АС и други романтични К-драми - тема 14

• 21 556
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  • пустинен пъпеш
Профи,а кой е сериалът Господин Суперзвезда?

# 61
# 62
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
rududu , 2в1 ти е отговорила, но ще се самоцитирам с двата линка -
...... това -
Господин Суперзвезда,  Top Star Yoo Baek (2018-2019) -
в Плейтюб - https://playtube.tv/watch/%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D … t/qiexKksHUu2lakQ
и в ОК - https://ok.ru/video/c26903517
Още в първите кадри мяркам дебелата лелка от фитнес-троицата, която ме забавляваше в Спортната зала до снощи, но тук на доста по-млади години и на доста по-малко килограми. Главният го виждам сефте. Главната беше главна и в любимия ми "1% от всичко" (2016).
Резюме: Ю Бек (Kim Ji Suk) е бивш член на идол група, сега известен певец и актьор. Той не е добър човек, по-скоро е егоцентричен и брутално честен към другите. След като попада в скандали заради нрава си, Ю Бек решава да замине за отдалечен остров, докато всичко отшуми. Там, освен с културния шок, се сблъсква и топлите местни жители, включително О Канг Сун (Jeon So Min), която управлява малък магазин, а също се занимава и с гмуркания…
.....
Снощи в крайна сметка не можах да изгледам 3-тия му епизод, макар да го започнах.
След като прочетох Уин, че по Сторито дават Брак по договор, който не съм го гледала, реших да се отдам на ТВ-то. Нещо мудно ми се видя и съм си задрямала по едно време.
Така да се каже, от два стола, та на земята, се оказа моята работа. Joy

Господин Суперзвезда е доста пародиен, поне от това, което съм видяла до момента. И доста преекспонирано ми идва, но очевидно е целено да е такова. Не знам как ще е по-нататък.

# 63
4 дена никой не пише!  smile3516   
Ама не ми пречите де Mr. Green

Аз поне вършея в момента на две работи и не успявам нито да чета в нета, нито сериали да гледам, по простата причина, че от умора заспивам като пън. Ама на вас какво ви е оправданието, нямам идея.

Снощи правих пореден опит да гледам Брак по договор, ама и този беше неуспешен (виж по-горе Laughing). Има и нещо друго, Минка грам не ме кефи в този сериал. Грозно слаба ми е, явно и лицето ѝ е след някакви скорошни пластики, но каквото и да е, просто не е онази Минка, която ме е грабвала в други превъплъщения. Главният смотльо е ужасно смотан и скучен, нямам представа дали ще е така до края. Във всеки случай в момента героят грам не ме привлича, а иначе актьорът е симпатичен. Не крия, че вероятно влияние върху тези ми оценки оказва и това, че всъщност проспивам поне 80% Joy.

Но пък преди него успешно изгледах 5 еп. на Господин Суперзвезда. Само информативно да кажа, че 4 еп. го удариха малко на мелодрама. Появи се конкуренцията на ГГ, готин пич, на който сърцето му за два епизода бе вече разбито. Не толкова от конкурента, колкото от самата главна, която в прав текст и с огромно въодушевление му обясни, колко го обича ... като по-голям брат. Междувременно второстепенните герои продължават да са откачалки, за щастие забавни. Бабата на главната взе та закърпи всички дизайнерски дупки, които Лагерфелд бе пробил по дънките на главния. С едни червени кръпчици, евентуално от нечии стари шалвари Joy. Направо нов дизайн му спретна. И той, в този си блясък, взе та се появи в цивилизацията да търси главната. Де що имаше човек със смартфон го нащрака. Докато след първите три епизода не бях сигурна, че точно този тип пародия ще я догледам, след петия, с вече прокрадващата се романтика, и в очакване какви каши ще бъдат забъркани на айдъл фронта, със сигурност ще го догледам.
А и от второстепенните има една докторка и един учител, на чиито мускули и плочки би завидял всеки Stuck Out Tongue Winking Eye , които чакам да вземат да се вземат по някое време. Без значение дали сами най-накрая ще се престрашат или някой пореден опит на поредни островни сватовници вземе та излезе успешен. Joy

Новости от к-поп фронта може да примъкна по-късно или утре. Зависи как ще успея да си отметна задачките през деня и колко време ще ми остане за да прегледам почти 10-дневното ми изоставане.

