АС и други романтични К-драми - тема 14

• 21 586
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • Русе
Ето и разбивка на предложенията през юли:

01.07 в Японии, в ЮК с 02.07 Первая любовь собак / Hatsukoi Dogs / - анимация
03.07 Международная старшая школа Чхондам 2 / Bitch and Rich 2 / - 10еп. , ч/п
05.07 Закон и город / Law and the City / - 12еп. ,с/н
11.07 Линия С / S Line / - 6еп. , петък
16.07 Собачья жизнь / Low Life / - 11еп. , сряда
18.07 Славный малый / The Nice Guy / - 14еп. , петък ( по 2 еп. на ден)
21.07 Дефекты / The Defects / - 8еп. , п/в
25.07 Триггер / Курок / Trigger / 트리거 10 серий
25.07 Попробуйте: Мы становимся чудесами / Try: We Become Miracles / - 12еп. , п/с
27.07 Моя девушка - крутой парень / My Girlfriend is a Tough Guy / - 12еп. , с/ч
............................

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 06:27 от winona

# 76
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Уин, и аз тъкмо се позабавлявах с първите 2 епизода на Дука. Grinning
За протокола - Първата нощ с принца - The First Night With the Duke (2025) -
в Плейтюб -
https://playtube.tv/watch/%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%82%D … t/VSOF9CmCHAmHfEd
и в ОК - https://ok.ru/video/c31570653

Тек винаги много ме е привличал. Има убийствен поглед, от който могат да ти омекнат капачките на коленете, а и гласът му е със страхотен тембър. Heart Eyes
Принцесата ни на Пекче тук малко не прилича на себе си, но все пак си е разпознаваема. Laughing

# 77
  • Русе
Ама това наистина ли е Принцесата на Пекче? Явно съм я забравила, защото не я познах! Тук не я харесах в началото, не ми стоеше естествено, сега май съм й свикнала. В АС много си я харесвах, пък сега...Sad
Много си права за убийствения поглед на Ок Текьон, може да гледа косо и остро, и за миг погледа му да стопли!!! Малко артисти гледат така. Heart Eyes

# 78
Аз съм във възторг от идеално бялата пижама на Дука. Това искрящо бяло е много секси. Ама как се събуждат с такива изгладени дрехи? Озадачена съм... и какъв тембър на гласа…

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 11:56 от victoria vassileva

# 79
  • Русе
Аз съм във възторг от идеално бялата пижама на Дука. Това искрящо бяло е много секси. Ама как се събуждат с такива изгладени дрехи? Озадачена съм... и какъв тембър на гласа…
Те че се събуждат изгладени, добре, ама тръгват със същите дрехи из градовете.Joy

# 80
Аз пижамата не я забелязах. Crazy Joy

Уин, в Дука главната се играе от Сохьон - актриса и к-поп айдълка от групата GirlsGeneration, която играеше и принцесата на Пекче в АС. Само да припомня, че от тази група е и Юна (Кингленд, К2).

Нашенският превод на Дука е стигнал до 4 еп., което значи, че скоро ще се прехвърля при рускините. Като го подхвана при тях, ще пиша къде и с коя озвучка го гледам.

Днес в дневния ред в мрежата е Пако, покрай това, че осъдил ресторант за непозволена реклама. Капанчето, в което са снимани сцени от Секретар Ким, от години се кичело, отвън и отвътре, с кадри от сериала с лика на Пако, без да има позволение и договор да го прави. Разправиите не били от вчера и от капанчето неколкократно сваляли рекламите, след което пак ги окачвали. Накрая агенцията на Пако завела иск, който тези дни спечелила. Потенциалните щети били съизмерими с около 4,5 млн. долара, но искът бил реално за около 45 хил. долара. В крайна сметка съдът отсякъл на около 4 хил. долара и всяка от страните да си поеме разноските по делото.
Честно казано щеше да ми е по-интересно феновете да коментират някакви негови активности и проекти, вместо това, ама той май в момента нищо не прави. Crossing Arms

# 81
  • пустинен пъпеш
Чак след като изгледах при дорамчиците излезлите досега серии на текущия The Princess's Gambit ,дойде ред и на вчерашния 7 еп.на Дука,в който наред с хвърчащите искри се проявяват и хм кулинарни умения.А и бързам да видя и неизгледани серии на Сън в съня.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 14:06 от rududu

# 82
  • пак на Рив Гош
Аз съм във възторг от идеално бялата пижама на Дука. Това искрящо бяло е много секси.
Явно чосонският Ариел изпира по-добре от съвременния Joy

Профи, Пако в момента не снима друго, освен реклами. Напоследък беше пускал 2-3 реклами в Инстаграм, гледах го и от някакво събитие на Шанел (сигурно е било покрай седмицата на модата).

От новите заглавия през юли смятам да загледам Law And the City, S-Line и Low Life, защото са все с актьори, които харесвам. През останалото време ще си наваксвам с текущите корейско-китайско-японски сериали.

# 83
Учудва ме не само качеството на Ариел (все си мисля, че неговата дрехи са от коприна и не бих ги прала с прах за пране), а как тези герои от различни времена въобще се разбират? Как допускаме, че чосонският корейски език е равнозначен на съвременния. За себе си съм абсолютно убедена, че трудни бих говорила например с българин дори само от началото на 20 век. Езикът и изразите са качествено различни, има много архаизми, които не познаваме и т.н. За мен този аспект на подобни пътувания във времето е пълна недомислица.

