Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 89

• 28 162
  • 784
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
https://cambria2study.com/bg/Ето и линка за проучването.

# 361
eyeswideopen, благодаря за съвета.
А можеш ли да препоръчаш марка и гледам, че има разлика, на някои пише 1 billion, на други 2 или 8 или 10.
Какво да гледам освен цената?
И това ацидофилно мляко е кисело мляко, нали? Яде се като обикновеното? Какво количество си яла от него? И купуваше ли или може да се прави и в къщи с някаква подкваса?
Ето тези ацидофидни хапчета дали стават? Купувала съм витамини от тях, но не знам дали са добра марка или не.
Иначе гледам, че има доста видове в iherb, но не знам какво да гледам.

Относно добавките бих зашожила на Natural Factors, ползвам други техни добавки и съм доволна. Преди 20 години купувах други ацидофилни, но не помня какви. Киселото млако беше течно Като йогурт и го купувах от Била, но не съм виждала напоследък. В момента това се предлага на пазара. Поръчвам го онлайн от време на време https://narine.bg/
На вкус и консистенция не се различава от всички останали кисели млека. Не знам как се приготвя. Ядох от него всяка сутрин по едно без да добавям нищо друго.

# 362
Marie Curie, добре дошла в темата, макар че ти пожелавам скоро да ни напуснеш и никога да не пишеш отново тук. Hug Стиском палци за добри резултати от биопсията! Hands Pray

Като стана въпрос за гъбички, за пръв път в живота си имам такива. Явно ми се събра много последната година, имунната ми система падна, а и в края на зимата пих антибиотик без противогъбично. Досега никога не съм пила и никога не е имало проблем, но и явно организмът ми се е справял. Аз винаги съм обичала храни-пробиотици, като домашно подквасено мляко, ферментирали зеленчуци...
Сега трябва да свикна, че тялото ми е различно и да не го товаря толкова.
Гинеколожката ми предписа макмирор, но не само не помогна, но и се влошиха нещата.
Правих микробиология, излезе кандида грабата.
Сега се чудя какво да правя. Да се самолекувам ли, друг гинеколог ли да търся....
Все си казвам, че това са бели кахъри на фона на рака, но е сериозно влошаване на качеството на живот и се уморих вече да ходя по лекари. Unamused

Опосум,
Микомакс пробвала ли си? Винаги, когато пия антибиотик, изпивам и Микомакс. Отделно - за мазане  Клотримазол. Трябва да се спре рязко захарта, че и тя много радва гъбичките. Ако можеш да ядеш кисело мляко (на мен не ми понася), наблегни.

Благодаря на всички, които ми отговориха!
Изглежда, че засега като място за провеждане на ХТ на първо място излиза Надежда (отношение и каски), на второ е Сити (но! без каски). За Токуда никой нищо не каза. Ще проучвам още и каквото докопам като информация, ще споделям тук. 

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 11:12 от Nova_Kotka

# 363
Nova_Kotka мисля, че спомена горе, че ще имаш таргетна терапия. Ако си хер2+ и ще имаш херцептин да знаеш, че в Сити е на вливка - генерик, а не оригиналния. Иначе като отношение бяха много мили, наложи ми се да имам една вливка там на този генерик докато бях на лъчетерапия.
 В този ред на мисли някой запознат може ли да ми каже във Варна, в коя болница ползват оригинала - херцептин, че трябва да се прехвърля тук (иначе бях в София) за следващите седем херцептина, няма смисъл само за това да пътувам до София.

# 364
  • Варна
Феникс трябва да видиш обществените поръчки или да звъниш в болничните аптеки. Св. Марина има договор от 2018, но дали е актуален още. Другия вариант е да звъниш на Рош. https://www.svetamarina.com/uploaded/system_documents/4518/Dogov … algariya_EOOD.pdf

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 12:22 от Alatea

# 365
Девойки, във фейс групите за рак на гърда има информация, че са намерени лекарства за рак на гърдата близо до аптека в София, оставени са в аптеката. Приятен и спокоен ви ден борбени момичета 🍀🙏❤💐🌞

# 366
Опосум,
Микомакс пробвала ли си? Винаги, когато пия антибиотик, изпивам и Микомакс. Отделно - за мазане  Клотримазол. Трябва да се спре рязко захарта, че и тя много радва гъбичките. Ако можеш да ядеш кисело мляко (на мен не ми понася), наблегни.
Нова Котка, вчера почнах микомакс, ще пробвам с него. Дано помогне.
Вече и аз ще пия превантивно, ако вземам антибиотик, човек се учи от грешките си.
Днес ще си купя и Клотримазол, видях че го има и тук.
Захарта се опитвам да я спра и без това, заради омазнен черен дроб и ИР. Обаче много ми е слаб ангелът за ядене. Вчера се изкуших от диня. Но се опитвам да се ограничавам.
Кисело мляко ям всеки ден. Правя си го аз с подквасата на ЕлБи. Явно не е достатъчно вече.

eyeswideopen, благодаря, ще потърся и тук такова мляко.

# 367
Nova_Kotka мисля, че спомена горе, че ще имаш таргетна терапия. Ако си хер2+ и ще имаш херцептин да знаеш, че в Сити е на вливка - генерик, а не оригиналния. Иначе като отношение бяха много мили, наложи ми се да имам една вливка там на този генерик докато бях на лъчетерапия.
 В този ред на мисли някой запознат може ли да ми каже във Варна, в коя болница ползват оригинала - херцептин, че трябва да се прехвърля тук (иначе бях в София) за следващите седем херцептина, няма смисъл само за това да пътувам до София.

Феникс 83,
Аз съм с Хер отрицателен (1+), та не знам дали ще има херцептин.
Инак един патолог, който непрекъснато следи новостите, ми рече да подпитам онколога за херцептин (имало "ХЕР 2 low" терапия). Отделно и проф. Тимчева спомена за прицелна/таргетна терапия, но май не е го е писала. Значи е възможно да има нещо.
Специално ще питам кои лекарства са генерици и кои са оригинални.

Да не забравя: казаха ми, че CBD вършело много добра работа при Х-то: 30%-тен, 4 месеца, по 4 капки сутрин и по 4 вечер май, от аптека/магазин на "Лайош Кошут", струва към 230 лева, като от него била отстранена наркотичната субстанция.

# 368
  • Sofia
Нова котка, за HER2 отрицателен и положителен за ER има прицелна/таргетна терапия на хапчета. Но, трябва рака да е локално авансирал или с метастази. Иначе, не съм чувала да я прилагат, ако ги няма тези две условия.

# 369
Storytime, знам точно какво преживяваш. При мен беше същото – на ехографа още ми казаха “рошаво е, не е добре”, после биопсията го потвърди. 38-годишна, пълна с планове… и изведнъж всичко се срива. Но знаеш ли какво? Някак отвътре ми дойде усещането, че това е моментът, за който съм се подготвяла цял живот, че трябва да се събера и да се боря. Че именно от реакцията ми тогава, зависи целият остатък от живота ми. Такова мобилизиране не съм правила никога. Включих се в клинично проучване, въпреки че никой около мен не разбираше какво точно правя. За жалост, срещнах момичета, решили да чакат или да спрат да се лекуват.. Не го причинявай на себе си и на близките си! Пиши тук – всички сме минали през това, и сме до теб. Ако искаш препоръка за терапевт – имам (и до днес си посещавам). Ако ти трябва човек да дойде с теб някъде – ще дойдем. Просто започни!!! Най-сигурният начин да излезеш от тунела е… да минеш през него! Storytime… звучи като име на човек, който разказва как е победил, не как се е отказал. В твоята история няма място за „предадох се“.

Хора, някак не мога да приема диагнозата. Още на ехографски преглед - рак  Биопсия - най-често срещания и най- агресивен. Онкологиите са пълни с млади хора. Обмислям отказ от лечение.
Вие кога и как повярвахте?
Извинете, че ви занимавам, и то в петък вечер

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 17:21 от DaiaD

# 370
Katty D, къде да прочета повече за тази прицелна терапия на хапчета при авансирал рак. Майка отговаря на критериите, които си изброила, но й предписаха летрозол за хормонална терапия. Операция не се обсъжда, защото е възрастна (84 г.), а за лъчетерапия се спомена, но като евентуална възможност. Бих искала да се запозная повече с прицелната терапия, която споменаваш. Благодаря ти!

