ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 119

• 42 369
  • 508
  •   1
Отговори
# 135
  • Велико Търново
Привет!Пиша тереграфно, но тръгваме към морето-килограмите 59.6, но отпусната и мазна.Чакам да спра да работя по 12 часа и без почивка, и ще канализирам спорта и храната.

# 136
Привет. Да се запиша в темата. Чета я от известно време и съм взаимствала много полезни идеи, които се дават за отслабване.

Последните години някак неусетно качих тегло. Не много, но си личи, че ми идва в повече, и съм решила да се стягам, защото с възрастта по-лесно няма да става, по-трудно само. Преди месец и половина, два започнах сериозно да броя калории, да внимавам какво ям. Не мога да се похваля с голям успех - за периода само три килограма успях да сваля, но все е нещо и се чувствам по-добре в кожата си. Днес кантарът показа 67кг, а стартирах от 70кг при височина 169см. Хубавото е поне, че сигурно съм си изградила някаква рутина и кантарът вече не играе с разлика 1-2 кг на ден, защото в началото беше голям хаос.

Следвам следния план: в калориен дефицит от 300-500 ккал на ден съм, като не ям преди 9-10ч. и се старая да вечерям преди 7ч., консумирам протеин и фибри. Движа се много иначе. При възможност по час и половина разходки, допълнително на движението през деня, но не всеки ден и това определено ми помага. Не спортувам, но мисля да започна. Целта ми е на първо място 60кг, пък после ще видим дали да свалям още. Не искам да бъда съвсем фиданка, за мен не е здравословно съвсем ниско тегло, само целя да стопя излишните мазнини и да се чувствам по-добре и леко в кожата си. Дано за два-три месеца успея да понамаля още теглото. Успех на всички със свалянето.

# 137
  • Mediterraneo
Аз нямам с какво да се хваля, не съм се теглила отдавна. Довечера съм нощна, а ММ ме събуди в 8 и половина да ходим в залата. Ами, тръгвам, няма скатаване. Гледам минимум 2 силови тренировки да правя на седмица, за повече рядко намирам време.

# 138
  • някъде другаде
И аз няма , с какво да се похваля. Не свалям , но поне задържам килограмите.

# 139
И аз се радвам, като запазвам тегло, значи задържам сваленото. Откакто си установих плана, който работи при мен, без да се ограничавам много, без да стигам до крайности и после с йо-йо ефекта, като намалям с по 100-150ккал на всяко яденене, не съм качвала. Кантарът показва стабилно или задържане или с 200г./ден надолу. А да ви питам, според вас има ли нещо вярно в приказката, че за да отслабнеш с 1 кг, трябва да си в енергиен дефицит от 7000 ккал, за седмица или за 10 дена, примерно? Това прочетох аз, като резюме на AI по темата. Smiley Смятам да броя да видим дали ще се получи при мен. Smiley

# 140
А не е ли по-вероятно гастритът да е свързан с хеликото, отколкото с фастовете? Ако не е от другия вид който мисля че е някакъв автоимунен. Но хелико за съжаление имат страшно много хора и повечето няма и да знаят ако не се изследва изрично.
Поне около мен не познавам някой който да си е "повредил" стомаха от това че не яде често. Ако вече има проблем който да се обостри е друго, много хора тогава набеждават по-рядкото хранене понеже покрай него разбират че нещо им има не съвсем наред.
Но 16-18 часа не ги смятам и за гладуване, а за интервално хранене - ако действително има и гладуване значи нещо не е както трябва.
Не казвам че фастовете са за всеки, но чак такива страхотии каквито им приписват също не съм съгласна че са верни, особено това че сами по себе си докарвали гастрит.

Включвам се и аз, понеже фаствам. Първо, от правилен фаст не можеш да направиш язва/гастрит! Фастовете прочистват и регенерират стомаха и червата (и не само), но трябва да са извършени правилно (сиреч само вода, без тежки течности+колаген сутрин). Също, когато фоствате, трябва да внимавате какво ядете във времевите прозорци да ядене (без остъргващи храни на гладно/празен стомах, внимание към определени видове фибри: пектин и целулоза).

Не знам, на мен фастовете ми се отразяват много добре, дари ми помогнаха да преборя чревни проблеми. Но аз и ям доста, така че когато чувствам, че няма да мога да го спазвам, просто се храня нормално. Например сега съм в такъв период и съм качила едни 7кг. ( не ме притесняват, понеже лесно свалям).

Дето де вика, фастинга трябва да се превърне в начин на живот, иначе повече вреди, от колкото помага.

