АС и други романтични К-драми - тема 14

• 11 493
  • 386
  •   4
Отговори
# 300
  • пак на Рив Гош
Уин, къде видя прекъсване? Като му гледам филмографията в МДЛ, има участие в по 1-2 филма на година.
https://mydramalist.com/people/495-kang-dong-won

# 301
  • Варненска клюкарка
Честит първи учебен ден на деца, родители, баби и лели, поне за Марги съм сигурна, че тази година отново ще кара първи клас😜  На моето чадо днес също му е първия учебен ден от новата учебна година... поредната Heart Да са живи и здрави всички, да учат с желание и да се справят успешно Flowers Four Leaf Clover

Роце мерси за посрещача, това му беше първата реклама откак популярността му рязко се вдигна, една от любимите марки рамьони и юфки на корейците. А други познати физиономии имаше ли в цял ръст и прелест?
Тези дни са изтекли няколко кадъра от сериала им с АйЮ, но почти нищо не си личи освен белия му костюм, снимали са някъде наобществено място и въпреки загражневията наоколо се е случило да изтекат кадри.

Като стана дума за ИИ, някъде четох че в близко бъдеще предстои зрителите да слушат дублажите на любимите си актьори със "собствените" им гласове и интонации, разбирай, че ИИ ще говори с техните гласове, подобно на това как благодарение на ИИ някои песни на популярни изпълнители в момента се "пеят" от други популярни изпълнители, които прадстава си нямат за това.
Впрочем аз веднага познах че не пее Ча, песните бяха много хубави, но не са му в стила, а и при изговора на английски, при все че го говори доста добре, той има специфично произношение, което не усетих в пеенето.

За японците, парфюмите, шлейфоевете от тях и българското розово масло.
https://www.youtube.com/shorts/Horh0mJtlWA

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 13:54 от Беллора

# 302
Уин, не е спирал да снима Канг Донг Уон. Просто набляга на филмите, а не на сериалите.
Бих ти препоръчала да погледнеш My Brilliant Life и Broker. Мисля, че ще ти харесат Hands V.

# 303
  • Русе
Уин, къде видя прекъсване? Като му гледам филмографията в МДЛ, има участие в по 1-2 филма на година.
https://mydramalist.com/people/495-kang-dong-won
Не съм поглеждала в МДЛ изобщо! Така рекламираха участието му в Tempest и сега разбирам, че са имали предвид сериалите. Благодаря , Роца! Иначе наистина би било странно за професионализма му...
Благодаря и на теб, 2в1! Ще ги погледна...Simple Smile

# 304
  • пак на Рив Гош
Роце мерси за посрещача, това му беше първата реклама откак популярността му рязко се вдигна, една от любимите марки рамьони и юфки на корейците. А други познати физиономии имаше ли в цял ръст и прелест?
Не, нямаше други в цял ръст. То и него го бяха свряли в един ъгъл, до хладилните витрини с кимчи, че в Париж мястото е кът и оползотворяват всеки сантиметър.
Иначе Пак Со Джун се усмихваше широко от пакет с водорасли, ама в миниатюрен размер 😂

# 305
  • пустинен пъпеш
Отдавна съм си набелязала  ,,Брокер",а и четох възторжени отзиви за режисьора и сценарист Корееда Хирокадзу и е време да изгледам поне този негов филм.
Забелязах,че има няколко предложения за класацията за актьорско майсторство за хубавеца Ча,а аз освен в  ,,Хубав ден да бъдеш куче" не съм го гледала в друг сериал.Май имаше някакви добри отзиви за ролята му в ,,Остров"

# 306
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
rududu , потърси последния му сериал - Wonderful World, който е доста сериозна драма. Аз още не мога да се настроя да го започна.

Снощи опитах да изгледам 7 епизод на Дванайсетицата и три пъти заспивах. Накрая го зарязах за по-свежарско време, а не по първи петли.

# 307
  • пак на Рив Гош
За мен Ча си е дръвце. Хубаво, ама дръвце. Но аз спрях да го гледам след първите му 3-4 сериала, оттогава май се е научил да играе 😀

Профи, и аз снощи се мъчих със 7ия епизод на 12те, а тази сутрин и с последния 😁. Нещо не ме грабна този сериал, въпреки големите ми очаквания. Слабият (според мен) сценарий попиля добрия каст. Сигурно го готвят и за втори сезон, но ще го пропусна.