# 371
  • Варна
Katty D, къде да прочета повече за тази прицелна терапия на хапчета при авансирал рак. Майка отговаря на критериите, които си изброила, но й предписаха летрозол за хормонална терапия. Операция не се обсъжда, защото е възрастна (84 г.), а за лъчетерапия се спомена, но като евентуална възможност. Бих искала да се запозная повече с прицелната терапия, която споменаваш. Благодаря ти!
Не съм Кати, но Верзенио и Кискали са при авансирал и метастатичен рак.Кискали го одобриха  и за начален стадий, но не съм чула на някой да го изписват. Как е стадирана майка ти. Има ли заразени лимфни възли или метастази.

# 372
  • Sofia
Корморанче, точно тези са, които Alatea изброява. Верзениос и Кискали. Аз съм на Верзениос. Назначиха ми го въз основа на стадирането в началото. Имаха съмнение, че един или два лимфни възли са заразени, отделно кожата ми се зачерви в областта на тумора.  След операцията и лимфната дисекция се оказа, че нямам заразени лимфни възли. Благодаря на Бог, от цялото си сърце за това! Но, въпреки това отговарях за прицелна терапия, заради стадирането в началото. Та, мисълта ми е, че стига да намерят причина да я приложат я прилагат. Ако ти трябва повече инфо специално за него, ще ти дам. Може да направиш консултация с д-р Мила Петрова в Надежда.
За Кискали, както казва Alatea го прилагат и при начален стадий. Знам за един случай само.

# 373
Storytime, светлината в тунела Е, не е влака! Аз съм сигурна, че ти ще справиш, защото си силна и съм уверена, че има за кого да живееш в този свят! Вероятно се чувстваш сама, но мамка му, не си сама! Тук сме цяла армия, въоръжени до зъби и нокти, нахъсани, надъхани за живота, дет се вика вечната борба между злото и доброто, и ние вътре в него, в живота, сме поредната битка - той нас, или ние него.. Вероятно си попаднала в скапаната дупка, онази същата, в която съм попадала аз, е попадала Тя, е попадал Той! Иска ми се да вляза в тая шибана дупка и да я издрапам вместо теб, но знам, че...че ти си тази, която ще запретне ръкава! Мамка му и дупки, а?! И аз съм била в дупките, всеки човек е бил в дупка, някаква дупка, все едно каква - вероятно по-сериозна от тази свързана с борбата с рака, и кво'.. дупка, като дупка..ДГД..
Понякога се правим на ебати твърдите, а когато останем сами, няма кой да ни прегърне! Аз те прегръщам, тук и сега..  и ако мога с нещо да ти помогна, съм на среща!
Сигурна съм, че ще се излекуваш, както ти, така и НоваКотка, и всички!
Живота е сурав и курав, но блазе му на оня, който го разбира и цени! Искам да го цените, защото живота ни е даром и не бива да го пилеем, отказвайки се от него.. просто не бива!
Кис ю, all baby's!
Ps: DaiaD го е казала много добре, "ако ти трябва човек да дойде с теб някъде - ще дойдем. ", може да е вирт, може да е реално, но винаги ще има кой да ти подаде река, ти просто цени го живота, какъвто-такъв.. наоколо сме и ти също си някъде около нас Simple Smile

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 02:14 от anonymous78

# 374
  • София
Момичета, ако не за вас борете се за близките си. Никакво отказване, никакво! Това е просто един етап от живота ни, през който ще преминем и ще излезем по-силни. Знаете ли колко е хубаво, когато смачкаш гадинката. Животът вече го възприемаш по друг начин. Storytime, можеш и ще се справиш!
Нова котка, отиди в Надежда. Лудница е, но има това, което търсиш.
Мари Кюри, ти вече си победител! Ще го изядеш с парцалите този рак, само така!

Общи условия

Активация на акаунт