Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 89

• 28 149
  • 784
  •   2
Отговори
# 375
Дано всички успеем Hug

# 376
Здравейте момичета. Моля за препоръки за хирург. Остават ми още две вливания от предоперативна химиотерапия и трябва да се насоча към хирург. Поддържам връзка с проф. Маслянков (той ми постави клипсове и имам уговорка с него той да ме оперира), но не съм правила консултация с друг лекар и бих искала и второ и трето мнение.
След разговор с онколога ми днес целта е напълно стопяване на тумора и метастазите в лимфни възли,предвид добрия отговор на терапията засега (от 4,5 на 1,5 см. само след втората вливка).
С Маслянков говорихме че когато погледне крайния резултат след хт ще реши дали операцията ще е органосъхраняваща или масектомия, като говорихме да е с едновременна реконструкция).
След операцията ми предстои и лъчетерапия.
Записах час и при др. Василева в Щерев, но бих искала на още едно място.
Колебая се за др Албаяти.
Момичета с които сме дружки в онкото препоръчват Гаврилов, но отношението му и това, че въобще не коментира какво ще се прави докато не отвори и факта ще отхвърля операция с едновременна реконструкция малко ме тегли назад от него).
В същото време съм ориентирана към хирурзи от по младото поколение.
Ще съм благодарна за споделени мнения и опит.

# 377
Привет! Аз препоръчвам д-р Вълкан Иванов във Варна и д-р Слави Лавчев в Токуда, София. И двамата биха се справили отлично, като и биха ти дали информация какво предлагат и какво предстои (дори да има неизвестни). Поздрави и късмет! Пожелавам ти да се чудят къде са клипсовете Simple Smile

Здравейте момичета. Моля за препоръки за хирург. Остават ми още две вливания от предоперативна химиотерапия и трябва да се насоча към хирург. Поддържам връзка с проф. Маслянков (той ми постави клипсове и имам уговорка с него той да ме оперира), но не съм правила консултация с друг лекар и бих искала и второ и трето мнение.
След разговор с онколога ми днес целта е напълно стопяване на тумора и метастазите в лимфни възли,предвид добрия отговор на терапията засега (от 4,5 на 1,5 см. само след втората вливка).
С Маслянков говорихме че когато погледне крайния резултат след хт ще реши дали операцията ще е органосъхраняваща или масектомия, като говорихме да е с едновременна реконструкция).
Момичета с които сме дружки в онкото препоръчват Гаврилов, но отношението му и това, че въобще не коментира какво ще се прави докато не отвори и факта ще отхвърля операция с едновременна реконструкция малко ме тегли назад от него).

# 378
Привет! Аз препоръчвам д-р Вълкан Иванов във Варна и д-р Слави Лавчев в Токуда, София. И двамата биха се справили отлично, като и биха ти дали информация какво предлагат и какво предстои (дори да има неизвестни). Поздрави и късмет! Пожелавам ти да се чудят къде са клипсовете Simple Smile

Благодаря много. Вълкан Иванов оперира ли в София. Виждам че е бил част от екипа на Сити клиник - Младост. Дали още работи в София?
За Варна ще ми е много трудно лочистично.

# 379
Др Вълкан Иванов не оперира в София, за жалост. Логистиката само звучи сложна. Ако обмисляте вариант при него, ще ви обясня всичко!

Благодаря много. Вълкан Иванов оперира ли в София. Виждам че е бил част от екипа на Сити клиник - Младост. Дали още работи в София?
За Варна ще ми е много трудно лочистично.

# 380
Момичета, оставихте ме безмълвна. Персонално благодаря на всяка една от вас, наистина сте Сила. Периодично ще си препрочитам страхотните редове, които ми споделихте. Силата Ще бъде с нас. Flowers Four Leaf Clover

# 381
Storytime, никакво отказване! Аз в началото бях в страхотна дупка, не знаех къде се намирам и какво да правя. Обаче и през ум не ми е минало да отказвам възможност за лечение. Аз съм с пълна програма - операции - 2 броя, химиотерапия 6 бр , таргетна-херцептин , лъчетерапия и хормонална терапия. Всичко ще бъде наред! Давай смело напред и излизаш победител!
Успех, кураж на новите момичета! Не сте сами!
Дами, днес ми изписаха Нолвадекс. Купих си го и от утре стартирам. Ежедневно трябва да приемам 20 мг. Докторът каза, че в България се предлага в таблети от по 10 мг и наистина така се оказа в аптеките. Той спомена да го приемам сутрин и вечер по една таблетка. Не знам защо , но съм останала с впечатление, че масово се пие по веднъж на ден. Вие как го приемате? На мен би ми било по - удобно да е еднократно, съвсем изключих да питам онколога дали мога и двете хапчета наведнъж да взимам, но пък той каза сутрин и вечер.
Хубава вечер на всички!

