Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 89

• 28 166
  • 784
  •   1
Отговори
# 315
Сподели какво протоколи ти изписват, че ми е любопитно. Не се стряскай, ако се различават малко. Всички следват стриктни пътеки, просто са фенове на различни протоколи. Примерно, в Надежда Щерев изписва за ХЕР - Доцетаксел, Платина, Херцептин, Перджета, Дудов пък слага Доцетаксел, Херцептин и Перджета, и двата протокола са с почти еднаква успеваемост като процент по клинични проучвания, единия е по малко токсичен уж, затова Дудов го харесва, докато Щерев слага Платина, за да се застрахова с две лекарства.
Чисто е в Сити, имаш условия ако това търсиш. Ще те метнат на специализанти, не очаквай някакво супер индивидуално отношение-да ти държат ръката, те нямат време лекарите де, само в Надежда май повече внимание обръщат. Приготвяй си предварително въпроси и питай, не очаквай да ти казват всичко и да ти обясняват подробности. Каска за коса има в Надежда. В Сити няма. Ще ти вливат каквото трябва, недей се връзва на градски легенди и глупости. По банките е изписано името на лекарството и мл-те. Приготвят се в аптека по индивидуален начин, гледат кг например.
Не знам какви са тия инжекции, за пръв път чувам, но ефектите на химиотерапията се тушират много добре от премедикацията, която дават в болницата. Наливат ли лекарства за повръщане, после пиеш. И повярвай ми, няма чудно лекарства срещу ефектите на химиотерапията, това е като грип, минава за 3-4 дни. Върни се назад и чети, точно преди няколко страници писахме как се усеща химиотерапията.
И спокойно, всички сме го минали това, на, тука сме, мърдаме, значи се преживява😀
Аз изкарах всичко без порт. Имах 18 вливки, една година.

# 316
  • София
Само да кажа, че ако има такива инжекции, има вероятност и да попречат на химиотерапията. Ние все пак искаме тя да работи. Не се занимавай с глупости, има добра премедикация навсякъде, условията в Сити и в Надежда са добри и хигиенични, била съм в Сити за химия и лъче и в Надежда за мастекотмия/импланти. Навсякъде са претоварени обаче, затова се запаси с търпение и все пак питай лекари/сестри, ако нещо не ти е ясно.

Някой питаше доц. Романски къде е - казаха ми в Хигия, доколкото виждам, има такава болница в Пазарджик, но може и в София да има, нямам идея - може да се звънне и да се попита.

# 317
На банките си пише имена и лекарство, сестрите винаги гледат и сверяват преди да го пуснат, и питат за името.
Също така човек може да си прочете на банката какво пише. Не съм видяла или дори чула за сбъркани или разменени лекарства докато се лекувах. Ако има такова нещо, ще е много рядко и едва ли ще е фатално, все пак всеки може да понесе която и да е химия, а една объркана доза няма за провали лечението.
В Надежда е чисто. Бих мислила, че е глезотия това, но като ходих миналата година на ямр в Дървеница, и двете тоалетни бяха голям потрес. И то като се има предвид, че съм от село и до трийсет годишна съм била с външна тоалетна т.е. не съм от най-гнусливите. Обаче онова в Дървиница беше потрес. Дано е било изключение.
Инжекции за 2500 долара не съм чувала някъде в България да слагат. Те и в Щатите сигурно не са толкова, а като минат през застраховката им надуват цените. Ако ги купиш свободно, сигурно ще са 200 долара.
Иначе в Надежда след всяка вливка ти дават инжекции ростежен фактор, за да поддържат показателите с тях, без да чакат за паднат. Казват, че са еденствената болница, която го прави, но мисля, че е хвалба, сигурно и други го правят. Но от тях не се тушират симптомите, а даже се прибавят и още - болки в тялото. Но пък човек е сигурен, че няма да го върнат от следващото вливане.
За намаляване на симптомите вършат работа и деган или парацетамол за няколко лева, не виждам смисъл от скъпи лекарства, освен ако човек не понася терапията по-тежко от обичайното.

