🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"СЪНЯТ НА ЕШРЕФ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-31

• 19 910
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, изгледах го и аз.
Утре на свежа глава ще пиша повече. За сега ще кажа само това: Чаатай - брилянтен!

Демет- предимно красива, емоциите и клонят към нулата.

Финала можеше да бъде много по-трогателен, ако тя беше допринесла малко за това.
И на мен ми дойде малко в повече екшъна.
А, да не забравя да поздравя за прекрасната игра и актьора, изиграл Кадир.
Съгласна съм с Roxy за рисунката на Ешреф.
И според мен в нея все още преобладава Руя.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 01:58 от NeZ_9

# 676
Жаки, това, че дори носът му играе е много добро.

На някой от последните кадри се виждаше, че ръката му е наистина одрана. Не мисля, че е грим.

# 677
Добро утро, момичета! Simple Smile

Не видях Чачо, но пък си хапнахме вкусно с моят мъж.
Не мога да излъжа, от време на време влизах да ви чета 😇
Уви Ешреф май не разбра, че Нисан е Руя?!
Поне няма да мислим цяло лято 😃
Тези дни като го изгледам ще коментирам и аз.

Прекрасен четвъртък ви пожелавам! Simple Smile

# 678
Добро утро, момичета! Flowers Hibiscus

Малко ми е тъжно, че сезона свърши. Бях свикнала всяка седмица да очакваме нов епизод.
Ама и актьори, и екип имат нужда от почивка. Както се казва: "на есен с песен".
Като цяло съм много доволна от сезона. Рейтингите доказват добрата работа, която свършиха актьори и екип.
Да се надяваме на още по-добър втори сезон.

Хубав ден!

# 679
Добро утро!
Със сигурност ще рaзнищим всеки детайл и от този епизод, но най-накрая дешифрирахме тийзъра.

С белезниците на ръцете си, Ешреф изглеждаше не като престъпник, а като човек, който доброволно избра оковите, не защото е слаб, а защото обича.
Той не просто пое вината. Той прие съдбата и, за да я предпази. И, за да и позволи да изживее мечтата си.
Това е върховна жертва, акт на чест, но и на дълбока, нямо изречена любов.
А Нисан…просто пророни една сълза.
Макар че в този момент, трябваше да е едно разбито сърце, което осъзнава какво губи и какво никога няма да може да върне. В този финал тя не  трябваше да е жената, която трябваше да бъде спасена, трябваше да е тази, която се срива, защото той я избра, когато тя не можа да избере себе си.
Това не беше романтика. А трагедия в най-чист вид.
 Любов, която идва прекалено късно.
Жертва, която никой не поиска, но беше направена.
Герой, който заслужаваше светлината, но остана в тъмното.
Ешреф не просто понесе вината, той превърна вината и в своя съдба.
Иронията е, че Ешреф е прекарал младежките си години в затвора, за да спаси Руя от насилника и, а сега отново е там, за да спаси Нисан, без да знае,че отново спасява Руя. Тя го попита защо е поел вината и, след като убиеца е тя, но той и отговори, че всъщност истинския убиец е той. (перефразирам)
Съгласни ли сте?
Желая ви прекрасен ден!

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 09:51 от NeZ_9

# 680
Рейтинга
Има спад, но предвид сезона е нормално.
Важното е, че е 1-ви и в трите категории

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 10:45 от jackie.

# 681
Нормално, вече сме в лятото.
Верните почитатели на сериала са го гледали.
После ще коментирам още, сега малко нови снимки

# 682
Друго, което също е оказало влияние е, че серията е започнала малко след 20.30ч.
Повечето сме включили към 21ч.

Ето го и превода:

https://playtube.tv/watch/%D0%BC%D0%B5%D1%87%D1%82%D0%B0%D1%82%D … 3cVDZF0fGbnG.html

# 683
И Нерон се е отчел с превод. Много е бърз.

https://neronbgbezplatno.blogspot.com/2025/03/neron-angelov-nov.html?m=1

# 684
Привет, момичета!
Аз този път ще гледам направо с буквички, най- вероятно довечера. Снощи си пуснах мач, тествах си търпението. Успешен опит.
Жаки, благодаря за буквичките, благодаря и на останалите момичета за всичко спиделено!
Ще се върна да ви изчета след като го изгледам. Хвърлих на бързо по едно око, не сте много очаровани, сигурно и аз ще съм така то затова и рейтинга е надолу.
Но аз ги разбирам,  лято е! Всеки се настройва за почивка, включително и аз😀