# 382
  • Добрич
Storytime, когато ми предстоеше избор на диспансер, д-р Хатър ми каза, че България не е голяма, където и да избера да отида, няма да е толкова далече.

Ще споделя опит с моя "здравен туризъм":

Изчетох доста информация, за да се случат нещата по най-добрия възможен начин.

Корбиопсията при д-р Вълкан Иванов в Сити Клиник Варна.

Хистологията при д-р Факирова във ВМА София.

ЯМР при д-р Виктор Йорданов от Сити Клиник Младост.

Протокол за операция ми даде доц. Консулова.

В Уни Хоспитал в Панагюрище д-р Хатър направи двустранна мастектомия с едномоментна реконструкция и сентинелна биопсия.

Сега съм диспансеризирана в националната онкологична болница "Дева Мария" в Бургас.

Много съм доволна и от д-р Русинова от Варна, специалист по хомеопатия и алтернативна медицина.

От Добрич съм.

Обиколих още няколко хирурга и онколога преди да направя избор.

Или, който търси, намира.

Важното е да си уверена в победата, да тръгнеш по пътя  на лечението в точния момент и

"Благодаря,  че всичко се нарежда по най-добрия възможен начин!"

# 383
Без да искам да засегна никого, защото всеки си знае положението, финансите и силата, обаче ми е чудно как човек може всяка година да ходи на море или например до Виена, а не може да отиде до Варна за нещо сто пъти по-важно от почивка.
Наистина не визирам никого конкретно, просто се опитвам да ви кажа, че ходенето дори на 500 км е няколко пъти, а последиците ще са за цял живот.
Хората от селата пък какво да кажат, те задължително пътуват, няма как да се лекуват наблизо.
Финансовата причина повече я разбирам, аз затова не отидох във Варна, заради парите, но пак ми се наложи да ходя до Пловдив, София и Стара Загора за лечението.
В Стара Загора ходих за 25 лъчетерапии, всеки работен ден месец и половина по час в едната посока и още час в другата. Водихме и бебе на 4 месеца с нас всеки  път, защото нямаше как да го оставим. Тя и в София идва всеки път с нас.
Но това е може би най-важната битка в живота ми, така че хвърлих всички сили.
Затова казвам и на вас - ако има лекар, за когото вярвате, че е най-добрият за вас, стиснете зъби и ги минете тези няколкостотин километра. Не е толкова трудно дори след операция или терапия.
Едно време, когато майка ми беше болна, нямахме кола и съм я водила на Плевен с автобус и после с влак по време на лечението. Как е издържала милата, не знам, никога не се оплака пред мен.
Затова и трябва да се лекуваме, имаме безкрайни възможности, които много хора нямат.
П.П. Знам че се носят легенди за Гаврилов и сигурно ги е заслужил човекът, но според мен е спрял да се развива и почива на стари лаври и опит. А според мен, в медицината развитието е повече от опитът.
Така че, момичета, на които ви предстои операция, избирайте мъдро. Heart

# 384
Много мислих дали да споделя какво ми каза моя онколог да се прави при активно лечение,специално при химиотерапия,но реших да го споделя защото може да е полезно за някого:
1.Хранене,хранене,хранене-всичко,без никакви диети,силна храна,месо,мляко,яйца,ядки,фрешове...всичко,много вода.Ако си слаб организъм следват лоши кръвни,липса на сила и т.н
2.В тази връзка следене на кг-нито грам надолу
3.висока устна хигиена,миене на зъбите често с мека четка,по възможност и езика
4.Да се следи проходимост на червата,защото химията понякога затяга и това да се казва веднага на онколога.
5.По възможност движение
6.Психиката,много важно,никакви лоши мисли,отчаяние,натоварващи ситуации,избягване на хора които ви натоварват,промяна на мислене,промяна на приоритети.Трябва да станеш малко егоист,т.е.ако си се раздавал за другите на макс сега мисли за себе си.
7.Незабавно да се информира онколога за странични ефекти от лечението и мерки за тях.
8.Да се пазим от вируси и т.н.,организма е податлив
Мисля,че са общовалидни при всички видове рак и дано са полезни на някого.
Успех на всички желая!Можете!
Имах множество разсейки в ч.дроб,на последния скенер е чист и дано да продължава така.
Прегръдки,много сте мили всички!

