Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 15 514
  • 401
  •   2
Отговори
# 165
Да, смятам че е доста прилична пералня за бюджета си.

# 166
Благодаря! Поръчвам я!

# 167
Здра ейте, има ли някаква съществена разлика в 5000 серия на Миеле между Екслузив и Еко серията им?

# 168
Здра ейте, има ли някаква съществена разлика в 5000 серия на Миеле между Екслузив и Еко серията им?
За първи път чувам за серия 5000, както и за Ексклузив и Еко.
Сложете линкове към конкретните модели, да видим.

# 169
Аз мисля, че в този пост омотахте модели на поне 3 марки или пък не разбирам какво питате?

# 170
А може ли мнение за моята пералня.

https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wgh24400by-9-kg-1400-ob-min

# 171
Здравейте, има ли някаква съществена разлика в 5000 серия на Миеле между Екслузив и Еко серията им?
Аз мисля, че в този пост омотахте модели на поне 3 марки или пък не разбирам какво питате?

Питането е за Миеле от серия 5000.
На едните пише Екслузив едишън, на другите Еко Кеър и т.н.
Освен W5000 гледах модели с номера W5200, W5831 и т.н.

# 172
Здравейте, има ли някаква съществена разлика в 5000 серия на Миеле между Екслузив и Еко серията им?

Пак не давате линкове към модели. Такива нови не съм виждала. Това, което пишете не са серии…
Мисля, че пишете  за много стари модели. Втора употреба?
Ако са втора употреба как да кажем коя как е използвана и в какво състояние е?

# 173
Направих си труда да потърся в Гугъл (от любопитство) Miele W5000 — това са перални втора употреба, доста стари модели.

# 174
  • София
Скрит текст:

Не гледайте тези надписи, това са някакви маркетингови прийоми, които отразяват някакви екстри и които са били актуални за времето си. Повече информация носи номерът на модела, но според мен и той не е толкова важен.

Като купувате техника втора ръка, на първо място гледайте състоянието на конкретния уред. От 2 перални втора употреба избирайте тази, която е по-запазена, а не която е по-хубав модел.

Гледайте да попаднете на надежден търговец, който не само си хвали стоката, но вдъхва доверие, има собствен сервиз и дава по-дълга гаранция. Някои дават 6 месеца гаранция, а други - 24, което е доста голяма разлика.

Ако тези условия са равни и се колебаете между две перални от един търговец, в подобно състояние и с еднаква гаранция, тогава гледайте програмите, които вас ви интересуват. Ако вкъщи нямате копринени дрехи и чаршафи, каква ви е ползата от някой ексклузивен модел, който има програма за сатен и коприна, а същевременно няма подходяща програма за нещо, което вие имате - примерно ски екипи, работни дрехи или олекотени завивки.

# 175
Така и направих.
Пералнята която избрах е доста запазена и няма забележки.
Гаранцията е 24 месеца.

# 176
Здравейте! Предстои ми покупка на пералня и сушилня. В момента очакваме и бебенце, така че ми много е важно да направя правилен и сполучлив избор/знам, че с техниката донякъде е и късмет, но все пак/, и след доста изчетени мнения и препоръки, се колебая между тези два модела АЕГ:

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … ab=descriptionTab

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … ab=descriptionTab

Като цяло освен, че искам марката да е АЕГ и да е 9 кг, не съм сигурна за какво друго да гледам. Бихте ли ми обяснили дали е от съществено значение разликата в оборотите на центрофугата? Виждам, че между тази с 1400 оборота и 1600 оборота цената се различава с над 300 лв.

Бюджетът ми е около 2000 лв, като не се старая да достигна тавана. Grinning Благодаря предварително.

# 177
Разликата не се изразява само  в оборотите. По-скъпата-тази от 8 серия има технология за  предварително смесване на препарат с вода.
Мисля, че и двата уреда са добри като надеждност. Вие си преценете кои екстри са нужни.

По-добра цена:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-lfr83966oe

# 178
Благодаря, Петя, за полезното включване, препоръката и линка! Не бях обърнала внимание на тази технология. Радвам се, че все пак от прочетеното до момента съм си свела избора до две добри машини. Утре трябва да дам финалното си решение, така че ще го премисля и тази вечер.

# 179

Доста добър вариант според мен, но мисля че има същата нова 6 серия с 10 кг и 1600 оборота, но тя е 1900 лв, ако не държите на автодозиране на праха не мисля че си заслужава толкова много доплащане.

Общи условия

Активация на акаунт