Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 89

• 28 139
  • 784
  •   1
Отговори
# 270
Бях при Йонкова, но тя напусна. Но там е все тая при кого си.

# 271
  • Северозапада
Честита да си, Опосум!

# 272
LadyMillion, щом до сега нямаш изгаряне или друго, не мисля, че нещо сериозно може да се прояви. Все пак имай предвид, че мястото остава по-твърдо, по-болезнено и разбира се, следва да се наблюдава.
Storytime, 40 мин. за София не е кой знае какво разстояние. Алергична натура съм, но чак на 3-4 вливка направих реакция, въпреки противоалергични като премедикация. Занасях се тогава, че е било крайно време да стане, защото очаквах по-рано. Обаче винаги на всички казвай, че имаш алергии - било то преди операция, биопсия, химия, лъче, скенери - лекари, сестри трябва да знаят и обикновено с червени големи букви пишат по картона.

# 273
  • София
Здравейте!За контрола след 6 курса химиотерапия,кой 5кт скенер препоръчвате ?В Токуда на Вапцаров или Сити слиник в Младост?Кой е по-нов и хубав и къде разчитащите са по-добри?Също къде мога да дам на добър разчитащ диск с кт скенер ,който правих март в Надежда,но не знам разчитащите доколко са ок.Бяха доста млади и много бързо го рзчетаха,не че имам против младите специалисти,просто не знам там доколко са ок.Благодаря и бъдете здрави!

# 274
Здравейте!
Не съм болна от рак и се надявам да не ми се случи. Имам нужда от съвет, тъй като няма с кого да се консултирам. Значи, положението е следното:
- майка ми имаше карценом на лявата гърда. (т.е. попадам в рискова група, поради наследствен фактор).
- структурата на гъдите ми е зърнеста и съм предразположена към рак (мнение, изказвано от много лекари).
- имам множество кисти в гърдите, които се следят, за да не тръгнат в грешна посока.
- имам големи гърди - чашките на сутиените са ми 2G, и вече са ми малки.
-имам 4 дискови хернии, една от които е оперирана, тъй като се стигна до парализа на единия крак поради притискане на коренчето на нерва. От 3 години лекари искат да ми оперират втора дискова херния, над оперираната, но аз се инатя.
- тази година при контролните прегледи на ехограф лекарят откри образование (доброкачествено) в лявата гърда с размери около 9 мм на 20 мм. Каза, че трябва да потърся консултация с хирург и да помисля за намаляване на бюста.
- личната ми лекарка ми даде направление за мамографията, която ми направиха (няма да коментирам отношението на мамолога, който разчете снимката), но в заключение написа, че е "уместно да се направи контролно МРТ"
И тук идват моите въпроси:
- бихте ли ми препоръчали хирург, с когото мога да се консултирам (обмислям и намаляване на гърдите) какво следва и какво не да правя от тук нататък?
- становището на мамолога достатъчно ли е да си направя МРТ или трябва ясно насочване от специалист.
- според вас трябва първо да се консултирам с хирург и той/тя да ме насочи за резонанс или първо да направя МРТ и след това консултация с хирург?
- бихте ли препоръчали хирург, който/която да направи намаляване на бюста?
Благодаря ви предварително за отделеното време и споделено мнение! Знам, че моят "проблем" е нищо в сравнение с вашите, но напълно разбирам през какво преминавате, тъй като и двамата ми родители починаха след неравната битка с рака, като майка ми два пъти се бори - на гърдата и на лимфните възли.
Благодаря ви още веднъж!
Бъдете здрави и дълголетни!

# 275
  • Добрич
lisska, за ЯМР д-р Виктор Йорданов в Сити Клиник Младост.  За намаляване на бюста д-р Хатър в Уни Хоспитал в Панагюрище и д-р Вълкан Иванов във Варна (преглежда в Сити Клиник,  а оперира в клиника Темелков).

По-добре е да махнеш съмнителните обеазувания, особено щом имаш в семейството диагнозата...

