Седмиците бързо си минават, за НОЕМВРИЙКИТЕ тревогите назад остават

• 9 858
  • 240
  •   1
Отговори
# 150
Канела, кога ще пътуваш? Защото и на мен ми предстои пътешествие и ще ми бъде интересно да разбера как е протекло такова, на някой в моята ситуация. А това за рентгена по летищата мисля не правят изключение за бременни. Тук поне не правят. И на мен хич не ми се иска, че иамме да сменяме доста полети, но май няма как.

И на мен ми казаха че е нормално за кистите. И аз имам, само дето скоро едва ли ще ме гледат на видеозон че да видя дали е изчезнала. Снощи пак ходих по спешност при док, обаче успя да улови пулса с коремната джаджа и това ми беше с видеозоните тук. Другият месец живот и здраве като си ида на Варна обаче ще отида там да ме погледнат, пък и да видя бебо най-вече.

# 151
  • БУРГАС
Здравейте, майчета! Празниците свършиха и днес ме побъркаха от работа! От сутринта искам да ви поздравя, но едва сега успях да отделя няколко минутки.

Stella и аз съм от Бс ти при кой/я гинеколог ходиш?

Теди, ходя при Ковачева. Но тя не е по ЗК и се чудя къде да ходя на ЖК като му дойде времето за това. Утре ще ходя при личната и ще я питам кой ще ми препоръча.

Имам притеснение - защо нищо не ме боли? Не ми се гади вече, само от време навреме. Чувствам се много добре, с изключение на факта, че много бързо се изморявам....

# 152
MissZ, аз ще пътувам на 17 и на 24 май, но полетите ми ще са кратки - все в Европа, със смените стават 4, затова още повече че се притеснявам, че вместо на 2, вероятно ще трябва на 4 места да се обяснявам Rolling Eyes Ти кога ще пътуваш? Ако аз съм преди теб, ще докладвам как е минало, ако не ти. Днес четох, че на едно момиче лекарката й казала в деня на полета да пие 3 пъти по 2 табл. Но шпа за избягване на евентуални контракции, но аз още не съм говорила с моя лекар. Само се моля да не ми са гади и тогава. Ще потърся къде четох, че не трябва да се минава през рентгеновия контрол, ако се наложи да спорим с хората на летището. Уф, направо ми мина желанието за пътуване Sad

# 153
  • На село (близо до Лондон)
Kanela и МissZ и на мен ми се налага да пътувам много скоро на 15-ти Април, дълъг полет Лондон-Чикаго. Притеснено ми е и не съм сигурно за тези ренгени по летищата. Някои да знае нещо повече дали е опасно?
С предишната бременост пътувах Лондон-София но бях в по-голям месец (5-ти) и не се притеснявах толокова  Cry.

Ходих на ехограф в събота и видяхме бебето и тупкащо сърце Party

# 154
За пътуването няма никакъв проблем момичета. Аз пътувах вече и всичко беше наред. Нито ми се пригади повече от обикновено нито нищо. А по принцип ми е ужасно гадно през цялото време, гади ми се и ми се вие свят нон-стоп. Така че, не се притеснявайте!  Grinning

# 155
Здравейте мацки  Grinning

Няма опасност от металните детектори за бременни жени и за бебетата. Можете и в интернет да го проверите. На сайта на Хеатроу пише, че ако все пак се притеснявате, можете да поискате да ви направят претърсване с ръце.

В самият самолет единствено препоръчват да си вземаме място до пътечката, от практична гледна точка. Иначе освен, че ще е по-неудобно от преди да сме били бременни, друго лошо няма.

Канела, мен след седмицa ме чака едно пътуване по 6ч в едната посока и след месец ме чакат 8 полета презокенско пътуване. Не се притеснявай. Имам няколко приятелки, които не спряха да пътуват по работа през цялата бременност.

STELLA_B , в коя седмица си? Може би ти е време да се почувстваш по-добре. Аз бях писала по-напред за нивата на хормоните- След 9-10-12 седмица нивата падат и почваме да се чувстваме по-добре.

