Много важно, някакви си стрии!Нека в коремчето ни Юнче да расте и трупа сили!

• 13 783
  • 281
  •   1
Отговори
# 90
  • welcome to the Jungle
Кетке,КЪРМАЧКИ, КЪРМАЧКИ,ама като изляза на разходка все ще бягам до нас да го кърмя ли,бре! #Crazy Та затуй шишенцата! Пък и за водичка,после сокчета и т.н. Та затуй питам де!

hahaha hahaha hahaha Няма да те плаша, ама ЩЕ ТРЯБВА   bouquet да се прибираш на всяко хранене Peace, защото:
 - Преобуване - новородените пишкат и акат по 7-8 пъти на ден (обикновено) и е след ядене обикновено. Ако имаш мерак да разсъбличаш новороденото по улици и кафенета - ОК  Peace, ама да ти кажа, не е за препоръчване.
 - Кърмене - обикновено бебетата папкат на спокойствие. Иначе вариант - да се кърмите по заведения, паркове, в колата и т.н..
 - Капки против колики - бебетата обикновено имат около 2-4 месеца колики, а капките им се дават преди хранене.
 - Не на последно място  Joy, дето всяка мама, която не е била кърмачка, не го знае е, че  гърдите ти ще се пълнят с мляко, когато бебето трябва да яде Flutter. Ти хубаво ще си му сипала в шише ( което не много хигиенично ще го разнасяш поне 3 часа, пък и трябва повечко кърма да имаш, та да нахраниш бебето и да отделиш и за следващото ядене), но и останеш ли 6 часа (примерно с 1 хранене навън), гърдите ти после ще са камъни Sick. Ще те наболяват, ще са топли и ще се чувстваш супер дискомфортно, а отделно ще си дадеш предпоставка за разни усложнения (запушвания на канали и т.н.).

Всичките тези доводи ги давам за новородените и бебета до поне 2-3 месечна възраст, т.е. докато са още много мънички. Иначе, в по-късен етап сме ходили на дълги разходки с моя син, кърмила съм го навън, мила съм дупето с мокри кърпички и съм го преобувала навън... но в началото -  Naughty

Elz, за дрешките съветите са ми много общи. Правилото е - бебето да е облечено с 1 кат дрехи повече от родителите и това, докато е по-слабо подвижно. Като започне да се движи активно, даже по-разсъблечено.
Аз съм гледала юлско бебе. В къщи стайната Т беше  ~ 25 градуса, а бебето с боди с къс ръкав, ританки и блузка с копченца и одеалце отгоре. Когато не е завито му слагах и поларено костюмче.
Навън Т ще е по-висока и тогава спокойно бебчо може да е и по-разсъблечен, но не забравяй, че на пряка слънчева светлина не можеш да го оставяш.
Важното е да следиш как се чувства бебето. Ако е претоплено - ще ми излязат ситни червени пъпчици, ако е охладено - ще ака "блато" или по-точно зеленикави акита. Студените ръчички и носленце не са коректив при бебетата  Naughty, че им е студено. Проверяват се гръбче, крачета, коремче  Blush.
Моят съвет е - купи памучни дрешки следи как е бебето, по него ще се ръководиш най-добре  Hug   bouquet

# 91
Lioness, по-добре не бих могла да го кажа! Супер изчерпателна информация!   bouquet

Но тъй като темата почна от шишетата, аз да добавя: мисля, че самите шишета не са от огромно значение; така или иначе стана ясно, че самото шише не може да предотврати коликите. За бибероните, много фирми претендират че точно техния редуцира коликите (т.е. поетия въздух при хранене) .. и ако прочетеш повече във форума - мнения всякакви, привърженици и противници - също. Лично аз съм в недоумение. Мисля си, всяко дете е различно и на всяко дете ще му действа нещо различно. Май всичко опира до проба-грешка.  Sick А за разликата каучук-силикон, много мои познати майки казват, че дечко ще свикне с това, което му се предложи в началото. Като цяло от каучука по лесно 'се дърпало' в началото.

madame, според мен един стерилизатор си стерилизира, без значение какъв е метода на стерилизация! Поне не би трябвало да има разлика в крайния резултат! Сега, основния плюс на електрическия е, че те прави независима от наличието на микровълнова наоколо. За някои (които пътуват много) това е важно. За таблетките и течностите за стерилизация честно казано и аз много се чудя  newsm78 все ми се струва че чистата водичка е по-добра от разните му там химикали.. макар че Чико твърдят, че тяхната е 'съставена изцяло от безвредни съставки'  newsm78 ... та нека някой с опит да каже!!

Цунки по муцунки и лека вечер  Hug

# 92
Ей аз още си чакам болничния за януари,защото се оказа че от много лутане съм при заварено положение и работодателя ще ми го плаща.уф.............гадост.Но сега има друг вариант да си прекъсна този болничен и да си пусна нов с 4 -5 дена разлика и няма тя да ми го плаща.щот ако разчитам на нея гладна ще умра.
ИСКАХ ДА ВИ ПИТАМ НЯКОЙ ИМА ЛИ САЙТА НА КЕНГУРУ ЗА КОЛИЧКИ.МОЛЯВИ СЕ ДАЙТЕ МИ ГО.ХАРЕСАЛА СЪМ СИ ЕДНА КОЛИЧКА И ИСКАМ ДА ВИДЯ ИМА ЛИ И ДРУГИ МОДЕЛИ ДА НЕ СЕ ПРЕКАРАМ.
ХАЙДЕ ЛЕКА НОЩ ОТ МЕН ДО УТРЕ.

# 93
  • welcome to the Jungle
Кетка, писах и преди - шишетата нямат общо с коликите и не могат да ги редуцират!  Flutter Моят син не се научи да пие от биберон-шише, хем го мъчихме много! И сега даже незнае как става това, но пък имаше 4.5 месеца зверски колики baby_neutral
Ако с някакви си там системи, винтили и т.н. може да се редуцират коликите, аз питам - как се образува въздуха в гърдите на майката  Shocked? Да не би кърмата ми да е с въздух или газирана  Joy? Та всички приказки са евтин търговски трик, за да подлъжат майките към една или друга фирма.
Истината е, че повечето фирми си правят уникална съвместимост на продуктите и като започнеш с 1 марка е хубаво да си караш с нея  Mr. Green, по-евтинко излиза. Пример - шишетата на Авент се завинтват директно за помпата на Авент, после може само да се заменят биберони, в по-късен етап - гумени накрайници, "човки" и накрая даже и от шишето директно неразливаща чаша става.
Същото е и с НУК, вероятно и с КИКО ( или по нашенски Чико)...
Относно помпите за кърма - поразровете се във форума и ще видите, че при всяка анкета или въпрос за помпа - мнението на 80% от мамите е за АВЕНТ и има защо. Техните помпи са наистина уникално добри, за разлика от останалите... И аз ползвах и ще ползвам такава  Peace. Само че този път ще си взема за родилния дом една евтинджийска помпа, за да мога да си "поддържам" гърдите от самото начало в кондиция  Flutter.
За стерилизирането - аз стерилизирах до към 5-6 месечна възраст на детето. Естествено, първоначално доста строго, в последствие посвалих "гарда" и към 6тия месец окончателно спрях. Ползвах стерилизатор на КИКО-ЧИКО, който ми влизаше в малката микровълнова и съм доволна. Принципът на стерилизиране за микровълновите стерилизатори е един и същ. Да не казвам, че една нормално затваряща се купа със "скаричка" в нея върши същата работа, ама нейсе  Wink. ТА тук въобще няма смисъл да се "хвърляте" на марково, защото всички са едни и същи   bouquet
Имам хапчета за стерилизиране на АМУКИНА и на КИКО (Чико). И КИковискте са безвредни и тези на Амукина, като амукинските ги дават, че може и плодове и зеленчуци да се топят в разтвора им  Peace. Когато сме пътували с бебето винаги съм ползвала такъв разтвор. Страшно удобно е и според мен, безвредно bowuu, а годността на разтвора е 24 часа Flutter, т.е. и икономично излиза.
Кетка, има не малко майки, които ползват само разтворите и хапчетата за стерилизиране и са доволни   bouquet.
В крайна сметка искам да ви кажа, че има майки, които въобще не стерилизират, има такива, дето го правят за кратко ... така, че всичко опира отново на база "лична преценка".

Искам да попитам - някой звънял ли е от вас на Надя Желева? Днес звъннах, за да я питам как се оформят групите и тя ми каза, че от вчера до днес са й се обадили 3 мамита, за да се запишат ( и аз си викам - ееехееей, супер, сигурно са юнките и ще дсе съберем групичка), но щях да падна като продължи : НО И ТРИТЕ НЯМА ДАДОЙДАТы защото 2 от тях току що са родили, а третата е в болница пак да ражда  Shocked Shocked Shocked.

# 94
  • София, под Карлсон
Здравейте, Мамчета!
Зоя, честита дъщеричка, пожелавам ви скоро да си я гушкате у дома и много, много да ви радва. Не се безпокой, имам куп примери за бебета родени доста по- рано, които вече са големи пакостници. Моята племенничка се роди 1300гр, а ако я видиш сега никога не би го предположила. Късмет миличка и вярвам, че всичко ще е наред с вас! baby_neutral
Искам да благодаря за препоръките относно киселините  bouquet
Още вчера си купих Стопацид и познайте- снощи нямах киселини за първи път от 10-ина дни. Явно се уплашиха още щом влязох в аптеката  Peace Crazy
Ели4ко, за чорапите за вени- точно срещу Пирогов, но в уличката зад бензиностанцията има поне 5-6 магазина, които предлагат подобни чорапи. За съжаление не се сещам името на улицата, но там върти автобус 604, преди да излезе на МА.
Ох, Lioness, с такава надежда ти разгледах поста за интензивните курсове на "Ма-ма", но за съжаление съм на работа до края на април. А ако ви кажа как не ми се работи... Crossing Arms Tired Иначе записвам прилежно телефони за всички подобни курсове и се надявам през май да съм първа писта на тези събития.
А исках да те питам и нещо друго- спомена, че си ходила на триизмерен ехограф. Аз се чудих също дали да не повторя това упражнение newsm78 Кажи ми, моля те препоръчаха ли ти го или ти сама реши да го направиш? И още- дали само на подобен ехограф може да види колко тежи бебето?
Момичета, не знам при вас как е, но мен напоследък са ме налегнали някакви особени мисли в посока, че Бебчо може да се роди всеки момент. Не знам откъде идва тази параноя Cry
Пожелавам ви лек ден, с много слънце и мамите, които не работят нека наваксат с разходките и заради нас Sunglasses
Много целувки на бебоците!

# 95
Няма и помен от фината бременна, нали Кики?

Напротив, според мен си супер, а аз съм много критична  Hug  Sunglasses
Иначе аз вече отивам към 8 и 1/2 килограми, сигурно по-рано от средата на месеца ще стигна 9, но това горе-долу е по план  Laughing  Wink

Виждам, че обсъждате стерилизаторите - аз моя стария на Bebe Confort го подарих и сега ще си купя някакъв нов за микровълнова, ще си купя и нова пмпа на Avent, защото и нея подарих, но тези покупки са предвидени в бюджета и не ме притесняват. Между другото си имам и везна за бебета, но не ви съветвам, защото е скъпа придобивка, обаче пък така си мерех бебето, когато ме съмняваше колко е изял. Като Лъвичката и аз в началото винаги се прибирах да си кърмя бебето, защото не ми беше удобно навън и чак по-късно си го кърмех и навън или му давах кърма от шише (а що кърма бях замразила във фризера, даже съм услужвала Party ). Моят син никога не е имал колики и не знам що е това, много се надявам и да не науча, да добавя, че винаги съм внимавала какво ям и пия, също така си пиеше от шише понякога и това никога не ни е пречело на кърменето. Може би това, че шишетата на Avent са с тесни дупчици помага, бебетата трябва да полагат усилия като при кърмене. Залъгалката му пък беше от каучуковите на Chicco и също нямам оплаквания.

За дрешките - Емо е роден в края на май и най-често съм го обличала с боди (къс или дълъг ръкав), гащеризонче (имах с различна дебелина, но поларени не се е налагало)/ританки и жилетчица, чорапки, терлички, завит с пелена и така. Не знам, но аз лично мисля, че майката има усет за това как да го облече детето, само не трябва да се притеснява, поне мен майчиното чувство не ме е лъгало и не съм го прегрявала или изстудявала  Peace

# 96
deni-k,  това упражнение с гадните маршрутки ми е познато  Peace На няколко пъти се лъжа да се качвам в тях, защото ми спират пред блока и ме карат почти до работа, нооо след всяко качване се заричам това да не се повтаря  Sick

abi7v, за съжаление и да се ядосваш - смисъл няма  ooooh! Дано успееш да си оправиш нещата и пак ти казвам,ч е си щастливка, че толкова бързо си разбрала за проблема! Горе главата! Още малко остана  Hug

Elz, я сподели с нас цени, плс  Heart Eyes

Blues, мерси за инфото  Peace Сещам се за улицата, сестра ми живее много наблизо до нея. Непременно ще ида да проверя за какво иде реч  Hug А за раждането не се притеснявай, и аз в един момент имах подобни усещания, но преминаха... Сега само броя дните до термина  Heart Eyes и се страхувам по мъничко....

На нас пък вчера ни смениха електромерите и сега съм изпаднала в потрес! Защото знам за какво ще стане дума с тези електронните... Миналото лято плащахме по 6лв ток, но... това ще е ужас сигурно  Close 

А за лекуване на разширени вени някой пък да знае бабини рецепти? Мисля си вече и за този вариант... Явно Лиотон гел на никой не е помогнал досега, а другото, за което четох (Детралекс) не може да се приема от бременни  newsm78

Хайде усмихнат и слънчев ден от нас  Heart Eyes  bouquet

# 97
Добро утро на всички пупи  Hug

Ама е едно слънце... муцка!

maslinka: http://www.cangaroo-bg.com/.. но да ти кажа, има много малко информация Sad

Кетка, писах и преди - шишетата нямат общо с коликите и не могат да ги редуцират! 
Слънчо, наясно съм... ама нали някой искаше да му се обясни, и аз обяснявам каквото си знам! А е ясно, че въздуха поеман от бебето допълнително увеличава коликите, не си ли съгласна?
Иначе мерси много за мнението за студената стерилизация, успокои ме! Аз ще си взема такива таблетки в болницата заради помпата, иначе за вкъщи май ще купя и аз Чико, че бил най-универсален и ставал за всички размери и видове шишета.
За курса, аз лично ще мина първо през лекциите на '9 месеца' и чак после ще решавам  Whistling За кърменето лекцията пак Надя Желева я води.

Момичета, не знам при вас как е, но мен напоследък са ме налегнали някакви особени мисли в посока, че Бебчо може да се роди всеки момент. Не знам откъде идва тази параноя Cry
И при мен е така от миналата седмица... осъзнах че е април и този месец излизам вече В МАЙЧИНСТВО(!!!!) и че НАБЛИЖАВАААА!!!  ooooh! и НЯМА ВРЕМЕЕЕЕ!!!!  ooooh! и такива разни..  Blush Ох нали ми е сефте..   Shocked

kiki29, май ИСКАМ да дойда при теб на лекция за кърменето!! След като и във фризера има, че и за услужване... На лекцията ми напълниха главата с инфо, но кажи все пак, ако имаш някакви специални трикове и тайни  Heart Eyes

Хайде приятен слънчев ден на всички, ооо, щях да забравя.. откриват нов детски 'модерен' магазин в София, май е тази неделя, ето вижте: http://www.piggyshouse.com/ иии... цунки по пупитеее!!  Hug

# 98
Lioness , аз се записах и  утре съм на ускорения курс.Само сега трябва да погледна картата къде се намира точно.
Ако някой дойде утре на училище МА-МА - аз съм брюнетка с дънкова дълга пола и оранжева блуза,която скоро ще бъде сцепена по ципа Whistling
По този повод да питам някоя от вас да е била на лекцията днес в МОЛа?Мен темата много не ми хареса и реших да я пропусна Simple Smile
Иначе,скъпа Blues , аз нямам чувството че всеки момент ще родя,ама ужасно се вълнувам на тази тема и ужасно се колебая дали да раждам изобщо в болницата,в която вече дори съм записана.Не е параноя,а направо болест...
Иначе усещам,че всичко ще е наред с раждането,защото аз ако съм паника,то Бебка е доста по-умна от мен...още не се е родила,а вече ми го е доказала 100 пъти.Само се притеснявам от разните коравосърдечни доктори и прочие.И наистина най-тежко ми е че май няма да позволят на таткото да присъства и да ми казва колко съм страхотна през цялото време Wink
Ама има още 2 месеца да и преодолея тия неща.Ако искаш да ги преодоляваме заедно Hug

# 99
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Привет, пухкави мами!  preggo
Надявам се, че се баслаждавате на днешния слънчеви и усмихнат ден!   bouquet
Аз съм на работа, че ни затрупаха от всякъде с поръчки и сега седя и незнам от къде да я почна  newsm78

Еличко, много ще ми е трудно да ти дам ориентировъчни цени, защото за всяко нещо цените варират страшно много и зависи какво ще си избереш.
Ние ходим, разглеждаме, харесваме и купуваме - е ако кажа, че не гледам цените, ще те излъжа, но по принцип гледам дали ми харесва.

например:
- ританките, които взех вчера са два вида - чисто бели /100 % памук/-1,50 лв, и с щампа, едни такива шаренки - 1,80 лв
- бодитата пак варират от 4,00 до 6,00 лв, пак чист памук, с къс, с дълъг ръкав и т.н.
- спалното бельо е от хасе - 18,00 лв
- одеалцето е тъничко, памучно - много си го харесах - 24,00 лв

и т.н.

Така, че не мога много да ти помогна по въпроса, защото разнообразието е голямо.

До скоро!

newsm51

# 100
kiki29, май ИСКАМ да дойда при теб на лекция за кърменето!! След като и във фризера има, че и за услужване... На лекцията ми напълниха главата с инфо, но кажи все пак, ако имаш някакви специални трикове и тайни  Heart Eyes [/color]

Оххх, Кети, много ме разсмя  Laughing  Joy Сигурна съм, че всичко ще е наред при теб и определено няма да имаш нужда от никакви съвети за кърменето (камо ли от мен  Stop ), защото най-важното си го имаш - желанието, нали се сещаш  Wink По-скоро бих казала да не приемаш съвети от всеки  Wink Ааа, всъщност единственото полезно е педиатърът ти да е фен на кърменето  Peace
Мерси за информацията за новия детски магазин   bouquet

# 101
Здравейте мами с коремчета.
Днес временцето е супер та си спретнах една малка разходка.Със закъснение да честитя на всички Цветница и на именичките с пожелания за всичко хубаво.
Abi7v твоите шефове са реагирали пак по-бързо от моите.Едва вчера научих че счетоводителката ми е загубила лисчето с номера на сметката ми.И познайте,от февруари не са ми внесени болничните а сега незнам дали не е късно да ги внесат и дали Нои ще ми ги изплати въобще.И момичета мога в такъв случай понанатъка да получавам майчинство?Общо взето в главата ми е такъв хаус че незнам какво да правя.
Момичета дрешките които сте купили за бебчета са супер.И аз скоро смятам да почвам с покупките както за бебо така и за мен.
Дано времето да се задържи такова.Приятни разходки на мамите с  preggo хайде от мен чао засега.

# 102
  • Sofia
нямаше ме няколко дни и вие доста сте пописали, а и беб4е си имаме вече - честита дъщеричка на Зоя Алекс и много здраве и късмет ви желая.
За кърменето, аз първия път почти се бях отказала, заради една в родилното дето успя да ме убеди, че нямам кърма. Аз кърмех и дохранвах докато не отидохме да го претеглят героя и се оказа че си хапва двойна доза - и кърма и АМ. И сега съм решила да си купя везна, практично ми се струва, а и не искам пак да започвам да гадая пил ли е достатъчно или не.
За лекциите искам да питам - аз вече не тия мисля да се запиша, но да кажете към кои дати се организирате вие, да се посъберем ако стане.

# 103
Ketkata мерси за адреса,намерих си точно количката която съм си харесала ама няма цена.Вярно че има доста малко информация.
Елз къде толкова ефтини бодита ританки.Аз днес за първи път се изкуших и си купих боди с късо ръкавче.Съпер сладурско,и чорапки си взех.Незнам манията и мен обзе.
Гледах комплектите за изписване.Разкошни са.Направо ми се прииска да си купя но се сдържах.40 лв струват,но вътре са с 15 части на Бебето или нещо такова.Оф особено розовичкото ми е слабост.Направо ми се прииска вече да я обличам с такива хубави дрешки.

# 104
Здравейте и от мен,

не знам вие как сте, но аз имам чувството, че от миналата седмица съм станала като къща Embarassed
огромна, а бебата вътре така се е разбушувала, така ми опъва корема я с ръка, я с краче, че имам чувството, че ще се подаде отнякъде Grinning
А има още доста време до края, поне при мен - около 2 месеца и нещо.
Дотогава на какво ще замязам - не знам.
Мразя да се чувствам зависима и да не мога да правя всичко сама.
Чорапите си ги обувам странично, понеже вече не мога да се свивам като хората.
Изобщо усещанията от последните месеци ги бях забравила.
А като си помисля и за раждането и  Crazy
С моята докторка говорихме за нормално раждане, първото поне така съм го родила, сега ще видим дали ще се справя. Не мога да отрека, че си ме е страх не по-малко от първия път.
Ще ходя на работа до края на месеца, а после ще имам един месец на разположение да си оправя нещата в къщи.
Момичета, къде мога да погледна хубави комплектчета за изписване?
И какво да включва то -  боди с къс ръкав, отгоре гащеризонче цяло, с краченца и пелена - ама по -тънка ли?
И аз мисля да се обзаведа с Авент, ама малко по-нататък, в родилния дом ще нося старата си помпа на Нук, която е горе-долу ок
А като си помисля, че май месец ще съм без заплата и лошо ми става.
Кога най-късно трябва да си получим парите?
Официално някъде от 04.05. трябва да изляза в болничен, счетоводителките носят всички документи към средата на месеца по институции, това какво значи - да не се надявам преди средата на юни? #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт