АС и други романтични К-драми - тема 14

• 11 758
  • 402
  •   1
Отговори
# 285
  • Русе
Бел, благодаря за инфото! Flowers Hibiscus И аз току-що попаднах на него. Някъде ми мина пред очите текст за нея, че си завършва образованието в Университета. А и след Демона нямаше нищо за нея, по логика заключих, че е много възможно на това да се дължи липсата й.
А аз, докато се въртя като обран евреин, чудейки се какво да гледам, попаднах на тази публикация.
Ако някой има интерес към костюмни исторически драми - да избира. Simple Smile

👑 Крале на Чосон, които са отразени в драмите ✨
👑 Седжонг Велики (1418–1450)
Мъдрецът, който ни дари с хангул. Техните следи живеят в Дърво с дълбоки корени и #SixFlyingDragons.
👑 Йонсангун (1494-1506)
Най-страшният тиранин, превърнал се в интригуващ характер в The Rebel, #SevenDayQueen и дори преосмислил в Bon Appétit,
👑Jungjong (1506–1544)
Кралят на бурните промени, представен в Седемдневната кралица и Чонг До-джон.
👑 Гуанхе (1608–1623)
Монархът на светлините и сенките, увековечен в #TheCrownedClown и Gwanghae: The Man Who Became King.
👑Инджо (1623–1649)
Суверенът на Чосон белязан от нестабилност, виждан в Чуно и Кралското лице.
👑 Сукджонг (1674–1720)
Кралят на любовта и политиката, който вдъхнови #DongYi и Jang Ok-jung, Living by Love.
👑 Йонджо (1724–1776)
Неуморимият стратег, участващ в "Тайна врата" и #YiSan.
👑 Jeongjo (1776–1800)
Мечтаещият крал на ремонта, с участието на Червения ръкав и И Сан.
запомнен като блестящ реформатор и крал на благородни сърца (много обичан благодарение на драми като #ЧервениятРъкав)
👑Чеолджонг (1849–1863)
Наивният и мил крал на #MrQueen, преоткрит с хумор и фантазия.
👑 Годжонг (1863–1897)
Последният крал на Чосон, чието време изтича в #ИмператрицатаМьонсон.
Освен тях: Цар Таеджо (основател) → за създаване на династия.
В море от интриги и корони, изцапани от амбиция, Седжонг блестеше като фар – царят, който изпрати мъдрост от небето и я постави в обсега на хората.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 21:40 от winona

# 286
И двете заглавия са страхотни стари драми. Препоръчвам.

# 287
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Успях тия дни да изгледам до края излезлите 6 епизода на Апетита и до пети от излезлите 6 епизода на Дванайсетицата. Тази вечер може да изгледам и шестия му. Имам много работа за след работа и нямам време за нета. Ако намеря такова, то пък не ми остават време и сили за коментари. Така че се извинявам и ви оставям една песен, която много ми хареса.

Това нямам представа дали е ОСТ към нещо, но също е доста добро.

В сериала на Юна ми е по-интересна развиващата се връзка между нея и краля, отколкото приготвяните ястия. Е, не отричам, че при тях винаги може човек да научи нещо или да си открадне полезна идея. Но като сериал, Дукът с Ушко ми бе по-интересен. Смятам, че в ЮК рейтингът му бе незаслужено нисък.

# 288
  • Русе
Започнах тази вечер "Tempest"/Полярная звезда - 1-ви епизод мина доста интересно и интелигентно. Не знам защо в мен избухнаха асоциации за прилики с "Червен лебед" с Рейн , може би заради  жанра. Като пилотен епизод инерцията е сбита и възходяща. Определено ще го гледам!
Профи, 1-то парче ми хареса повече, благодаря! Flowers Hibiscus  Относно "Бон апети" за сега се оказва ( поне за мен) най-забавното и интересно нещо, гледано напоследък. Не съм маниак на тема "черпак", но се възхищавам на  начина по който камерата следи приготвянето на блюдата.People Eyes Fork And Knife Spaghetti О, и възките са интересни, разбира се! А Шута? Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 22:00 от winona

# 289
Редактирано.
-------------------------------------------
Снощи успях да отметна и шестия епизод на Дванадесетицата. На мен ми харесва.

