Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 89

• 28 132
  • 784
  •   1
Отговори
# 240
Опосум, честит празник! Да почирпиш и за 90ти я РД😘

Желязна ветрило, кажи и да не се обвинява. Аз катж се следих и като ходих, какво..? Това е било там от години. Накрая се е изродило, никой не го виждаше. Та и тово нищо не означава. Нека не се самообвинява🤗

Storytime, пиши, плачи, споделяй! Затова сме се събрали!
Доколкото разбирам от написаното и ти си в паника като мен.
На образните нищо нямаше при двама лекари, ЯМР ми беше над 95% доброкачествено и БАМ наново ми се преобърна живота.
Какво си свършила до тук и от кой град си?

# 241
DZ, какво стана с резултатите от патолога? Стария материал, новите блокчета?
Опусум, бъди много здрава и имаш бойната задача да реализираш всички пожелания, които си получила! Вярвай, че ще остане зад гърба ти и само приятни емоции занапред!

# 242
Калпазанка, не е звънял още,  но обеща, че днес ще ги имам. Преди часа с онколога, ще мина през него.

# 243
  • София
Опосум, още мнооооого рождени дни да празнуваш с любимите хора!
Стискам палци днес на седмокласничетата ни. С такива борбени мами съм сигурна, че и те ще са същите лъвчета в живота.

# 244
Oppossum, ЧРД и от мен! Още дълги години да празнуваш и ние да те поздравяваме! 🙂😁
Storytime, дай понече инфо - разкажи от начало за да може да сми полезни.

# 245
Storytime, първо защо хирургична биопсия? Прави се кор биопсия? Второ, имаш ли ЯМР, там има най висок процент достоверност, ако е рак се вижда, особено ХЕРа би трябвало да свети защото е агресивен, но има всякакви случаи, за съжаление и не винаги се вижда ясно, но уж на ЯМР му дават 99 процента точност. Не се вижда на ЯМР, ако рака има лобуларна компонента или е ин ситу.И понякога и лекарите не могат да са сигурни...
За ХЕР има няколко протокола химиотерапия, абсолютно възможно е да имаш разминаващи се мнения. Двата основни са Херцептин ++Доцетаксел+Перджета (ако имаш заразени възли), Доцетаксел+Платина+Херцептин+Перджета(при заразени възли). Перджетата е задължителен протоко,ако има съмнителни възли, ако нямаш може и да минеш без нея, но може и да ти я сложат, за да се подсигурят. Най важен ти е Херцептин. И двата протокола постигат еднаква успеваемост и целта им е пълен клиничен отговор или стопяване на тумора. И двата са на 21 дни вливки. Няма никаква драма, ако мненията на лекарите се разминават и ти предлагат единия или другия. Ако споделиш малко повече, ще ти дам съвет. Аз съм с ХЕР.

# 246
  • София
Опосумче, честит двоен празник! Още много години да ги празнуваш и да се радвате едни други в семейството! Hug

# 247
Добро утро. След биопсия във ВМА съм и пред 5 скенер. Инвазивен дуктален, ниско диференциран карцином, ER low, RP- neg, HER2 позитивен, Ki67~30%. След консултация с онколог ми се каза, че заради отворената биопсия ще светна като елха на скенера. Какво ме чака сега? Къде да се лекувам?

# 248
Във ВМА така процедират.
И това, че ще светнеш не е вярно. Моя дружка с тройнонегативен, след отворена биопсия във ВМА, не светна на ПЕТ. Друга също. Така че стига с тези психози.

# 249
Добро утро. След биопсия във ВМА съм и пред 5 скенер. Инвазивен дуктален, ниско диференциран карцином, ER low, RP- neg, HER2 позитивен, Ki67~30%. След консултация с онколог ми се каза, че заради отворената биопсия ще светна като елха на скенера. Какво ме чака сега? Къде да се лекувам?
Ох, съжалявам че сте отишла там. Скоро тук имаше дама, която разказваше своите премеждия точно във ВМА. Пак с тая хирургична биопсия. Тия във ВМА...думи нямам за тях. Нищо няма да свети на пет скенера, не ги слушайте! Как не ги е срам да ви плашат с такива глупости! Онколога от ВМА ли е? Друго мнение взехте ли, при кой ходихте?
Какви протоколи за химиотерапия ви предлагат. Колко е голямо това образувание? Хирургична биопсия..ей, че се ядосах ама.

# 250
Storytime, предполагам, че хирургът те праща на ПЕТ скенер и след него би следвало да има онкологична комисия, която да реши какво ще последва - дали операция, химиотерапия, лъчетерапия, хормонална или комбинация.
Дами, знам, че помагате много, но, опитвайте да не стряскате новите! Отворена биопсия е направена. Станалото, станало. Както обичам да натъртвам - верният път може да е повече от един.

# 251
Oposum, да си жива и здрава и все така да сияеш! Пожелавам ти спокойствие и още много пъти да плачеш от щастие!

# 252
Момичета, имам един въпрос към по-запознатите и тези, които тренират.  Мога ли да пия протеин на прах?
Протеините отговарят за растежа, развитието и обновяването на клетките в  организма. Дали обаче няма да способства и за развитието на раковите клетки?

# 253
Момичета, имам един въпрос към по-запознатите и тези, които тренират.  Мога ли да пия протеин на прах?
Протеините отговарят за растежа, развитието и обновяването на клетките в  организма. Дали обаче няма да способства и за развитието на раковите клетки?

Според мен няма проблем. Протеинът си е протеин и е полезен за всякакви възстановявания и по принцип, освен че дава сили. Не съм чувала за връзка между приемането му и растеж на рака.

Честит рожден ден, Опусум! Да си здрава и да сбъднеш всички желания!

# 254
Е то това би означавало да спреш да ядеш и яйца, месо, гъби, извара защото са протеин.
Напротив, по време на терапиите трябва да се яде месо и яйца, за вдигане на показателите, значи не вредят.
А ако ракът е хормонален и жената е в принудителна менопауза, още повече трябва да внимава за протеините, че бързо се губят мускули, а всъщност протеините ги изграждат. А мускулната маса ни държи далеч от остеопорозата.
Протеинът си е протеин, дали от пържола или от буркан, организмът не прави разлика. Единствено гледайте какво още са наблъскали вътре производителите, че някои слагат например страшно много подсладители, което вече е вредно за нас. Трябва да е колкото се може по-изчистено съдържанието.

Общи условия

Активация на акаунт