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 07:05 от artas0658

# 385
  • Sofia
Artas0658, много се радвам, че лечението ти върви успешно и нека оттук насетне все добри резултати! Бог да бди над теб! Знам, че си с друго онкологично заболяване и много мило от твоя страна, че специално влизаш в темата да  ни подкрепяш!
Като продължение на думите на Опосум. По време на активното лечение се срещнах с хора от цяла България. някои от тях пропътуваха цяла България, за да приложат най-доброто лечение. Истински им се възхищавах за търпението! Като човек роден и живеещ в София си дадох сметка, че много ме е разглезило  удобството  да си от големият град и всичко да ти е на една ръка разстояние. И всеки ден срещайки се с тези хора мислено им свалях шапка. Вярно, аз избрах все лекари от София, но нямах и колебание дали да бъдат тези или други. Изборите, които направих бяха, защото вярвах, че точно те са моите лекари.
Много е важно да си усетиш лекаря. Да вярваш силно, че той е точно този на когото да повериш здравето си.

Нека Бог да ви напътства в решенията! И помнете, че всичко води към добро.

# 386
  • София
Към новите момичета - преди 9 години чух диагнозата за първи път, за съжаление преди 6 я чух и за втори - за втората гърда, друг рак, не метастази. Никога и за миг не съм се съмнявала, че ще се боря. Не казвам преборя - не бих могла да съм толкова арогантна, никой не знае как ще приключи всичко и дали ще се пребори. Но че ще се боря с всички сили - не съм се съмнявала - заради себе си, заради семейството си, заради детето си. Аз загубих майка си на 10 години от рак, но в едни други времена - 80-те години, малко градче, никакви възможности на медицината. Сега имаме всички опции, не по-лоши от САЩ и Европа - ще е жалко да не се възползваме от тях.
Успех! Hug

# 387
Кити,благодаря!Бог да пази всички ни!

# 388
  • Северозапада
За операция наистина разстоянието може да се пренебрегне, въпреки че пътуване дори 5-7 дни след мастектомия с реконструкция си е кофти, особено по нашите пътища. Хубавото беше, че в Панагюрище изписват след като свалят дренажите.  На мен обаче вече много ми дотяга това пътуване всеки месец по няколко пъти до София. Миналата година в началото пътувахме всяка седмица. Ставахме в 3-4, за да можем да стигнем 7:30-8 часа, през останалите дни пак не се наспивахме, че сме на работа, и доста се бяхме изтощили.
Пред също не е стоял въпросът дали да се лекувам. Аз искам да видя дъщеря си пораснала, да съм до нея в и щастливите, и в трудните ‘и моменти. Още повече, че тя беше 10 годишна, когато открихме заболяването, и ‘и предстояха най-сложните години от порастването.

# 389
Eyeswideopen,
Моята препоръка за хирург: д-р Лавчев от Токуда.
За последните три страшни месеца направих детайлен кастинг на трите поколения онкохирурзи в София (всичките ги обходих). Категорично съм за най-новото поколение, олицетворение на което е д-р Лавчев. Бонус е, че в Токуда е чисто, удобно и има доста добра организация.

Опосум,
Много мъдрост има във всеки твой пост.

Мили дами,
Давайте акъл, моля!
1/ Двама достатъчно авторитетни професори ми дават различни протоколи за лечение:
-6 вливания през 21 дни /май три червени /"ЕC"/ и три  Доцетаксел/;
- 8 вливания през 14 дни /Доксорубицин, Циклофосфамид и после Паклитаксел/. Против повръщане при тази схема дават хапчета, от които хапчета човек се чувствал сънлив и отпаднал поне два/три дни.
Съображението за хард терапията е следното: колкото е по-хард, толкова е вероятността тая гадост да не се върне, т.е. гаранция няма, въпрос на вероятност.
2/ разумно ли е да поотложа началото на Х-то (седмица, две, месец?), т.е. има ли риск? Че съм ужасно отслабнала. То не че ще напълнея през това време, ама поне да си подредя нещата край мен, че от ужас вече последните седмици и не мога да спя.

Общи условия

Активация на акаунт