Отговори
# 1 575
неискам да оборвам ничие мнение. аз също не съм раждала но ако бях бремена не бих си сложила ваксина.смятам че всички знаем колко опасни могат да бъдат медикаментите за плодъ дори и някои витамини.Що се отнася до износване на бременос след конизация.Трябва да сте по оптимистични.Имам клиентки които са износили иродили бебетата си без проблем.Една от тях има дори тризнаци като заслуга естествено има неината гениколожка др Кюркчиева от онкологията в Дървеница.За мен всичко зависи и от правилното обгрижване.Късмет желая на всички вас.

# 1 576
Аз също съм пациент на доктор Кюркчиева, за съжаление не тя ме конизира!
Никой не е казал, че е невъзможно износване на бременност, но е трудно.
Аз мисля, че това, което коментираме си е следствие от конизацията и ще бъде полезно за всички бъдещи мами.За мен е особено важно да се знае, че бременна жена след конизация трябва да бъде внимателно следена от специалист за да не се стига да това което аз изживях два пъти.
А на всички, който не им се струва интересно това което коментираме, може да се включат пак след няколко дни, когато сме минали на друга вълна Peace

А иначе заставам твърдо зад по горното мнение на cubbit !

4arisimа- д-р Кюркчиева не се занимава със следене на бременност, ако това си имала предвид!

# 1 577
OFF TOPIC

С риск да ме обявят отново за цинична или че измествам темата, си позволявам този постинг. И моля ви не ме контрирайте, че това не е форум за правопис. Става дума за уважение към другите - да си изложиш грамотно мнението.

неискам ... бремена ... плодъ ... бременос ... неината гениколожка

не пропускаите година без цитона мазка.

4arisima, защо не използваш бутона за проверка на правопис. Дразнещо е да се четат неграмотно написани постове. Дори заглавието на темата не си преписала правилно!  ooooh!

"не искам" се пише отделно.
"не е ли" са цели 3 думи.
"цитонамазка" е една дума, а не две.
"плод" е в мъжки род, членува се непълно "плода", пълно "плодът".
"гИнЕколожка"
"бременна" се пише с 2 "н".
"вЪобще"
"пропускаЙте"

Липсващите запетайки няма да ги коментирам.

Не ми го побира главата как може да си била конфронтирана с проблема, да си чела информация, да ПРЕПИСВАШ заглавието на темата и да не загрееш, че изписваш "цитонамазка" грешно.  Tired

# 1 578
Cubbit чак сега влизам отново тук и прочетох саркастичното ти мнение относно някои мои идеи
Аз съм от онези жени, които са бългрки но живеят от известно време в Европа
Зная, че в БГ всеки тест за НРV се плаща отджоба на пациента - това е недопустимо, не си ли съгласна?
Освен това повечето изследвания са тип PCR, които са ужасно неточни и много субективни, както ти самата пишеш изследването тип хц2, което е последен писък на модата, се работи само на 3-4 места в страната/ за информация моля посетете www.hpv-bg.com
Аз ве съм ничий рекламен агент, но наистина мисля, че ние имаме ила да се преборим за оптимизиране на профилактиката на маточната шийка
Не с ваксината, тя е за много ограничен контингент пациенти
А с цитонамазки и НРЭ тестове, които със сигурност ще амалят заболеваемостта от рак на маточната шийка
има сдружения-например АПОЗ-които могат да ни помогнат
Защо да не опитаме, пак казвам, нека се борим за онова, което е общоприето, а не за ваксините
Аз самата многокартно съм се изказвала против ваксините
И многократно съм цитирала сайта www.hpv-bg.com, за което някой писа че съм рекламен агент на някакви фирма
твърдо смятам, че профилактиката на рака на маточната шийка става с цитонамазки и НРЭ тестове, но направени кчествено
останалото е боза

# 1 579
Ха-ха-ха!
dimata-193962, прощавай, нищо лично.  Hug
Дима, след това, си помислих, че си разбрала, че целият сарказъм, който си усетила в постинга ми е насочен към Мазнейкова, платената реклама, която прави във форума и отрочето на МЕРК, наречено HPVGARD.

Очевидно е станало недоразумение и аз много държа да изясним това, защото сарказмът ми въобще не беше насочен срещу теб и съжалявам, че си се почувствала засегната.

Ако те интересува моето мнение относно ваксината, можеш да погледнеш долните линкове.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=310404.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=312137.0

Зная, че в БГ всеки тест за НРV се плаща отджоба на пациента - това е недопустимо, не си ли съгласна?
Ако прочетеш мнението ми, изразено в горните 2 линка, ще разбереш. Омръзна ми да го пиша вече.

Цитат
но наистина мисля, че ние имаме ила да се преборим за оптимизиране на профилактиката на маточната шийка
Не с ваксината, тя е за много ограничен контингент пациенти
А с цитонамазки и НРЭ тестове, които със сигурност ще амалят заболеваемостта от рак на маточната шийка
Това съм го писала нееднократно.

Цитат
АПОЗ-които могат да ни помогнат
Как?

Цитат
Аз самата многокартно съм се изказвала против ваксините
Аз - не! Според мен, ваксините са най-голямото постижение на конвенционалната медицина. Защо според теб вече няма тетанус, полиомиелит, дифтерия...?
Но конкретно за ЧПВ ваксината имам задръжки, поради обективни причини, посочени в горните линкове и поради меркантилния и безскрупулен начин на реклама, особено в България.

Цитат
твърдо смятам, че профилактиката на рака на маточната шийка става с цитонамазки и НРЭ тестове, но направени кчествено
останалото е боза
Отново изказвам съгласието си.

Ако АПОЗ могат да осигурят безплатни годишни профилактични прегледи за жените в България, то това вече ще е сериозна крачка напред в борбата с рака на маточната шийка.

Близо до моя апартамент има една клиника, в която се правят част от безплатните ПАП и ЧПВ тестове. Вече бях писала за това преди няколко страници. За мен това е решението, защото финансово затруднените жени биха предпочели да си купят храна, вместо да правят тестове. И аз ги разбирам!

Надявам се да съм успяла да изясня становището си и да си разбрала, че не си била на мушка.

Последна редакция: пн, 14 юли 2008, 05:55 от cubbit

# 1 580
Не зная на Димата, но на мен становището ти е ясно
И то е, както винаги-точно, сано, честно и конкретно.
Браво!
Според мен трябва да подходим така
1. Да уведомим някак си АПОЗ, че искаме да работим с тях-има ли някой по желание, който да разговаря с представителка на организацията
2. Да направим една тема по въпроса, където да пише точно и ясно - ПРОФИЛАКТИКАТА НА РАКА НА МАТОЧНАТА ШИЙКА Е НАЙ-ЕФЕКТИВНА ПРИ ЕЖЕГОДНИ ЦИТОНАМАЗКИ И НРV-ТЕСТОВЕ. Това, апропо е и заглавието на тази тема, макар и леко перифразирано. Тук обаче вече има много различни подтеми, което разводнява материала
3. Трбява да посочим следното - Ваксината срещу НРV е ефективна при определени условия и НЕ ТРЯБВА ДА СЕ РЕКЛАМИРА АГРЕСИВНО ПРИ ЖЕНИ НАД 26 ГОДИНИ. Това може би е работа на модераторите
4. да затрупаме НЗОК с писма или имейли да направят цитонамазките и НРV тестовете /при положение, че има сертифицирани такива/ достъпни за всяка жена.
5. Да атакуваме онези, от които зависи цената на НРV-тестовете /фирми, лекари и т.н./ да ги направят максимално достъпни като цена, за да се плащат от НЗОК!
6. да атакуваме доброволните фондове да поемат цената на НРV тестовете
Това мисля аз, а вие момичета?

# 1 581
Здравейте момичета,

Изчетох темата. Има ного полезна информация, за което ви благодаря.

Аз съм на 31 г., не съм раждала, и съм с ПАП3а и положителен резултат за ЧПВ. В момента чакам резултат от биопсия направена миналата седмица. Стискайте палци, моля ви!
За сега никой не говори за конизация, а на направената колпоскопия имаше забелязана "малка находка".
Ходих и при доц. Кърлов, след прочетените мнения за него тук и това е най-странното. След 3 цитонамазки-с резултат ПАП3а правени на различни места, цитонамазката при него излезе ПАП1. Не, че искам да подлагам на съмнения неговия авторитет, но е много малко вероятно за 4 седмици и 6 глобули Макмирол да стигна от ПАП3а до ПАП1.
Какво е вашето мнение?

# 1 582
jaba30,къде ти взе цитонамазката д-т Кърлов и кой ти я изследва след това?
Аз съм негова пациентка от 2004 г. и авторитета му не може да бъде поставен под съмнение, защото не той ги изследва цитонамазките.Може само да я вземе и да те прати с нея да я изследват.
Очакавам отговор ти с нетърпение защото мисля, че мога да ти помогна с повече информация.

cubbit, за ваксините които споменаваш като -  тетанус, полиомиелит, дифтерия и т.н. изгледай всички материали които има във форума за тях и за това как се отразяват на децата (не са много) и съм сигурна, че би преосмислила твоето ЗА ваксините.

# 1 583
jaba30,къде ти взе цитонамазката д-т Кърлов и кой ти я изследва след това?
Аз съм негова пациентка от 2004 г. и авторитета му не може да бъде поставен под съмнение, защото не той ги изследва цитонамазките.Може само да я вземе и да те прати с нея да я изследват.
Очакавам отговор ти с нетърпение защото мисля, че мога да ти помогна с повече информация.

Здравей емоли,

Бях в частния кабинет на доц. Кърлов. Цитонамазката е изследвана в Дървеница, при доцент..../забравих му името/. Предишните цитонамазки са правени в Майчин дом и онкологията на 5та градска.

П.П.: Мисля, че името е доц. Попов....  newsm78

Последна редакция: пн, 14 юли 2008, 14:47 от jaba30

# 1 584
cubbit, за ваксините които споменаваш като -  тетанус, полиомиелит, дифтерия и т.н. изгледай всички материали които има във форума за тях и за това как се отразяват на децата (не са много) и съм сигурна, че би преосмислила твоето ЗА ваксините.

Мила emoli, преди няколко дни изчетох доста в темите, за които споменаваш. Имах и дълга дискусия на тема ваксини с мой близък, запознат добре с материята и не си промених мненинето. Не се чувствай разочарована, всеки има право на мнение и аз, както знаеш отдавна, ценя твоето, но не ме карай да си променям моето.  Hug

jaba30, както emoli ти е написала, гинекологът, който и да е той, само взима пробата. Пап тестът се прави в лаборатория. Но все пак грешки могат да се допуснат по всяка брънка по веригата - да се вземе материал от неподходящо място на шийката или да се обърка пробата при транспортация или в самата лаборатория. Най-лесно ще верифицираш, ако изчакаш биопсията и/или направиш контролна цитонамазка.
Аз съм доста скептична вече в това отношение (за една година от ПАП 1 станах 4А и разбира се, ме конизираха) и правя винаги контролна цитонамазка и то не защото не вярвам на лекаря ми, а защото "мухите в главата ми" не ми дават мира.  Blush

# 1 585
jaba30, Д-т Кърлов ми взима цитонамазката в болницата и веднага ме праща с нея при д-т Милев - шефа на патологията, който е на 3-я етаж.Чакам 30 минути за резултата.....най-дългите 30 минути през живота ми всеки път.Кърлов няма как да не я взел добре защото е прекрасен специалист.Важното е кой ти я изследва и за това ти препоръчвам д-т Милев.Винаги след това ми връща стъклата с намазката и аз ги пазя всичките в една кутия по негова препоръка.

cubbit, разбира се, че всеки има право на мнение по всеки един въпрос и аз уважавам това право на всеки PeaceВ никакъв случай не съм разочарована.Просто когато видях колко много увредени дечица има от ваксини (не толкова от самия вирус, а от останалите съставки които го стабилизират) бях потресена.

Не е честно, да роди една жена живо и здраво дете а от ваксина да е инвалид!

Извинявам се за off -a!
На всички пожелавам само добри резултати  bouquet

# 1 586
  • София
Не зная на Димата, но на мен становището ти е ясно
И то е, както винаги-точно, сано, честно и конкретно.
Браво!
Според мен трябва да подходим така
1. Да уведомим някак си АПОЗ, че искаме да работим с тях-има ли някой по желание, който да разговаря с представителка на организацията
2. Да направим една тема по въпроса, където да пише точно и ясно - ПРОФИЛАКТИКАТА НА РАКА НА МАТОЧНАТА ШИЙКА Е НАЙ-ЕФЕКТИВНА ПРИ ЕЖЕГОДНИ ЦИТОНАМАЗКИ И НРV-ТЕСТОВЕ. Това, апропо е и заглавието на тази тема, макар и леко перифразирано. Тук обаче вече има много различни подтеми, което разводнява материала
3. Трбява да посочим следното - Ваксината срещу НРV е ефективна при определени условия и НЕ ТРЯБВА ДА СЕ РЕКЛАМИРА АГРЕСИВНО ПРИ ЖЕНИ НАД 26 ГОДИНИ. Това може би е работа на модераторите
4. да затрупаме НЗОК с писма или имейли да направят цитонамазките и НРV тестовете /при положение, че има сертифицирани такива/ достъпни за всяка жена.
5. Да атакуваме онези, от които зависи цената на НРV-тестовете /фирми, лекари и т.н./ да ги направят максимално достъпни като цена, за да се плащат от НЗОК!
6. да атакуваме доброволните фондове да поемат цената на НРV тестовете
Това мисля аз, а вие момичета?
Браво, Юле! Подкрепям те с две ръце!

# 1 587
Cubbit, разбрах те
идвинявай, ако съм те засегнала
от моя страна всичко е ОК
Юлето е права
Хайде да се хващаме на работа
Кой ще уведоми АПОЗ?
Аз сега дълго няма да съм в БГ, но ще помоля мой познат да се свърже с Адърска
можем да постигнем много, според мен

# 1 588
Благодаря ви emoli и cubbitHug
Ще пиша отново, когато взема резултатите от биопсията.

Стискам палци на всички, които имат нужда от това!  fingerscrossed

# 1 589
Здравейте момичета!

Днес говорих с док. Сарандев и резултата от биопсията е много добър! Няма изменение в клетките! Няма да се наложи конизация!  Меко казано ..... много се радвам!  Crazy
ЧПВ си остава и следват цитоманазки на 3 месеца, за да няма изненади.

Пожелавам ви много здраве и щаститие!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт