Първото Великденско яйце красиво е за ЯНУАРЧЕТО щастливо !!!

• 10 732
  • 264
  •   1
Отговори
# 60
Mimoza, нащия пие Аугментин от една седмица, предписаха му го заради стафилококите в нослето. Днес приключваме и дано се е оправил вече, но не виждам да му е повлиял нещо в отрицателна насока. Не се притеснявай излишно, но за твое успокоение можеш да направиш един консулт с друг лекар.

Селма, аз кафето отдавна си го пия и то с мляко, но не ми беше хрумвало, че може да има колики от това.  newsm78 На нас коликите отдавна ни минаха, а ти пробвала ли си да даваш нещо за тях? Ние пихме чая от копър на Hipp или капки Еспумизан. В момента, в който му ги дадях спираше да се криви и да плаче и заспиваше.

# 61
Е, мами, не обвинявайте вятъра.  Simple Smile От вятър не се разболява, освен ако не си гол и бос срещу него и ти падне имунитета.Възможно е от вятър да текне малко нослето, но кашлица?... Rolling Eyes

Всеки ден съм навън с дребосите, брули-не брули вятър, нали са завити/облечени, добре са. Сияна спи чудесно на завет в количката, Мариела си изразходва енергията по детските площадки и огладнява по-добре.  Laughing Пък и студът калява (намигване към Ивонска  Wink)..

Настинките са вирусни инфекции.
Майка ми каза, че чела, че пак тръгнал някакъв грип... Rolling Eyes

Ето ви два полезни сайта и една статия : как да разграничавате грип от настинка:

Настинка или грип
Настинка ли имам или съм хванал/а грип?

Как да различим грипа от друга вирусна инфекция

Все пак, ограничавайте от време на време събиранията по затворени помещения с много хора...Бебоците са доста мънички още... Rolling Eyes

Бързо да оздравявате всички!
  Hug

# 62
Здравейте, много бързо пишете, вчера четох бяхте на 12 страница и днес на нова тема. Hug
Вчера ни се появиха 2 пъпчици и днес заведох Алекс на лекар, който потвърди - имаме шарка.
А уж не можело да се зарази бебето до 3 месец.Баткото ни я изкара преди две седмици и мислех че на малчо ще му се размине но уви.
Вие какво мислите за шарката и къпането.Нашият педиатър казва да не се къпе че се разпространявала от водата ,а в един лекарски сайт( не помня кой),пишеше точно обратното,че от водата шарката НЕ се разпространява.
Ако искате споделете мнение, че малко съм претиснена как няма да го къпя цяла седмица. #Crazy

# 63
  • София
Free Soul, то няма лошо в лошото време и вятъра, когато дребусите са добре облечени и на завет в количките. Ама ние вчера като заседнахме, та 3 часа не помръднахме от тия пусти пейки и се смръзнахме. Далеч съм от мисълта, че е било кой зне колко лошо времето по принцип. Ама си требе и движение, нал тъй!  Wink

# 64
  • София
Вчера ни се появиха 2 пъпчици и днес заведох Алекс на лекар, който потвърди - имаме шарка.
А уж не можело да се зарази бебето до 3 месец.Баткото ни я изкара преди две седмици и мислех че на малчо ще му се размине но уви.
А, така! Е точно това ми трябваше да прочета  Confused, ама какво да се прави....и аз това ще очаквам....
naj_mama аз също знам, че не трябва да се къпе докато е с шарка. Ето и сега каката ни е ошарена, но не я къпем, само мием д-то. Така процедирай и с бебо.  Hug

# 65
А за излизането навън?

# 66
  • София
За излизането не знам  newsm78, сигурно може, но след като мине заразния период . Ние засега не излизаме  Sad
Това четох тук: http://www.biberonbg.com/info/varicela.htmи тук http://www.pramed.com/varicella.htm
Ако пуснеш варицела на гугъла, може да намериш и още инфо.

# 67
Free Soul, то няма лошо в лошото време и вятъра, когато дребусите са добре облечени и на завет в количките. Ама ние вчера като заседнахме, та 3 часа не помръднахме от тия пусти пейки и се смръзнахме. Далеч съм от мисълта, че е било кой зне колко лошо времето по принцип. Ама си требе и движение, нал тъй!  Wink

Требе, требе!  Mr. Green Ето лек за мамите: Сексът помага срещу настинка
  Flutter

# 68
И аз съм чела, че къпането не разпространява шарката. Дори облекчавало кожата... Опасно е само да не се търка с хавлия при подсушаване, за да не се разранят обривите и да стане инфекция. Разни педиатри - разни мнения.

Питай, ако искаш, във форума на д-р Слънчева (Д-р Нивеа Бейби).

А иначе можете да излизате, но сте заразни, та не трябва да контактувате с други хора. Особено опасно е за бременни. Карантина се пази именно, за да се ограничат контактите ви, така че преценете дали ще правите разходки. Мариела като кара Розеола не излизахме.

П.П. А иначе, ако решиш да не къпеш, нищо няма да му стане на детето за 5-6 дни. Чисти дупето с кърпичка/ влажен памучен тампон и това е. Правете въздушни бани да диша кожата.

# 69
  • София
Аз съм с вирус. На гърлото нищо ми няма. Само температурата и дрисъка.... Sick

# 70
аз малко не на място се включвам,
искам само да попитам, случайно да имам мамчета от
студентски град или кварталите около него?
просто си търся компания за разходките Simple Smile.

аз съм на 500 м от студентски град

# 71
  • София
Абе не че нещо, ама тези, че вятъра не разболявай ги говорете на някой друг.  Naughty Детето беше супер навлечено, със шапка и качулка. И днес цял ден кашля и се сополиви много. Мен ме оставете, може да съм била по-леко облечена. И не съм го събирала с хора. Плюс това за втори път го извеждам на вятър и за втори път след това ми е с гадна кашлица. Аз детето повече на вятър няма да го изведа и това е.

# 72
Ей ви нещо за разтуха и забава:

Бебешка психоанализа    Wink

П.П. Eййййй, изписах си писането за няколко дни.  Laughing Хайде, изчезваме навън.

П.П.П. Клеми, ти си знаеш най-добре. Предположих, че може вирус да ви тормози, а вирусите имат инкубационен период от няколко дни до седмица-две. А и здрави вирусоносители има. Но, както писах, ти си майкати, ти си познаваш детето. Оздравявайте бързо! 

# 73
  • Willebroek, Belgium
Нинище 4естит рожден ден newsm51желая ти много здраве,щастие и цялата любов на твоето семейство да те сапътстват в живота ти

моми4ета я да ви питам дали вашите бебета си лапат ръцете Crazyмойта непрекъснато си ги лапа и незнам на какво се дължи Grinningа и много почна да се плюнчи Mr. Greenда не ни растат скоро зъбки newsm78какво мислите

# 74
  • София
Free Soul, едва ли чак такава случайност, да ни се "развива" вирус точно на следващия ден след ветровита разходка, не мислиш ли? Не 100, ами 200% съм сигурна, че е от вятъра. Просто детето след тази пневмония явно не е укрепнало и един вятър му стига. С каката шапка никога не съм слагала, а е родена февруари, но този малкия си е друг чешит, децата не са еднакви.

Общи условия

Активация на акаунт