Много важно, някакви си стрии!Нека в коремчето ни Юнче да расте и трупа сили!

• 13 785
  • 281
  •   1
Отговори
# 105
Чорапите си ги обувам странично, понеже вече не мога да се свивам като хората.

Лалето, честно ти казвам, много ме разсмя  newsm62  Не че в нас не сме същата картинка, но като си представих няколко мами накуп в разни странни пози за обличане, събличане, обуване на обувки, ставане от леглото,  luvbed и вече не се сдържах!  smile3532.

За комплекчетата за изписване - в малкия ЦУМ на първия етаж вляво има един щанд за детски дрешки. Там имаше мноог сладурски комплекти за изписване и бяха от порядъка на 30лв преди месец. Досега това е най - евтиното място, на на което съм ги видяла. В Надежда ги има по 50 лева... #Crazy

А за болничните, за съжаление е така.. Дори знам, че при нас ги носят на края на месеца и до месец се получават парите... А защо не помолиш лекаря ти да ти пусне болничния с 4 дена по - рано.   Thinking Все едно терминът ти е бил сбъркан.. Така ще ти ги пуснат в началото на май и де факто, когато изтече месецът ще си вземеш нормално парите.. Помоли го, може и да се съгласи...

Elz, мерси за цените все пак. И на мен ми се струват много евтини  Peace

reni82, според мен трябва да звъннеш направо в НОИ и да проучиш как стоят нещата! Но не вярвам законодателството ни да е такова, че да не можеш да си получиш майчинството, заради счетоводна грешка  Peace Не се притеснявай излишно и просто утре им звънни  Heart Eyes

# 106
Здаравейте мили мамчета,

открих графина на новите лекции С “9 месеца” на училище през април:
Пловдив - 02. 04. 2007г. – 09.30 ч. в ресторант К2 (ул. Цариброд 6) – Василева и Надя Желева, акушерки от Училище за бъдещи майки “МА-МА” ще представят темата “Къпане и обличане на бебето.”
София - 3. 04. 2007г. – 09.30 ч. в пицария Мис Каприз (София, ул. Коста Лулчев 13, зад х. Плиска) – Проф. Борислав Владимиров, д.м.н., Началник на Клиниката по детска ортопедия и травматология при Университетска болница “Проф. Бойчев” ще представи темата “Кога да се консултира бебето с ортопед.”
Бургас - 04. 04. 2007 г. – 09.30 ч. в Пицария Jersey, (Ул. “Вардар” 27), до новия БСУ – Василева и Надя Желева, акушерки от Училище за бъдещи майки “МА-МА” ще представят темата “Къпане и обличане на бебето.”
София - 05. 04. 2007 г. – 09.30 ч. в пицария “Мис Каприз” (София, ул. Кракра 2А) – Вяра Виделова, психолог, подготвителен курс за бременни към САГБАЛ “Шейново” ще представи темата “Детето – неговите желания, фантазии и страхове.”
Варна - 05. 04. 2007г. – 09.30 ч. в Пицария Palazzo Олимпийски клуб, (Ул. Славянска 1-3-5) – Василева и Надя Желева, акушерки от Училище за бъдещи майки “МА-МА” ще представят темата “Къпане и обличане на бебето.”
София - 10. 04. 2007 г. – 09.30 ч. в пицария Мис Каприз (София, ул. Коста Лулчев 13, зад х. Плиска) – Емилия Казълова, акушерка от Училище за бъдещи майки и татковци “Аз, Ти и То”, София ще представи темата “Нормално физиологично раждане.”
София - 12. 04. 2007 г. – 09.30 ч. в пицария “Мис Каприз” (София, ул. Кракра 2А) – Василева и Надя Желева, акушерки от Училище за бъдещи майки “МА-МА” ще представят темата “Първи грижи за новороденото.”
Пловдив - 16. 04. 2007г. – 09.30 ч. в ресторант К2 (ул. Цариброд 6) – Доц. Евгени Генев, д.м.н, педиатър, Председател на Българската педиатрична асоциация ще представи темата “Хранене и захранване на кърмачето.”
София - 17. 04. 2007г. – 09.30 ч. в пицария Мис Каприз (София, ул. Коста Лулчев 13, зад х. Плиска) – Д-р Боряна Слънчева, неонатолог САГБАЛ «Майчин дом», София ще представи темата “Спешни състояния при новороденото. Какво да правим до идването на лекаря?”
Бургас - 18. 04. 2007 г. – 09.30 ч. в Пицария Jersey, (Ул. “Вардар” 27), до новия БСУ – Росица Данкинова, акушерка в МБАЛ Бургас АД ще представи темата “Следродилен период.”
София - 19. 04. 2007 г. – 09.30 ч. в пицария “Мис Каприз” (София, ул. Кракра 2А) – Василева и Надя Желева, акушерки от Училище за бъдещи майки “МА-МА” ще представят темата “Капене и обличане на бебето.”
Варна - 19. 04. 2007г. – 09.30 ч. в Пицария Palazzo Олимпийски клуб, (Ул. Славянска 1-3-5) – Д-р Дарина Добрева, анестезиолог СБАГАЛ «Майчин дом», Варна ще представи темата “Обезболяване на раждането.”
София - 24. 04. 2007г. – 09.30 ч. в пицария Мис Каприз (София, ул. Коста Лулчев 13, зад х. Плиска) – Д-р Татяна Ралчева, специалист по детски болести, Национално сдружение на педиатрите от извънболничната помощ ще представи темата “Хранене на новороденото и на кърмачето.”
София - 26. 04. 2007 г. – 09.30 ч. в пицария “Мис Каприз” (София, ул. Кракра 2А) – Елена Василева и Надя Желева, акушерки от Училище за бъдещи майки “МА-МА” ще представят темата “Уроци по кърмене.”

Курсът се организира от списание “9 месеца” Куверт 2 лв. За допълнителни въпроси – 02/946 13 69

# 107
Чорапите си ги обувам странично, понеже вече не мога да се свивам като хората.

Лалето, честно ти казвам, много ме разсмя  newsm62  Не че в нас не сме същата картинка, но като си представих няколко мами накуп в разни странни пози за обличане, събличане, обуване на обувки, ставане от леглото,  luvbed и вече не се сдържах!  smile3532.

За комплекчетата за изписване - в малкия ЦУМ на първия етаж вляво има един щанд за детски дрешки. Там имаше мноог сладурски комплекти за изписване и бяха от порядъка на 30лв преди месец. Досега това е най - евтиното място, на на което съм ги видяла. В Надежда ги има по 50 лева... #Crazy

А за болничните, за съжаление е така.. Дори знам, че при нас ги носят на края на месеца и до месец се получават парите... А защо не помолиш лекаря ти да ти пусне болничния с 4 дена по - рано.   Thinking Все едно терминът ти е бил сбъркан.. Така ще ти ги пуснат в началото на май и де факто, когато изтече месецът ще си вземеш нормално парите.. Помоли го, може и да се съгласи...

Elz, мерси за цените все пак. И на мен ми се струват много евтини  Peace

reni82, според мен трябва да звъннеш направо в НОИ и да проучиш как стоят нещата! Но не вярвам законодателството ни да е такова, че да не можеш да си получиш майчинството, заради счетоводна грешка  Peace Не се притеснявай излишно и просто утре им звънни  Heart Eyes

Хехе, Еличко, и на мен ми се оправи настроението като си представих картинката Grinning
Но наистина е ужасно да не може да си видиш бедрата от корема като се наведеш, да се задъхваш като уморен змей само от едно връзване на обувките, чорапите - за тях споменах вече Laughing, освен това усъвършенствах техника на обуване с една ръка, докато с другата се подпирам и пазя равновесие Laughing
Абе картинка страшна, на всичкото отгоре коремът не ми е още и огромен, виждала съм на други мами ужасяващи обеми :crazy

# 108
Трябва да ви се похваля мамета  Wink днес купих сладко жълто боди с къси крачоли и бяла шапчица. Както казва баба "Калоян не роден, капа му шият"А за себе си купих сутиен за кърмачки. Вече имам помпа, остана и кърма да имам  Embarassed а за ремонта няма да ви разправям, моя мъж много ме ядосва и аз излизам рано от къщи и меря улиците за да не се скараме. Засега само едно добър вечер сме си казали!А относно шкембаците, не ви знам дали сте правили скоро секс, но аз последния път като правих и се почувствах като пълнена пуйка  Joy Ади не остана още 2 месеца имаме колкото да напазарим и после няма почивка! Wink Прегъщам ви  Hug  bouquet

