Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (козметика от dm, Lilly drogerie и други) - тема 97

• 57 035
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
Цяла наука си е с шампоаните. Хидратация или протеин, най-добре ако ще се ползва професионална да питате в темата за професионална козметика.
Аз ползвам само такава и съм много доволна. Скъпото излиза много по-икономично и ефективно (по темата за косата).

# 691
За скъпото, ме излиза евтино със сигурност мога да потвърдя за маската к18 и за шампоана детоксикиращия (50мл е). Първоначално много мислих дали да ги взимам, защото са много пари (за мен лично си е много). Обаче косата ми имаше един проблем, който нищо не го оправяше, дори ножица. Взех комплекта. Един месец ползвах по-често, после разредих. Сега ползвам само поддържащо (веднъж на няколко седмици). Ами имам от шампоанчето още половин, а пък от маската не знам колко има, ама си има в бутилката. Имаше ефект и ми спаси косата. Поръчах втори комплект да си имам, понеже бързо се изчерпва и тогава беше на голяма промоция.

За много други неща не смея обаче да давам много пари. За козметика например, иска ми се да съм като някои жени с основни гримове, но на някои по-скъпи и луксозни, ама пак се забивам в дм и лили и пръскам пари там😀 да пробвам разни нови неща.
Един месец мина откакто родих и не съм ползвала нищо, нито съм купувала. Нямам и време, обаче усещам, че като се освестя ще правя голям бум. 🥲

# 692
Каква е тази маска к18?

# 693
# 694
С годините съм се убедила, че някои продукти за коса от дрогерията за цена 5-10 лева вършат същата, а понякога и по-добра, работа от профи продуктите.
Писала съм много пъти, че харесвам Доори, но нещо май са сменили състава и последните купени неща изобщо не ми харесват. Косата стои все мазна, неизмита. Преди 6 години ги видях от една инфлуенсърка, която в последствие пусна и някакви продукти с Доори, но като гледам, че скоро ще й трябва перука, защото е останала без коса, съвсем се отказвам от тях.
За момента карам с Балеа профи, един шампоан на Роза импекс и когато има изгодни оферти в Нотино, купувам за 40-50 лева продуктите на Милкшейк в едно литровите опаковки.

# 695
  • София
Абсолютно! Откакто се помня ползвам само скъпи и професионални шампоани. Бях си втълпила, че другите за нищо не стават и дори предпочитах да не си мия косата, ако не съм си взела шампоана, отколкото да взема такъв от дрогерията или супермаркета.
Е да, ама не. От любопитство взех един Gliss за проба и да ви кажа оттогава зарязах и Shiseido, и Shu, и Redken и пр. Скъпите шампоани обикновено са бъкани с парфюми и други екстри и за чувствителния ми скалп са просто смърт... Няма такива сърбежи, зачервявания и лющене на скалпа Sad
При маските вече са малко по-различни нещата и до момента не съм открила добра дрогерийна. Последно тествах Pantene - не е лоша, но не мога да я похваля, че е добра.
Общо взето, мисълта ми беше, че човек не бива да е предубеден, защото далеч не винаги по-скъпото е по-доброто Simple Smile 

# 696
Подкрепям горното мнение. Когато купувах от Златната рибка, косата ми беше по-зле от сега. От много време използвам само и единствено Doori с много малки изключения... И ги препоръчвам с всичките си крайници 😀

# 697
Janice_,Балея профи,тези дето сега са на входа на ДМ ли? Кажи нещо повече за тях! Вчера си помислих да ги пробвам,ама много големи опаковки и не ми се мъкнеше толкова тежко...

# 698
Саси, не знам дали във всеки магазин стоят до входа. Видях тези големи опаковки в ДМ, който се намира в Делта планет мол във Варна, обаче не бяха от сериите, които купувам, затова не взех. Иначе с удоволствие бих купила голяма опаковка.

Харесвам серията glossy long, обаче не съм я виждала скоро и виждам, че има нова серия с подобно име, отново в розова опаковка - glossy color. Обаче не съм я пробвала, затова не мога да дам мнение.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-professional-balsam-za-boy … 067796154221.html

Друга любима серия ми е тази за брюнетки, която се казва glossy braun.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-professional-balsam-za-kaf … 066447240948.html

Много съм доволна от тези продукти, както и от маската с кератин и балсама от същата серия.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-professional-vazstanovyava … 066447240924.html
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-professional-vazstanovyava … 066447806823.html

Харесвам и балсама за дълга коса на Алверде.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/alverde-naturkosmetik-balsam-za- … 066447592085.html

А сега съм си купила новата серия на Елсев, която видях, че много хвали една чуждестранна инфлуенсърка.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/l-oreal-paris-elseve-shampoan-pr … 600524196585.html
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/l-oreal-paris-elseve-serum-proti … 600524198367.html

# 699
Аз съм на същото мнение за продуктите за грим, коса, лице, не си мислете, че ми се откъсват от сърцето😂😂😂
Ама извинявайте шампоан 50 мл да се ползва 2 месеца и да има половината😀
А маската ми оправи един проблем, аз бях писала и по темите за коса и фризьори питах и чата питах.. нищо ..
а аз я режа, да ги махам тия гадости и я щадя, не ползвам преси, ползвам топлинна защита при сешоар и пак.. накрая реших да пробвам, още първите пъти коренна разлика имаше.

За нищо друго не съм давала много пари..
Даже в един момент се заредих с шампоани на милва за растеж.
Сега съм със зелената серия на гарниер, с ниацинамид, за растеж. Не съм очарована как ми е косата след къпане.
Крема за коса е хубав. По-лек е от гарниер 10в1 оранжевия.
Серума за растеж не знам дали действа, цапам там по корените, когато се сетя, ама ако трябва да излизам сред хора май бих го избягвала.
А в болницата си бях взела травел размер на Пантен. Даже не си бях взела балсам, маска, нищо.. еми страхотно ми я правеше косата, хем и че от лежането отзад беше станала на топка, не можех да я разплета с ръце и мислех да взимам ножицата, но шампоана я омекоти, разплете 🤯 .
Само дето се чудя него ли да взема или нещо друго да пробвам.
Искам растежжжжжж

# 700
Аз отдавна се отказах от растежа... Искам просто да не вадя Братовчеда То на всяко второ къпане от сифона в банята.
В този ред на мисли, какво бихте препоръчали срещу косопад?

# 701
  • София
Дами, имаше ли ограничение за продуктите, които могат да се върнат в ДМ?

# 702
Аз отдавна се отказах от растежа... Искам просто да не вадя Братовчеда То на всяко второ къпане от сифона в банята.
В този ред на мисли, какво бихте препоръчали срещу косопад?
Зависи много от вида косопад. Вече над година косата ми пада. Пробвах какво ли не и все не става. Единственото, което действа на това да расте нова коса, бях писала за него, е дермаролера. Но макар нова коса да расте, това не спира косопада. Сега съм си взела новата серия на Елсев, която уж е против косопад. Ефект не виждам, използвам от две седмици.

# 703
  • Sofia
Конкретен продукт срещу косопад не мога да предложа. Ако имате постоянен такъв, най-добре проверете нивата на желязо и феритин с кръвно изследване и щитовидни хормони. Ако има отклонения и се регулират и косопадът може да намали. Ниските нива на феритин могат да засилят косопада.

# 704
Цяло лято не спря да ми капе косата и все още продължава ..но и цял нов пласт коса ми излиза така че може би са свързани нещата ...

Общи условия

Активация на акаунт