Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 89

• 28 148
  • 784
  •   1
Отговори
# 300
По отношение здравните  грижи за онкоболните в Плевен,нямам много впечатления,признавам..
Но това което споделя Желязно ветрило,мисля е показателно...
Хоспитализациите са в основата на здравния бизнес,за съжаление ,вече сме коментирали,държавна политика,която не гарантира качество...
Пожелавам от сърце,успешно лечение,на всички които са намерили своите лекари .Вярвам ,че има и  такива,съхранили човешко отношение и професионализъм.

# 301
Здравейте,
Днес си взех решението на онкокомисията. Пише химио, прицелна, ендокринна и лъчелечение.
Обясниха ми, че трябва да си намеря онколог, който ще направи цялостен план за лечението и ще ме наблюдава. Вчера бях при проф. Тимчева и тя ни направи някакъв план.
Може ли да ми препоръчате онколог, който да се заеме с мен - дотук ми споменаха за д-р Орешков, д-р Тазимова, д-р Маринова /от Иван Рилски/, проф. Дудов /Сити/?

# 302
  • Sofia
Нова Котка, бих ти препоръчала д-р Мила Петрова в Надежда. Млад лекар, който е с много познания, следва най-новите лечения и има емпатия.

Пожелавам ти леко преминаване през всички етапи от лечението! До пълно излекуване!

# 303
  • София
Според мен при по-известните лекари - професори и т.н. се ходи за първоначално или второ мнение и уточняване на лечението, но после самото следене и оперативните неща като преглед преди химия и диспансерен преглед се поемат от другите лекари. В този смисъл мисля, че при проф. Дудов може да отидеш за консултация, но не мисля че е възможно да се запишеш при него, а дори и да можеш, някой от лекарите под него ще те следи на практика.

# 304
Нова котка, имаш вече план за лечение🤗
Щом и Тимчева си посетила, не ти трябва друго светило. Помисли в коя болница, ще се чувстваш добре,  удобно ти е местоположението и си избери лекар.
При мен ще следват 1:1 инструкциите на проф. Тимчева.

# 305
При нас излязоха генетичните BRCA2 е прецакан както си и мислехме че един от 2та ще е проблемен. Засега заради изминалата една година на Верзенио плана според лекаря е да не се прави нищо а да си продължим с Золадекса, Летрозола и Верзениото за оставащата още една година. Едва тогава да се обсъдят последващи операции. Но другия месец и в София ще отидем на консултация

# 306
  • София
Не си спомням - съпругата ти с органосъхраняваща операция ли беше? Ако да - вероятно ще обмислите мастектомия. Може би и яйчниците…? Но лекарите ще кажат. Аз не бих разчитала само на лекарства при БРКА мутация - при мен на фона на Золадекс и Тамоксифен стана рак и в другата гърда, друг вид, но пак хормонозявисим. И това без да имам мутация.

# 307
Marsian, за кои гени правихте изследвоне и къде? Само за BRCA1 и 2 или някакъв по-разширен пакет?
Съжалявам за лошия резултат, но поне знаете вече откъде е дошло лошото и ще може да се борите още по-ефективно срещу него.

# 308
Нова котка при проф. Дудов само на консултация, няма да ви следи или да се виждате лично. И при другите светила е така. Никакъв шанс да сте при тях, да имате личен контакт и да ви следят. Прехвърлят ви на по младите лекари, специализанти и т н.
Отивайте в Надежда, там Мила Петрова доколкото чувам е достъпна за съвет и коментар. Навсякъде онколозите са претоварени.
Аз имам отрицателна брка, но сериозно се замислям за целия панел от 30 гена. То има и други гени, които са супер опасни при мутации, те изследват основно брка, защото около 90 процента на наследствеността идва от тях, но тоя ТП53 е изключително опасен например.

# 309

Това е пакета, който препоръчват в САЩ.
Мутации липсват...

# 310
От изброените от Нова котка лекари:
Д-р Орешков е супер, но реално ще я следят специализантите в Токуда, там се плаща всеки престой
Проф Дудов дава само платени консултации
Д-р Маринова твърдо не
Д-р Тазимова нямам наблюдения.
+1 за д-р Мила Петрова, но в Надежда са все по-претоварени

# 311
Проф. Щерев също е достъпен. В Надежда. Аз всеки път минавам при него на диспансер. Преди всяка химия също той ме консултираше. Общо взето след първоначалната консултация ме пое и конкактувам основно с него.