# 109
не ви знам дали сте правили скоро секс, но аз последния път като правих и се почувствах като пълнена пуйка  Joy

newsm62 newsm62 newsm62 newsm62 newsm62

# 110
  • Пловдив
Здравейте, казвам се Ася от Пловдив съм и моля да ме запишете. Моят термин е на 16.06.- първо бебе.  smile3504

# 111
Здравей на asq82   Sunglasses.Ние с теб не стига че сме наборки,ами и аз горе-долу се очаква тогава да родя,въпреки че термина ми е доста по-ранен. Wink
 За училището на МА-МА наистина не сме се събрали достатъчно и днес курса така и няма да го има.Имам апел да се съберем още няколко мами поне за този,който започва от 16ти.
 И да се включа за дрешките - наистина са ужасно скъпи (особено тук в Младост).Вчера ходихме на пазар със съкровището и майка му (свекървата) и купихме одеалце,пелена и две бодита с къс ръкав,както и едни чорапки (които струваха 1,20лв) и да ви кажа не само че похарчихме към 100 лв (купихме още и аспиратор за нос и една тениска за супер бременна) ,ами абсолютно нищо друго не ми хареса,а наистина обиколихме доста магазини.Малко е притеснително как може да са скъпи тези дрехи,а или да не са приятни за окото,или материята им да е ужасна.
  Аз вчера малко се разстроих,защото преди това излязох да пия сокче с една приятелка и нейния красавец,който навърши 6 месеца и я разпитвах за дрешки,а тя призна че си поръчвала от познати от САЩ,Германия и Виена,защото и излизало по-евтино.Можете да си представите разликата между тези дрешки,колички и пособия и тези,които продават по магазините.
Вие какво мислите?
И моля - дайте имена и адреси на магазини с нормални цени...

Последна редакция: ср, 04 апр 2007, 08:23 от dimitriana

# 112
И моля - дайте имена и адреси на магазини с нормални цени...
Здравейте от мен.
По отношение на магазините, сигурно съм обиколила всички бебешки магазини в София. Евтини има. Вчера бях в един склад в Хаджи Димитър, ул Ильо Войвода. Там ги шият и има магазин. Вчера за 20 лева купих купих: 2 бодите с дълъг ръкав, елече, жилетчица, шапчица, една постелка, чорапки и 2 лигавника.
В Лозенец на Кръста, улицата до Дж.Баучър има друга борса Захитекс. Бодита там има за 3 - 4 лв. и трикото е много добро. Най-скъпата дрешкабеше 7-8.00 лева. Има хавлийки за около 10 лева и пелени /не за повиване, а като за завиване/. Днес ще ходя и довечера ще докладвам какво ново има.
На Ботев и Пиротска, под колоните има два бебешки магазина. И от там съм купила няколко неща. Бодитата май бяха около 4-5.00 лева, български.
За съжаление нямам фотоапарат да снимам, но доста неща сме купили. В седмицата по две, три неща и те някак не се усещат финансово, май  newsm78 Grinning
А вие харесалили сте си колички?

# 113
  • welcome to the Jungle
Добро утро мамита   bouquet!

Цитат
А е ясно, че въздуха поеман от бебето допълнително увеличава коликите, не си ли съгласна?
Кетка, ето благодарение на този трик всички биберонопроизводители наблягат. Аз директно ти казвам, че не мисля така  Thinking. Значи, ако нещата опират до поет въздух с храната, то категорично кърмачетата няма да имат никакви колики. А те не само, че имат, но категорично не е открита каквато и да било връзка между поетият въздух по време на хранене и коликите.
ЗА Коликите е известно, че са физиологичен процес, който настъпва и си тръгва в най-ранния етап от живота на бебето. Черевцата на новороденото са имали една функция по време на развитието на бебо у мама (бебето поглъща амниотична течност, в която плуват косъмчета, лануго и те се натрупват именно в червата на бебето, но не излизат, т.е. бебето не ака, съответно и червата не са "разработени"). Щом се роди, бебето ака мекониум няколо дни и след това стартира истинската преработка на храната, а с нея влизат мнооого бактерии, чревната флора се оформя. И точно това е етапът на коликите, когато се доразвива функцията на червата и се нормализира. Симетиконът като основна съставка на всички анти-колики-препарати, прави "филм" върху стените на червата, а тези мехурчета, които се образуват от разграждането на храната не са въздух, а газ от бактериалната флора, която се храни. Целта на лекарствата е да редуцира газовите мехурчета и с "обезболяващия филм" да ги изведе по-бързо от червата.

