Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 47

• 19 297
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • Най-красивата страна
Когато в семейството са се раждали твърде много деца или пък само  момичета ,наричали поредното дете Доста или Стига.
Доста се среща все още при възрастни жени,а Стига е от изчезналите имена.

Зори Жори ми е фаворит.

Малиния-новородено кръстено на баба си Малина

# 646
Не знам как намирате толкова, но сложени в такъв списък, взех да се чудя има ли хора с ''обикновени" имена.
Аз идвам с една Ада.

# 647
Ада и Рая са направо идеални имена за близначки

# 648
Флавиан, Юстиниан и Тимотей са имена на християнски светци.

# 649
  • Варна
Ада, с ударение на последната сричка мисля, че е турско.
Сибела от списъка също, има турско Сибел.

# 650
  • Sofia
Марула Георгиева,от надписи в предаване по тв.

# 651
Запрян, Стоян и т.н. са се давали като имена не за да няма повече деца, а да не умират повече. Смисълът е било да се запре, да стои. Тогава е имало много висока детска смъртност.

# 652
  • Пловдив
Кой какъвто смисъл влага в името.

# 653
Оле, изчетох от-до, направо се същисах, защо родителите си обричат децата на доживотни подигравки с имената им.
Аз скоро се запознах с една мама в парка, който посещаваме, тя все подвикваше на детенцето си "Поли, Поли..." и аз си мислих, че е нещо от сорта на Паулина, Павлина, Полина...а то се оказа Павлияния.

# 654
Аз имам подобна случка- децата си играят с момиченце в парка, което се представя като Маги. Баба й няколко пъти й казва: Хайде, кажи си цялото име, кажи си цялото име. Цялото име се оказа Магнолия.
Не бях го чувала, но ми хареса.

# 655
Магнолия и на мен ми харесва, аз харесвам цветни имена

# 656
Втората сестра на дядо ми беше Достена, т.е трето дете.  Не знам на прадядо ми кое му е било доста - дали само момичетата (2) или децата като цяло (тогава 3), но след това е имал още 5 деца. При него това наричане не е спряло плодовитостта.

Лозена, срещала съм го и като Лозка, са стари имена - от лоза.

# 657
  • Пловдив
Е, да, след като едно име възникне и се утвърди като име, не е казано, че и занапред все с това пожелание се дава.
Андреа не я наричат да бъде мъжествена. Wink И Достени - първи деца има. Кръстени на някоя баба, кръстница и т.н.
И в нашия род съм чувала за името, но не близки роднини и не знам поредността. В Пловдив навремето имаше една учителка с това име, чиято по-голяма внучка (Достена Лаверн към днешна дата, публицистка или подобно) също носеше името на баба си. Едва ли и бабата е била поредно дете и с тази идея кръстена, името е възникнало по-отдавна.

# 658
  • Най-красивата страна
Ада-
1.еврейско име,означава ,,украшение,,
2.древно германско име ,означава ,,благородна,,
Ада-с ударение на второто ,,а,,-турско мъжко име.

Магнолия много ми харесва.

Алба Доменика
Нина Емануела
Сантина
Дорослава
Милосвета
Кира
Весна

# 659
На Кира галеното Кирка ли е?

Общи условия

Активация на акаунт