АС и други романтични К-драми - тема 14

• 21 540
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Нали знаете, че не ми пречи и сама да си пиша. Mr. Green

В остра нужда да отморя след тежък работен ден, и след като приключих със Спортната зала, прелистих набързо акаунта на Духчетата в Плейтюб и си забодох пръстчето (мишката Wink) върху това -
Господин Суперзвезда,  Top Star Yoo Baek (2018-2019) -
в Плейтюб - https://playtube.tv/watch/%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D … t/qiexKksHUu2lakQ
и в ОК - https://ok.ru/video/c26903517
Още в първите кадри мяркам дебелата лелка от фитнес-троицата, която ме забавляваше в Спортната зала до снощи, но тук на доста по-млади години и на доста по-малко килограми. Главният го виждам сефте. Главната беше главна и в любимия ми "1% от всичко" (2016).
Резюме: Ю Бек (Kim Ji Suk) е бивш член на идол група, сега известен певец и актьор. Той не е добър човек, по-скоро е егоцентричен и брутално честен към другите. След като попада в скандали заради нрава си, Ю Бек решава да замине за отдалечен остров, докато всичко отшуми. Там, освен с културния шок, се сблъсква и топлите местни жители, включително О Канг Сун (Jeon So Min), която управлява малък магазин, а също се занимава и с гмуркания…
Скоро не бях гледала нищо на български със субтитри, да видим това как ще ми върви и дали няма да си потърся руска озвучка.

# 46
  • Русе
Хайде, да дам едно малко рамо на темата и аз, като лека отмяна на Профи. Simple Smile Не, че имам нещо за споделяне - чакам си превода на 3-ия епизод на "Една нощ с Дука" и Ушко/Ок Текьон, че много ме нерви автопревода, а рускините се бавят.
Аз нещо изтървах "Добро момче", някой гледа ли го? Мнения? А "Без милост" със Со Джи-Суп?
През юли предстоят 2 премиери със Суки и И Мин-хо - първият е "Law and the city", 2-я e "Omniscient Reader".

# 47
Win, още преди ок.3 часа рускините го изкараха. Заповядай:
https://dorama.land/ya-ukrala-pervuyu-noch-glavnogo-geroya-4-seriya

# 48
Без милост не мисля да го гледам. Да ме прощава Джи Соп, но точно този вид побоища, кървища и отмъщения не са ми по вкуса.

Добро момче за сега става. Има и екшън, и крими, и комедия, и малко пародия, не може да минем и без драма, романтика и някой и друг триъгълник... така че, който иска може да му хвърли едно око.

Oh My Ghost Clients в началото ми беше леко тегав, но като започнаха с различните истории на духовете, на които помага главният, ми стана интересен.

Погледнах и първия епизод на Salon de Holmes. Още не мога да кажа конкретно мнение, но заради четирите главни дами в каста ще му дам шанс.

От Our Movie корейчетата нещо не са доволни, но Намгунг Мин не им останал длъжен и предложил да гледат поне до 5-ти епизод и тогава да критикуват. "Малките вещици" го превеждат на бг и вече са налични първите две серии.

Изгледах Second Shot at Love и като цяло мога да кажа, че съм доволна. Засегнаха темата за алкохолизма, което никак не е маловажно имайки превид "културта им" Rolling Eyes на пиене.
На негово място другата седмица започва Head Over Heels.

Профи, как ти върви Top Star Yoo Baek? Ако не друго, поне ще се посмееш и ще разпуснеш, а и ще се порадваш на хубави гледки. И определено мозъкът ти ще си почине от тежки мисли и стрес Wink.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 15:01 от 2в1

# 49
2в1, изгледала съм само 1-ви епизод и е още рано за анализ. Определено се посмях, но не ме дърпа да се забързам към втория епизод. Може би и защото тази вечер си намерих друга занимавка. Изгледах цялото предаване на Сана (Twice) с гостуващият ѝ Джей Хоуп. Адски дразнещо поведение и лигня на водещата, в типично корейски (изобщо азиатски, от онази част на континента) писклив и сладникав стил на тийнка. Това, ако ми е в къщата, ще го ошамаря на секундата, да се научи да се държи като нормален човек и да говори нормално, вместо да пиучи. Ама там страшно си припадат точно по такива, и всъщност Сана е един от най-популярните им айдъли. Изтърпях я само заради Джей Хоуп ... и заради съдържанието на хладилника му (след 39-тата минута, нататък) Joy.
https://www.youtube.com/watch?v=JIDlDA4mc78

# 50
Дукът се превежда от Спирита и първите два епизода вече са налични. Започна забавно и се надявам така да продължи. Малко в стил Г-н Кралица е, та ако той ви е харесал има вероятност и този да ви допадне. Направете си по един коктейл Cocktail и засядайте пред екрана.

# 51
Влизам за кратко в режим "на Симеон баба му". Това освен всичката друга работа на света, дето трябва да я свърша до понеделник doh . Т.е. най-вероятно няма да гледам нищо.

2в1, харесвам Тек и споделеното от гледащите Дука звучи интересно, така че сигурно по някое време ще го загледам. Линковете към преведените му серии на български в Плейтюб и в ОК съм дала още онзи ден, на предната страница, че Роцето питаше за проблеми с видеото.

# 52
Профи, дала си линкове за Нашият филм. Него го превеждат "малките вещици".
За Дукът Спирита днес пуснаха субтитрите, има го и за сваляне, а вероятно ще го качат онлайн съвсем скоро.