# 308
rududu, Корееда има стрхотни заглавия и не случайно е печелил много награди от различни кино фестивали. Поразрови се из филмографията му и съм сигурна, че ще си намериш още нещо за гледане - Like Father, Like Son, I Wish, Air Doll, Shoplifters...

А, за Ча, ще подкрепя Профи да го гледаш в Wonderful World.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 11:22 от 2в1

# 309
  • Варненска клюкарка
Рудуду и от мен един глас за  Wonderful World. Щях да ти донеса и един глас от Уил Смит, но сега не знам къде да търся видеото, когато го гледах бях носила в темата възхищепнието му от този сериал, а знаем че американците като цяло по-надалеч от носовете си не виждат, но много ме беше впечатлило това което беше казал Уил Смит за Wonderful World, запомнила съм че не можел да си легне, ако не си вземел дозата от сериала. Не съм запомнила 12 или 14 серии беше сериалът, но помня как ме разтърси 11-та. Също като Прекрасен ден да бъдеш куче е сниман през 2023, но няма нищо общо с други Чачови роли, образът му е много сериозен и драматичен и той се справяше много добре.

Все се чудя  с каква лекота азиатците правят тоалетен хумор, понякога доста детайлен, ама опре ли до нещо интимно особено свързано с ЛЖ на актьорите яко дават назад, пък то също си е човешко. Този път на прицел е Кентаро Сакагучи, на филмови фестивал в Пусан, когото са порязали от участие в пресконференция и от реклама на филма с който участва - причината скандалът от последните дни според който се оказва че от 4 години живее с някаква гримьорка, а от три години се срещал и с колежка актриса ... Охх, толкова се пазят и толкова дълго време се опазват от разкриване, години наред градят имидж на донесени от щъркела, ама като взземе че лъсне нещо такова... Joy Дано не му съсипят кариерата заради глупости.

Хан Со Хи пък тези дни преживява доста унизителни моменти заради непродадените билети за фен срещи от световното и турне. Мениджърите и ли не са преценили правилния момент за такива изяви, надценили ли са я, че са я пуснали твърде далеч от родината и в градове като Франкфурт, Берлин, Лондон и Ню Йорк, но организаторите не са успели да продадат и половината от билетите от и без друго малкия капацитет на залите и се е наложило да отменят събитията и да връщат пари. Има злорадстващи корейци, които казват че си го е заслужила и някой трябва да я свали на земята, други я защитават... фенски войни...Имиджът и е малко скандален, миналата година имаше и към 200 000 последователи отписали се от профила и в ИГ, ама това последното е доста неприятен удар. Чета и много мнения в мрежата че много обичат Бьон У Сок, но заради Хан Со Хи няма да гледат проекта му с Нетфликс, други се надяват да не се случи някой нов скандал свързан с името и, като замразяване на проект и т.н...А онзи ден гледам Аконя, жената на принц Лимон от Софтбокс, която в прав текст уж че цитираше писания, но я нарече цитирам "немножко стервозная" в разговорния руски стерва е нещо като ...кучка .... Направо зяпнах  Flushed
И въобще цитирайки каза че е неприятна и според бивши колеги с нея трудно се работело...
https://www.youtube.com/shorts/j6boKSCr1Hg

Общо взето коментарите на които попадам хич не преливат от възторг, като цяло нямаше и много фенски видеа с лицата на двамата. За разлика примерно  от реакциите на новината за партньорството им с АйЮ.

ПП А последната серия на  Бон Апети ог 14. септември счупи собствения си рекорд и направи рейтинг от 15,4% вдигайки тази цифра едва за 6 серии.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 21:52 от Беллора

# 310
Изгледах и последните два епизода на Дванадесет. Със смесени чувства съм. Хем ми беше интересно, хем нищо не разбрах от повествованието. Друг път руският превод не ме зетруднява, че и да не разбера нещо, то самото действие го изяснява. С този сериал обаче не е така. Загубени в превода си е направо равно на загубени в сериала. При мен нещо такова се получи. Отделно хич не ми бяха ясни героите. Единият от възскресените се оказа, че бил мъж. Пък аз 7,5 епизода мислех, че е жена doh. Е, за мое оправдание, не беше сред постоянно присъстващите персонажи. Малко куц сценарий (добра идея, обаче лошо развита), но с перфектна кинематография и музика. Накрая, както героят на Шики възкръсна, сигурно ще има втори сезон. И още по-сигурно е, че ще си го причиня.

Менюто на Юна ще почака. И без това намирам рейтингът му за неоправдано висок.

