Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 14 645
  • 389
  •   1
Отговори
# 285
Петя, дайте препотъка за някоя или няколко. До 1000-1200лв макс. Реално не искам екстри, не ползвам нищо освен отложен старт и евнтуално ако има програма за почистване. Основно на моя Хотпоинт ползвам бързите програмиза 15 и 30 мин /за освежаване май се водят/ и за цветно пране на 1.20мин
Вижте сега, аз не съм тук да обслужвам всеки лично. Достатъчно линкове на актуални модели има в темата през последните месеци - от мен и от много други потребители. Разгледайте, ако искате, отворете сайтове на магазини и вижте какво има (добри марки сте набелязала в първия линк), изтеглете упътванията и вижте има ли нужните ви програми, как работи уреда и чак тогава питайте, за да се наклонят везните евентуално.
Нали се сещате, че за да дам линкове, трябва да ровя по магазините, защото все пак не съм енцикопедия да помня всички модели, серии и марки наизуст и коя колко кратка програма има..
Скрит текст:
И друго ще напиша, което не се отнася за Вас конкретно: значи пита ме в темата, пише ми безброй лични съобщения и уж се приключва, избрала е. След 3 месеца започва да ме залива отново с ЛС, защото видиш ли тогава нещо се била разколебала и аз пак да съм търсела вместо нея, а пък и да помня точно какво е било.

А има ли начин да се прочетат само коментари, които вие или друг конкретен потребител е постнал. Защото превъртам вече 4-5 поредни теми,  леко вече се обърках.

Ориентирам се към Bosch, до 1400лв.
- да има кратки програми (за мен кратка е до 30мин, и в някои случаи до 1 час)
- да мога да добавям дреха след като е стартирала (ако съм забравила някоя тениска да пусна),
- ако реша да пусна нещо с пух като например олекотена завивка ще е добре
- отложен старт, почистване на барабана.

По принцип пера макс. на 1000-1200 (въпреки че сегашната е с 1400, но така не се амортизира толкова бързо), Не държа на авто-дозиране, защото ползвам прах, не искам wi-fi. Май това са основните неща. Като че ли се насочих към 6та серия, но кой точно модел не мога да преценя Sad

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 11:01 от rositsa_1986

# 286
Хубаво е, че имате представа и знаете от какво имате нужда. Правилото е следното: избирате си модели от 6-та серия, които отговарят на бюджета Ви,  теглите им упътванията и гледате таблиците с програмите и коя програма с кои допълнителни функции е съвместима, гледате на коя програма каква регулация на градуси и центрофуга има. Така разбирате какво ще удовлетвори изскванията и за какво не е нужно да плащате.
Като вложени компоненти, общо взето, всички са еднакви. Основните разлики идват от програми и функции (софтуер) и дизайн. Окачването при всички модели от 4 и 6 серия е еднакво.
Имайте предвид, че наличието на безжична връзка позволява и инсталиранането на допълнителни програми, ако са Ви необходими такива. Просто си преценете нуждите и за какво да платите.

# 287
Хубаво е, че имате представа и знаете от какво имате нужда. Правилото е следното: избирате си модели от 6-та серия, които отговарят на бюджета Ви,  теглите им упътванията и гледате таблиците с програмите и коя програма с кои допълнителни функции е съвместима, гледате на коя програма каква регулация на градуси и центрофуга има. Така разбирате какво ще удовлетвори изскванията и за какво не е нужно да плащате.
Като вложени компоненти, общо взето, всички са еднакви. Основните разлики идват от програми и функции (софтуер) и дизайн. Окачването при всички модели от 4 и 6 серия е еднакво.
Имайте предвид, че наличието на безжична връзка позволява и инсталиранането на допълнителни програми, ако са Ви необходими такива. Просто си преценете нуждите и за какво да платите.

А някоя от вас изпирала ли е олекотена завивка на програма примерно за вълна или за деликатни тъкани. Към този модел съм се насочила Bosch - WGG242Z6BY. Ето го програматора Anguished   

# 288
Тези програми изобщо не са подходящи за завивки. За завивки използвайте  програма за памук или за смесени тъкани.

# 289
  • Испания
От вчера съм с Bosch - WGG242Z6BY. Засега съм много доволна. Благодаря много за отзивите тук,заради които се насочих към Бош 6 серия.Много се колебаех и за АЕГ,но в крайна сметка взех тази.

# 290
Здравейте! Някой има ли Electrolux EW7F2482E?
https://zora.bg/product/ew7f2482e-1400-obmin-800-kg-a

# 291
  • София
От вчера съм с Bosch - WGG242Z6BY. Засега съм много доволна. Благодаря много за отзивите тук,заради които се насочих към Бош 6 серия.Много се колебаех и за АЕГ,но в крайна сметка взех тази.