# 84
Определено не се цели достоверност в тези сериали, а непретенциозно забавление.
Що се отнася до езика, допреди броени дни изпитвах известно съмнение дали в корейския сериал, който гледам, говорят на корейски. Толкова различно ми звучеше. За Господин Суперзвезда говоря. Интонацията на всички "островитяни" ми бе толкова странна, особено на главната и двете възрастни сестри баби. А то май съвсем целенасочено говорят на диалект. А и съм запомнила още от прохождането си във всичко "кей", че в различните краища на Корея говорят толкова различно, че е възможно понякога да не се разбират. Като например разликата в говора между пусанци и сеулци. Какво оставало за говора назад във вековете! Но в сериалите просто ще срещаме в началните епизоди някой да каже да главния/главната, че говори странно, което на фона на другите странни неща, е капка в морето.

# 85
  • Варненска клюкарка
Мун Га Йонг и Суки добре изглеждат заедно, много повече ми харесват на пръв поглед от двойката и с дракона, който едва изтърпях до средата.
https://www.youtube.com/shorts/rcelik4_guE

Профче,  за бъдещата булка на деветия принц от АС пише че е играла и в Института по картофа, на мен ми прилича на приятелката на главната, ама, на снимката така понагласена не знам дали е онази размъкната приятелка, жените винаги по-трудно ги разпознавам.

Тези дни виждам че агенцията на Сонг Канг преговаря за роля в някакъв музикален сериал, така пишеше - музикален, не знам дали Гугъл имаше предвид мюзикъл, или просто история за музикант.. Вероятно като се уволни от армията след 3 месеца веднага ще започне снимки. Последно го видях на една снимка с ВИ от БТС, доста добре изглеждаше, че последно в Демона направо плашеше със слаботия, беше по-тънък от колежката си. Но те май в корейската армия всички позаглаждат ръбове с някое килце, или поне моите впечатления са такива. Сонг Канг е в една агенция с ДжГ и докато на единия му уреждат ролята още не излязъл от казармата, за другия нищо не се чува от много време, не е снимал повече от 2 г.
Ама в АС вярно много айдъли и много звезди са се събрали - АйЮ, Сохьон, Бекхьон, и екранната му жена и тя от някаква момичешка група. Нам Джу Хьок, който отдавна е по популярен от ДжГ... На УСокчо пък дори името му го няма в надписите на сериала, ама в момента популярносттаму е вселенска...

Въпросната Сохьон която сега гледате я наричат бебето на Girls Generation, може би да е най-младата в групата, но то там май подобно на ЕХО не може да му се хване края от текучество през годините и от първоначалния вариант са останали  Юна и ощае една дама. Преди 2 години докато вървеше Кингленд  писаха същото за Юна и Джуно - че ако това партньорство било 10-на години по- рано какво щяло да стане, то не че не вдигнаха огромен шум и на по-зряла възраст де, според мен така дори е по-добре, сериалът е един от хитовете на НФ а на младини си имат доста вариететни програми заедно и въобще двете групи са се засичали доста пъти на сцената.
Нищо не следя, само прехвърлям новините...

Видях и тъжна новина - тези дни е починала актрисата Ли Со И в интернет гадаят за причините да си отиде на 43. запомних името и, защото с нея сме родени на една и съща дата. Много актьори починаха за кратко време.

# 86
  • пак на Рив Гош
Белл, сериалът, който са предложили на Демончо е за музика, но не е мюзикъл. Ролята е на пианист. Но ще има официално становище едва след като се уволни на 1ви октомври.

# 87
Белл HugKissing Heart

Точно приятелката на главната в Картофения играеше бъдещата булка на 9-ия ни принц. И се гаджосаха с брата на главната, като бяха не по-малко привлекателна двойка от главните.
А в АС и прислужницата се играеше от айдълка от популярна к-поп група.

За наедряването в казармата си права, така е. Там качват килограми щото не са на безумните си айдълски диети. А някои качват нарочно, като ВИ например. Днес е тръгнал за Париж и изглежда убийствено добре, въпреки че е свалил килограми от това, което беше стигнал в казармата. Но, слава богу, е килца над клечестата си фигура отпреди това. Прелестен е в момента Heart Eyes, ей го -

Роце, посрещай го, при теб идва. Joy

# 88
Ако под Картофения имате предвид The Potato Lab, Сохьон не участва в него.

Girls Generation беше "топът на топът" при момичешките групи в к-попа много години. Няма текучество при тях. От началото са едни и същи. Само една напусна или по-скоро беше "помолена" да напусне групата и то 7-8 години след дебюта. Сохьон е "макнето", т.е. най-малката от всички.
Знаете за скандала на Ким Джонг Хьон и Со Йе Джи. Актрисата, която пострада от неговото отношение по време на снимките и представянето на сериала The Time беше Сухьон.

# 89
  • пак на Рив Гош
Профи, видях, че идва насам, за ревюто но Селин в неделя, доколкото разбрах. Даже сутринта с щерката го обсъдихме колко добре изглежда.

ВИ си ми е слабост. Преди няколко години, когато щерката прохождаше в музиката от оная част на света, няколко месеца ме навиваше да гледаме заедно "Хуаранг", именно заради неговото участие в сериала. Аз пък се дърпах Joy . В един момент все пак кандисах да изгледаме My First First Love, после кандисах и за "Хуаранг" (където видях и ВИ, та оттогава ми остана една симпатия към него), после и за "Пепеляшка с четиримата рицари"... и се запързалях с кеф по наклонената плоскост на К-драмите Joy

Общи условия

Активация на акаунт