Шестокласници 2024-2025 (тема 5) Ваканция от ъгъла наднича. О, лято колко много те обичам!

• 24 886
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
И аз ходя в началото на септември, не защото детето е родено тогава, а обикновенно съм в отпуск и имам време да вися при личната и взимам и за двете деца.
Засега са на етап почивка, не четат и не решават задачи. В началото на септември започват занията с учителите от частните уроци. До тогава караме лежерно

# 451
Аз здравната карта я взимам обикновено август, когато е профилактичния преглед.

Дъщерята започна с книгите за лятото. Каза, че "Бай Ганьо" била много скучна книга. Не ѝ харесал използвания език в книгата, но пък вече я е преполовила, така че явно това няма да я спре.

Дадох ѝ тазгодишните НВО по бел и математика да видя какво ще направи. Типично за нея, по математика объркала първите 2 задачи... Едната решила да я смята наум, а другата нещо не видяла някъде си.. С другите, които са с материал за 6 клас, е нямала никакъв проблем. Но с тази нейна разсеяност не я знам догодина какво ще направи.
По БЕЛ пък не намерила 2 грешки в текста и на онзи обсъждан въпрос с документите написала само правилник, защото за закона се чудила дали е документ, та решила да пише телевизионен репортаж вместо него.
Общо взето догодина какъвто и да е форматът все до последно ще се чудя как ще се представи. Има акъл в главата детето, но често не може да го събере на едно място.

# 452
  • На морето!
Моята прочете "Една българка" и "По жътва" и съответно и от двата не е очарована. Пита ме дали няма нещо по-ведро в списъка, за да продължи с него, но май само в Бай Ганьо отговаря на критериире и няма смърт, болести и битки на живот и смърт, та него започна.
Чудесно загряват за седми клас с тези прозведения децата. Grinning

# 453
Моята прочете всички стихотворения, "По жътва" и "По жицата". Днес започна "Бай Ганьо". Не е впечатлена. Коментираме произведенията, опитвам се да ѝ предам своя ентусиазъм, не ми се получава 😔.

# 454
  • Някъде по Дунава
И моят така + "Една българка". Но без изгледи скоро да почва "Бай Ганьо".

# 455
Аз: Как върви Бай Ганьо?
Той: Днес четох за една Калина Simple Smile

Да се смееш ли, да плачеш ли с тези деца и с тази литературата....

# 456
“Съъквартирантитиии” (по Рачков), имате ли идея кой ще поеме седмокласната поща Simple Smile?Кой от нас би се заел с управлението й и предоставянето на достъп, за да пишем на все още седмокласниците? За тези, които не са запознати, за да получи достъп до нея, потребителят трябва да е писал в минимум 3 последователни наборни теми.

# 457
Нашия се прави, че чете До Чикаго и назад, ама ме съмнява Simple Smile

# 458
Моята изобщо не съм я карала да чете задължителната литература. Взех ѝ христоматия и ще я карам да я чете преди да вземат съответното произведение.
Чете си други книги за удоволствие. Най-странните сред тях са някакви, свързани с финансови. Едната е енциклопедия за парите. Била много забавна и много научила. Другата е запознаване с финансовите чрез някакво дете. Толкова я хареса, че я препрочете. Имаме приятел с книжарница, опита се да я разубеди да ги вземе, защото щяла да ги учи по-нататък, ама тя упорства. С други думи казано нещо трябва да ѝ привлече вниманието и после някой да започне да я убеждава, че е неподходящо за нея🤣
Прочете още една книга, някакво фентази. Доволна съм в тази посока. През останалото време е на електроните устройства. Приятелите ѝ не са в София, но постоянно си говорят по Вайбър. Ние също се опитваме да разнообразяваме с разходки събота и неделя. Изобщо не усетих как мина юни.

# 459
Взех само христоматията. На почивка сме, спим по 3 пъти на ден. Хване ли я, до 5 минути е заспал. 😂 Май се мъчи с Немили - недраги, но нито му са мили, нито драги.

# 460
За коя христоматия говорите? Нещо съм изпуснала 🤷♀

# 461
За коя христоматия говорите? Нещо съм изпуснала 🤷♀

Тази имаме https://www.book.store.bg/p329859/hristomatia-po-literatura-za-7-klas.html

Има и други комбинирани 5, 6 и 7 клас, но тази имам от баткото, нея ще чете.

# 462
  • Варна
Комбинирана мисля да взема аз, има и разбор след всяко произведение, тест… да упражнява, а и да има всички произведения за матурата на едно място.
Мойто е на лагер, в края на юли на друг лагер. Нищо не е чел, нищо не е решавал. Не знам кога ще стане.

# 463
И моят не е. Ваканция е, какво ги побърквате тези деца. Има време за учене

# 464
Чакам го утре да се върне от лагер. Доволна съм, звучи добре, изглежда, че се забавляват, а и едно състезание отметна между другото 😁
Немили-недраги почва за 3ти път и до 10тата минута е заспал. А му искат да я прочете цялата и то до средата на месеца. Освен другата седмица, като отидем заедно на море, да го напъна. Имат си и домашни по бел и мат от училище.
Бай Ганьо подхванал самосиндикално, за да не заспи с Немили-недраги и понеже го видял на четеца от кака му. Харесва му повече (за моя изненада).
Мишленце, плюс един заплес. Знания съм сигурна, че има, но пусто недоглеждане и бързане. И аз дадох НВО, една грешка от недоглеждане и при него. А за където е тръгнал, ще му трябва без грешка и хубави описания (а не да получи отговорите, но да му вземат точки, понеже не е написал формулата, мерната единица или друго тъпо). Но пък има доста време и си мисля, че ще го отиграят, та да не се кахърим от сега.

Общи условия

Активация на акаунт