Jani4ka , къси ли ти бяха полетите или дълги. Мен ме притеснява дългия полет, защото ще е супер неудобно. Дано до тогава вече поне да не ми се гади. А престоя на Франкфурт ми е 6ч. Ама като залегна на някоя пейка  Laughing да не ми е лошо я  Laughing

Последна редакция: вт, 10 апр 2007, 20:36 от Пумпал

# 156
  • София
Момичета, да ви кажа - и аз се бях шашнала много, че изведнъж се почувствах много добре. И нямах търпение да отида на лекар за да се уверя, че всичко е наред с бебето. Та лекарката ми каза, че е повече от нормално в 10-та г.с. да е така - нещата се нормализирали и неприятните симптоми в повечето случаи изчезвали. Така че - радвайте се и спокойно - всичко с бебоците е наред Hug

# 157
Хайде и аз на опашката  Simple Smile
Днес видях бебето, за първи път бях на преглед. Бременна съм в 8-ма седмица, първа бременност, термина ми е на 20 ноември.
Живея в Калифорния, в Сан Франциско.
Знам, че съм бременна от самото начало, доста преди да ми закъснее, имах позитивен тест 6 дни датата на цикъла. После казах на таткото, много е щастлив. Чакахме близо месец преди да кажем на близките си. Тук правят първи преглед след 8-ма седмица, и чакахме уж да мине прегледа, после май ни писна да чакаме и в крайна сметка казахме на Великден.
Днес ходих на лекар. Гледаха ме с вагинален видеозон, бебето е 1.5 см, имаме си и три снимки.
Иначе, общо взето се чувствам добре, с изключение на това, че съм страшно уморена. Чувствам се сякаш копая и ора по цял ден, нямам търпение да се прибера от работа и да си легна на дивана. Слава богу, не ми се гади, общо взето ям нормално, доста по-елементарна храта (супи и салати), но се чувствам добре. Дано продължи така, че не мога да си позволя да не съм на работа..

# 158
  • Варна
Ех mishunka, и аз ора едни ниви всеки ден и се прибирам на 4 крака от работа  Wink. Вдъхна ни малка надежда. С нетърпение чакам вече 10 седмица, та дано малко живнем. Tired

# 159
  • БУРГАС
Добро утро! Как сте днес, мамита? Аз съм почти умряла! От два часа през нощта не съм спала - така си осъмнах пред телевизора. И сега съм като пребито куче, а трябва и да се работи!
Хайде, хубав ден на всички и много усмивки!

# 160
  • София
Здравейте момичета Grinning
Включвам се само, за да ви предупредя за нещо, ако ми позволите разбира се Wink
Моля ви, внимавайте какво ядете вечер и най-вече колко ядете. От личен опит установих, че колкото повече хапвам вечер, толкова по-сложно става със спането. Миналата вечер пак се поувлякох - бяхме на рибен ресторант и попрекалих - последва цяла нощ будуване и кошмари - казвам ви, щях да умра направо Sick

# 161
И аз не се чувствам добре, ако ям много вечер. аз съм в 11 г.с.и като че ли неприятните неща отшумяват - не мога да повярвам, имах чувството, че ще бъда така вечно.
Аз ям това, което "бебето иска". а на него му се ядат много млечни продукти, почти никакво месо, пресни сокове от киви, ябълки, цитрусови плодове. Много "обича" таратор. Не мога да помириша кафе, не ми се яде сладко. Преди си похапвах с охота черен шоколад. сега не искам да го видя. Ям картофи, спанак, коприва...Може би трябва да опитам някакво месо все пак.

Аз още не съм се организирала с прегледите и ЖК. Бях на 2 прегледа с видеозон и бебчо си има сърдечна дейност. трябва да реша дали да ми водят ЖК в Майчин дом  (Варна) или може би В АГ. Но не зная какво  повече ще получа като изследвания в Майчин дом. Дали си струва да дам 400 лв. или да карам по каса, а да ходя на платени прегледи при гинеколог.

# 162
Rhea, и аз се притеснявах, че не мога да ям месо, но лекарят ми каза, че  не е проблем, стига да го замествам с кашкавал, сирене, мляко, яйца. И преди не бях фен на месото, но сега бебо избира храната, и също като при теб ми разрешава само плодове и зеленчуци. Най-много обича таратор, салата "Снежанка" и зелена салата с кисело мляко - все подобни неща. Странно защо не му харесват плодовите сокове /фабричните/, а уж са полезни, предпочита сок от прясно изцедени плодове Wink Ще ме побърка с тези претенции, едва си намирам храна, която да му хареса и нямам търпение да се върна в БГ и да се порадвам на българските вкусотии, които и на мъничето ми са любими, защото си е 75% българче. Grinning

# 163
Кanela, и  аз като бях в чужбина  (за около 2 седм) не се чувствах добре с храната, въпреки че бях на шведска маса. Не ми се услаждаше храната. А аз не съм капризна и обичам чуждата кухня.
Желая ти скорошно завръщане.
И на мъжа ми, който сега е в Италия му се е прияло таратор.

# 164
  • На село (близо до Лондон)
Момичета, мерси много за успокоенията за пътуване по летища  bouquet...

Общи условия

Активация на акаунт