И аз току-що попаднах на него. Някъде ми мина пред очите текст за нея, че си завършва образованието в Университета. А и след Демона нямаше нищо за нея, по логика заключих, че е много възможно на това да се дължи липсата й.А аз, докато се въртя като обран евреин, чудейки се какво да гледам, попаднах на тази публикация.
Ако някой има интерес към костюмни исторически драми - да избира.

👑 Крале на Чосон, които са отразени в драмите ✨
👑 Седжонг Велики (1418–1450)
Мъдрецът, който ни дари с хангул. Техните следи живеят в Дърво с дълбоки корени и #SixFlyingDragons.
👑 Йонсангун (1494-1506)
Най-страшният тиранин, превърнал се в интригуващ характер в The Rebel, #SevenDayQueen и дори преосмислил в Bon Appétit,
👑Jungjong (1506–1544)
Кралят на бурните промени, представен в Седемдневната кралица и Чонг До-джон.
👑 Гуанхе (1608–1623)
Монархът на светлините и сенките, увековечен в #TheCrownedClown и Gwanghae: The Man Who Became King.
👑Инджо (1623–1649)
Суверенът на Чосон белязан от нестабилност, виждан в Чуно и Кралското лице.
👑 Сукджонг (1674–1720)
Кралят на любовта и политиката, който вдъхнови #DongYi и Jang Ok-jung, Living by Love.
👑 Йонджо (1724–1776)
Неуморимият стратег, участващ в "Тайна врата" и #YiSan.
👑 Jeongjo (1776–1800)
Мечтаещият крал на ремонта, с участието на Червения ръкав и И Сан.
запомнен като блестящ реформатор и крал на благородни сърца (много обичан благодарение на драми като #ЧервениятРъкав)
👑Чеолджонг (1849–1863)
Наивният и мил крал на #MrQueen, преоткрит с хумор и фантазия.
👑 Годжонг (1863–1897)
Последният крал на Чосон, чието време изтича в #ИмператрицатаМьонсон.
Освен тях: Цар Таеджо (основател) → за създаване на династия.
В море от интриги и корони, изцапани от амбиция, Седжонг блестеше като фар – царят, който изпрати мъдрост от небето и я постави в обсега на хората.
О, и възките са интересни, разбира се! А Шута?

Гледам го в Tempest и ми е много интересен. С Чон Чжи Хьон направо наелектризирват екрана. Любопитното е, че той има стоманен поглед, а тя - мек и топъл. Като за кандидат-президент би следвало да е обратно...Лично мнение. Но сериалът е интересен и го препоръчвам.