Много важно, някакви си стрии!Нека в коремчето ни Юнче да расте и трупа сили!

• 13 788
  • 281
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Здравейте, мами!

Много ще се радвам да се присъединя към вас, макар и на финалната права. Моят термин е на 17.06. Вече излязох в болничен и имам време да се ровя из форумите. Виждам, че обсъждате въпросите, които ме вълнуваха при първата ми бременност, но тогава ми помогна опита на близки и приятелки. Удивително е как нещата толкова бързо се забравят, а и винаги има какво ново да научиш  Simple Smile.

# 121
Здравейте мамчета виждам че сте добре бебетата растат,което е най-важно.Добре дошли на всички нови мами радвам се,че ставаме все повече и повече,и да не забравя най-важното да честитя на Зоя дъщеричката да и е жива и здрава и много силна и скоро да си я вземат в къщи. baby_neutral Аз се извинявам че се позагубих,но имах малко проблеми и полежах в болница бях вдигнала кръвното няколко дена и имам албумин много се потдувам абе направо ужас  ooooh! да се надявам занапред да нямям повече проблеми,защото направо ми омръзна. WhistlingАйде и аз да се похваля с покупките вече бебо си има легълце и един комплект чаршафи даже го монтирахме да е готово стои и чака здраво бебе юни месец.Новата тема е супер да се надяваме този път да съм по-редовна чао засега и много   love001

# 122
Здравейте мамчета!   bouquet
Много благодаря за лекцията на Лъвичката за кърменето и шишетата,че така ще ми е по-лесно да направя избора си. Simple Smile Ей,направо сте изкупили магазините! Joy Аз вече си харесах и количка,и легло ама чакам началото на май ,за да купувам.Пък ме сърбят вече ръцете за дрешките.Какви одеалца или пелени за завиване взимате и отдолу на количката какво се постиля?  newsm78 Ако питам глупости,сори,ама хич не съм в час. #Crazy Исках да ви питам,моето бебе от 2 дне не е така активно като преди и малко ми се увеличиха втвърдяванията на корема,въпреки Магнерота,който пия.Дали трябва да се притеснявам?  Sick  Thinking
Лек ден на всички и добре дошли на новите мами!   bouquet

# 123
Първо, добре дошли на мама Ана и Ася 82!   bouquet Няма значение кога се присъединяваш, важното е да сме заедно до края  Heart Eyes Peace

DjuDjo , май теб ще викам да пазаруваме  Mr. Green Само по отдалечените места на адресите, човек може да се сети, че наистина си обиколила цяла София  Peace

Lioness, мали, мали.. У вас наистина е весело!  Joy  Но пък колко ще ти е хубаво послееее  Heart Eyes

jujata, и на мен ми се харчииии, 2 не виждам  Mr. Green 1, 3, 1, 3, 1, 3  Joy

Ееех, mom_an, кой като тебе  Party

_ШоШи_, браво за хубавите новини от прегледа  Peace

4oko25, добре че се оправяш!  Hug Я кажи сега какво легълце купихте и откъде?  Laughing

abi7v, и моята кукла има такива периоди, но най - добре ако се притесняваш, да звъннеш да лекарката и да идеш да му чуят тоновете или направо да го прегледат  Peace

# 124
  • Sofia
Здравейте мами и бечета

дааааааа вече определено е време за пазар, аз уж съм започнала, но за някои неща изчаквам, че уж ще се мести преди раждането и като понапреднем с обзавеждането ще вземам легла, люлки и т.н. по-големи нещица. Искам да питам обиколилите вече - виждали ли сте хубави спални комплектчета, но искам да  е с обиколник и приятна материя и десен. Нещо много груби ми се струват всички които съм видяла.

Хайде направете организация и за училището на Ма-Ма, аз ще се включа с удоволствие.

# 125
Здравейте и от мен.Днес ходих на 4D ехография в Пловдив и да се похваля , че пак ще имам момченце.Размерите му отговарят за по-едричко бебе . Пъпната му връв се намира при главичката , което леко ме претисни, но доктора каза, че няма проблем . Всичко му е наред на бебето и ни дадоха диск със снимки .Трябваше по-рано да отидем да видим пола, но аз все отлагах. Това е за сега от мен , чао на всички.