# 64
  • пустинен пъпеш
В момента гледам текущия The First Night with the Duke,уж подхващам и друг новоизлизащ A Dream Within a Dream .А след като не разпознах на снимка ,че го и припознах на хубавецаЧа Ън У,Ding Yu Xi(въпреки че съм изгледала  няколко еп. на The Romance of Tiger and Rose  с него като гг) ,си избрах от филмографията му Melody of Golden Age и започнах да го гледам.

# 65
  • Русе
И аз като Рудуду съм застопорила на Дукчето, интересен ми е, забавен и нямам някакви свръх-очаквания. Мацката не ми харесва, много е еднотипна и не усещам никаква емоция, но с другите съм ОК и най- вече Ушко! Simple Smile Нямам предположения какво са писали сценаристите, лично аз си имам няколко сюжетни линии, но...най-вече ме вълнува как ще се върне в настоящето ГГ-ня ( и дали) и дали ще бъде сама или Ушко ще я последва.
Рудуду, добър избор според мен! "Melody of Golden Age" ми е харесал, гледам, че съм сложила един (-) сигурно нещо на финала е по китайски еталон. Не помня точно. Приятно да ти е!
Профи, и да искам - няма какво да споделя, сори! Това, което гледаш , ми е непознато. Това, което гледам в момента, не е нещо особено, за споделяне, а и не е в корейската ниша.

# 66
  • пустинен пъпеш
Да се полюбуваме на фините пръсти и нокти на Ok Taek Yeon,гг в The First Night with the Duke

# 67
Довод на баща в подкрепа синковите му качества - "Синът ми е влизал и излизал от Бермудския триъгълник. Как би могъл да загуби в любовен триъгълник?" Joy
Впрочем, все забравям да кажа, че нашенските преводачи са му лепнали на Господин Суперзвезда прякорът Звездолин.
Главната в отговор на целувката, старателно взе та му заби на Звездолинчо една глава. Joy
А той толкова романтично място и обстановка си изпроси да му подготвят за да ѝ се обясни. Всъщност ѝ обясни, че трябва да е му е много благодарна, че я е избрал, да я допусне до неговия свят. Joy

# 68
  • пак на Рив Гош
Профи, аз "Брак по договор" го изтърпях точно един епизод и го зарязах. Пьо (Go Kyung Pyo) ми е симпатичен, но не дотолкова, че да го гледам като партньор на Минка, при това като герой, който не ми допада.

Но пък започнах японската версия на "Омъжи се за съпруга ми" (без да съм гледала корейската версия... също с Минка Joy). Много ми харесва песента от крайните надписи:

Другото, което следя, е като Уин и рудуду - Първата нощ с Дука, а отделно и "Непознатият Сеул" (който свършва утре), "Клиентите призраци" (Oh My Ghost Clients), "Доброто момче" и "Нашият филм" (не знам какво му мрънка корейската критика, на мен много ми харесва). Плюс поне един китайски.
Лошото е, че напоследък работата и извънработните ми задачи ми пречат на гледането на сериали Joy. Да не говорим, че идват нови, на които също искам да обърна внимание... а отпуската е далече Scream

# 69
  • Русе
Минавам само да изкажа мнение за "Неизвестният Сеул" и то преди да съм изгледала последния епизод. Няма още дори автоматичен превод.
Възхитена съм от играта на "старата гвардия" - 2-те мами и бабчетата. Играят като за Оскар! /лично мнение/

# 70
Ама на вас какво ви е оправданието, нямам идея.
Joy море, море..............
 аз и съм забила в Китай, дракони, принцеси, първични форми и и и и  
по принцип, уж баровци ГГ пък си изкарват с по един-два ката дрешки 30-40серии в Китай, не като корейските пепеляшки Joy всеки ден рахождат брандове и по-по-най телефон, пък за ядене нямало.
Тук обаче костюмите на главния са удоволствие за окото , по го контят от главната Joy
Скрит текст:

пробвах Пакито и сърцата за 2 епизода, ок са ми но за зимата. Сега ми е лятно такова като за феи, елфи и други фантасмагории.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 15:12 от Krissttinna

# 71
............................
 Сега ми е лятно такова като за феи, елфи и други фантасмагории.
Аз тези летни мераци задоволявам с Дука и неговата госпожица Wink. Като ги гледам двамата все се сещам за Cabi Song нищо, че там Тек го мачнаха с Юна, а Сохьон с Чани.

# 72
  • Русе

Предстоящото през юли.
................
Oт 9 възможни май само 2-3 са комедии, юли определено ще е трилър след трилър.
И "Пророкът" с И МинХо го няма в програмата...

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 16:48 от winona

# 73
Актьорът Yoon Sun Woo, когото познаваме като 9-ия ни принц, ще се жени за колежката си Kim Ga Eun, с която били гаджета от преди 10 години, когато се срещнали на снимачната площадка на Dandelion of Desire. Актрисата пък познавате от King the Land.

За довечера съм си оставила последния епизод на Господин Суперзвезда.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 17:37 от profi_1

# 74
Поздравче с една от песните от ОСТ-а на Господин Суперзвезда, която най-много ми хареса.

Изгледах го и малко се затруднявам с това какво да споделя. Досега на такъв сериал, истински емоционален ролър костър, не съм попадала. Така както се спукваш от смях на някоя абсолютна дивотия, така след малко те мятат в мелодрама и чак сълзи почват да потрепват в ъгълчето на окото. До след няма и 5 минути, когато пореден някой от героите рязко ти поднася прословутия им тоалетен хумор. Честно казано това последното напълно излишно се появяваше по няколко пъти във всеки епизод. И май това е основният недостатък на сериала. Във всичко останало екипът се е справил страхотно. Героите са точно толкова смахнати, колкото трябва да бъдат, точно толкова мили, колкото трябва да бъдат, точно толкова наивно чисти, колкото трябва да бъдат ... всичко им е точно. Мисля, че дълго ще помня образите им. Говоря за всички герои, не само за главните. Звуковото оформление на сериите е страхотно. Пълно е със стари естрадни песни, които определено допълват историята и усещането за спряло нейде в 80-те на миналия век време, макар действието да се развива в съвремието. Нощен Сеул е приказен, а гледките от острова са като пощенски картички. Почти във всяка серия има култови реплики или моменти, понякога граничещи с абсурда, за които се чудиш чий мозък ги е родил. Не запомних номера на епизода, но такъв танц на фона на френски шансон (мисля беше "Не съжалявам за нищо" на Пиаф) спретнаха родителите на конкурента на Главния, че ще ми остане завинаги в паметта. Всъщност на фона на гърмящата музика майката се опитваше да докопа синчето си и да го набие, а бащата с такива пируети и подръпвания я въртеше през това време в танц, опитвайки се да спре атаките ѝ, че съм цвилила от смях. Признавам си, че бойно-танцовата им хореография бе неповторима. Във всички серии имаше и безумно смешни моменти, и много трогателни моменти, а и много откровено тъпи моменти. С последните някак свикнах и престанах да им обръщам внимание. Освен това дори и те са направени така, че се чудиш дали всъщност не са гениални. Определено на сценариста, режисьора и всички от екипа никак не им липсват нито чувство за хумор, нито дозата лудост, необходима да се сътвори точно това.
Трудно избутах първите 3 епизода, но после изгледах останалото с желание и с удоволствие. В крайна сметка казвам, че сериалът ми хареса. И ако някой ден ми се прииска да се почерпя с пародиен хумор, тунингован с лафове и доза абсурд, бих си пуснала точно Господин Суперзвезда. Но определено не би се харесал на всеки.
И... актьорите са великолепни, ама това едва ли би изненадало някого.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 08:28 от profi_1

Общи условия

Активация на акаунт