Иначе един килограм мазнини (зависи от мазнините) има около 8К калории. За да свалиш 1 килограм чиста мазнина, трябва да си изгорил около 8к калории. Имайте предвид, че в 1кг. свалена телесна маса, има около 500гр. освободена вода, 150-200гр. мускул и около 300гр. реални мазнини.

# 141
Не трябва да са на всяка цена фастовете, разбира се, нито пък са задължителни за всеки.
Но наистина се дразня като почнат около мен да ми намилат как ще се поболея понеже не ям сутрин... А не правят сметка що народ се поболява понеже яде по сто пъти на ден, доста повече са.
В последните 2-3 години гледам и да съобразявам в коя част от месечния ми цикъл съм за това колко дълги да са ми интервалите без храна. Има си разлика и от това - всички знаем как сме в последните дни преди цикъл, то за тогава не е оферта да се мъчи човек да не яде ако е гладен. Докато примерно в началото е супер лесно и гледам особено по-дългите по денонощие или повече да са ми все тогава, ако изобщо.

# 142
Скрит текст:
Здравейте. Влизам при вас след 1 месец успешно спазване на 18:6 фастове, (донякъде) броене на калории и за момента 5 свалени килограма.
На 31 съм, след 2 раждания (и 2 кърмения по 1 година), 105 кг (от 110 кг) и 172 см ръст. Голямата ми цел е след 1 година (вече 11 месеца) да съм 70 кг, т.е. да имам общо 40 кг свалени.

Коментирали сте ползването на chatGPT - аз го използвам от първия ден. Първо го накарах да ми разчете кръвни изследвания (захар, инсулин, щитовидни хормони) и оттам тръгна дискусия за свалянето на тегло. Дадох му изключително много подобности за здравословното ми състояние, навиците и предпочитанията ми и всеки ден му казвам какво съм яла (където имам възможност му подавам и калориите на 100 грама за съответната храна), или му обяснявам какво съм сготвила и той изчислява грубо. Дава ми финално число за деня, което варира, защото все пак няма как да изчисли точно, например за днес ми даде: Estimated Daily Total: ~1,290 – 1,560 kcal
Старая се храната да е разнообразна, винаги да включва салата/зеленчуци и месо, често яйца и кисело мляко, а въглехидрати според случая - зависи какво съм сготвила за домочадието. Рядко хляб, рядко сладко, въпреки че това е най-голямата ми слабост. Фастинга изключително много ми помогна с емоционалното хранене/тъпчене, защото имах един много тегав период, в който ядях по 2 шоколада и какъв ли не друг джънк дневно отгоре на всичко останало. Сега горе-долу през ден хапвам по един ред шоколад или нещо друго сладко, но в малко количество. Липсата на закуска не ми пречи, не закусвам от години и на 18:6 се чувствам най-добре.
За момента все още не тренирам, но планирам да включа домашни тренировки.
Успех на всички и да си постигнете целите! Simple Smile

Включвам се с нов отчет, вече съм в двуцифрените измерения на кантара! Днес се премерих и съм 98.6 кг след близо 3 месеца (без една седмица) на описания горе режим, което са 11 кг свалени.
Успех на всички и смело напред!

# 143
  • Бургас
На 65кг съм и грамове, които варират! Доволна съм!
Продължавам напред! До момента са -7 кг! Избрах бавно да ги свалям и не съжалявам. От септември - октомври започвам и редовния фитнес, че сега сме в сезон и нямам време за фитнеса, макар че крачките, движението и активността си я имам.
Тогава ще започне стягането!
На 60кг също ще съм доволна!

# 144

хубав да ви е август, девойки! Flowers Four Leaf CloverNature SunnyAnchorFlowers WatermelonAnimal WhaleSurferBoat

около съм 65 кг съм, заоблено доволно,
с дрехи не е съвсем страшно, само по бански е... Stuck Out Tongue Rolling Eyes

този месец е по-спокоен работно и ще вкарам повече йога и спорт
храната е каквото сервират по кръчмите

# 145
  • Бургас
Днес на гладно, само на литър вода, видях 64.800
Харесва ми!

# 146
Херци, отдавна не си се вясвала за отчет. Дано в кръчмата сервират по-нормална храна, не джънк.
Август е моят месец и все повече се приближавам до 40-те.

# 147
Охх, те в повечето кръчми имат и прилични избори - винаги има накаква скара и салата, другаде е проблемът там - имат и бири! Joy

# 148
Днес само плодове. Разнообразни през два часа. За вечеря ще хапна салатка.

# 149
Балкай, счупиха ни два месеца от работа, направо ни спря живота

ужас е кръчмарската храна, ама лятото все има с кой да изпиеш 3-4 бири навън Mr. Green
танцовата група и тя се оказа алкохол-френдли Laughing

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 08:50 от Herzen

Общи условия

Активация на акаунт