# 126
Хе, хе, Лъвичке, ти пак ме смая Grinning Съвсем наскоро четох в едно списание изказване на лекар, че все още не може да се каже с пълна сигурност какво предизвиква коликите  newsm78.

bosilek, аз съм пробвала да давам водичка на малкия и понякога пиеше, понякога не искаше, ще го разбереш и твоето бебенце, няма страшно  Party За моето меню мога да кажа, че не пиех и грам кафе, натурални сокове от кутия, газирани напитки и алкохол, поне първите 2-3 месеца много безкомпромисно  Wink Педиатърката ми беше казала и да не ям ягоди (а те тогава бяха в разгара си  Sick), банани, цитруси, да пия възможно по-малко краве мляко, особено прясно, да не прекалявам със семчестите зеленчуци (домати, краставици, тиквички - умерено) и въобще умерено и със салатите, както и с млечните продукти. Супите и особено бульоните (но не на кубчета разбира се) много добре ми се отразяваха, месо си хапвах нормално, без колбаси, хляб нормално и това се сещам засега. Уфф, наистина всичко е индивидуално и не приемай моите думи като препоръка  Stop  Simple Smile

Мом_ан, блазе ти за козунаците  Heart Eyes

Добре дошли на Ася 82 и Ана  Hug

_ШоШи_ , много добри новини, браво  bowuu

abi7v, моята количка си има нещо като мек калъф на зимния кош, който се пере, предполагам и другите колички са така, не съм се заглеждала...та отгоре върху това нещо постилах чаршафче за колички (продават такива) и завивах с пелена, ако се налага. Продават се и едни като чувалчета за колички, в които се пъха бебето (нещо като испанските одеалца), но не съм ползвала.

mds, аз ще ходя до Артебул http://www.tekaex.com/bg/artikuli.php за чаршафчета, защото мисля оттам да взема и люлка за бебе, легла си имаме достатъчно, иначе има много хубави бебешки комплекти чаршафи на TAC, аз на Емо съм купувала, можеш да ги видиш тук:  http://nani.bg/index.php?cPath=19

# 127
  • Sofia
  kiki29          bouquet     този магазин черни връх непременно ще го проверя, а за ТАС ами аз за Мати и за нас такива купувам, но не знаех че имат бебешки   Embarassed  кой да се сети да провери.
trapezica   хайде и ти към групата на свекитата   Wink

Който може да си го позволи да хапва козуначета, аз ставам все по зле, още кило и нещо и стигам килограмите си от края на 9ти месец с Мати. Колко съм била фина  Crazy   Кики ли беше с малко килограми - тия дни някой писа, направо позеленях от завист.   Mr. Green

# 128
  • Варна
Момичета, утре сутрин съм в Палазо-Варна. Рошава мама с очила. Може и да си закача етикет "Лилибон". Ще се радвам да се запозная с вас!

И ако съм в зелено - то ще е от завист към килограмите на Кики!  Laughing

И Кети - специално за теб - едно по-особено креватче: http://www.ml-matratzen.de/product_info.php?products_id=47

Последна редакция: ср, 04 апр 2007, 19:54 от Lilibon

# 129
Лелеее, само един ден бях без интернет и какво заварвам! Момичета, определено набираме скорост  thumbsup

Първо, едно голямо ЕВАЛЛА на Lioness! Излиза, че съм страдала от заблудата, че коликите се предизвикват от стомаха на бебето! Никога не ми е хрумвало, че може да е от червата  Embarassed Sick А е логично  smile3555
Добре дошли на новите бременелки   welcome дано ви е приятно с нас!
DjuDjonewsm20 за изчерпателната информация за борсите и магазините! Точно ми идва музата да атакувам бебешки дрешки  smile3508

Lioness, честно, скърцам от завист, като виждам как напредвате с ремонта. У нас нищо не е мръднало, вчера пак си поплаках  cry Скъпия като разбра защо, и веднага да ме утеши, че ще успее навреме.. ама аз нали си го познавам.. никога не е бил силен във времевите преценки  #Puppy dog no

jujata, и аз като теб още незнам 100% какво чакаме.. лудница е, хич не мога да реша какво да купувам.. а тоооолкова ми се иска  smile3556 Ето, trapezica вече си минава на 'синя' вълна, а аз  #Crazy

mom_an, мисля, че вадиш истински късмет, че не си софиянка, досега да сме ти задръстили пощата с 'автопокани' за по козуначе  Laughing Искрено ти завиждам за късмета със свекървата, моята последното което донесе бяха цветя за Цветница, които миришеха тооооолкова ужасно  Sick, че милия собственоръчно ги 'екстрадира'  Laughing