☆☆☆

Момичета,  споделям относно протеините: не съм фен на месото и в първия ден след операцията ( двустранна мастектомия с едномоментна реконструкция) д-р Хатър и д-р Войнов не бяха очаровани от този факт. Още в болницата започнах да приемам протеин на прах, което според тях беше много добре.

# 276
Лиска, здравей, всичко ще ти се нареди Simple Smile
Само за инфо, д-р Вълкан Иванов вече не е в Сити, а в Хейлън, ще пробвам да копна линк
https://breastsurgery.today/contact/
Препоръчвам го и аз, без да го хваля, че навик ще ми стане.
Не знам от къде си, но за важните решения, би трябвало всички да сме наясно, че разстоянията не са от значение - намира човек начин да се справи, компромисите нека останат на заден план.. Аз съм от Варна, ако мога да помогна с нещо, пиши ми на лични.

# 277
Storytime,  да, и аз ще започвам химия. Но първо ще мина ПЕТ скенер. После 6 курса химия, скенер, мастектомия, химия.
Имам операция- извадено е образуванието. Ще имам още една за ЛВ+ мастектомия.
През 2018г пак се лекувах от същото Sad

# 278
  • София

И пак ще го излекуваш! Гърмян заек си ти и ще се справиш!

# 279
Дано🤗😍

# 280
  • София
DZ, ще се справиш! Ето, аз се справих и втория път, тръгвай с положителна и бойна нагласа и ще се наредят нещата, стъпка по стъпка!

# 281
Storytime,  да, и аз ще започвам химия. Но първо ще мина ПЕТ скенер. После 6 курса химия, скенер, мастектомия, химия.
Имам операция- извадено е образуванието. Ще имам още една за ЛВ+ мастектомия.

HugHug

# 282
Момичета, оперираха ме в Националната Онкологична болница - Сентинелна биопсия, Квадрантектомия + премахнати 2 лимфни възела. Оперира ме д-р Ваня Митова. Реших да се доверя на нея, като млад, отговорен и модерен лекар, с много добри отзиви. Изписаха ме преди една седмица. Сега ходя на превръзки, но още съм с единия дренаж. Дано скоро да ми го махнат. От първата епикриза в началото на април във ВМА(туморектомия) - Дуктален инвазивен, хормонален - назначена Хормонолечение и Лъчетерапия - след втората операция. Но, както писах преди, заради разочарованието ми от тази болница, за втората операция се насочих към Онкологичната болница. Сега чакам да ми излезе епикризата и ми е притеснено какво ще излезе от хистологията, и дали ще е еднаква, или различна от тази във ВМА.

# 283
Отличен избор за хирург Дидона. Ваня Митова прави и сентинелна биопсия, която на Запад практикуват от 30 години.
Не се притеснявай, каквито и да излезе, има лечение.
Лиска, ти имаш наследствена обремененост, не е излишно да си пуснеш БРКА тест, за да видиш дали нямаш тоя ген, ако имаш носителство, се препоръчва двойна мастектомия или следене на 6 месеца с ЯМР. Второ, според съвременните препоръки, на жени които имат наследствена обремененост за рак на гърдата, задължително се прави ЯМР веднъж годишно. 2 см фиброаденом аз лично бих махнала.

# 284
Взех епикризата от биопсията и гледам има Решение на онкологична комисия. И отбелязано химиотерапия- преценка след стадиране. Прицелна терапия- преценка след стадиране и Хер2. Симптоматично и палиативно лечение. Какво означава всичко това? Че ще има химиотерапия? А прицелна? А симптоматично и палиативно лечение какво означава??? Че е зле ли???
Оперативно лечение не е отбелязано с тикче. Първо химио и после операция ли.

Гледам има Прогностична група. И черта от химикалка върху много висок риск. После виждам, че останалите неща на компютър са отбелязани на компютър, а това е черта от химикалка.

Общи условия

Активация на акаунт