Юнски книжен клуб - 2025

• 1 731
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
  • Карлово
Ще ми е интересно да разбера какво мислите за изборите на Грегориус и Прадо. Бихте ли оставили всичко познато и тръгнали, както Грегориус? Бихте ли постъпили като Прадо, ако бяхте лекар, с разбирането, че ще бъдете осъдени за този избор?

Ще ми е интересно и какво мислите за края.
Никой не отговори на зададените въпроси. Току що приключвам книгата.
На първия въпрос, при обстоятелставата в които той се намира ДА.
На втория - ако бях Адриана щях да се забавя умишлено, нямаше да събудя доктора и каквото стане.
Но ако бях лекар щях да постъпя като Прадо, т.е. да се абстрахирам от конкретния индивид, щях да помогна на човека в нужда.

# 31
Благодаря за отговорите, ДамаТрефа!

А за края питах защото донякъде ме подразни как свърши уж малко отворено и точно по този начин, но пък беше напълно логичен завършек защото

Скрит текст:
Грегориус си беше изпълнил мисията като герой в романа и вече нямаше значение какво се случва с него

# 32
  • Карлово
А всъщност колко годишен е Грегориус? 40-45 може би?

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 10:11 от ДамаТрефа

# 33
Аз този месец вместо да наваксам с клуба, съвсем го изтървах.
С книгата за месеца съм до никъде- Слушам я в Сторител. Когато я започнах, нещо умът ми блуждаеше и не можа да ме грабне. Затова реших да я върна и започна отначало вече по-съсредоточено, но излязоха непредвидени неща в личен и служебен план и ей на стана юли месец Disappointed Relieved
В анкетата не успях да гласувам, но "Люляковите момичета" ме устройва като избор, защото вече съм я чела и така ще мога да наваксам с предишната Grinning

# 34
Най-накрая приключих с книгата за Юни. Четох я доста бавно, но я харесах. И аз мислех, че е Грегориус главният герой, а то Прадо се оказа такъв. Много повече се разбра за неговия живот определено. Но пък и Грегориус помогна много на всички от обкръжението му.
Не ми хареса края, щеше ми се да разбера болен ли е Грегориус или просто започна толкова да се вживява в историята на Прадо, че да се отъждествява с него.
Отново добър избор, извън комфортната ми зона, но няма лошо.

# 35
Четящи, новата тема е тук Simple Smile Следващия месец ще я пусна в пълен вид с информация и линкове към предишните теми Simple Smile
https://www.bg-mamma.com/?topic=1792942.new#new

Общи условия

Активация на акаунт