Честита! Каквито и разлики да има между пералните Бош и АЕГ, и двете марки са добри, а изборът е въпрос на предпочитания.

# 292
Това е една доста добра и практична пералня- с хубави функции и програми.

# 293
  • София
Привет, търся съвет за пералня до 700-750 лева, която ще се монтира в апартамент, отдаван под наем. Моля мнение за нова HISENSE https://technovision.bg/produkt/biala-tehnika/peralni/peralnq-hi … wifi-connectlife/
или на старо MIELE с казан от стомана https://xn--80aabrpmds7b5a9h.xn--90ae/produkti/miele-softtronic- … na-pita-7-kg-1225
или други предложения?

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 00:00 от prokibar

# 294
Някой има ли Whirlpool с горно зареждане и каква е разликата  с обикновеното ? Между Whirlpool и Горение с нормално зареждане коя бихте избрали ,и двете са с инверторен мотор ?

# 295
Някой има ли Whirlpool с горно зареждане и каква е разликата  с обикновеното ? Между Whirlpool и Горение с нормално зареждане коя бихте избрали ,и двете са с инверторен мотор ?
Нито една, но все пак Уърлпул е малко по-добре и то ако моделът не е производство на Беко, защото от година и половина са тяхна собственост.
Инверторния мотор го имат почти всички перални.

# 296
Не ,повечето са с универсален мотор ,а с горното зареждане  има ли някакви проблеми ? Мнения за Самсунг ?

# 297
Не ,повечето са с универсален мотор ,а с горното зареждане  има ли някакви проблеми ? Мнения за Самсунг ?
Имам чувство, че нямате никава ориентация в тези уреди, никакви технически познания и "стреляте" на посоки  Simple Smile
Избирате си модели, давате линкове към тях и хората казват какво мислят. Така "мнения за Самсунг" нищо не значи. Марката има базови модели, които не стават за нищо, както много други марки, и модели,  които са висок клас. В България не се предлагат всички модели.
Как да ги сравним тези два модела, например?! И двата са с инверторен мотор и имат 1400 оборота и защо така са на толкова различни цени?!
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … F09C4SU4/p/654068
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … 04DAEAS7/p/652843

С горно зареждане: да, има проблеми и то повече от класическите перални. Свързани са с конструкцията и с това, че този тип уреди нямат никакво развитие.

# 298
Технически познания ,верно нямам ,финансист съм Вие сигурно нямате финансови познания Питайтее търговците защо са на различни цени ,няма как да дам линкове Имам чувството ,че не сте в настроение ,все ли сте така ? Мерси за горното зареждане ,с друго не ми бяхте полезна И на каква база решихте ,че някои не стават за нищо ,всяка пералня в крайна сметка пере Предполагам ,че продавате перални че технически знает е всяка пералня и модел ,сори не съм продавачка ,много ниско ниво" Стреляте " ,много смешно и неадекватно изказване" Този тип нямат никакво развитие " -  пазарът и технологиите се развиват постоянно ,откъде знаете кое как ще се развие ,много тъпо Имам познати ,които пък са доволни от горно зареждане

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 00:06 от rali_1234

# 299
Технически познания ,верно нямам ,финансист съм Вие сигурно нямате финансови познания Питайтее търговците защо са на различни цени ,няма как да дам линкове Имам чувството ,че не сте в настроение ,все ли сте така ? Мерси за горното зареждане ,с друго не ми бяхте полезна И на каква база решихте ,че някои не стават за нищо ,всяка пералня в крайна сметка пере Предполагам ,че продавате перални че технически знает е всяка пералня и модел ,сори не съм продавачка ,много ниско ниво" Стреляте " ,много смешно и неадекватно изказване" Този тип нямат никакво развитие " -  пазарът и технологиите се развиват постоянно ,откъде знаете кое как ще се развие ,много тъпо Имам познати ,които пък са доволни от горно зареждане
Добре, отговаря ви се от човек, който явно повече разбира и е на ясно от вас с тези уреди. Явно следи развитието на пазара и технологиите в тази сфера поради една или друга причина. Вие, като мен явно не сте запозната с почти нищо. Отговори ви се на първия въпрос - опонирате с отговора. Отговаря ви се втори път - отново опонирате. От това следва, че явно имате доста познания за пералните. Тогава защо изобщо питате тук, щом имате познания и не приемате отговорите 🤔

Общи условия

Активация на акаунт