# 53
  • пустинен пъпеш
Гледам Story of Yanxi Palace(2018) и както бях решила след 40-я еп.да изгледам направо последния еп.,то започна интригата между гг и г-ня и продължих да следя играта им на котка и мишка.Всъщност  актьорите в ролята на императора,първата императрица(отново бяха семейство) и г-ня ги гледах в първия ми сериал Legacy(2022),чието действие се развива през част от т.нар. републиканска ера 1929-1945.Там Wu Jinyan играе роля на хитра ,умна, дръзка и неспираща се  пред никакви препятствия .Qin Lan е нежната й добра по-голяма сестра,а Nie Yuan  принадлежи към висшата военна аристокрация(представиха го като херцог),с някак сприхав и дори груб характер(често в ръката му дими цигара,а понякога има и чаша с твърд алкохол) и е съпруг на Qin Lan,която с нежна кадифена ръкавица изглажда ръбатия му нрав.

# 54
Някой да има идея защо съм изметена? И дали само аз? Няма ми го поста от 23:54 ч. от 20 юни.

# 55
  • Русе
Някой да има идея защо съм изметена? И дали само аз? Няма ми го поста от 23:54 ч. от 20 юни.
Profi, номерацията автоматична ли е? И на мен ми направи впечатление, че от 20.06 скачаме направо на 22-ри. Май не си спомням да сме прескачали 2 дена без някой да пише...

# 56
  • пак на Рив Гош
Профи, даже не съм забелязала, че има изтрити коментари, но аз този уикенд не влизах много във форума.

За да не е само спам - Дукът е сладък и забавен. Върви с коктейли.
И продължавам да гледам "Нашият филм", както и още няколко сериала (да не страдам от липса на разнообразие Simple Smile).
А почват и новиииии! Stuck Out Tongue Winking Eye

Довърших Second Shot At Love - като цяло ми допадна, въпреки доста викове в хода на действието. Главните бяха хубава двойка, второстепенните актьори бяха чудесни. Заслужава си гледането дори и само защото засягат, макар и доста повърхностно темата за алкохола и неконтролираното пиене, така често показвано в сериалите (и, което, предполагам, до голяма степен отразява корейската действителност).
Довърших и един китайски сериал, Medical Examiner Dr Qin, ама него не ви го препоръчвам.

# 57
  • Русе
Забравих да ви съобщя, ако вече не знаете де, че "Стори" е започнала излъчването на "Брак по договор" с Минка. Как не си промени часа за корейски филми тази медия?! Rage

# 58
  • Варненска клюкарка
Брак по договор ми звучи познато, но дали е същото, което гледах с Минка миналата зима  не знам.
Нищо не гледам в момента, не мога да се съсредоточа над нищо, само прехвърлям Шортс. Така много си харесах една сценична изява на Джункук и Джин, но сега като искам да покажа не я намирам. Много повече ми допадна спонтанното им танцуване без специална танцова хореография.

Профче, уж всичко чета но не виждам да липсва нищо. Да пробвам и аз:
Умират си за скандали корейците- миналата седмица писах за красивия айдъл от The Boyz който спрягат че се среща с някаква актриса, агенциите им веднага отрекоха, но какво от това, нетизени настояват да напуснел групата, а един от членовете дори вече стана бивш, него пък са го снимали в Япония в компанията на японска актриса популярна с ролите си във филми за възрастни и дори го обвиниха че и платил за секс. Тя веднага отрече - никога не била взимала пари за секс, той пък каза че никога не е плащал за такива неща и дори не знаел коя е тя, но кой ти чува, скандал да става и как се самонавиват фенове ли са, антита ли, но как им хрумна само от няколко кадъра от заведение докато въпросните двама се гледат и докосват леко, че и пари и дал ... Предвид че проституцията в Япония е забранена, сега остава властите да полудеят като феновете и да започнат разследване на база слухове. Подобно на скандала на Звездю, продуцентската му компания го изхвърли за норматив, колегите му се дистанцираха от него, нямат друг избор - или те, или той...  В момента един по един му анулират договорите. Върви обяснявай след дъжд качулка че нямаш сестра....

# 59
Ъъъъ, начиии вечерта на 20 юни в 23:54 ч., доколкото помни браузъра ми, пуснах пост в отговор на поста на 2в1 от 17:25 същия ден. Бях се плеснала по челото (doh), че съм объркала компютрите с компотите, т.е. поднесох си извиненията за заплеснатостта. И после изтраках няколко коментарни реда по темата ни, но вече не се сещам с каква тематика бяха. Във всеки случай беше нещо от събитията и клюките през деня. Опитвам се да се сетя слагах ли видео или линкове, или не. Май сложих нещо от шортса. И публикувах, че и си го прочетох публикуваното (все се проверявам и редактирам за нещо).  Обаче Тати ми върна отговор, че няма нищо трито, въпреки естествената ми убеденост в обратното. Та така.

Тази вечер съм си обещала 3-ти епизод от Господин Суперзвезда. Мениджърът му го прати на остров, с едно село, без покритие, без нет, без ... с идеята да го отдалечи от поредния скандал. Това добре, обаче докато ГГ е в забутаното село и тепърва почва да забелязва чара на хазяйката си Stuck Out Tongue Winking Eye , друг актьор от агенцията му ползва луксозната кола на ГГ, без разрешение, като своя лична. И най-вече си прави с нея свалки с женската звезда от сниман в този момент сериал. Папараците веднага ги надушиха, но си мислят, че в колата и с актрисата е ГГ. Скандалът е готов, а ГГ си няма хал хабер от всичко.  Айде  Popcorn .

Общи условия

Активация на акаунт