# 318
  • София
На банките си пише имена и лекарство, сестрите винаги гледат и сверяват преди да го пуснат, и питат за името.
Също така човек може да си прочете на банката какво пише. Не съм видяла или дори чула за сбъркани или разменени лекарства докато се лекувах. Ако има такова нещо, ще е много рядко и едва ли ще е фатално, все пак всеки може да понесе която и да е химия, а една объркана доза няма за провали лечението.
В Надежда е чисто. Бих мислила, че е глезотия това, но като ходих миналата година на ямр в Дървеница, и двете тоалетни бяха голям потрес. И то като се има предвид, че съм от село и до трийсет годишна съм била с външна тоалетна т.е. не съм от най-гнусливите. Обаче онова в Дървиница беше потрес. Дано е било изключение.
Инжекции за 2500 долара не съм чувала някъде в България да слагат. Те и в Щатите сигурно не са толкова, а като минат през застраховката им надуват цените. Ако ги купиш свободно, сигурно ще са 200 долара.
Иначе в Надежда след всяка вливка ти дават инжекции ростежен фактор, за да поддържат показателите с тях, без да чакат за паднат. Казват, че са еденствената болница, която го прави, но мисля, че е хвалба, сигурно и други го правят. Но от тях не се тушират симптомите, а даже се прибавят и още - болки в тялото. Но пък човек е сигурен, че няма да го върнат от следващото вливане.
За намаляване на симптомите вършат работа и деган или парацетамол за няколко лева, не виждам смисъл от скъпи лекарства, освен ако човек не понася терапията по-тежко от обичайното.
Преди един ден ми беше направена пета химия в Надежда и до сега такава инжекция не са ми слагали….За добре ли е не знам….Че без това ми е зле от химията,ако и от нея става още по- лошо 😒

# 319
В САЩ,такива "инжекции",не са предлагани,нито правени...и сериозно се съмнявам ,че съществуват...
Растежен фактор правеха на дъщеря ми,само след първите 4 червени вливки...след това я приеха в Спешното,и въпреки настояването ,на спешни медици ,интернист,хирург,инфекционист....въпроса беше ,буквално на живот и смърт,онколога категорично отказа поставяне на растежен фактор..така,че има протоколи и за него...и всеки преценява.

# 320
Може вече да си ги спестяват, не знам. Все пак аз правих химията преди година и половина (как лети времето, а тогава си мислех, че никога няма да мине Blush).
А и може да зависи от химията, аз започнах с червена.
Иначе не е кой знае какво, един ден има човек болки в тялото като от мускулна треска. С един ибупрофен или парацетамол е напълно поносимо.
П.П. Ето затова трябва да се слушат съветите на наскоро миналите по даден път хора. За една година инфото и съветите може да не са актуални. Не че да си премълчаваме, но новите момичета да имат едно наум, че в медицината нещата се променят бързо и не винаги старите кучета знаят най-добре. Wink

# 321
То аз затова по едно време спрях да пиша. Моето вече не е актуално. Всичко се мени за щастие и подобрява🤗

# 322
На мен абсолютно всеки път ми слагаха растежен фактор в Сити, преди година това се случва.
Мисля че пак се следи някакъв протокол и не може току така да се слага тоя фактор.
 Опосум е права, година за година се менят нещата в Онкологията, сега може ново клинично проучване да има, нов протокол и да не слагат. Онкологията е адски динамична наука, всяка година нещо ново излиза или се променя🙄Да, на банката с лекарството ти пише и името и рождената дата. И сестрата сверява. Това са сериозни лекарства, които струват хиляди левове на касата, всичко се проверява стриктно.

