Любители на рози 5

• 14 090
  • 523
  •   1
Отговори
# 450
Най-добре се засажда в мокро време, когато всичко е подгизнало, слагаш ботушите и газ.

# 451
Благодаря, Angel. И аз имам такива в двора. Дразнят ме, че се увиват по растенията. От розите много трудно ги махам. Все съм набодена. Grinning

# 452
  • София
😂 При мен най-много обичат да се навиват около босилека и доматите, но вече ги познавам от мънинки и ги късам където държа да не се развиват.

# 453
И аз днес засадих в двора, макар да вали - гол корен Westerland от Kordes.

# 454

Част от моите мъничета .

-------------------------------------------------------------------------
И тук някой е взел да се показва .

Препоръчайте добър вкоренител без тоя зеления на Лактофол . Търся нещо по - добро .
Как е по - добре да е на прах или да е течен / гел ?

# 455
Аз всичко вкоренявам с това

Не знам обаче дали в БГ може да се намери

# 456

Снимките на тази прелест са от оня ден. Но се чудя какво да я правя зимата.

# 457
Как се казва розичката ти . Много е хубава .  Как какво да я правиш ? Така си е добре , мисля .

# 458
  • София
И аз се чудя какво да правя с пъпките, явно няма да цъфнат, дали да ги отрежа, гледам понеделник - вторник - сряда дават да не вали, може би става за първо зимно пръскане?

# 459
И при мен са напъпили, все едно е май.  Не ги режете докато е топло, пак ще покарат.

# 460
Аз лично не мисля да режа нищо, защото ще стимулира нов растеж. На пролет, ако има измръзнало, се реже, така и така тогава се прави основно подрязване.
Да вече е подходящо за пръскане на овошки, рози. Ако стигна до вилата, ще пръскам и варосвам. Ако ли не, ще се наложи да си зимуват така. Екологично

# 461
Искам съвет . Държа резници в неотопляемо помещение в чашки , но може би е доста студено може би 12 - 13 градуса и се развиват бавно . Та дали да не ги сваля при мен . Тук е 20 градуса . ?? Не се пуска климатик редовно .

# 462
Как се казва розичката ти . Много е хубава .  Как какво да я правиш ? Така си е добре , мисля .
Не знам как се казва, купия  я миналата пролет от Хоум Макс.
Чудя се в саксията дали няма да измръзне зимата.

# 463
Ако се е хванала , няма . Не я режи . Остави я така . Ако искаш увий кашпата с нещо . Например в някаква мрежа и вътре напъхай листа или зебло или агрил .

# 464
Аз днес леко се разочаровах. Първите ми резници, които сложих направиха 50 дни. Имаха листенца и аз се радвах, че са се хванали. Днес махнах шишетата на 2, защото имаха трева да я изчистя и какво да видя, изгнили са. Много тъжно ми стана, а така се радвах🥹.

Общи условия

Активация на акаунт