# 312
Благодаря на всички, които ми писаха!
1/ Записах си час при проф. Дудов за 02 юли, както и за д-р Тазимова идната седмица, защото инак часовете свършват (в Токуда ми обясниха, че навсякъде, за да получа консултация, с онколог, трябва да си платя, т.е. неизбежно е Simple Smile).
От проф. Тимчева вече имам направен протокол за лечение;
Ще ида и до проф. Щерев в Надежда - веднъж ходих при него - невероятно благ, човечен и позитивен. Чак се шокирах от такова отношение, не си вярвах на очите и на ушите Simple Smile.
От всички гореизброени, може би единствено проф. Щерев би приел присърце нещата. Инак ми е наясно, че те приема светилото и после те хвърлят на обучаващите се. Ама поне да не направя някоя фундаментална грешка, затова ще обходя светила за протоколи.
2/ Въпросът ми - когато обера всички протоколи, къде да си правя химиото?
Искам:
- човешко отношение (че към патологично страхлива, с ниско кръно и припадам даже от четене в Интернет по медицински теми; не се лигавя; просто такова ми е обективното състояние - точно поради тази причина, макар и дете на двама лекари, не посегнах към медицината),
- добри условия (да е чисто и да има санитарен възел, че като колабирам да не е на някоя мръсна мозайка Simple Smile);
- да има каска (ще се пробвам, пък каквото стане);
- да ми вливат каквото трябва (четох, че сменяли и ми се изправи косата) и то така ме да е възможно по-щадящо (ако може).
Дотук си мисля Надежда (заради излъчването на проф. Щерев и отношението на сестрите), Токуда (там бях на операция - много чисто и за всичко битово е обмислено) или Сити (някой ни каза, че там било най-доброто).
Отделно, чух за някакви американски инжекции на чутовна цена - 2500 долара едната, които блокирали симптомите на химиото. Че е баснословна сумата, баснословна е, ама някой чувал ли е за такова магически нещо.
Мили дами, ще ви бъде благодарна за съвет!

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 12:08 от Nova_Kotka

# 313
Ново коте, като стигнах до "каската" и се задавих с водата🤣
Викам чак и каска за припадането си подготвила🤣
Аз също съм с ниско кръвно и си припадам от притеснение, само докато гледам...
Последно чаках да включат банка на майка и се строполих в Онкото. Събрала съм лекарите набързо и се съвзех с абокад и течаща банка😬

Сподели после, дали има разминаване в препоръките от светилата🤗

# 314
Благодаря на всички, които ми писаха!
1/ Записах си час при проф. Дудов за 02 юли, както и за д-р Тазимова идната седмица, защото инак часовете свършват (в Токуда ми обясниха, че навсякъде, за да получа консултация, с онколог, трябва да си платя, т.е. неизбежно е Simple Smile).
От проф. Тимчева вече имам направен протокол за лечение;
Ще ида и до проф. Щерев в Надежда - веднъж ходих при него - невероятно благ, човечен и позитивен. Чак се шокирах от такова отношение, не си вярвах на очите и на ушите Simple Smile.
От всички гореизброени, може би единствено проф. Щерев би приел присърце нещата. Инак ми е наясно, че те приема светилото и после те хвърлят на обучаващите се. Ама поне да не направя някоя фундаментална грешка, затова ще обходя светила за протоколи.
2/ Въпросът ми - когато обера всички протоколи, къде да си правя химиото?
Искам:
- човешко отношение (че към патологично страхлива, с ниско кръно и припадам даже от четене в Интернет по медицински теми; не се лигавя; просто такова ми е обективното състояние - точно поради тази причина, макар и дете на двама лекари, не посегнах към медицината),
- добри условия (да е чисто и да има санитарен възел, че като колабирам да не е на някоя мръсна мозайка Simple Smile);
- да има каска (ще се пробвам, пък каквото стане);
- да ми вливат каквото трябва (четох, че сменяли и ми се изправи косата) и то така ме да е възможно по-щадящо (ако може).
Дотук си мисля Надежда (заради излъчването на проф. Щерев и отношението на сестрите), Токуда (там бях на операция - много чисто и за всичко битово е обмислено) или Сити (някой ни каза, че там било най-доброто).
Отделно, чух за някакви американски инжекции на чутовна цена - 2500 долара едната, които блокирали симптомите на химиото. Че е баснословна сумата, баснословна е, ама някой чувал ли е за такова магически нещо.
Мили дами, ще ви бъде благодарна за съвет!

Аз мога само да посъветвам,да поставиш порт,преди старта...

Общи условия

Активация на акаунт