# 685
Аз я изгледах серията и на мен ми хареса.
Напълно правдива, предвид очаквания втори сезон.
Най-нормално е да не се разкрива още тайната.
За мен серията си беше точно като за финал на сезона.
Демет е пълна дупка. Последната сцена, Чачо беше сам, никаква игра и емоция от нея.
Чийдем беше по-емоциална като видя как го вкарват в колата при ареста.
Бюшра е къде, къде по-убедителна в ролята си. Гьоркем (Кадир) също прави страхотна роля. За мен двамата са откритието на сезона, въпреки отрицателните им роли.
Гюрдал се държи като егоист, но това е само, защото начина им на живот е толкова свързан, че Гюрдал не може да приеме свят без него. Той просто е по-емоционален и затова изглежда като егоист.
Изобщо целият каст е на ниво, само Демет и сестрата са кръгла нула, но поне сестричката е хубава (мое мнение).

# 686
Ели, аз съм си Ок с епизода.
Единствено може би ми се искаше накрая Ешреф да разбере коя е Руя, но ...ще чакам до есента.
Срещам доста недоволства обаче, особено по линията Кадир-Ешреф и как така стана,че Кадир е  победил.
Аз обаче не мисля, че Кадир е победил.
Кадир успя да се домогне до стола на Ешреф,  до дома му, до хотела му, но няма да успее да се домогне до любовта нито на останалите от Сираците,  нито на децата сираци, за които се грижат, нито на Нисан...
Кадир може да седне на стола на Ешреф, да се настани в неговата среда и да държи символите на властта...
Но никога няма да бъде Ешреф.
Защо?

Столът не прави човека.
Истинският лидер не е този, който заема място, а този, който го изпълва със смисъл, жертва, любов и уважение.
Ешреф не просто ръководи, той защитава.
Неговото място сред Сираците и в сърцата на децата не е купено с пари, а заслужено с кръв, лоялност и болка.
Нисан (и Руя) не могат да обикнат мъж, който сее страх, а не доверие.
Любовта на Нисан не може да бъде взета, тя е дарена, и тя вече принадлежи на Ешреф, дори когато той е зад решетките.
Ешреф е сърцето на тази история.
А сърцето не може да бъде откраднато, дори и някой да го имитира отвън, то остава вярно на онзи, който го е спечелил отвътре.
Кадир може да държи конците, но никога няма да има душата на семейството.
Защото тя принадлежи на един човек -
Ешреф Тек.
Ще гледам пак серията с превод, но поне от тона, което аз разбрах, Ешреф ,в мовента, в който реши да се жертва за Нисан си помидли,че по този начин ще избегне и срещата с Кадир.  Защото той му обеща, че ако пощади Фарук, Гюрдал и Мюслюм, ще отиде при него и ще му целуне ръка.
Даже той каза това на Чийдем, която не можеше да повярва, че Ешреф ще направи това за Нисан.
Освен това Ешреф не се даде лесно, би се до последно с всички сили, но когато става въпрос за близките му, той не прави компромиси. За него нищо не е на всяка цена, когато живота на любимите му хора е застрашен.
Жаки,  напълно съм съгласна,че мъката и болката в очите на Чийдем (Бюшра), бяха в пъти по- въздействащи от тези, които Нисан(Демет) показа.
После ще пиша още.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 14:40 от NeZ_9

# 687
Кадир не е победител. Той е в позиция, която ще бъде загубена от Ешреф.
За мен сценариста чисто стратегически го сложи там точно в края на сезона, все пак през втори сезон трябва да продължи този двубой. Тогава ще видим силата на Ешреф и ще сложи Кадир там, където му е мястото.
Няма логика още сега Ешреф да е победител и да ни оставят без интрига за 2-ри сезон.
За мен всичко си е в реда на нещата. Не ми е проблем, че не разбра коя е Руя, а и на мен тая нишка не ми е интересна, заради слабата игра на Демет. Как не намериха някоя читава актриса.

# 688
Аз искам да кажа още, че съм разочарована от реакцията на някои фенове на дадени двойки, или фенове на Демет, или кой знае какви фенове, които пожелават на Ешреф да гние в затвора.Rolling Eyes
Всъщност някои хора са много повърхностни и не разбират нищо, дори да прочетат една  книга 10 пъти или да гледат филм 100 пъти.
Ако нещо не съвпада с тяхното мислене, значи не е добро...
„Последният път, когато послушах сърцето си, се озовах в затвора“, казва Ешреф Тек  
Точно както сега, в края на сезона.
Какво изявление от Eшрeф! Той всъщност се жертва за Нисан, точно както направи за Руя в миналото (когато уби мъжа, който я насилваше), въпреки че за него затворът е по-лош от самата смърт, както той заяви пред Нисан, в един разговор.
Много хора обаче не разбраха жеста на Ешреф и още повече не разбраха колко много той вече обича Нисан. Той би предпочел да загуби Нисан, отколкото тя да бъде преследвана и заплашена със смърт или затвор от Чийдем.
Ешреф се жертва, за да осигури на Нисан по-добър живот, далеч от него, за да може тя да следва мечтата си да бъде певица и да бъде щастлива. Само като и каже, че е избрал Руя, можеше да я накара да го напусне.
От друга страна Ешреф защити приятелите си от Кадир и направи така,че да не му се наложи да целува ръка на Кадир.
Тази вечер ме остави без думи!
Беше експлозивен, спиращ сърцето епизод и Чаатай Улусой отново блесна!
И още нещо.
Чета постоянно от феноветена Демет, че тя рекламира най-много сериала,защото е много активна в мрежите, че продажбите в чужбина се дължат на нея, защото е международно известна и много други... Имах търпението, дори и да се дразня, да видя докъде ще стигнат с нейното обожание и разбрах, че никой не може да убеди тези фенове, че тя не е единствената звезда в сериала. Към това се добавя и недоволството на феновете, че въпреки че тя е главната актриса, сцените и са написани повърхностно и ролята и е много по-малка от тази на Чататай, въпреки че заглавието на сериала съдържа и нейното име.
Изглежда, че и те са леко разочаровани от нейното представяне и носят от сто кладенеца вода, за да я оправдаят по някакъв начин.
Чаатай е актьор от голяма велична и аз се гордея, че съм му фен!

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 17:43 от NeZ_9

# 689
Момичета, тъкмо изгледах епизода и веднага дойдох да ви чета.

Когато Кадир застреля Джамил бях с отворена уста. Не предполагах, че по такъв начин ще ръководи Сираците и ще се издаде така лесно пред тях. Ама той нямаше какво да губи. Знае, че уважението не може да им спечели, остана му страхът.

Чаатай беше перфектен. От гнева, болката до любовта. Всяка мимика и жест говориха без думи. Heart

Епизодът имаше повече екшън, отколкото ми се искаше, но беше ясно, че няма как да стоят и да се мляскат Нисан и Ешреф в целия епизод и да има хепи енд. Хареса ми, че Кадир остана жив, следователно и враг, заради следващия сезон. Много често по сериалите убиват врага и в следващия сезон идва нов от нищото. И става една измъчена история, та от тази гледна точка се радвам, че Кадир и Чийдем са живи.

Постъпката на Ешреф накрая беше многопластова. Със сигурност нямаше да остави Нисан да влезе в затвора, но беше перфектна опция и да не целуне ръка на Кадир, в същото време опази групата живи. Нисан не е убийца и е в това положение заради това, че влезе в неговия свят. Направо ми се разби сърцето още преди да каже на Нисан, че е тръгнал към Руя. Само с поглед беше ясно, че ще я нарани. Но го направи за нейно добро, това с продуцентът Метин 100% е организирано от него. Ешреф наистина обича Нисан и иска тя да продължи живота си, да изживее мечтите си, за разлика от него. Той е наясно, че няма да изживее бленувания си живот, няма да има семейство и да има спокойни старини, защото няма да ги доживее. Дори и в Шиле не изкара цял ден в мир и спокойствие. Какво остава за повече.

Освен Нисан, и Чийдем беше с разбито сърце. Болката в очите и, когато осъзна, че Ешреф обича Нисан, без да знае, че е Руя, я съсипа. Това чувство, че не си достатъчен на някого да те обикне не може да се преглътне. Разбра, че проблемът не е бил във влечението му към Руя, а в нея самата.

И накрая, най-важното за мен, разбра или не разбра? Ако направим аналог с предното му задържане в затвора, от любов към Руя, сега е от любов към Нисан, затова рисуваше нея. Толкова пъти ще минат чертите на лицето и през пръстите му, че може би ще открие истината сам, или поне много, много силно ще му се иска това да е истината. На мен кукичката накрая ми хареса, въпреки че цял сезон това чаках. Sweat Smile

Нези, писали сме по едно и също време, прочетох те и съм съгласна. Много ми е смешно как някои фенове не различават герой от актьор и издигат в култ известна личост. И го казвам като човек, на който Демет му беше безразлична в началото, а сега я харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт