АС и други романтични К-драми - тема 14

• 21 610
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Всичко, което си донесла Белл, ми беше интересно. Hug
Само внасям леко уточнение, че I wonder, от която си метнала шортчета, е с J-Hope и JK, а не с Jin.
А тази рускиня, Аконя, наистина говори много бързо и дразнещо, но поне казва верни неща.

Имам желание да изгледам KPop Demon Hunters, по възможност с нашенски буквички. Дали има такива? Или поне с руски?

# 106
Имам желание да изгледам KPop Demon Hunters, по възможност с нашенски буквички. Дали има такива? Или поне с руски?

https://mover.uz/watch/CxVmsCVY   на руски

# 107
  • Варненска клюкарка
Днешните новини са за Усокчо. Подписал е за нова драма с Нетфликс.

Бюн У Сок е избран за ролята в предстоящата адаптация на Netflix на „Level Up Alone“.

На 10 юли Netflix потвърди продуцирането на корейска екшън драма, адаптация на хита „Level Up Alone“, с участието на Бюн У Сок.
Оригиналният уеб роман „Level Up Alone“ проследява Сонг Джин У, ловец с ранг E, най-ниския ранг сред онези, които защитават реалния свят от чудовища отвъд мистериозна „порта“. След като е доведен до ръба на смъртта, той придобива изключителни сили и се превръща в неочакваната надежда на човечеството, докато се издига нагоре.

Сериалът „Level Up Alone“ е адаптиран и в аниме, като е отличен в девет основни категории, включително „Аниме на годината“, „Най-добър екшън“ и „Най-добър герой“ на наградите Crunchyroll Awards 2025, най-голямото шоу за аниме награди в света. Бюн У Сок, който затвърди статута си на световна звезда с драмата „Grab Sung Jae and Run“, отново привлече вниманието, като избра да представи история за растеж и интензивни битки в този нов проект.

Режисьорът И Хе Джун, режисьор на филми като „Mount Paektu“, „Strongman Madonna“ и „Robinson on the Moon“, и Ким Бюнг Со, известен с уникалния си стил на разказване на истории, зрелищния екшън и зашеметяващите визуални ефекти във филми като „Cold Eyes“, ще обединят усилия, за да режисират адаптацията на „Level Up Alone“.

Не знам и какво се слува с проекта му с АйЮ  "Жената на принца от 21 век" Последното което се чу за него преди около 2 месеца беше че е минало четенето на сценария и показаха втората двойка. На Баксанг УСокчо и АйЮ бегло се поздравиха в тълпата, но от тогава нищо, снимат ли, не снимат ли, няма никаква инфомация. В интерес на истината Сокчо последния месец се е кротнал и спря да се разписва всяка седмица от някое летище. За година откак го връхлетя славата такава пауза в пътуванията не е имал, не отиде и на седмицата на модата в Милано. Последния месец се показа в публичното пространство само 3 пъти - на Сеулските музикални награди точно в полунощщ поднесе една награда и казаха че веднага си тръгнал, сравниха го с Пепеляшка на бала, как бързал да си тръгне.... Другите му 2 изяви, също вечерн,  бяха по повод рекламни ангажимети - 2 фен срещи, едната презентация на Тамбуринс където раздаваше малки флакончета с парфюми, другата не разбрах на кой от всичките му брандове беше и от тогава е тишина, не се чува и не се вижда нищо за него, освен излизащите нови реклами, заснети вероятно преди това.  Въпросния уебтун по който ще е адаптирана драмата е станал голям хит, както и анимето снимано по него. Нетизените пак се разделиха - някои са много щастливи от днешната новина, други го смятат за неподходящ и цитираха нечии думи от преди време, че модели и айдъли, въпреки атлетичните си тела не са подходящи за екшъни, защото имат нежни лица и плавни движения. Други опонират с примери с втората част на сериала за силната девойка, в който никой не забелязал главните актьори, но сериалът не бил пълен провал заради ролята на УСокччо и как добре му се получил образа на лошия в историята, значи ще ставал и за екшън. На мен пък името на режисьора на бъдещия проект и най- известните му творби нищо не ми говорят, но проекта е на самия Нетфликс, едва ли биха взели някой случаен.....

Това днес изтече от блу рей бтс на Бегача, но вече се почна с докладите че не трябва да се пускат такива неща, че е кражба,, да ги спрат и т.н. Вече блокираха куп видеа, след няколко часа вероятно и това няма да го има....
https://www.youtube.com/shorts/xaPzZTkf-z0

Аконя от Софтбокс за Теил бившия член на НТС и делото му за изнасилване
https://www.youtube.com/shorts/-xasdu4VK_c

Направо се задъхвам от темпото и, но думата ми е за друго. Осъденият е казал че за да се издържа работи почасово в кухнята на ресторант на приятел, а до преди година е бил член на една о най-популярните бой групи. Наскоро ми излязоха данни за финансовото състояние на членовете на Стрей кидс, които са супер звезди, но ако цифрите са верни, след 7 години работа не бяха особено атрактивни - примерно Феликс беше с 5 млн долара, на 20 и няколко но вече с няколко операции на гръбнака, счупен крак лекуван ексремно, специална хореография за него по концерти, защото вече не може да танцува като останалите в групата.... Вярно че лейбълите им обират парите, пък  на който му се случи да го изритат без време, изпада в положение да работи в кухнята на някой ресторант като въпростния Тейл прясно осъден.....Той сам си е виновен де, ама да се чуди човек какво правят тези от по-ниското ниво и защо изобщщо се мъчат....Наскоро някаква айдълка беше си купила маркова чанта на кредит - работа, работа, работа и нарая да няма няколко хиляди долара в сметката си за една чанта! Изритания от The Boyz буквално за 3 дни се оказа изхвърлен само защото се оказал по неподходящо време в неподходяща компания в някакъв бар, попаднал в общ кадър с актриса от филми за възрастни. Някой казал че и бил платил за секс и отиде коня в реката.... И двамата отрекоха, но ксой ти слуша, започна и полицейско разследване, което почти веднага беше прекратено поради липса на доказателства за такова нещо, но какво от това, момчето  от днес за утре остана без работа, веднага му отрязоха и рекламите. Другия пък от  The Boyz го лишиха от възможността да ходи на световно турне с групата, само защото излязоха слухове че имал връзка с някаква актриса. Агенциите им веднага отрекоха но все тая.... Така групата за турнето рязко олекна с двама членове - от 11 на турне отиват 9 .Ама вярно каквито и приходи да имат, всичко отива за лейбъла, който им подхвърля малко,  което се дели между толкова много членове и ако не са от първа лига, направо са за ожалване какво се налага да търпят и накрая за какво  - общо жилище, маркови дрехи за пред медиите. лъскави парцали за сцената и малко храна....

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 23:14 от Беллора

# 108
Популярният инфлуенсър/фитнес-бог/бодибилдър и т.н. Ким Джунг Кук /да не се бърка с "моя" Джунгкук/ е пуснал в канала си видео, в което освен разни други айдъли, които тренира, има и минутки с трениращият ВИ. И преди съм примъквала негово видео, от една обиколка из потайностите на трите етажа фитнес в сградата на HYBE. Всички ходят да тренират във фитнеса на BTS Wink. А Ким Джунг Кук работи "водещ" на тренировки там.
https://www.youtube.com/watch?v=B1BYfpqxyjQ
Признавам си, че не съм го изгледала цялото.

А ето го ВИ, промотиращ CELINE.

Понеже тези дни нямам време за музика, компенсирам със започнат сериал, включващ мнооого фенгърлщинка. Joy
Нейният личен живот (2019) Her Private Life - https://playtube.tv/watch/%D0%BD%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D … t/ezdqL7HsJpTK7Cq
Минка и Господин Гофретка кръстосват пътищата си в света на изкуството и кураторството, докато тя старателно крие тайния си живот на върл фен, категория сесанг, вманиачен по айдъл от супер известна к-поп група. Минка тук е прекрасна, за разлика от вида си във вървящия по Сторито "Брачен живот". Снощи първият епизод много ми хареса и сега подхващам втория. Имаме си и омъжена първа приятелка, с дете, но Главният от кратките си сблъсъци с двете, остана с впечатление, че са Л-двойка Joy. В ролята на брата на главната и същевременно дясна ръка на приятелката, в кафенето ѝ, е Ан Бо-Хюн. Има и други познати лица сред актьорския състав. Прическата на чеболката, собственичка на галерията, е убийствена Joy.
Трябваше с нещо да запълня, докато излязат и се понатрупат още серии на Дука. Laughing

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 00:07 от profi_1

# 109
Здравейте, от много време не съм писала тук заради забързаното ми ежедневие, но чета какво пишете от време на време. Two Hearts Радвам се, че вече е лято и мога малко да си отдъхна с някоя друга к-драма. Наскоро изгледах Nine Puzzles. Не очаквах толкова да ме грабне, но го привърших няма и за два дни. Започнах го заради Сон Сук Ку, тъй като много го харесвам като актьор. Ким Да Ми не бих казала, че ми е една от любимките, но въпреки това си изигра ролята прелестно и дори бих казала, че образът ѝ бе по-интересен от на самия Сук Ку, който всъщност беше детектив. Определено препоръчвам сериала на тези от вас, които си падат по мистерии или криминални трилъри. Мисля, че го имаше в Телеграм. В един-два епизода имаше няколко сцени, които ми дойдоха малко в повече, но не беше нещо неочаквано.