За водичката при новородените и на мен ми беше голяма чуденка! Питах Доктор NIVEA Baby, ето тя какво каза:
бебетата са склонни към гъбични инфекции поради дефицит на имунитета имащ значение при гъбични инфекции. Добре е да получи след храненето малко вода, за да не се задържи мляко- добра среда за такъв тип инфекции. При децата, които са на кърма не се препоръчва даването на вода, но да не се забравя, че всяко дете е индивидуално, а крайностите лично аз не ги препоръчвам. Все пак крайният избор е Ваш!
Допълнително моя приятелка с 5-месечно момиченце на изключително кърмене ми каза, че дава водичка след всяко кърмене с лъжичка като бебата веднага я изплювала, но това било достатъчно за изплакване на устичката. Та мисля и аз така да направя, пък да видим.

Ох, като ви чета някои от вас какви проблеми имат с бремеността,... много ми е мъчно  Cry _ШоШи_, 4oko25, и всички останали -  Hug Hug  Praynig  Hug Hug да сте добре и оттук нататък само хубави емоции  Two Hearts

Кажете мами вие смятате ли да пиете лактогонен чай? Струва ми се логично.. хем за кърмата да подпомага, хем на бебо евентуални колики да 'потушава'.. българския съдържал копър, анасон, резене и кориандър... та какво мислите??

kiki29, като те чета как си се ограничавала при кърмене...  newsm78 ми то всичко изброено е единственото, което аз ям  #Crazy Малеее...  ooooh! Поне се надявам таратора да не ми омръзне, че нали копърче има, мисля че така ще помагам на бебо.

mds, и аз зеленея от завист като слушам за килограмите на другите... кръста ме боли все повече, ходя като патица (моичкия мило казва 'като патенце', ама няма кого да заблуди); днес се озорих 2 спирки да измина пеш, такова пъшкане му ударих, после директно се прибрах и в кревата и съм спала 3 часа  ooooh! Лелеее какво ще правя до края незнам!! И как ще се пазарува в 9ти месец ..  #Crazy че то с кран ще трябва да ме разнасят!!
Иначе днес си купих халат за родилното, очаквайте снимки!
Ееее, Lilibon, затапи ме с бързите реакции просто!  Hug

Лека вечер на всички, дано не съм ви досадила с поредния 'роман'  Hug Hug Hug

# 130
Кажете мами вие смятате ли да пиете лактогонен чай? Струва ми се логично.. хем за кърмата да подпомага, хем на бебо евентуални колики да 'потушава'.. българския съдържал копър, анасон, резене и кориандър... та какво мислите??

Много пиех такъв чай и български и на Hipp, никакъв проблем. Peace

kiki29, като те чета как си се ограничавала при кърмене...  newsm78 ми то всичко изброено е единственото, което аз ям  #Crazy Малеее...  ooooh! Поне се надявам таратора да не ми омръзне, че нали копърче има, мисля че така ще помагам на бебо.

Ми много ме стягаше педиатърката на малкия честно да си призная  Blush И аз в началото си мислех, че ще умра от глад и ще ми спре кърмата, но учудващо бързо си намерих начин да хапвам добре (я пълнени чушки, я пиле с ориз, картофи с всичко, супи, спагети и т.н.   Laughing ), обаче допълвам, че майка ми много ми помагаше и с готвенето включително, така че не ми е било кой знае какъв проблем. Освен това аз никога не пия газирано и сокове, защото не обичам и само за кафето и шоколада страдах, но в малки количества всичко е позволено пък  Party

Иначе днес си купих халат за родилното, очаквайте снимки!

Чакам с нетърпение да се покажеш  Sunglasses

Аааа и може да не изглеждат много моите почти + 9 кг, но си се чувствам слонче и това си е  Crossing Arms  Laughing

# 131
Здравейте коремчета!  Grinning
В моето коремче расте Юнче-момиченце  Laughing
И аз най-сетне стигнах до 3Д/4Д ехограф и лекарката потвърди, че ще си имаме здраво момиченце.  Praynig Невероятно щастлива съм и хуквам вече и аз по магазините - само да ми остане малко време от работа (поне до 15 май ще съм на работа, а лудницата и там е пълна и редовно откарвам до 8 на работа, но не се оплаквам).
DjuDjo - кажи моля те къде е тази борса до кръста, че точно там работя и ми е много удобно да мина да поразгледам за розови придобивки  Laughing

bouquet добре дошли на всички нови мамита   bouquet

Лъвицата както винаги е много изчерпателна и полезна с разясненията си   bouquet

Нещо не мога да си събера мислите, простете, ако звуча несвързано.
Лека нощ на всички прекрасни коремчета с малки следки душици, растящи в тях.  Hug

