Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 16 183
  • 416
  •   1
Отговори
# 405
Г. Писаров, да не ѝ бумкаш много перилен препарат и затова така да пере повече време....

# 406
Пералните имат датчици и логика някаква. Ако водата е мръсна перат по-дълго. А първоначалната прогноза е само на база тегло. Няма как пералнята да познае дали дрехите са много мръсни, или с много препарат, или от някакви материи, които се перат и плакнат трудно...

# 407
А пък Миле нямат грешка — като ти каже в началото, че ще пере 2 часа и 6 минути, значи, че ще пере точно 2 часа и 6 минути.

3 часа пране ми е ту мач, дори и за моите стандарти.

# 408
А пък Миле нямат грешка — като ти каже в началото, че ще пере 2 часа и 6 минути, значи, че ще пере точно 2 часа и 6 минути.

И това хубаво ли е? За мен това значи, че или пере недостатъчно, или прекалено.

# 409

Да, прекрасно е!
Вярваш ли, че точно Миле ще пере недостатъчно или прекалено…

# 410
Г. Писаров, благодаря за мнението.
Не открих този модел в Технополис Варна (това ми е най - удобния магазин).
Моля за мнение коя от двете да избера (разликата сякаш е само в оборотите на центрофугата и цената естествено).

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … R73844BE/p/651298

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … R73864BE/p/652913

Благодаря!

# 411

Да, прекрасно е!

За недостатъчно не. За прекалено може би. За да е сигурен резултатът. Може да е въпрос на философия - кое е по-ценно за клиентите. Но няма как една умна пералня да разбере колко мръсни дрехи има в нея и от какви материи са още със самото първоначално претегляне, когато се дава времето. Поне не съм чувала за такива датчици.

# 412

Да, прекрасно е!

За недостатъчно не. За прекалено може би. За да е сигурен резултатът. Може да е въпрос на философия - кое е по-ценно за клиентите. Но няма как една умна пералня да разбере колко мръсни дрехи има в нея и от какви материи са още със самото първоначално претегляне, когато се дава времето. Поне не съм чувала за такива датчици.
Явно логиката на на тези машини е, че ползвателят знае каква програма и какви екстри избира за своето пране.
Седма година ползвам вече втора пералня на марката и незадоволителен резултат не съм имала.

Няма пералня, която да разпознае поставените в нея материи — това се прави от ползвателя чрез избора на съответната програма. Съответно — избираш градуси, обороти, степен на замърсеност и разни други благинки.
И когато моята пералня тегли чертата след избора ми, ми показва точно колко време ще трае прането при моите желания. Какво по-хубаво от това!

# 413
Включвам се с вероятно тъп въпрос, но предпочитам да попитам. Гледам този модел (AEG LFR83966OE 9.0 kg, 1600 об). Размерите на настоящата пералня са 84 cm (В), 59 cm (Ш) и 49 cm (Д, с отворен люк 89 cm). С широчината и дълбочината няма проблем и с по-голям размер, но се чудя за височината, тъй като над пералнята има плот, който е на 86.5 cm. Крачетата на уреда влизат ли във височината, която е вписана в характеристиките?

Приемам препоръки и за други модели. Нямам фиксиран бюджет, търся качество и сравнителна устойчивост във времето.

# 414

Няма пералня, която да разпознае поставените в нея материи — това се прави от ползвателя чрез избора на съответната програма. Съответно — избираш градуси, обороти, степен на замърсеност и разни други благинки.
И когато моята пералня тегли чертата след избора ми, ми показва точно колко време ще трае прането при моите желания. Какво по-хубаво от това!

Супер, поздравления за теб. Значи си намерила своя продукт.
Аз пък предпочитам да не се занимавам, пера всички материи в едно и оставям пералнята да реши какво и колко.

# 415
Включвам се с вероятно тъп въпрос, но предпочитам да попитам. Гледам този модел (AEG LFR83966OE 9.0 kg, 1600 об). Размерите на настоящата пералня са 84 cm (В), 59 cm (Ш) и 49 cm (Д, с отворен люк 89 cm). С широчината и дълбочината няма проблем и с по-голям размер, но се чудя за височината, тъй като над пералнята има плот, който е на 86.5 cm. Крачетата на уреда влизат ли във височината, която е вписана в характеристиките?

Приемам препоръки и за други модели. Нямам фиксиран бюджет, търся качество и сравнителна устойчивост във времето.
Да, крачетата влизат в тези размери. Диаграма за инсталиране:
https://www.aeg.bg/laundry/laundry/washing-machines/front-loader … chine/lfr83966oe/

# 416
Благодаря много, petiaivanov! Уж гледах документацията, но тази диаграма съм я проспала. Ще помисля и разгледам и останалите модели на AEG от 8. и 9. серия.

Общи условия

Активация на акаунт