Смяна на АМ с кисело мляко

• 1 280
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте мамита. Моята бебка вече е на 8 месеца и половина и доста често вече всеки ми казва нещо от сорта: - Ама още ли сте на АМ смени го вече с кисело мляко не е проблем аз от 4тия месец  отбих. Та въпроса ми е аз почнах да и давам, но тя отказваше да го яде в шише, пробвах и с бисквити и пак същото. Обаче започнах да и давам частно козе кисело мляко директно със лъжица и така го хапва даже доста. Какво е вашето мнение за смяната с киселото мляко и каква е причината да не го иска от шише а от лъжица?

# 1
Да замените изцяло АМ с кисело или просто да въведе и киселото? Не е нужно да се заменя АМ , поне до годинка да има едно хранене с него.

# 2
  • София
Поне до годинка трябва да пие АМ. С кисело може да се замени 1 от храненията. Аз съм го въвеждала с всички деца от 10-тия месец.

# 3
Аз не виждам смисъл АМ да се заменя с кисело мляко при нощното хранене. До 1г детето трябва да има поне едно хранене с АМ. Не пишете колко часа е последното хранене на детето и какво е то. Може вечерята да не му е достатъчна и за това да продължава да хапва през  нощта. Може да е навик,може да не е готово още да си махне нощното хранене. Зависи от детето и от режима му.

# 4
За АМ са казали вече. Само да Ви кажа, че от тук нататък все повече ще чувате "съвети" от всички страни кое и как да правите. И ако искате да си улесните живота - слушайте си педиатъра, четете здраво и се информирайте и по-малко слушайте такива странични мнения. Дали са добронамерени или не, не знам, но често са грешни и объркващи.

# 5
От лъжица го яде, защото детето предполагам, че е вече захранено и не го възприема като мляко за пиене, а като някакъв вид храна. От шише с биберон не го пие, защото очаква леко сладкия вкус на АМ, да е топло и пр. АМ са според възрастта и са с различен състав, който осигурява нужното в съответната възрастова група. Киселото мляко, колкото и да е полезно, не осигурява всички необходими нутриенти.

# 6
Едва ли ще чуеш препоръка за такава замяна. АМ е по-добър вариант. Но да, на 8 месечно може да му се дава кисело мляко (разбито в шише с биберон), особено ако причината е финансова и вкъщи изнемогвате. Ако може да яде кашави храни вече и напредвате със захранването, общо взето шансът за  дефицит е 0, особено в топлото време, при изобилие на слънчеви лъчи, плодове и зеленчуци. Между другото, преди 45 години Хумана е имало само в Кореком и аз и моте връстници сме израсли на кисело мляко. Живи сме и до днес 🙂

# 7
Само едно хранене може да се замени с кисело мляко. Особено козе мляко - храненето на бебета само с козе мляко води до анемия, за това не се препоръчва.
Продължете си АМ и давайте козе кисело, но него само веднъж на ден.

# 8
  • Пловдив
Само едно хранене може да се замени с кисело мляко. Особено козе мляко - храненето на бебета само с козе мляко води до анемия, за това не се препоръчва.
Козето мляко се е ползвало векове при хранене на кърмачета като заместител на майчината кърма. Каква анемия, какви глупости. Кравето мляко може да е вредно в големи количества, но аз се съмнявам някой да дава по няколко литра прясно краве мляко на малко дете.

# 9
На 8 месеца по принцип трябва да има 3-4 хранения с мляко. По около 200 мл на всяко хранене може и да докара литър мляко гледам, че по дозировка на АМ е 180-240 мл на хранене, със сухото вещество става повече, приемам, че и козе мляко пие д същия обем). Дъщеря ми на 8 месеца беше 8 кг. 1 литър мляко е повече от 10% от собственото тегло на бебето на тази възраст. На практика е голямо количество.

# 10
Козето мляко се е ползвало векове при хранене на кърмачета като заместител на майчината кърма. Каква анемия, какви глупости. Кравето мляко може да е вредно в големи количества, но аз се съмнявам някой да дава по няколко литра прясно краве мляко на малко дете.

Вижте, не гледам кози, не добивам и не ползвам козе мляко, но въпросната информация идва от учебниците по Детски болести за всички медицински университети. А преподавателите го подчертават това дебело.
Те преди 1 век за давали и варен боб и боза на бебета, това не значи , че е правилно.

# 11
[/quote]
[/quote]

Вижте, не гледам кози, не добивам и не ползвам козе мляко, но въпросната информация идва от учебниците по Детски болести за всички медицински университети. А преподавателите го подчертават това дебело.
Те преди 1 век за давали и варен боб и боза на бебета, това не значи , че е правилно.
[/quote]

Говорим за кисело мляко не за прясно. Педито ни каза че само прясно мляко не можем да и даваме до 1 год.

# 12
Съставките на козето мляко  - ниски нива на фолиева киселина, високо съдържание на натрий и минерали, което го прави неподходящо за бебета, не се променя от факта, че млякото е сквасено. Натрия, във високи количества водещ до хипернатриемия, (която при бебета може да доведе до сънливост, метаболитна ацидоза, гърчове, дори кома), както и останалото високо съдържание на минерали, не изчезват при сквасването - остават си в състава му.
А прясно козе и краве мляко въобще не трябва да се дава на бебетата дори за заместващо хранене. Те се използват само за приготвяне на каши или пюрета. Кравето мляко е много бедно в сравнение с АМ и особено с майчината кърма - въобще не може да покрие нуждите на организма на бебето.
За рисковете от стомашно-чревни проблеми, алергии и инфекции даже не ми се започва да пиша.

# 13
Lanarte Hands Plus1

С. К. 769442, може да се дава като допълващо, но до 1 г. основното мляко трябва да е кърма или мляко за кърмачета ("адаптирано"). Съставът му имититира този на кърмата и отговаря на нуждите на бебето за съответната възраст. Съставът на козето мляко е различен, съдържа повече от някои вещества и по-малко от други, които са важни. Това може да доведе или до дефицит на някои от тях или други, които са в повече да натоварят бъбреците и други системи.

Накратко - за оцеляване става. Когато хората не са имали избор са го използвали, но в днешни дни, когато можем да осигурим пълноценно хранене, не трябва да си правим експерименти. Вредите не винаги се виждат веднага. Наистина в миналото е било масово, но то е защото не е имало алтернатива. Ако погледнеш статистиката за продължителност на живота, ще видиш разликата. Колкото и да е мръсен сега въздухът, колкото и да се говори, че храната не е толкова чиста и т.н., хората сега живеят по-дълго.

Ако под частно имаш предвид произведено в домашни условия от някой съсед, който гледа кози, също не добре. Не бих се доверила на хигиената.

...всеки ми казва нещо от сорта: - Ама още ли сте на АМ смени го вече с кисело мляко не е проблем...
Само че ако се появи проблем, после на този всеки няма да му пука. Игнорирай такива съвети. Слушай само педиатъра.

Общи условия

Активация на акаунт