ЕРКАН МЕРИЧ🌹ХАЗАЛ СУБАШЪ🌹 след 🌹ADINI SEN KOY🌹Нови проекти🌹 Тема № 11

• 8 975
  • 123
  •   3
Отговори
# 105
ExKely, почти нищо не разкриха от историята на Джевдет и Фирузе. Когато Джевдет влиза в затвора, Неджла е била бременна. Предполагам, че и Фирузе. Писмото вероятно е написано преди влизането на Джевдет в затвора. В такъв случай тя много бързо се е омъжила, но дали съпругът ѝ е знаел, че е бременна или го е заблудила. През това време Ръфат и Бала вече са живеели в гората. Фирузе може да е чувала за тях, но едва ли ги е виждала.
Тя се отнесе добре с Юсуф и мисля, че няма да е враг на бездомните, които вече имат дом.
И на мен ми се иска да намалят драмата и крясъците и плоските изпълнения на Хашмет, но засега такива изгледи няма. Азизе е съвсем сама в опитите да върне реда в живота си, но в присъствието на Первин, а сега и на Хамиет шансът е почти нулев. Лелята Кеви се оказа главатар на целия мардински клан. Хюсеин ага, когото уж ни описаха като мил и бащински настроен, не успя да се опълчи на Явуз и да помогне на Девран. Да видим дали Вахап ще постигне нещо или и той ще се върне с празни ръце.

Мелис нали вече е собственичка на дома на Хашметови и от мазето е направила много хубава стая за Джемо.

Накрая изстрел ли се чува или е от ефект от музиката.

Не разбрах защо Зелиха се обвинява за случилото се на сватбата.

# 106
LU4IQ, и аз чувам изстрели - някой (може би Фирузе) ще въдворява ред като стреля във въздуха. Историята на Джевдет и Фирузе тепърва ще ни я разкрият чрез спомените ѝ. Интересно доколко и Хашмет е бил причина за нейното заминаване.
Жестока грешка на сценария с апартамента на Мелис. В първия сезон още стана ясно че той е нейн - колко пъти ги заплашваше, че ще го продаде - когато искаше парите от баба си, покрай натиска за сватбата и пр.
Зелиха се чувства виновна, защото и в първия епизод нейния ухажор стана причина да ги открият в гората и сега, когато отново се предаде на любовта семейството ѝ пострада. Приема че е извършила грях и ще го изкупи като се откаже от любовта. Покрай онази жена, която разпитва за нея ще се забърка в нови неприятности.

# 107
..Благодаря за всичко споделено,мнения, коментарии ,снимки и клипчета!    
           Започвам с новост за темата

ТРТ1 излъчва отново сериала в сутрешната си програма и е с добър рейтинг.

За Беззащитните

Признавам,че се затрудних с гледането на 29 еп. на нашия сериал.
   Дали от годините,или от продължителността му,ми трябваше време
   да осмисля всичко...Хареса ми "новата" Азизе--без сълзи,усмихната,
   всеотдайна към всички,които обича. Предпочита да замълчи за да
   не огорчи никого...Дано успее да продължи да е надежда
   Нали надеждата умира последна.
   Много вече ми идват Хашметови-- простотия,алчност и високомерие.
   Джемо сам си е виновен,но отново за всичко упреква Азиае--"Кое поредно
   грешно решение е това?Колко пъти ме смаза,не разбирам това.Какво още
   трябва да се случи,за да ме послушаш?"Той едва ли някога ще оцени други,
   нали се смята за безпогрешен...

Едно клипче за разведряване след втория фраг

https://vk.com/turfanclub?w=wall-203262439_194046

# 108
Аз съм още в началото на серията, момичета, само за Зелиха ще споделя. Съгласна съм- изпитва страхотна вина. А вината, както знаем, е силно разрушително и безполезно чувсто. Изпитваше я още в началото, Екс Кели е неписала, а сега явно е убедена, че любовното им преживяване по някакъв начин предизвика случилото се. Разбира се- не е вярно, но в ситуация на нервна криза всичко изглежда прекомерно. Дано само остане нервна криза и шок, да не прерасне в нещо друго. Че малко са им проблемите, сега и с психиката на Зелиха ще имат ядове, и със залитането и към тази религиозна секта.
Още не съм стигнала до частта със сектата, но и друго си мисля- сценаристите отново се плъзнаха по вълната на сериалната мода. В първи сезон това беше мардинската тема, сега- включването на силно религизна нишка в сериала. Такъв сериал имаше голяма популарност миналия сезон, вероятно са решили, че вкючването на такава тема и в нашата история ще привлече зрители. Сящаш си нямаме друго горещи теми...

# 109
ExKely, бях забравила за горското гадже на Зелиха. Ако трябва да страда от вина, именно там е нейната. Целият им живот се обърна след тайните ѝ срещи с човек, който можеше и беше проследен от Явуз. Сега любовното ѝ преживяване няма никакво отношение към случилото се на сватбата. Виновницата Первин никога нямa да осъзнае, че тя е причината сега да ходи гола, боса и бездомна.
Доколкото си спомням, Джевдет изпрати Неджла и Мелис в жилището при Хашметови, за да настани бездомните в тяхното, но собствеността и на двете е негова - той после нали изгони всички на улицата, Ремзие припадаше и в болницата е отведоха. А Мелис забегна с приятелката си в хотел с парите от сватбата с онзи мозък /забравих му името/.

Вера, радвам се, че "Назови ме по име" отново е на екран. От дневните сериали след него никой не постигна успеха му.
Този акаунт, който разпространява информация, че сериали с рейтинги под 5 в Тотал ще бъдат свалени от екрана не ми се струва читав. За рекламодателите по - важни са рейтингите в групите AB и ABC1.

Онче, за сектата в този епизод няма почти нищо, само набелязаха Зелиха. Съгласна съм за залитането, но от друга страна нека светва червената лампа за онези, които са психически неустойчиви, лабилни и податливи да попаднат в капана на всякакви секти, измамници и пр. За тях и за близките им.

# 110
*Онче,Лучия, благодаря.
   Жената,която се опитва да се сближи със Зехра е Емине.Мъжът и е убит на
   сватбата/2-рия ковчег/ и нейната цел е да отмъсти на Азизе чрез сестра и.
   Фирузе е живяла в квартала,по думите на Рамзие.Хашмет се влюбва в нея.
   Въпреки любовта им с Джевдет не създават семейство,защото баща му
   завещава всичко на Джевдет,а да се грижи за всички,трябва да живее с тях.
   Жертва любовта си заради брат си и семейството.Така мисля аз.

📝Озет и промоционални снимки от 29-ти епизод от сериала "Беззащитен"

✍Завещанието на Джевдет променя живота на целия квартал. То дава на Азизе и нейните братя и сестри първия им истински дом, но също така предизвиква буря от емоции в семейство Кълъч. Азизе е щастлива, че има къде да отседне, но Девран, от гордост, отказва да остане в къщата. Джемо бяга от пренаселената къща, като се заключва в бараката за въглища; Зелиха, неспособна да заличи следите от преживяванията си, намира утеха в жена, която среща в джамията. Междувременно Юсуф започва да работи с Фирузе, без да подозира за изпитанието, което го очаква с Бахар. От друга страна, докато Девран се опитва да разкрие кражбата на Емрах, Явуз прилага плана си в действие. Хасмет и Неджа правят Азизе обект на клюки в квартала. Да останат в този квартал няма да е толкова лесно, колкото са си мислили.

Девран е между "отмъщението","Възраждането"
   и призива на Азизе за "Нов живот".

# 111
Малеее, с още една отмъстителка се сдобиха значи!
Враговете им се умножават...

# 112
Не ми изглежда достоверна тази информация, че Емине ще отмъщава за починалия ѝ мъж. Когато видя Зелиха да се моли тя не знеше коя е - другите жени ѝ казаха и във фрага говори с някакъв ходжа че всичко върви добре. В тази връзка се появи слух, че в сериала ще се засегне темата за Аднан Октар, който е турски лидер на секта, псевдонаучен писател, актьор, ислямски креационист. И този ходжа ще е подобен на него.

А за апартамента на Мелис се бъркам от тук. Което пак е малко недомислено. Как продаваш нещо, което не е твое, но Джевдет още тогава е бил готов със завещанието

# 113
Да, малко е странно, че Джевдет още тогава ѝ казва "къщата е твоя", вероятно е имал предвид завещанието си.
Открих слаба точка в моята версия за Бахар. В писмото Джевдет пише "нашата дъщеря Бахар". Ако Бахар вече е била родена, Фирузе би трябвало да е омъжена и тогава писмото е безсмислено. Другият вариант е двамата да са знаели, че бебето ще е момиче и да са му дали име преди да се роди /както Мелис нарече неродения си брат/. Но ако са знаели пола, Фирузе е била към четвърти месец, няма как да скрие от жениха. Напомня ми на ситуацията в "Майка ми Анкара".
И в "Йомер" имаше секта.

Още снимки от еп. 30

На снимката зад Фирузе се виждат шест-седем мъже с костюми и вратовръзки. Още не знаем тя с какво се занимава и какъв бизнес е имал съпругът ѝ.

# 114
От показаното до сега, не съм много убедена, че Бахар е дъщеря на Джевдет. Той и Фирузе са си мечтали за общо бъдеще, но не се е стигнало до там. Заедно бяхме само в мечтите си, пише той в писмото

# 115
Цитат
Ее, как слабое звено, куда-то заманивают, причем женщина, с которой у нее во фраге происходит общение, потеряла мужа в той перестрелки и таким образом мстит семье Азизе. Будет ли это какая-то секта или притон - увидим. Младшие сохранили здравое мышление и даже хорошее настроение, это и не удивительно, детская психика более гибкая и быстрее приходит в себя, это и к Фидан относится. Хашмет отвратителен, актер прекрасен.
   Хареса ми този коментар за Залиха,тази жена е от квартала,Джевдет беше "Башата
   на квартала".С каква цел се насочи към нея? ...СЦ може би имат друга идея,ще се разбере.

От режисьора:

# 116
Вера, честит имен ден! Heart
Пожелавам ти здраве и спокойни, слънчеви дни!

Повтарям тази снимка заради текста към нея - "Фирузе, скъпоценната на Джевдет, е с Азизе, довереницата на Джевдет, и нейните братя и сестри.."

ExKely, "заедно само в мечтите" може да се отнася за семейството, което не са създали. Но може и да е в пряк смисъл. Тук изниква въпросът защо Фирузе ще представя Бахар за дъщеря на Джевдет. Освен ако не иска по този начин да е свързана със семейството му в очите на обществото и така да оправдае намесата си в защита на Азизе и останалите.

Зад кадър

От Хазал

"Ако искам косата ми да е мека и блестяща, имам само един фаворит: масло за коса Maruderm✨
Подхранва косата ми със своите ценни масла, предотвратява накъдрянето ѝ и без да я утежнява."

Ямур чете "За изкуството и художниците"

# 117
Вера, честит имен ден, здрава и щастлави да си! Flowers Four Leaf Clover

Линията на Фирузе и на мен ми е интересна. И някак стана хубав преход- в първи сезон имаха нещо като приемен баща, сега- приемна майка.
А на актьора, който играе Хашмет да не му плащат извънредно, че присъства толкова много! Силно ми омръзна и той, и цялото им тъпо семейство- без младите, естествено.
Снимки от новата серия.

# 118
БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ПОЖЕЛАНИЯТА И ВНИМАНИЕТО КЪМ МЕН!!

Бъдете като тази пустинна роза--красиви,свежи и издръжливи !

До нови срещи с 30--ти епизод.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 01:40 от 12345ds

# 119
Канят ни. Blush

Общи условия

Активация на акаунт