# 311
  • Русе
Днес гледам втрещено и "умно": където и да погледна все страхотии! Нашите в Б-я са обичайна гледка, но се панирах от 2 снимки и някакъв текст на английски -
 на 1-вата се виждат Рейн и съпругата му, а текста гласи, че 6-годишната им дъщеричка е загубила битката с авто-имунното си заболяване.
на 2-та - смачкан автомобил от камион и с текст, че в колата е бил Уан Ибо. Имаше и снимка от лекарски екип в операционна.
Ако новините са фейк, авторите им заслужават публична екзекуция! Е, ще се смиля и на 20 - години строг!

# 312
Уин, естествено, че са фейк новини. Хич не се връзвай на такива.

Рейн преди дни обяви датите за концертите си в Америка през ноември.

# 313
Минавам само да изръся малко клюки.

Тази е за втория главен от Съседския.
"Популярен актьор внезапно напуска снимките на корейска драма след шокиращ инцидент с шофиране в нетрезво състояние
Според съобщенията, актьорът Юн Джи Он (Yoon Ji On) се е оттеглил от новия сериал на Channel A „Positively Yours“, чиято премиера е насрочена за следващата година. Снимките на сериала започнаха през юли и вече бяха стигнали до шестия си сценарий. Актьорът е снимал активно до миналата седмица и е трябвало да продължи тази седмица, но инцидентът му с шофиране в нетрезво състояние очевидно е направил напускането му неизбежно. Агенцията му, IEUM HASHTAG, също е спряла да го следи в Instagram.
Запознати от индустрията разкриха, че членовете на екипа са били изненадани от новината. Тъй като продукцията е била планирана да приключи до декември и повече от половината от корейската драма вече е била завършена, внезапното му напускане е създало сериозни усложнения за екипа.
„Positively Yours“ е базиран на популярен уебтун на Naver със същото име. Историята проследява двама души, които никога не са планирали да се женят, но в крайна сметка се сблъскват с неочаквани последици след еднократна връзка. Планирано е корейската драма да се излъчи през първата половина на следващата година, което сега е под въпрос след напускането на Юн."

Тази е за Шики.
"Агенцията на Пак Хьонг Сик публикува изявление относно слуховете за размера на заплащането му
Агенцията на актьора Пак Хьонг Сик отрече съобщенията, че е получавал по 400 милиона вона на епизод за драма. Преди това, на 16 септември, Dispatch съобщи, че хонорарът за участие на Пак Хьонг Сик в драмата на KBS2 „Дванадесет“ е бил 400 милиона вона (приблизително 289 700 долара) на епизод.
„Дванадесет“ е сериал от осем епизода, който разказва историята на 12 ангели, живеещи в човешкия свят в човешка форма, за да защитават Корейския полуостров от зли духове. В драмата Пак Хьонг Сик играе ролята на Огуи. Драмата достигна пик от 8,1% гледаемост с премиерния си епизод и продължи с рейтинг от 2,4% за финала.
В отговор на информацията, на 17 септември агенцията на Пак Хьонг Сик, REVE Entertainment, публикува следното изявление:
"Здравейте, REVE Entertainment е.
Бихме искали да споделим официалната си позиция относно хонорара за участие на актьора Пак Хьонг Сик на епизод. От първоначалните съобщения за „Doctor Slump“ до скорошния „Twelve“, цифрите за хонорарите за участие на Пак Хьонг Сик, разпространени в медиите, не отразяват фактите. Издаваме това официално изявление, тъй като тези неточности се третират като установен факт. Актьорът Пак Хьонг Сик участва във всеки проект с искреност и всеотдайност. Ще бъдем благодарни за вашия продължаващ топъл интерес и подкрепа за бъдещите му дейности.""

Юна и онзи страхотен сладур, кралят, ще ме почакат още малко. Laughing

# 314
20 минути с кадри от червения килим на 30-ия Международен филмов фестивал в Пусан (BIFF2025), който се проведе в киноцентъра Пусан в Хеунде-гу, Пусан, в следобедните часове на 17-ти. Кадрите почват с идването на Кроасанчо и компания.
"Актьори от множество страни украсиха събитието с ослепителното си присъствие и визуални изпълнения.
Междувременно, 30-ият Международен филмов фестивал в Пусан ще се проведе от 17-ти до 26-ти в киноцентъра Пусан в Хеунде-гу, Пусан. Тазгодишната официална прожекция включва общо 241 филма."

Общи условия

Активация на акаунт