Изгледах и Ловците на демони, защото много бяха нашумели и нямаше как да ги пропусна. По принцип мноооого рядко гледам анимации, почти не си падам по тях, затова бях доста скептично настроена, но бих казала, че филмчето си го бива. Хареса ми и песните от него бяха невероятни. Напоследък виждам много групи/соло изпълнители да им правят кавъри. Уон Хо онзи ден пусна видео в което беше точно като Аби и много му се изкефих.

Имам желание да изгледам KPop Demon Hunters, по възможност с нашенски буквички. Дали има такива?
Профи, има превод в Плейтуб от Kdrama Fever https://playtube.tv/v/aCaOF9

Сега се чудя с какво да продължа. Погледнах Law and the City, но не съм сигурна че е моето нещо, а бях много въодушевена да го гледам. Може би ми се връзва за през зимните месеци. Мисля, че ще трябва да се спра на нещо друго, но все още не съм измислила на какво. Гледа ми се нещо, което да ме държи на нокти до самия край. Вие имате ли някакви предложения?

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 20:25 от starzy

# 110
Редактирано! С ново инфо и клип.
----------------------------------------------
Дани, Старзи, благодаря за линковете, скоро ще се възползвам.

За съжаление не мога да съм полезна с предложения. Едно, че предпочитам леки и приятни романтични комедии, или поне да не са трагедии. Друго, че самата аз съм доста назад с материала, и гледам предимно вече приключили отдавна сериали. От време на време отмятам и някой филм, но пак е от по-леките и непретенциозни.

Сега, когато ми освободят компа бързам да гледам Нейният личен живот, който много ми харесва. До половината му съм стигнала. Работата на морето била да прави вълни, а на фенките - да се заблуждават. Това е мотото на 8-мия му епизод. Joy

-------------------------------------------------
Ма Донг Сок и Пак Хюнг Сик се изправят един срещу друг в новата драма „Дванадесет“

Първият плакат, в който освен двамата, на заден план са тигърът и враната – символите на всеки един от тях.

Вдъхновен от 12-те зодиакални животни на Изтока, „Дванадесет“ разказва историята на 12 ангела, живеещи в човешкия свят в човешка форма, за да защитят Корейския полуостров от зли духове. Преди много време ангелите едва успяват да запечатат силите на злото в портите на ада чрез жертвата си, носейки мир. С пробуждането на злите духове обаче хаосът се завръща.
Ма Донг Сок, който играе Те Сан, водачът на 12-те ангела и фигура, символизираща тигъра, доминира на екрана с властното си присъствие. След като губи четирима другари и е предаден от хората, Те Сан избира да се оттегли от човешкия свят. Завръщането му, за да се изправи срещу злото, поражда интрига относно това, което го принуждава да се бори отново за хората.
Пак Хюнг Сик играе Огуи, символ на врана, който не успява да стане един от 12-те ангела и вместо това се съюзява със злото. Неговото свирепо присъствие сигнализира за мощен сблъсък. Запечатан от ангелите преди хиляди години, Огуи се пробужда и веднага ги заплашва с непреодолима сила. Светещият червен камък в гърдите му предизвиква допълнително любопитство, пораждайки въпроси за произхода и способностите му.
Слоганът на „Изправете се срещу силите на злото и спасете света!“ загатва за епична битка, в която Те Сан и другите ангели се изправят срещу пробудените сили на злото. Очакването е голямо за зрелищните екшън сцени и вълнуващия, оригинален сюжет на „Дванадесет“.

Трейлърът -

Шики напоследък всячески се опитва да избяга от романтиките и се впуска в екшън-трилъри.

--------------------------------------------------------
А с това много се смях - https://www.youtube.com/shorts/Ld63EIu0S30 Joy

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 09:57 от profi_1

# 111
  • Русе
Никой ли не започна "Линия С" с И Су Хьок? Само 6 епизода са, като тематиката е интригуваща, засега.
Линиите С са червени, излъчвани и съединяващи хора, които имат физически отношения. В същото време тези линии съдържат тайна лична информация. Линиите не се пипат, могат да се видят от единици хора.
А И Су Хьок е  детектив от полицейско управление.
Изгледах 1-ви епизод, доста мрачен, с училищно насилие и убийства на самотни жени.

# 112
Профи, значи сме тотални противоположности, но няма нищо - и това е добре Stuck Out Tongue Closed Eyes За всеки се намира по нещо Heartbeat Навремето гледах доста по-леки кдрами, но от няколко години насам гравитирам повече към тежките, наситени с много емоции. Нейният личен живот си спомням, че го гледах, когато излезе. Стори ми се много сладурска комедийка. Минка ми доставяше голямо удоволствие да я гледам, но в последно време ми се струва, че доста се е променила и избягвам сериали с нея. Още не съм гледала Омъжи се за моя съпруг по тази причина. А пък сериала ми се струва, че ще е в мой стил... Може пък някой ден да му дойде момента.

Уинона, много ѝ се чудя на С линията. И Су Хьок си е наслада за очите, но пък лично мен тематиката не ме грабва, въпреки че е доста различна от обичайното. Може би ще изчакам да излязат още епизоди, за да видя масовите мнения какви са, и тогава ще преценя.

Засега се спрях на Вот за екзекуция - сериал от 2023, който от доста време ми стои в списъка за гледане, но някак все не започвах. Засега съм още на втори епизод, но ми харесва. Главният, който играе полицай, е много готин в ролята си. Не е типичното ченге и не следва много закона, а собствените си вярвания. Готов е на всичко да накара престъпниците да си платят за стореното (дори ако това означава, че ще трябва да пусне тайничко някое друго доказателство на местопрестъплението). И нещо не толкова свързано със сюжета, но през цялото време го дават много стилно облечен. Стилистите са си свършили перфектно работата Hands Ok Hand Просто ми става едно такова хубаво, като се появи на екрана Heart Eyes

Скрит текст:

# 113
starzy, не знам какво си изгледала и за това давам няколко предложения, пък дано евентуално си избереш нещо.
Stranger (Secret Forest)
Signal
Tunnel
IRIS
Bad Guys
Nine
Duel
Two Weeks
Cruel City/Heartless City
Defendant
Mad Dog
Beyond Evil
Confession
Buried Hearts
The Man from Nowhere
И, ако се решиш за нещо китайско или японско
Love Me If You Dare
BORDER
Ouroboros

# 114
Чеквам "Нейният личен живот" като изгледан. Сериалът бе много хубав, точно сладурска романтична комедия, до последните два епизода. Накрая сценаристите изплискаха легена, вкарвайки абсолютно излишен драматизъм, траещ 15-та и до половината на 16-та серии. Слава богу накрая се поправиха, но финалът изглеждаше като набързо направен. Нищо де, сериалът си е хубав и свършва хубаво, въпреки някои излишъци Mr. Green.

Хубавият Ча отлетя от Гимпо за Япония, за последната си фен-среща преди влизането в казармата. Как остана цял, не знам. Мноого откачени и невъзпитани фенки, много!

Колко по-различно се придвижваше ВИ, въпреки множеството фенове в Париж. Впрочем той още е там и гледа живото изпълнение на Джей Хоуп на Лолапалузата в Берлин, докато се вози нейде из френската столица.
https://www.youtube.com/shorts/rIwQllFG3CU

Защо корейците не миришат - (Роцето да потвърди научните данни от генетиката)

# 115
Проф, на последният ти въпрос. Тотално ми писна от такива изказвания.  Установено лично, в моят екип имам 2 души/ кореец и корейка/ ами миришат си  хората, когато се изпотят. Може би аз имам силно обоняние? Satisfied Как така не усещат миризма някои хора, не зная. Но наистина това само при екстремни жеги, през другото време си миришат на чисто както всички останали хора ,които поддържат  чистота на тялото Wink

# 116
Дани, не питам, споделила съм клип носещ такова заглавие.
Доколкото в него се използват научни термини, съм намигнала към Роца дали наистина е така.

Но ще се съобразя с това, че не на всеки любопитната информация е интересна и вече ще я слагам в спойлер.

# 117
Проф, не го слагай в спойлер. Само казвам ,че се прекалява с това " ние сме......., пък всички останали....." Няма нужда да се слагат такива определения. Още повече когато всички, които гледаме к-драми сме наясно ,че и те не се различават по нищо от  всички останали.

# 118
  • пак на Рив Гош
Профи, един непоискан съвет от мен - нямай 100% вяра на Роцето Joy
Изгледах клипчето и, понеже ми стана интересно (странно защо? Joy), се поразрових набързо из генетиката сутринта с Coffee, ама самостоятелно, понеже авторката не беше сложила линк към нейния източник.
Скрит текст:
Дамата е права за някои неща, за други - не съвсем Wink.
За какво е права:
- генът abcc11 съществува и наистина се свързва с типа ушна кал и телесната миризма;
- една от формите на гена наистина е разпространена в 80-90% от източноазиатската популация (Китай, Корея, Япония);
- има изследвания върху силата и типа на телесната миризма в зависимост от етноса.
- не е въпрос на токсини и личната хигиена е задължителна, ако човек иска да е ароматно приятен за околните Joy

За какво не е съвсем права (или да речем, че за някои изводи е поела по "прекия път"):
- споменатото във видеото 538G > A не е име на мутация, а означава генен полиморфизъм. Това значи, че в ДНК-последователността, която кодира този ген, на 538мо място гуанинът (един от нуклеотидите - "строителните елементи" на ДНК) е заменен с аденин (друг вид нуклеотид). Това води до две различни форми (алели) на дадения ген в хромозомата. В резултат, човек може да има или от двата вида алели (GA), или само от единия (GG или AA) в зависимост от родителите. Формата АА, която е разпространена в източноазиатската популация води до сухата ушна кал и различно функциониращи потни жлези.
Има наколко вида потни жлези - едните са по повърхността на тялото и от тях се отделя основно вода и сол. Другите са съсредоточени в местата с косми (както във всяка тема в БГ-Мамма, пак опираме до космите Joy) - глава, пубис, мишници. При тяхното функциониране, освен вода и сол, се отделят и мазнини, отпадъчни въглехидрати и протеини, както и други съединения, например, прекурсори на феромони. Потта е без мирис, докато не влезе в контакт с бактериите по кожата, които разграждат основно отделените с потта мазнини до киселини, които дават вече характерната миризма на пот. Там се разграждат и прекурсорите на феромоните. При хората с АА тип на този прословут ген, има намалена (но не и липсваща) секреция на молекулите, които при изпотяване биват разграждани до ароматно-летливи компоненти.
- не може да се направи обобщението, че именно заради този ген източно-азиатските популации не миришат. За телесната миризма допринасят още различни фактори като възраст, пол, хормонален статус, храна, лекарства... плюс още един ген.

# 119
Признавам, че мен темата ме вълнува от друга гледна точка- как да продаваме дезодоранти? Не маскират ли тези хигиенни средства аромати, които ни насочват към правилно размножение и продължение на рода. Тази информация има в скрития текст.
Скрит текст:
Как телесният аромат влияе на избора на партньор?
Феромони и миризми, свързани с гени (MHC)
•   Хората (като и други животни) подсъзнателно предпочитат партньори с различна имуногенетика – особено по системата MHC (Major Histocompatibility Complex).
•   MHC влияе върху имунната система и телесния аромат.
•   Колкото по-различен е MHC между двама души, толкова по-голяма е вероятността да се усещат като "привлекателно миришещи" един за друг.
Резултат: Децата на такава двойка ще имат по-силна имунна система – това е еволюционна полза.
2. "Потният тест" – известен експеримент
•   В едно известно проучване (Wedekind et al., 1995), жени помирисват тениски, носени от мъже в продължение на няколко дни, без парфюм или дезодорант.
•   Жените предпочитат миризмата на мъже с различни MHC-гени от своите.
•   Ако жените взимат хормонални контрацептиви, изборът им се обръща – те предпочитат по-сходен MHC → възможна причина за по-слабо привличане във връзки след спиране на противозачатъчни.
3. Телесен аромат = биологичен маркер за здраве и хормони
•   Телесната миризма предава несъзнателна информация за:
o   Тестостерон/естроген – хора с по-високи нива имат по-интензивни и специфични миризми.
o   Стрес – кортизолът влияе върху състава на потта.
o   Инфекции или болести – при някои заболявания миризмата се променя.
4. Лични предпочитания и култура
•   Миризмата също е свързана с лични асоциации, културни норми и сексуално обучение.
•   Това означава, че биологията не е всичко – възпитание, вкус и преживявания също играят роля.
Обобщение:
•   Да, миризмата влияе на избора на партньор – често подсъзнателно.
•   Тя дава информация за генетична съвместимост, хормонални нива, здраве.
•   Еволюционно, телесният аромат е естествен „биологичен сигнал“ – особено при избора на дългосрочни партньори.
•   Парфюмите и дезодорантите често маскират тази информация – но "носът" на човека все пак усеща.

Общи условия

Активация на акаунт