Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 31 096
  • 775
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Здравейте, с един приятел ерген спорим. Пералнята му е някакъв стар Индезит, дето се включва с две копчета - едното за машината, другото потвърждава и стартира програмата. При спиране той не започва с натискане на първото копче, а директно отваря люка. Често въобще не го гаси. Същото има лампичка, която почна да се включва сама в част от случаите, когато се сети да го спре. Според мен е прецакал нещо по машината, а той смята, че действията му са правилни. Е, кой от двамата е прав?

# 421
  • София
Здравейте, с един приятел ерген спорим. Пералнята му е някакъв стар Индезит, дето се включва с две копчета - едното за машината, другото потвърждава и стартира програмата. При спиране той не започва с натискане на първото копче, а директно отваря люка. Често въобще не го гаси. Същото има лампичка, която почна да се включва сама в част от случаите, когато се сети да го спре. Според мен е прецакал нещо по машината, а той смята, че действията му са правилни. Е, кой от двамата е прав?

Според мен, приятелят ви е прав. По принцип, машината заключва вратата, за да не може да се отвори по време на пране, и след като програмата приключи, отново я отключва. Т.е. фактът, че вратата изобщо е възможно да се отвори, означава и че това е ОК за машината.

„Първото копче“ стартира машината, т.е. може да боравите с нея -  да ѝ задавате програми и т.н. След приключване на една програма може да отново да заредите пералнята и да пуснете друга програма - не е нужно да изключвате машината между двете зареждания.

# 422
Не знам кой модел му е индезита, но мисля, че не е кой знае каква драма, че не натиска копчето старт/енд.
Старите индезити (италианските) са корави машини.

# 423
Той!
Изобщо не е задължително да я  изключва. Тя сама ще си го направи според това какво време е заложено от производителя.

# 424
Така и така сте на тема Индезит и то стар. Имам едно питане пак за това с 2 копчета. Има някои програми, които като приключи с прането, чака да й кликна старта за да започне центрофугата. Не разбирам защо. Вратата не се отваря, да кажеш, че е за да извадиш нещо, не е. Не е и за омекотител, защото пък дирекно започва центрофугата. На някои програми даже и центрофуга не започва, само бучи и приключва програмата. Нямаме инструкции, тъй като я намерихме в апартамента тази пералня. Намерих някакви инструкции, ама не мога да разбера дали изобщо са за нея. Indesit win82

# 425
Така и така сте на тема Индезит и то стар. Имам едно питане пак за това с 2 копчета. Има някои програми, които като приключи с прането, чака да й кликна старта за да започне центрофугата. Не разбирам защо. Вратата не се отваря, да кажеш, че е за да извадиш нещо, не е. Не е и за омекотител, защото пък дирекно започва центрофугата. На някои програми даже и центрофуга не започва, само бучи и приключва програмата. Нямаме инструкции, тъй като я намерихме в апартамента тази пералня. Намерих някакви инструкции, ама не мога да разбера дали изобщо са за нея. Indesit win82
Чака, защото програмата е принципно за дрехи, за които не е подходяща центрофуга и трябва да се пуска отделно.
Аз имах такава стара Индезит (и още си стои като дълбока резерва в мазето, напълно здрава, макар и след над 20-годишна експлоатация) и помня, че имаше такива програми.

# 426
Чака, защото програмата е принципно за дрехи, за които не е подходяща центрофуга и трябва да се пуска отделно.
Аз имах такава стара Индезит (и още си стои като дълбока резерва в мазето, напълно здрава, макар и след над 20-годишна експлоатация) и помня, че имаше такива програми.

и аз така мислех, ама вратата седи заключена, не ми дава да я отворя. Нещо друго ще да е.

# 427
Трябва да я изчакаш (вратата), и моята не се отваряше веднага след края на цикъла, а минаваха няколко минути - не помня точно колко и не съм я дебнала и броила, просто си знаех и не бързах да отварям цигара време (да речем, че е 5 минути), макар че надали чак толкова е било нужно. Ама няма да си зарежа цигарата насред кефа, я Simple Smile

# 428
  • Ловеч
Момичета, чували ли сте за парфюм за пране? Мъжът ми е купил от този. Имате ли впечатления?
https://www.giovani.bg/

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 13:23 от radina_k86

# 429
Не става, не се шегувам. Случвало се е да я оставим и цяла вечер да чака и пак не става седи заключена и чака. Шашава работа

Иначе такъв парфюм за дрехи не съм пробвала. Омекотителя върши добра работа. Но много зависи на коя програма, имам чувството, че някои програми отмиват аромата на омекотителя.

# 430

и аз така мислех, ама вратата седи заключена, не ми дава да я отворя. Нещо друго ще да е.
Вероятно е програма за деликатни дрехи. Изчаква те да пуснеш центрофугата ръчно, за да е сигурно, че ще си там, когато приключи и ще ги извадиш, за да не стоят смачкани незнайно колко време. Също може да я изключиш, за да финализираш програмата без центрофуга.

# 431
Здравейте, тъй като имам куче и котка, може ли пералнята да се развали от космите които са върху дрехите имам Стара пералня АEG 41000, на която често се запушване цетката отдолу и сега се развали помпата, дали е от тях?

# 432
  • Ловеч
Имам котки от 15 години и не съм забелязала подобна зависимост.

# 433
Здравейте, тъй като имам куче и котка, може ли пералнята да се развали от космите които са върху дрехите имам Стара пералня АEG 41000, на която често се запушване цетката отдолу и сега се развали помпата, дали е от тях?
Не знам дали е от тях или просто от старост, но като имате животни, е редно на няколко пранета да чистите "цедката" (нарича се филтър), а не да чаката да се запуши.

# 434
Здравейте, трябва да намеря решение в следната ситуация.
Тъй като младежа замина студент и предвид цената на едно пране 14 лв в Студентски град, в общежитието са му разрешили да монтираме пералня. Сега остава да изберем  и закупим нещо което трябва да изкара в рамките на гаранцията, ще се използва от един човек, няма дебели големи завивки, ще се перат нормално замърсени дрехи, по възможност програмата за цветно /микс/ синтетика да не е 2 часа, оборотите на центрофугата да са поне 1200, да е тиха предвид сградата където ще се ползва и да е икономична защото има лимити зададени. Не държа на марка и не желая да дадем 1000 лв и нагоре за уред, който ще остане след това в общежитието.
Моля ако има такова бижу, да ми помогнете в избора.

Общи условия

Активация на акаунт