СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 11 - Седмокласникът е на финала, майката е вече взела-дала....

• 31 121
  • 795
  •   1
Отговори
# 375
Жалко че сте оставили и другото дете в такъв случай
Ако човек не си е на мястото, не се случват нещата

# 376
Той не пожела да се мести. Каза, че си обича класа и училището. Нямаше как насила да му го причиня. Надявах се липсата на конкуренция да го мотивира малко, но...

# 377
Ама при учащия защо са били тези слаби оценки? Мачкат самочувствието на децата ли?

# 378
Ама при учащия защо са били тези слаби оценки? Мачкат самочувствието на децата ли?
Оказа се, че конкретната дама дори не ги различава. По другите предмети си беше чисто мачкане. Имам подозрения за мотивите, но няма да са обект на коментар към настоящия момент. Разочарована съм, за жалост и момчето също. Но това са моментите от житейските уроци и се радвам, че рано мина през тях. При абсолютно правилно направено контролно без нито една грешка бе сюрпризиран с четворка.. Взех контролното и го показах на няколко преподавателя извън това училище. Единодушното мнение, бе че няма грешки и е за отличен... Даже не съм давала информация, на кое от двете момчета е работата, за да избегна субективност. Много грозно и това по водещи предмети.. включително съм получавала потвърждение, че оценката е "разбира се субективна".. бях меко казано потресена. Субективна може да е двойката по рисуване, по трудово.. но оценка по математика или БЕЛ трудно може да се субективира....  сложна е темата и не ми се навлиза в детайли, докато непукистът не избута.

# 379
  • София, Bulgaria
Здравейте,
Не съм писала до сега, но чета с удоволствие. Имам нужда от помощ, как стои въпроса с отсъствията по семейни причини. Искам да спра дъщеря ми от училище от утре, но класната е казала, че не може тъй като се броят и събота и неделя. Дали е така?

# 380
  • София
Здравейте,
Не съм писала до сега, но чета с удоволствие. Имам нужда от помощ, как стои въпроса с отсъствията по семейни причини. Искам да спра дъщеря ми от училище от утре, но класната е казала, че не може тъй като се броят и събота и неделя. Дали е така?
Имате право на 15 дни годишно (учебни), но наведнъж само 5. Тоест от утре до Вторник включително.

# 381
  • София, Bulgaria
Здравейте,
Имате право на 15 дни годишно (учебни), но наведнъж само 5. Тоест от утре до Вторник включително.

Благодаря и аз така ги смятах, но учителката казва, че са 7 дни, тъй като се броят от дата до дата не се съобразява, че има почивни дни.

# 382
  • София
Ами аз тази година все така съм ги писала бележките на моите двамата. Максимум 5 учебни дни накуп. Проблем не е имало. Вярно, че все покрай празници бяха, но мисля, че учителката не е права.

# 383
Може да пуснете две отделни:
От 11.06. до 13.06. вкл. и
От 16.06. до 17.06. вкл.
Така както и да ги брои, все ще отговарят на изискването за не повече от пет последователни дни

# 384
  • София
Учителката със сигурност не е права. Събота и неделя не прекъсват последователността от 5 учебни дни, но не се броят като дни с извинени отсъствия.

# 385
Издирвам нво бел втора дата. Моля, ако някой има да го сподели.

# 386
  • София
Това с тетрадките при нас беше страшна мъка още от първи клас. ....
Ох милата, и аз попълвах така по немски няколко реда с непонятни на мен думи, че положението беше много изтървано... Губят се тетрадки и учебници изчезват. Проблемът е в нашите глави, на малките калпазани хич им не е, за нашите тревоги. Викингът, ако не влезе и в художествената, ще се видя в приключение. Рисува страхотно, но е адски инат и търтей..
Олеле, като чета при вас е сложно... стискам палци за художествената. Вижте и Приложните... чувала съм за едно училище  Профилирана гимназия за изобразителни изкуства "Професор Н. Райнов". То изгледжа интересно. Кунино наистина трябва да е последен вариант.

# 387
  • у дома
Издирвам нво бел втора дата. Моля, ако някой има да го сподели.
Трябва някой да е пуснал чрез платформата за достъп до обществена информация,иначе няма от къде да ги има.

# 388
Кога дават номерчето с което се явяват на нво?
И кой го дава..класната ли да търся?
Кого?

# 389
  • София
Според справочника - до 12.06. Вчера питах нашата класна, но каза че още не са предоставени на училището.

Общи условия

Активация на акаунт