# 132
Eто ме и мен !
След като вчера почти не припаднах в офиса и ме изгониха от там сега съм си в къщи  Cry
Не знам какво ми става....мисля,че Кетката беше казала,че нещо и причернява.Обляха ме топли вълни , изпотих се , пригади ми се и след това загубих равновесие и ми причерняваше и нещо,като че ли въздух не ми стигаше.Шашнах колежките и най-вече милото.
Вчера забърках тестото за сладките и днес с моите 2 щерки + 1 приятелка на голямата ще печем сладки и ще боядисваме яйца.
Кетка и аз ходя като патица особено като ставам от леглото-нещо си чувствам караката изтръпнали сутрин.
А си мисля,че нормално си наддавам още нямам +10кг.
Обачееее корема ми е огромен !!!
Хората като разберат в кой месец съм и ме питат дали не са 2 бебета Simple Smile

И ние още не знаем пола и нищо не съм пазарувала , а и нещо не мога да  се движа много ,много та как ще обикалям магазините - не знам ?!!
Бяхме на разходка в неделя в Пловдив и влязох в магазин ФОКС на главната ,докато голямата мереше някакъв потник и какво да видя - страхотни бебешки дрехи - все едно си на главната във Виена.Естествено се залепих за момичешките дрехи - винаги са ме кефели повече и направо не можеш да се откъсна от тях...имаше беб.дънкова пола , която беше нещо като дънкови гащи за върху памперс ,нооооооо с харбали - от мачкана материя дънкова-каквато е модата за големите.Обаче и цените си бяха повече от европейски !!!!

На новите мамчета ,които са присъединиха  Hug от мен !!!
4оки дано нямаш повече проблеми !!!

Зоя-Алекс честито ти момиченце!!!Много хубаво име сте и избрали !!!
Пиши дали сте добре и как се чувстваш!!!

Ние още не сме избрали конкретно име за бебето -само си гравитираме около няколко!!

Лилибонче, стига с тази работа -те че коремите ни се стягат не е толкова притеснително , но идва момент когато на човек му идва в повече !!

# 133
Добро утро, шушулки 2 в 1  Hug

Ей доживях София да се поизмие  Laughing добре че е дъжда, че ако чакаме на кмета...  Whistling

И аз най-сетне стигнах до 3Д/4Д ехограф и лекарката потвърди, че ще си имаме здраво момиченце.
detrixa, моля кажи къде го тоя 3Д/4Д ехограф, адрес, тел., да де, искам и аз! А със сигурност ли ви казаха, че ще е момиченце? В смисъл, няма повод за съмнение? А плащахте ли и колко? Мерси  Hug

За снимките, момичета, предлагам ви да направим като майските мами - всяка да си направи по една отделна папка за покупките... то не че много сме се засилили да ги снимаме  #Cussing out, само Елз е от редовните, срам !! Хайде бе, мами, да поизплакнем очи!!  Heart Eyes

ох, Краси, направо изтръпнах докато те четох!! Честно иде ми да те 'огъна през коляното' и...  Sick Добре че около теб има грижовни хорица, ама и те са за бой, че чак сега реагират #2gunfire  Стискам палци да си добре  Hug и да се пазиш, ей! Тя работата никога не свършва, а ти си по-важна от нея в момента!!!

На мамите, които не пишат, ще се нацупя.. милички, отчитайте се, че ви мислим!! Ето че parleva пак изчезна, Zoia-Alex и тя нищо не казва за бебата, да не продължавам, че .... мами, не зачезвайте, когато се появи някой проблем, нали затова сме тук, да се подкрепяме!!

# 134
Здравейте ноничета,
Радвам се, че съм ви помогнала  Hug
detrixa, борсата на кръста се казва Захитекс и се намира на Бигла 4, телефона им е 962 34 15.
Вчера бях и казаха, че до няколко седмици ще имат нови комплекчета за лятото. Иначе вече имат по летни бодита, жилетчици, ританки, хавлийки, пижамки.
Има и в розово  Wink

Общи условия

Активация на акаунт