Та съвсем образно така протичат коликите и наистина няма шишета, които да имат пряк достъп с образуването или елиминирането им   bouquet.

dimitriana, аз първите дрешки (до към 5-6 месец) на Оги ги пазарувах от складове в Илиянци, където продават на едро. Там има представителства и на ВИС ВИТАЛИС (Пловдивска фирма, която харесвам) и на САЛИ. Аз бях наясно с какво да обличам детето и директно си взимах по 6 бр. от разните комплекти - бодита, ританки, блузки, гащеризони и т.н.
Е, не мога да твърдя, че момчето ми е било най-големият манекен в квартала, но пък винаги е бил облечен с памучни и качествени дрешки. Моята логика е, че в началото на бебето трябва предимно да му е удобно с дрешките и да е чисто. Затова бях на мнение да купувам не скъпи, но качествени дрешки на български производители, да имам винаги 1-2 бройки в повече, приготвени за преобличане. Така хем не съм инвестирала крупни суми за дрешки, които се носят само 2-4 месеца, но не съм и страдала, че моето бебе не е било най-шареното и най-марковото  Crossing Arms.

А ремонтът в нас кипи с пълна сила  Rolling Eyes Кухнята ни е на гола замазка, а вар и теракол има навсякъде  Tired. Парцалът за под ми е пръв приятел, но ... надявам се, скоро да му дадем ГЕЙМ ОВЪР. Днес идват майстори да лепят плочки и дано ги налепят бързо  Praynig, после иде ред и на новата пвц настилка за пода и кухнятаа ще вземе да замяза Joy. ама кога ли  newsm78, щото кат става дума за майстори...мамата си трака. А, забравих и шкафчета има да поръчваме ... и нов хладилник да взимаме, та  Thinking. Нещо последните ми редове все са в бъдеще врме, пък аз обичам да говоря в настояще или в минало свършено  Mr. Green.

Хайде хубав и весел ден, много усмивки и ритничета  Blush

# 114
Здравейте мамита.
Днес също се очертава страхотно временце.Само за разходчица.
Добре дошла Asq82 в нашия отбор.Радвам се че малко по малко отбора се увеличава.
Относно шишета(тъй като ми е за първи път) съм решила да купя 1-2 защото много бих искала да си кърмя бебчо.И искрено се надявам да  ми потрябват по-късно.
Е пожелавам ви лек ден и много нежни ритничета.

# 115
  • Варна
Ася82, добре дошла! Присъединяваш се на финалната права и в разгара на пазаренето, дано ти е приятно с нас и всичко мине нормално!

Лъвичке, енциклопедийо, благодаря ти за поредния урок по биология! Какви неща само научава човек във форума! Че иначе сме го обърнали на рубрика "на пазар". И моето мнение е, че докато бебето е малко, трябва да бъде облечено в памук, да му е топло и уютно, а всичко останало е само за кеф на мама и татко.
Успешно приключване на ремонта и по-полека с парцала, че те седмачетата така се появяват!

Аз нещо съм гроги тези дни. Работата явно ме натоварва, хем няма физически усилия, само психически... Лягам си вечер примерно към 9-9 и нещо, въобще припомних си първите три месеца.

Хайде, мамите, дето са си в къщи, разхождайте се и вместо нас, офисните плъхове, че поне от вас да научаваме къде какво става и какво има.  Laughing Лек ден на всички коремчета!

# 116
Ola на всички юнски мами днес!
asq82 добре дошла при нас  smile3525 newsm51
Ееееееееееех reni82 много съм съгласна за времето навън ама да знаеш само как ти завиждам, че ще се разходиш едно хубаво днес, а аз тука навряна цял ден в офиса  Banghead cry smile3511 smile3515 аааааааааа иде ми да скоча през прозореца само дето от втория етаж най-много да се потроша  newsm62
Мили мами като ви чета и се схващам колко съм изостанала, ами то аз нищо още не съм пазарила за бебче, е то малко трудно понеже все още се крие и не казва какво ще е, но все пак... Rolling Eyes
А само как ме сърбят ръчичките да харча парички.... smile3508 Мерси все пак за полезните идеи и съвети за всички видове шишета и дрешки, мисля си че ще ми е доста забавно по магазините.
Да ви се похваля само  bowuu аз пък супер лесно се прегъвам сгъвам и огъвам все още ... а дано да е така до края  Praynig
Целувки по коремчетата и слънчев ден на всички  Joy

