастаз
Олаплекс шампоан #4 и маска #8

# 617
Pre-shampoo терапията на Керастаз Премиер страшно много омекотява също. Има травел размер за проба Simple Smile

# 618
Преди два дни за пръв път поръчах от Arlen.bg, още не са ми изпратили поръчката. Някой има ли опит с този сайт, за колко време изпращат поръчките? Аз ще ги потърся, ако до утре или вдругиден не я изпратят, но ми е интересно.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 09:42 от Borqna Sto 771419

# 619
По принцип са много бързи, и обикновено е на следващия ден. Сега заради намаленията си най-вероятно ще имат забавяне.

# 620
  • Някъде там
По принцип са много бързи, и обикновено е на следващия ден. Сега заради намаленията си най-вероятно ще имат забавяне.
Беше така, колкото пъти съм поръчвала от тях през последната година - изпращат поръчката след 3-4 дни.

# 621
Здравейте , моля за мнение за тази боя за коса , някой използвал ли е ?
https://zlatnaribka.com/collections/dorado?utm_source=Zlatnaribk … mc_eid=f934a1a31a
Също от една мостра използвах тази маска , но от едно нанасяне не мога да преценя . Ако някой еизползвал серията , ще се радвам да сподели мнение.
https://www.arlen.bg/category/1469/abh-color-care-naturalna-i-ve … adisana-kosa.html

# 622
Може ли да ми кажете от Олаплекс кои продукти се ползват за възстановяване на косата?
Трябва ли да се комбинират няколко продукта или един е ок?
Питам, защото за момента съм с к18 и съм доволна, но срещам много противоречиви мнения, че олаплекс повече помагал и било дълготрайно, тя ми се иска след време и него да пробвам.
Иначе засега спасявам косата с к18 маската.
Много е фина и въпреки термозащита се уврежда много от термообработка, която се случва само по повод- веднъж на месец най-малко, иначе и повече от половин година съм избягвала преси и маши, но в някакъв по-специален повод ми се иска малко по-така да изглеждам и едната преса ми скапва косата.
И ако може да ми препоръчате много ама много добра термозащита. Може би там бъркам.
Но дори и дайсън усещах да ми я уврежда.
Последните години полагам много грижа към косата си и в момента е такова положението.
По принцип се къдря с no heat метод, но сега скъсихме косата малко ии няма как.
Само аз ли съм с такава коса?! Не стига че бързо се скапва, ами и не е податлива особено. Къдрици с маша от фризьор ми държат трудно. Онзи ден на сватба и бях на фризьор и до вечерта вече бяха слегнали къдриците макар и да беше ползвала доста лак, някои кичури си бяха и прави вече.

И после прекарвам сума време да възстановявам.
В такъв случай дори не знам дали да рискувам боядисване след време ( много исках да ми израсте моя цвят и да я видя как е, пък по-натам да направя балеаж или кичури), но май няма да рискувам Sad заради това не мога вече да си пусна косата дълга. Не цъфти, не е това проблема Sad

# 623
След хаотично купуване на всичко което видя и почти никакъв ефект, моля препоръчайте грижа за: много много суха, заплетена, тънка, фина , боядисана и къдрава коса.
Освен тези проблеми и косопад, който третирам с комплекта на Медисютикал.
На вторият ден след измиване в момента шампоан Гроу Горджъс, балсм , след това на влажна коса лив ин и масло за връхчета, косата ми е ужасно суха, заплетена и фризи. Направо ми се иска да се поливам с олио.Редувам различни марки Джойко, Чи инфра, както че ли най добре е с Шисейдо Тцубаки шампоан и балсам.
Чудя се за Shu Uemura Art of Hair The Ultimate Duo for Fine Damaged Hair, варианти с балсам или маска. Предвид цената може би е по-добре да помоля за препоръка.
Чудя се и за Напура, при разнообразието от продукти и тук се чудя.
Пропуснах да спомена че от ампулите на Лалга не мога да се похваля със здрава и подхранена.
Дори след подстригване ефекта глухарче не се премахва.
Смятам да разделя покупките на продукти за косопад и отделно за възстановяване и дълбока хидратация.
Не мога да разбера на какво се дължи лошото състояние на косата, грешни продукти или неправилен протокол на използване.
Използвам ДПШ на калиначи.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 12:54 от Lorinda

# 624
  • В полите на Пирин планина
Тънката и къдрава коса става много лесно фризи и като глухарче, както си се изразила. Моята е тънка и доста чуплива, също. Все си мисля, че най-важното в протокола е финиша, т.е. крем без отмиване за оформяне на къдриците и евентуално олио-финиша, но на моята коса олио финиш като финал не се отразява добре. Аз го слагам на подсушена коса за разплитане и след него слагам крем за оформяне на къдрици, с фиксация. Може да се вмъкне и някакъв балсам без отмиване за омекотяване, но също така това може да утежни косата.

# 625
Здравейте,
Моля да ми препоръчате продукт срещу заплитане на коса.
Моята е вече до средата на гърба. Искам да я запазя. Но само сутрин излизам с подредена коса. През деня се оплита и става на кълбо калчища.
Слагам балсам и маска. Слагам кристали. Купих си някакъв спрей плекс терапия.
Нищо от това не помага.

# 626
#Lady Brinne,
Много благодаря за насоките. Цяла нощ бях с маската на Гроу Горджъс -серамиди за коса и скалп. Измих само с шампоан, сложих маска на Медисютикал и по дължините Лалга ампула. Сложих шапка загрях леко, постоях няколко часа и само отмих. Епруваж лив ин на влажна коса, много малко Филип Кингсли активатор за къдрици. И завърших с Ма шери олио за коса на Шисейдо. Олиото е с консистенция на вода и не утежнява изобщо.
За момента е добре на пипане не е като сламата снощи, но имам усещането че утре ще е отново в състоянието което ме побърква.

# 627
Аз разреждам в шише с пулверизатор балсам за коса и пръскам с него сутрин и намачквам. Или само с влажни длани мачкам, като по косата си има продукт. Но често си мия косата, без да е мръсна, просто, защото се е оплела и е суха.

# 628
Lady Brinne,
Tова за миенето ежедневно ми е толкова познато. Мечтая за мазна коса.🙃. Като погледна в банята и лошо ми става от количеството и разнообразие на продукти и ефект никакъв. Все си казвам като свърша наличните тогава ще купувам, ама на обещанието си оставам. Отчаяна съм вече и сега пак се ровя да намеря чудотворният продукт. Следя и Професора в ютуб според него най важното е да задържиш влагата в косата след като си ползвал професионална маска или балсам с отмиване, задължително лив ин продукт и масло.
Дали пък спането със боне/ шапка би намалило заплитането и някак да я държи оформена .
Philip Kingsley curl activator  е продуктът който от всичко пробвано най ми харесва добре оформя без да стои на клечки.

# 629
Моят любим крем за оформяне на къдрици е Frizz Control Conditioner Leave-in на Лакме. Той не е специално за къдрици, но като го сложа вечер, сутрин се събуждам с подредена коса и ако има някъде фриз, носи на напластяване този продукт или на рефрешване с малко вода.
Почти толкова ми харесва крема на Десата, но той ми е една идея по-лепкав и понякога прекалявам с него, като количество.

Общи условия

Активация на акаунт