За феновете на Катерицата -
Да откриваш нови горизонти е част от младостта, нали? 😎
От страстна лекция на страстен водещ, до младежки разговор със Сонг Джунг-ки и Чун У-хи, които бяха образцови ученици, с обрат~
※ Днешният Наре-сик ※
· Най-вкусните задушени къси ребра
· 3-минутен йонпотанг

https://www.youtube.com/watch?v=MANALVR7L7I&t

Не съм го изгледала, че е 38 минути. Довечера мисля да му хвърля поглед.
Както ще хвърля един поглед и на прясното участие на Юна в популярното шоу на tvN "You Quiz On The Block". Нейното поне е само 18 минути.
https://www.youtube.com/watch?v=4GpXxfR_yng&t

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 09:51 от profi_1

# 290
Уйни ,сега виждам ,че си допълнила поста с историческите драми. Всичките са отдавна изгледани и са направени много добре. Ако харесвате такива драми, те са за вас.

# 291
  • пустинен пъпеш
И аз гледам ,,Tempest" за момента съм на 2-ри еп.Kang Dong Won в ролята на гг много си прилича с Kim Young-dae.Остана ми и последния 24 еп. на Jackpot(2024), доста досадиха с постоянните спасения на главния антагонист.,,Bon apetit" е много приятно разтоварващ.На ,,Дванадесет" засега съм на 3 еп. ,за да успея да довърша ,,Джакпот".И съм в търсене на разтоварващ и комедиен сериал може и филм.

# 292
Някой е събрал плейлиста с 4 хубави песни на хубавия Ча, ако наистина се негови, а не плод на AI, че не знам къде е истината. Предполагаемо са част от албума му, който се очаква да бъде пуснат, докато е в казармата. Много са хубави - https://www.youtube.com/watch?v=dT0VtSLw_c0

А последното от него е зад кадър на неговия Chapter 1 : Finale, т.е. завършването на периода от живота му преди влизане в казармата, със заснемането на фотосесия за Ив Сен Лоран.

# 293
  • Русе
Профи, малко неща могат да ме изненадат и то приятно! Simple Smile Поне с 4-те песни на Ча ти успя...Още гледам "умно", защото не мога да повярвам на чутото - този ясен, кристален глас е неговия? Не го подценявам, но все е бил (почти) като бек-вокал с някакво "мяу-мяу". Пак признавам, не го познавам като глас, но това, което чух много ми хареса! Благодаря! Flowers Hibiscus

# 294
Редактирано.
-------------------------------
Уин, не знам, аз не успявам да разпозная гласът като точно неговия, макар да ми прилича. Но пък това са песни, които не съм чувала досега и стилово са баш като негови. Предстоящият да излезе негов албум се твърди, че е от 10 песни. Нямам идея как така 4 песни изтичат предварително, ама знае ли човек. Каквито и да са, и на който и да са, са много, много хубави. А ако са наистина част от предстоящия му албум, значи албумът ще е много хубав и дано постигне заслужаващият успех.
Акаунтът, който ги е пуснал, прави доста AI фенски песни-клипове, и под тях винаги отбелязва, че са 100% фен-мейд.
-------------------------------
Уин, одеве нямах време да прегледам инфото под клипа. Тази плей листа е 100% (имах съмнения, плахо отбелязани още като я пуснах) направена от фенове и е създадена с помощта на инструменти с изкуствен интелект за музика и вокали. Изумително е какво успяват да постигнат. Според мен просто трябва да му предложат наистина да ги изпее тези песни. Blush

Едно от нещата, които ме плашат в живота е точно трудното различаване на истинското от създаденото от AI.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 14:02 от profi_1

# 295
  • плевен
Здравейте, току-що прочетох една интересна новина на която не можах да повярвам.По btv action от 26-ти септември започва нов корейски сериал Шофьор на такси, ще го дават от 17:30 до 19:00. Нямам представа дали ще дадат и втори сезон на сериала. Май за първи път по btv action ще дават корейски сериал.

# 296
  • Русе
rozelin, стискам палци  информацията ти да е вярна и за името, и за часа! Hands Pray

# 297
  • плевен
rozelin, стискам палци  информацията ти да е вярна и за името, и за часа! Hands Pray
И аз се надявам да е вярна и да дават повече корейски сериали по телевизиите. Ще бъде чудесно.

# 298
  • пак на Рив Гош
Вчера имах малко работа из тукашната столица, та използвах случая да се отбия в японско-корейския супермаркет, за да попълня запасите от кимчи.
Белл, виж кой ме посрещна... с рамьон Joy
Скрит текст:

# 299
  • Русе
Някой има ли информация защо Кан Дон Уон ( Kang Dong Won) е прекъснал актьорската си кариера за 20 години? Thinking Гледам го в Tempest и ми е много интересен. С Чон Чжи Хьон направо наелектризирват екрана. Любопитното е, че той има стоманен поглед, а тя - мек и топъл. Като за кандидат-президент би следвало да е обратно...Лично мнение. Но сериалът е интересен и го препоръчвам.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 12:35 от winona

Общи условия

Активация на акаунт