Нечовешки условия в дом за възрастни хора с.Ягода

• 20 102
  • 672
  •   1
Отговори
# 240
Кукумицинка, ти ме уби.
Наистина ли са едни и същи.
Каква е тази дезинформация?

# 241
  • Пловдив
Не са нужни само пари, но преди всичко отношение и уважение към възрастните хора.

Освен другото, парите трябват за читав персонал.

Аз може много да уважавам баба си или баба ти, или всички баби и дядовци, може даже лично да им върша по някоя услуга, но само от доброволци не може да се изгради стабилна система.

# 242
Къде гледат възрастни или болни хора без пари? Това е някаква утопия. Защо нападате ra2, която казва как стоят нещата?

# 243
  • Пловдив
Ами как - затова я нападаме, защото казва, че трябват пари, нали. Wink

# 244
  • Beyond the stars
Къде гледат възрастни или болни хора без пари? Това е някаква утопия. Защо нападате ra2, която казва как стоят нещата?

Как стоят нещата? Само близките са виновни. Всички сме длъжни да разбираме от всичко и “спасението е в ръцете на давещият се” само. Всички отговорни по веригата са бели и добри.

Сблъсквала съм се достатъчно пъти с отношението на лекарското съсловие към пациенти 80+, пропускам с цялата тактичност, на която съм способна мненията на ra2.
Понеже са еманация на липсата на емпатия и цинизмът на гилдията.

# 245
Добре, аз не мога да ги разбера журналистите, водещата и пр. Значи, Говедарци е на същите собственици, но друг управител и друг персонал. Освободили са управителя на Говедарци, собствениците и персонала на Ягода са задържани. От предишните новини новината е, че след проверка от медицински и пр. лица, е установено, че настанените в Говедарци  са в добро физическо състояние

От Говедарци са изкарали човек с отворена кървяща рана, която не зараства от една година, жена със счупена бедрена кост, неясно откога, както и друг, опериран през март, на който не са му били махнати конците. Хич не ми звучи добре.

# 246
Да някой ще се грижи за болните ви близки хора без пари, иначе няма емпатия. А вашата къде е? А, забравих, вие трябва да изкарвате пари и да си продължите живота необезпокоявани.

# 247
  • Beyond the stars
Да някой ще се грижи за болните ви близки хора без пари, иначе няма емпатия. А вашата къде е? А, забравих, вие трябва да изкарвате пари и да си продължите живота необезпокоявани.

Къде и кога някой спомена без пари?
И във въпросния дом не са нито бити, нито връзвани безплатно.

Иронията Ви е безкрайно неуместна. Поне от позицията на дъщеря на болногледачи, които започват осмата си година “на смяна”. И стават вече по-болни от хората, за които се грижат. Мислите, че възрастните биха поискали това от децата си, ако бяха адекватни? Аз никога не бих от моето, пък вие му казвайте както искате, искам да живее възможно най-малко обезпокоявано. Мерси.

# 248
То никой не иска да е в такова състояние

# 249
Гледах две интервюта с роднини, един мъж говореше, че е настанил чичо си там, друга жена каза, че е настанила леля си. Вие колко пари ще отделите от джоба си леля/чичо, ако ви се наложи? Хиляди левове на месец? В държавните домове също ги гледат срещу пенсиите им, но не съм чула да ги друсат с фентанил.

# 250
Гледах две интервюта с роднини, един мъж говореше, че е настанил чичо си там, друга жена каза, че е настанила леля си. Вие колко пари ще отделите от джоба си леля/чичо, ако ви се наложи? Хиляди левове на месец? В държавните домове също ги гледат срещу пенсиите им, но не съм чула да ги друсат с фентанил.

Защо от джоба си?
Хората имат пенсии, а вероятно и имоти.
Може и повече от един.
Защо да не се продаде един имот + пенсия за хубав дом?
Надали тези пенсионери са живяли под наем досега.

# 251
  • Beyond the stars
То никой не иска да е в такова състояние

Не държа моето дете, в конкретика, да ми сменя памперсите.
Надявам се, да не стигам до там,  или до тогава качеството на предлаганата услуга да е по-различно.

# 252
Е как защо? Имотът трябва да се наследи.

Вълшебство, не държиш и се надяваш, но онзи горе предполага и решава.

# 253
И пак допираме до принципната омраза. Не ми казвате нищо ново. Знам я, дишам я ежедневно. От нея е трудно човек да поддържа емпатия. Истината е такава, каквато е.

# 254
Е хубаво де, значи е законно да упражняваш всякакви дейности без лиценз Grinning
Ха-ха, за алкохол е до 10г. лишаване от свобода, мисля. Не си заслужава риска, виж домовете за възрастни са друго нещо, там само родата е виновна.

Кой, кого напада? Плащали са хората за услуга, която не представлява интерес за държавата. Явно и за обществото, което доказано е застаряващо, не от вчера.  Повечето от нас не ги очакват по 4-5 наследника, всеки със собствен доход и имот, независещ от работодател или разход. Парите се берат от дърветата, ама в детството.

Общи условия

Активация на акаунт