# 323
При нас също слагаха растежен защото вливките бяха на 2 седмици т.нар. dose dense терапия. Восока доза на 2 седмици вместо 3. То организма няма кога да се възстанови.
Относно генетичните правихме в Геника, пакет, имаше за цена 1200 лева който Щерев ни каза да направим (обхващаше 20+ гена) но ние направихме следващия от 1400 лева който обхващаше 80+ гена. А разликата в цената само 200 лева та си казах давай да висим по-пълната картина. Жена ми беше с възпалителен рак и още в началото си има мастектомия. Сега се обсъжда 2ра и яйчници

# 324
  • Варна
Marsian, тия гени само за Браките ли са или има и други. Скоро Консулова, беше препоръчала хистеректомия.
 на жена в 4ст.РМЖ, при активно лечение и то с Хер+. Направи я в Плевен, но махнали само яйчниците, лапароскопски, а матката на по късен етап. Тя чете темата но не пише. Направете допълнителни консулти.

# 325
Привет и от мен. Аз също препоръчвам д-р Мила Петрова и целия и екип в болница Надежда. Писах преди няколко седмици по-назад в темата с позитивните си впечатления. Кураж и късмет, всичко ще бъде наред!

Здравейте,
Днес си взех решението на онкокомисията. Пише химио, прицелна, ендокринна и лъчелечение.
Обясниха ми, че трябва да си намеря онколог, който ще направи цялостен план за лечението и ще ме наблюдава. Вчера бях при проф. Тимчева и тя ни направи някакъв план.
Може ли да ми препоръчате онколог, който да се заеме с мен - дотук ми споменаха за д-р Орешков, д-р Тазимова, д-р Маринова /от Иван Рилски/, проф. Дудов /Сити/?

Здравейте,
Днес си взех решението на онкокомисията. Пише химио, прицелна, ендокринна и лъчелечение.
Обясниха ми, че трябва да си намеря онколог, който ще направи цялостен план за лечението и ще ме наблюдава. Вчера бях при проф. Тимчева и тя ни направи някакъв план.
Може ли да ми препоръчате онколог, който да се заеме с мен - дотук ми споменаха за д-р Орешков, д-р Тазимова, д-р Маринова /от Иван Рилски/, проф. Дудов /Сити/?

# 326
Marsian, тия гени само за Браките ли са или има и други. Скоро Консулова, беше препоръчала хистеректомия.
 на жена в 4ст.РМЖ, при активно лечение и то с Хер+. Направи я в Плевен, но махнали само яйчниците, лапароскопски, а матката на по късен етап. Тя чете темата но не пише. Направете допълнителни консулти.
Ето това правихме
https://www.genica.bg/test/panel-nasledstven-karcinom-paket-za-zheni

# 327
  • Северозапада
На мен в Надежда само веднъж ми биха растежен фактор и то защото ми бяха паднали показателите. Според случая действат според мен.

# 328
При нас също слагаха растежен защото вливките бяха на 2 седмици т.нар. dose dense терапия. Восока доза на 2 седмици вместо 3. То организма няма кога да се възстанови.
Относно генетичните правихме в Геника, пакет, имаше за цена 1200 лева който Щерев ни каза да направим (обхващаше 20+ гена) но ние направихме следващия от 1400 лева който обхващаше 80+ гена. А разликата в цената само 200 лева та си казах давай да висим по-пълната картина. Жена ми беше с възпалителен рак и още в началото си има мастектомия. Сега се обсъжда 2ра и яйчници
Дъщеря ми,по препоръка на лекарския екип е с двойна мастектомия,другата седмица има среща с онкогонеколог,за да коментират яйчниците.Операцията вероятно,през есента.

# 329
На мен в Иван Рилски всеки път ми биеха растежен фактор - с.едоперативна химия с три лекарства: една червена и две бели по народному, иначе Епирубицин, Ендоксан и ФУ-5. Наистина винаги питат всички за име, банките са надписани и не мисля, че може нещо да се обърка лесно. Като всяка държавна болница там е далеч от лукса. 😁

Общи условия

Активация на акаунт