# 117
Едно бързо здрасти и от мен! То не че има какво да пиша, само да кажа как се посмях с Лалето и нейните чорапи smile3532
За бебешките фирми да кажа, че и аз Стефан го обличах предимно от "Сали", както и всички останали фирми (има още няколко), които шият единствено и само от памук. Аз съм малко бръмната на тема качествени и естествени материи и веднага ми се дразни кожата, като сложа нещо изкуствено (то не че се случва де), така че не само бебето, но и цялото семейство обличам така.
Отсега бързам да предупредя бургаските мацки, че към средата на месеца смятам да ходя да пазаря от "Егоист"-а, така че ако има навити - на лични.
Добре дошла на Asq82!  welcome
Да ви се похваля - нали свеки ми беше на гости и освен, че 5 дни го ударих на ултра мързел (тя чисти, готви, разхожда детето и т.н.), ами снощи, като за последно, решила да ми изпече козунаци (резултат - мога да отворя сергия пред блока newsm62) и пекла до полунощ, женицата! Даже ме пита вчера: Нали няма да се разсърдиш, ако опека козунаци? Whistling Викам: Даааа, бе, няма да можеш да ме отсърдиш даже! Joy Сега ще си хапвам страхоооотни домашни козунаци по Великден и страшно се кефя от този факт, че като гледам по магазините какви продават... Sick Дано поне фурните пуснат за празника нещо по-свястно!

# 118
Здрасти и от мен  Grinning

Даааа, виждам, че пазаруването за нашите бебоци е в разгара си  Mr. Green  Супер, само така! Нали трябва да сме подготвени за тях, като се появят  Heart Eyes

Lioness , много благодаря за отговора относно спалните чувалчета и одеалата   bouquet  Точно така и ще направя - няма да купувам чувалче сега, а само одеала и чаршафчета. А, между другото, трябва ли ми нещо като пелена за количката? Или ще го завивам само с одеалце?  newsm78

Имам и питанка към всички мами: как стои въпросът с даването на водичка при новородените? Т.е. дава ли им се? Щото тук не им дават, пък съм чувала, че в БГ им дават и не знам аз какво да правя  Thinking  Тук казват, че майчиното мляко им набавя всичко необходимо през първите месеци, ама аз ... знам ли... Щото нали през лятото е горещо  newsm78
Шоши, МКТ, Мадам, Пикола и другите мами в чужбина, моля напишете и на вас какво са ви казали  Praynig   

Иначе за коликите съм чула, че могат да бъдат редуцирани чрез храната на кърмещата майка - т.е. тя трябва да следи след приемането на кои храни бебчето получава колики (или му се увеличават или намаляват) и съответно да ги избягва. Аз така съм решила, да следя как ще се чувства бебока след съответното кърмене... пък да видим дали ще има резултат.
Кики29, ти беше писала, че си внимавала какво ядеш. Можеш ли да споделиш кои храни си избягвала?  Знам, че е индивидуално, ама все пак...  Hug  Мерси Simple Smile

Мом_ан, така ми се дояде козунак, като прочетох твоя пост.... ще трябва да издиря някоя рецепта и да си умеся... ааааах!  Rolling Eyes

# 119
Босилек,
не, не дават и тук вода на изключително кърмено дете. Естествено на поискване. Акушерката ми, която ме наблюдаваше след раждането каза, че нищо не пречи да пробвам...Е, пробвах, тя я плюеше и си искаше млекце. Също така мит е да се изплаква устата с вода след кърмене, за да не се развие млечница....никога не съм го правила.  Naughty
Все пак ако са някакви адски жеги юни, юли и август бих пробвала да дам. Бебето само си показва всичко, не се шашкай отсега с такива главоблъсканици!

Вчера се представих в болницата, в която ще раждам живот и здраве. Минах през обстоен преглед+изследване на кръв и засега черния дроб е добре. Така си отдъхнах!!! Беба вече гони 2 килца  Heart Eyes А също така според лекарката е възможно и естествено раждане..имам време, ще помисля. Само здраве да е и да излизат живи и здрави бебетата  Hug

Общи условия

Активация на акаунт