Първото Великденско яйце красиво е за ЯНУАРЧЕТО щастливо !!!

• 10 717
  • 264
  •   1
Отговори
# 195
Та нали вече всеки ден ни изненадват с по нещо ново бебоците та да попитам - вашите дъвчат ли си езика? Днес я забелязахме Евангелина, че буквално го ползва вместо дъвка. Сигурно нещо я сърбят венците, не ще биба, а напоследък и ръцете спря да си лапа и  сега явно се залъгва с езика си newsm78

# 196
Та нали вече всеки ден ни изненадват с по нещо ново бебоците та да попитам - вашите дъвчат ли си езика? Днес я забелязахме Евангелина, че буквално го ползва вместо дъвка. Сигурно нещо я сърбят венците, не ще биба, а напоследък и ръцете спря да си лапа и  сега явно се залъгва с езика си newsm78

Много често го прави номера с езика,дори и след като се е наял.Май му е побелял долния венец,таможе и да го мъчи нещо.Ели и аз го гледам често и си поплаквам,защото знам,че това невероятно дете е моето ,а като започне дами гука ме разтапя  baby_neutral

# 197
  • София; Дружбето
И аз съм така - като почне да м игука или на татко си и ми се насълзяват очите. А като знам колко още нови неща ме чакат - ще има да си рева за щяло и не щяло Crazy

# 198
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Честито на всички именници днес  bouquet  bouquet  bouquet
Бъдете живи и здрави и много,много цветни  bouquet  bouquet  bouquet

# 199
Честито на всички именници на патерица
 newsm51 newsm51 newsm51
Ним, Цвета, Магнолия, Flowerlina и всички останали цветни мами и бебоци
 Flowers Bouquet бъдете винаги слънчеви и усмихнати така както беше вашият ден вчера Flowers Bouquet

# 200
.......
Иначе през деня спи в шезлонга си (нашия има вибрация и музика) и много и харесва, а вечер заспиваме в седалката за кола. ( Според Алексиев няма проблеми да седи толкова много време полу-седнала-легнала)
.......

Ще ме прощавате, че се включвам пак и за кой ли път като "черна станция", ама вие си преценете.... Tired

От време на време в Майчинския форум се вихрят спорове дали да се ползва столчето за кола у дома за приспиване, люлеене и забавление на детето. Наистина много са удобни за тази цел, но не е препоръчително да стоят там по цял ден или много дълго време. А също и да спят в тях.

Покрай тези спорове си събрах и аз различна информация. Ето давам линк към последната такава тема, прочетете различните мнения, та си преценете:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=152615.msg2925640;topicseen#msg2925640

Не съм лекар, не съм ортопед, съвсем нормално е да си заложите на мнението на д-р Алексиев.  Peace

Д-р Драганов пък на мен ми каза: "не повече от 30 минути у дома, щом не е наложително да се пътува; при това с възглавничка под кръста, за да не се криви гръбнака". И аз като Тома Неверни, винаги подлагам на още една проверка лекарско мнение, за което има противоречиви изказвания (като в случая - че столчето за кола не вреди по никакъв начин).

Изказвам моята гледна точка.

П.П. За смученето и лигавенето на бебоците:
Не е задължително това да е знак за предстоящо скоро никнене на зъбки.
Бебетата са в период да откриват и изучават ръчичките си. Това им е най-забавното нещо, откакто могат да координират движенията им, за да си ги напъхат в устата. Смукането им е част от опознавателния процес.
Лигавят се, защото още не контролират добре преглъщането на слюнките (преглъщането се усъвършенства към 5-6ти месец и е един от знаците за готовност за захранване).

# 201
  • София
Аз влизам да похваля мойта мама - когато на погачата на беба ме посъветва да почвам сокчета, а аз кротко заявих, че дребуса такова чудо ще опита не преди навършени 5-6 месеца, а вероятно чак когато прояде и месо, мама щеше да падне възнак!  Crazy
Обаче явно е взела думите ми присърце, ровила се е в интернет и (може би) се е съветвала с педиатъра (наш семеен лекар от години) и е установила, че наистина съм права!  bowuu
Даже с тъга в гласа си заяви, че съжалява, че навремето са ги учили точно наопаки да правят, защото аз, като са ми дали пюре на 4 месеца, съм се отбила одма  ooooh!

