Отговори
# 1 320
За кървенето и казах още преди прегледа тя нищо не отговори.Аз заради това и отидох по-рано за контролата иначе трябваше да е в края на месеца.Сега като си погледнах картона даже е писала вътре "без оплаквания" newsm78.Нищо не успях да питам защото ме пратиха да си платя на касата и докато се върна лекарката се беше качила в отделението EmbarassedЛошото е че докторът който ме оперира се премести във Варна и ходих при Костова в онкото.Нямам и телефона и така.
cubbitмила колко пъти съм чела и препрочитала темите вече не мога да ги преброя.И аз като теб бях с ЦИН 3.
Благодаря ви момичета на всички за темите и подкрепата която получих от вас  Heart Eyes Дано да са добри резултатите от цитото че съм страшно притеснена baby_neutral

# 1 321
А след като беше с ЦИН 3 имаше ли диагноза "Карцином ин ситу"? Стискам палци цитото да е наред!

# 1 322
milnik1968, аз имах. Два ПАП теста и една биопсия (преди конизацията) - резултатите: два пъти ПАП 4А и ЦИН 3 карцинома ин ситу от биопсията.

Карцинома ин ситу винаги се асоциира с ЦИН 3.

ЦИН III - Тежка дисплазия. Наблюдават се промени в долните две трети на епителния слой. В тази група влиза и т. нар. Карцинома ин ситу (лат., Carcinoma in situ, CIS). Поведението му все още не е злокачествено, базалната мембрана на епителния слой на шийката на матката не е засегната. Цитологичното изследване обикновено е било с резултат ПАП IV A или V. Тенденциите са спонтанни ремисии са около 20-30%. В повечето случаи се предприема оперативна намеса, резекция на засегнатия участък.

svetla, стискам ти палци за добър резултат! fingerscrossed
Тази твоя лекарка е много... абе, нещо не ми харесва. Не може да не ти отговаря. Нали за отговори и помощ ходиш при нея.  Confused
Отиди при друг на консултация поне за кървенето. Пет месеца са минали от конизацията. Би трябвало всичко да ти е наред вече.
При мен след конизацията има зацапване 3-4 дни всеки път преди цикъл, но различни лекари казаха, че това е нормално. Обаче след секс... не знам дали е ок.  newsm78

# 1 323
При мен резултатът от биопсията е цИН 2-3 степен,но не пише карцином.Дали се подразбира?Ще видим след конизацията какво ще излезе.А с каква упойка е по-добре да се направи конизацията и дали изобщо ще имам право на избор?Ще ми я прави д-р Славчев в МД може би след около 2 седмици.

# 1 324
При мен резултатът от биопсията е цИН 2-3 степен,но не пише карцином.Дали се подразбира?

Не знам защо са записали ЦИН 2-3. Има си критерии, по които да се определи дали е 2 или е 3. Ако си 2 - карцинома ин ситу няма. Ако си 3 - може да има или да няма.
Това ще го определят по-точно с биопсията след конизацията.

Цитат
А с каква упойка е по-добре да се направи конизацията и дали изобщо ще имам право на избор?
Не знам кое е по-добре. За мен най-добра беше частична (спиш и не помниш, но н ете обдишват). Виж тук и тук.
Не знам дали ще имаш избор. Възможно е да не те питат изобщо. Но ако се обадиш предварително и кажеш какво искаш и ги питаш предлагат ли такава опция, може и да ти сложат от нея. Знам от alpha_beta, че в България ги правят. Значи може...

# 1 325
Хистологията от конизацията е цитирам
"1 Абразионен материал от цервикален канал: Ендометриум - пролиферативна фаза.
2 Абразионен материал маточна кухина:Ендометриум в пролиферативна фаза с умерена хиперплазия и полипоидни разраствания.
3 Конус - разпределен в 14 материала:Почти тотално трансформиране на тапициращият плосък епител в кондиломна папиломатоза достигаща тронзиторната зона. При 6 материала кондиломата преминава в дисплазия до 3 степен с проникване в подлежащите жлези,без инвазивни прояви.В тронзиторната зона се наблюдава хиперплазия на ендоцервикални жлези с формиране на Наботиеви кисти."
Това е дословно.Предполагам че съм си тежка дисплазия и кондиломна папиломатоза каквото и да значи това.Ама термини като:пролиферативна фаза,хиперплазия и Наботиеви кисти  newsm78нищо не ми говорят.А и никъде не пише за "чисти ръбове"...незнам дали всичко е махнато.
Сори мацки много дълго стана моля за извинение Heart Eyes
Моят доктор в края на месеца ще си идва до София и ще ходя и при него и тоя път ще го изстискам за сведения и повече обяснения ама дано цитото да е наред че вече се ошашках и само лошотии са ми в главата.
cubbit мила така от конизацията насам ли ти зацапва?Преди имала ли си и дали не е нещо хормонално?
На всички нас само добри резултати дай боже пожелавам и успехи Peace

# 1 326
Аз бях в откологията и беше пълна упойка но незнам каква точно.Сложиха ми абокат и в същото време маска на лицето  newsm78 дали това е обдишването или не незнам.Но след това се чувствах много добре без никакви проблеми от упойката.
Малко ме е срам да кажа ама зацапвам само след оргазъм дори и без секс  Blush

# 1 327
На мен не ми е зацапвало преди никога, нито преди цикъл, нито след оргазъм. Сега само пред цикъл.
Обаче твоето зацапване дори след оргазъм без секс е притеснително. Мога да си представя примерно, че от контракциите нещо, останало вътре се чисти. Спекулирам обаче... Добре е да се консултираш с твоя лекар.

В съответствие с хормоналната активност на оста "хипоталамус – хипофиза – яйчници" в ендометриума на маточното тяло протичат следните 4 фази – десквамационна, регенеративна, пролиферативна и секреторна фаза.

•   Десквамационна фаза (от 3 до 7 дни) -  през първите два-три дни от цикъла по-голямата част от функционалния епител заедно с кръв от разкъсаните съдове, много левкоцити и съдържимо от жлезите се изхвърля навън.
•   Регенеративна фаза (3 - 4-и ден) -  възстановяването на ендометриума започва още в периода на десквамация и продължава 4-5 дни. Регенерацията на функционалния слой се извършва от епитела на базалният слой.
•   Пролиферативна фаза (5 - 14-и ден) – тази фаза съвпада със зреенето на Граафовия фоликул в яйчника и свързаното с това покачване на естрогенната секреция. Дебелината на ендометриума достига 4 - 5мм.
•   Секреторна фаза – измененията във функционалния слой на ендометриума са последица от комбинираното действие естрогените и прогестерона, като последният спира нарастването на маточната лигавица по обем. В този стадии функционалният слой на маточната лигавица се разделя на две части – едната се намира непосредствено над базалния слой, а от другата част  се оформя слоят, в който се имплантира яйцеклетката (децидуат). Ако не настъпи оплождане, въпросният слой прекратява съществуването си, в резултат на което нивата на естрогените и прогестерона рязко спадат. Този процес се последва от масивна резобция на течности в стромата.

Наботиеви кисти: ето тук. Мързи ме да превеждам, дано да знаеш английски.

Хиперплазия - процес, при който се увеличава обема на даден орган в резултат на увеличаване на броя на паренхимните клетки.

# 1 328
        Като стана дума за зацапване да питам и аз. На мен също ми зацапва преди цикъл, т.е. като ми дойде не ми тръгва веднага, а 2-3 дни леко зацапва  newsm78 На всеки преглед казвам на лекаря и казват, че няма проблем, нормално е така ли? cubbit на теб казвали ли са ти от какво се получава и трябва ли да се притеснявам? Извинявай за въпросите и благодаря предварително   bouquet
       Малко се бях поуплашила, защото така разбрах че имам проблем, зацапваше ми преди цикъл, но 10 дена преди примерно и по време на секс, а сега е само непосредствено преди цикъла.

# 1 329
Малко ме е срам да кажа ама зацапвам само след оргазъм дори и без секс  Blush
Няма от какво да се срамуваш Hug
Аз също имам подобно зацапване, при мен се получава при преглед само като докоснат шийката със спекулум или при преглед с вагинален ехограф, а за цитонамазка не е за приказване ooooh!
Миналата седмица бях на колпоскопия и видяха кръвоносни съдове, нещо като разширени и аз точно не разбрах, така се бях уплашила, но ми взеха цитонамазка точно от където кърви и за мое щастие излезе PAP1.
Надявам се и при теб да не е нещо тревожно Praynig Кога ще излезе резултата от цитото?

# 1 330
iveto_, зацапването преди цикъл е нормално дори и да не си била конизирана. За някои жени това е част от цикъла им. Имам предвид, че при тях винаги е било така.
Преди година в Искам бебе или Проблемно забременяване, не помня точно къде, се обсъждаше това зацапване. Нормално е и няма място за притеснения.
Но зацапването при svetla, според мен, не е.

# 1 331
cubbit благодаря   bouquet Преди никога не ми е зацапвало и затова така ми е леко притеснено.
   svetla и аз я съветвам да отиде на лекар, за нейното зацапване съм на същото мнение като cubbit  Peace

# 1 332
Момичетааааа  Hug  Hug  Hug
резултатите ми от цитонамазката ми съвпадат с предната и съм ПАП 2 !!!!!!!  Simple Smile Много много се радвам.Просто..нямам думи. И все пак ще си направя пак след 3 месеца Simple Smile тези неща е хубаво да се следят. Благодавя ви за цялата помощ.

# 1 333
Lil4o, честито!!!!! Hug
Добре дошла в групата на ПАП 2!  Heart Eyes

# 1 334
Радвам се за теб Лилчо честито.
Моите резултати днес не са готови още снощи почти не съм спала от притеснение а пък тази нощ май също ще е така.Съвсем се сдухах.Момичета стискайте ми палци моля ви Praynig

Общи условия

Активация на акаунт