Та имам напредък в борбата с родата! Освен това, макар и с огромно неодобрение, се подчини на изричната ми забрана да гушка и носи на ръце беба в моментите, в които тя съвсем спокойно си лежеше и си гукаше. Абе направо едно на нула за мен! Сега остава да възпитам и на мъжо родата така стриктно да кляка, сяда и да подава лапа и няма да имам равна!  newsm68

# 202
  • София
Д-р Димитров категорично ми заяви, че Шош трябва да се вози в кошницата за кола с възглавничка под кръста!

Чета сп. 9 месеца и такава носталгия ме гони.... Confused ....

Free Soul , как да се боря с тази ръчичка в тези устенца???? Голяма война е, да знаеш...

# 203
  • София
Подкрепям Free Soul в мнението й за ръцете и лигавенето!  Peace Не смятам, че всяка разпенена плюнка и пъхнат пръст/юмрук в устата са признак на озъбване! Мойта беба например не знае какво да прави насъбралата се слюнка в устата й и периодично тя си изтича. Не знае, че може да я преглътне. Нормално е значи при гукане и т.н. тя да се пеняви. А смукането на пръст/юмрук/каквото-успее-да-докопа-и-навре-в-устата: ами нали първо така изучават света, второ така си задоволяват почти непрестанните нужди от сукане и чак трето това би могло да са зъби.
Не отричам растежа на зъби на 3 месеца, както и раждането на бебета със зъби, но това далеч не са всички бебета и е по-скоро изключение.  Peace (Анджи, да не се засегнеш, изключението не означава, че е нещо лошо!)

Горещо апелирам за среща! Татито ми сервира, че от утре до 10-ти ще си седи в къщи почивка и аз направо изкуках! Ама какво ще го правя у дома толкова време??!!?? Първо че ще ми развали диетата, като го знам как готви и как си угажда. Второ го мързи да се разхожда и за него идеалната разходка е с колата до Метро и после на по бира в квартала... Освен това тамън свикнах да се оправям сама с всичко, освен с готвенето и сега пак ще ми развали самодисциплината!!! ААааааа!  Naughty  ooooh!

Чух ли значи къде и кога ще се с-бирваме?  Sunglasses

# 204
  ura  Днес мойто слънце Тошко става на 3 месеца-черпя ви виртуално   newsm38    party023 smile3510 Wine Glass cheers beer3

# 205
  • София
Ще ме извинявате, ама на въпроса за столчетата за кола съм на противоположното мнение.  Първо - нали не мислите, че извивката за гърба на столчетата е правена ей така, за визия само? Особено на скъпите модели? Всичко е мислено, съобразявано и т.нат точно за анатомията на бебето, по същия начин, по който се изпробват в краш тестовете. В смисъл, че всяко нещо се проверява със специалисти в областта. Второ, имам много повече доверие на професора, който завежда отделението в Отр. болница /който беше на лекциите в училището за бременни/, отколкото на онова парвеню Драганов. Лично мнение. И все пак, не става въпрос детето да стои цял ден в столчето, но 2-3 часа, наистина не виждам проблема. Каква е разликата дали е вкъщи, или в колата? Хайде не ми казвайте, че на Ивонска и на Магнолия бебетата не откарват по 2 часа на ден в столчето за кола, на път из града? Laughing

# 206
  • София
Каква е разликата дали е вкъщи, или в колата? Хайде не ми казвайте, че на Ивонска и на Магнолия бебетата не откарват по 2 часа на ден в столчето за кола, на път из града? Laughing

Малиии, утрепах та....  bash

# 207
  • София
Ми какво...хайде да си говорим истината де. Щото ССФ я знаеме...

# 208
  • София
Между другото на мен Драганов ми каза - може в столче за кола, шезлонг и кенгуро, не може в проходилка, бънджи и кошара. Само споделям.

Чух ли "среща на НДК днес"?  Laughing

# 209
  • София
На лекции съм.

Общи условия

Активация на акаунт