Много важно, някакви си стрии!Нека в коремчето ни Юнче да расте и трупа сили!

• 13 791
  • 281
  •   1
Отговори
# 135
3дравейте,"нови" и "стари" мами Mr. Green Hug
Аz се бях поиzгубила,ама не мога да ви помогна по отно6ение на паzаруването или курсовете zа бременни Sad Да zнаете колко ви zавиждам,че се сре6тате и такива подобни,докато аz си кукувам тук сама и се чувствам като хипопотам,а и така иzглеждам Joy
3а водичка на бебето...Аz не съм кърмила,но вместо вода давах чай zа колики. Тук е съвсем нормално на бебетата да се дава чай...айде 6о6и да помага,как се каzва Fencheltee на български...Бъzи ли е това newsm78 Много съм zле с цветята,подправките и билките EmbarassedПриzнавам си беz бой,че неzнам как се каzват...В чая се слагат и zрънца кимион...много помага на малки бебета при колики Peace

# 136
Добро утро и от мен...

Днес ми е толкова смотано и лежерно, че нямам думи... От няколко дена сме с гости в нас. Единият зет е тука уж да търсим работа за него и моя мъж, че трябват пари..   Hug  По цял ден само пускаме обяви, а той ходи даже да разлепва из квартала.. За утре имат вече едно обаждане - стискайте палци всичко да се нареди!

Днеска мисля да минем край Билата и да потърсим от вашите яйца, Краси  Peace Да видим що за чудо са  Mr. Green Съжалявам да прочета за вчерашните ти проблеми. Дано да е било нещо временно! Но за всеки случай се консултирай с лекарката си непременно  Naughty

Ketkata, аз съм навита за снимките, но май това ще стане по - реално през май, когато масово поизлезем в болничен и се започнат лудите покупки...

Момичета, а кой трябваше да прави списъка с болниците, където ще раждаме?

DjuDjo, а евтин мебелен магазин открила ли си при твоите обиколки? Легълца, кошарки, колички купувала ли си и ако - не, решила ли си поне?

Това е засега... Ще поспя малко на бюрото...  Joy

# 137
банани, цитруси, да пия възможно по-малко краве мляко, особено прясно, да не прекалявам със семчестите зеленчуци (домати, краставици, тиквички - умерено) и въобще умерено и със салатите, както и с млечните продукти.
Лелееее, Кики, верно ли бе? Аз пък изпивах по 1 литър, че и повече, прясно мляко на ден! Както съм казвала и преди, Стефан страдаше от колики веднъж нощно време в продължение на около 3-4 седмици и това беше. Не вярвам да е било от млякото. За сметката на това имах мляко за 2 бебета, само изпивах една чаша мляко и усещах как ми слиза млякото, дори и да бях кърмила скоро. Течности - много и всякакви. Тъй като Стефан е роден през януари, сезона на компотите, изпивах по 1 компот на ден. За ягодите съм съгласна. За бананите обаче не съм - поне не разбирам защо. Цитруси също не смея да ям по много, докато кърмя. Зеле - също не, а аз много обичам. Туршии - не, ама те лятото и без това не се ядат. Не смятам обаче да се лишавам от салатите, само че на мен ще си правя отделно, с по-малко подправки (почти никак).
За водата - аз давах на Стефан по малко между кърменията. Иначе той много пиеше вода, и сега си е така, като си хване чашката, глътка по глътка, празна чашката, пълня я по 3-4 пъти на ден.
Аз онзи ден бях на ехограф, сега пък ми казаха, че "май ще е момиченце" Joy и с мъжа ми вече отворихме къща за залози какво ще е в крайна сметка. hahaha
Ели4ко, успех на мъжа ти с намирането на работа! Стискам палци бързо да си намери и да е добра, че в такъв период сигурно ви е важно! Hug

# 138
Добро утро и от мен...

Днес ми е толкова смотано и лежерно, че нямам думи... От няколко дена сме с гости в нас. Единият зет е тука уж да търсим работа за него и моя мъж, че трябват пари..   Hug  По цял ден само пускаме обяви, а той ходи даже да разлепва из квартала.. За утре имат вече едно обаждане - стискайте палци всичко да се нареди!

Днеска мисля да минем край Билата и да потърсим от вашите яйца, Краси  Peace Да видим що за чудо са  Mr. Green Съжалявам да прочета за вчерашните ти проблеми. Дано да е било нещо временно! Но за всеки случай се консултирай с лекарката си непременно  Naughty

Ketkata, аз съм навита за снимките, но май това ще стане по - реално през май, когато масово поизлезем в болничен и се започнат лудите покупки...

DjuDjo, а евтин мебелен магазин открила ли си при твоите обиколки? Легълца, кошарки, колички купувала ли си и ако - не, решила ли си поне?

Това е засега... Ще поспя малко на бюрото...  Joy

http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=3530 това е нашата количка, другата седмица ще я вземем. А креватче и шкаф за дрешките на бебчо сме харесали в Малечко, но ще го вземе май месец.
Иначе има хубави креватчета в Арбор и Мебел Джен /май така се казваха newsm78/. Магазина на Арбор е на ул. Крум Кюляков /това е успоредна улица на Г.М.Димитров, близо до Драган Цанков/. На Мебел Джен креватчета има най-много в един магазин на Бигла, до Захитекс. В Арбор креватчетата бяха около 150-170 лева, а на Мебел Джен около 200 лева. Не съм 100% сигурна, но около тези парички бяха.

За списъка за болниците - аз ще съм във Втора градска, при д-р Угрински.

# 139
  • София
ЕХО,тук съм ,но само ви 4ета ,но няма какво да напиша.Тези дни по цял ден по4ти съм на вън с мъжлето си търсим кола,но още не сме се спряли на нищо.По то4но ни трябват 2 и за двамата 4е старите си продадохме.Сега сме взели на тате колата-ламята /15 на 100  разход[smilie=smile3514.gif] / . Мьжлето иска да подпишем от както сьм обременена/без джиджи-биджи сега/ и да ми сложи халката ,да му взема фамилията и да си станем като истинско семейство ,а аз  newsm12. На 8 март ми поднесе годежен пръстен- http://www.snimka.bg/album.php?album_id=121048 Аз трябва ве4е да избера кьде ще раждам-да огледам Св.София,Токуда и Шейново. НО НЕЩО ПРИ МЕН НИКАКВА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА НИЩО ОТ ИЗБРОЕНИТЕ НЕЩА smile3507 !

# 140

Mи то началния аз го попълвах и после уж Лъвичката продължи, ама какво стана в крайна сметка..  newsm78 Ако кажете, ще ви 'изловя' кой се е разписвал оттогава.. Лъвичке, ти какво мислиш?

# 141
  • Варна
detrixa, чудесен пръстен! Какво толкова умуваш за сватбата? Колкото по-късно, толкова ще ти е по-трудно и ще имаш по-малко време за смяна на документи.

Краси, мила, пази се ти, няма кой друг да усети точно как сме и да се погрижи за нас! Щерките предполагам са загрижени и ти помагат много, но в един офис на всеки се гледа като на работник, а не като на жена в по-особено положение. Оставяй другите да се справят и си почивай! Лесно ми е да ти го кажа, ама на - и аз съм в офиса и то съм още на етап интервюта. Кой ще обучава новия, не знам, да се оправят някак. То какво да се оправят, ще гледам да заделя сили и време и за това, но ако нямам - ще ги оставя да са сами! А вашите яйца във Варна, не ги намирам. Защо така?

Вчера бях толкова уморена, че тази сутрин си дадох "свободно" и отидох на лекцията на "9 месеца". Отначало ни говориха за стволовите клетки - www.cryo-save.com, а после Елена Василева от училище "Ма-ма" говори за къпане и обличане на бебето. Жената е страхотна презентаторка, акушерка е, приятна на вид, струва си да се слуша. Както ме гледате старо куче, така ми беше интересно да я слушам през цялото време. Не съм съгласна за абсолютно всичко с нея, но то е нормално всяка майка да си има свои методи за някои неща. Силно ви я препоръчвам!

И да се похваля - снощи ми донесоха кошчето, което ми бяха обещали. Сега в спалнята стои една малка плетена магия, тапицирана в бяло, със сини сатенени панделки, довечера ще ви пусна и снимки. Остава само да потвърдят дали наистина ще е момченце.  Laughing

Лек ден на всички и да боядисате най-шарените яйца!

# 142
И мен много ме впечатли тази жена, направо съм възхитена и от нея и от лекцията . . . и от всичко. За мен това беше първото подобно мероприятие и съм все още под въздействието й. Колко много коремчета имаше само  Simple Smile а и едно съвсем мъничко бебоче бяха довели  Simple Smile Lilibon, нали беше обещала да ходиш с табелка  Joy оглеждах се, но никое коремче не ми се стори достатъчно рошаво, че да е лилибонче  Joy аз си дадох по-свободно и от теб и се освободих за целия ден от офиса, но съм планувала още два ангажимента - да пусна най-после една декларация в нап и да си нашаря яйца, само да не ме повали мързел, че в това мрачно време е твърде вероятно  Rolling Eyes

# 143
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Здравейте и от мен, мами!

Аз тези дни също само си попрочитам какво пишете, щото ...  #Cussing out съм на привършване на един голям проект и нямам време. Дай Боже, днес да сложим точка, че вече не издържам.

Да поздравя с  welcome новопрестрашилите се мами и да им кажа, че тук при нас е много весело.

И да кажа на Детрикса да не се чуди - не боли!

Да дам по една виртуална  Hug на момичетата с проблемите - май от тук нататък все по-тежко ще ни става, но - вижда му се края.

Кетка, да от най-редовните съм - страдах много от предразсъдъци, но като почнах - сега не мога да се удържам.   newsm71 Понеже ходя на консултации не в града, в който живея, а в областния център, и използвам всеки път момента да се поразходим с мъжа ми на спокойствие по магазините. Всеки ден за ЖК си го отделяме за нас -   loveuuu
Така се запали милият, че сега е решил следващият път да купим и количката.

Кошарката ще ни е от кумувете.

Пък и да си призная честно, така ми е по-изгодно - да купувам всеки път по нещо.

Както и да е, момичета, ако не успея да открадна някоя минутка - весели празници и до скоро. newsm51 easter

# 144
mom_an, мерси!  Heart Eyes Всъщност става дума за допълнителна работа  Peace И двамата отбират от строителство (брат му само това е работил последните години) и ще ходят по ремонти  Mr. Green

DjuDjo, мерси за инфото!

parleva - само хубави новини!  Hug   bouquet Хайде, не му мислете много... Време ти е.. Да не се наложи от ритуалната зала - в родилната  Joy

Ketkata, ами когато се разберете с Лъвичката, дайте да го направим  Peace

Lilibon - че, ЧеститО за кошчето   bouquet Хайде, дай снимки!  Hug

Момичета, а някой влизал ли е в този сайт и как ви се струват цените и моделите на количките и легълцата ако сте..  http://www.stefi.biz/

# 145
  • Варна
Аууу, какъв пръстен видях на предната страница  Flutter Разкош!

И аз днес бях на лекцията на 9 месеца, ама пак не се видяхме, ей  Crossing Arms Аз на всичкото отгоре си тръгнах по-рано, че бях на преглед. Най-накрая се видяхме с пумпала. 1.3 кг и главичка 78 мм  Shocked как ще излиза не знам. Отговаряме си на седмиците, главично предлежание се очертава, тъй че засега ще се ражда нормално с подготвен екип за секцио за всеки случай.

Лилибон, и аз искам да видя кошчето!

Довечера таткото ще чисти предвеликденско, аз ще боядисвам яйца, а от утре сме с гости и няма да мога да ви пиша много.
За покупките и снимките - ами аз просто още нищо не съм купила  Blush Само кошарка имаме, а не е и докарана в нас още.

# 146
  • Варна
Мая и Светли, жалко че не сме се видели! Аз седях на правоъгълната маса точно пред проектора. Бях с вишнава джинсова риза и с обичайната си рошава коса. Носех си в чантата бадж с надпис "Фен на форум.бг-мама", ама нещо не се престраших да си го сложа.  Mr. Green И аз си тръгнах към 11.30 ч, че трябваше да стигна на работа. Нищо, следващ път ... Явно трябва да си пускаме повече снимки в албумчето, че да се разпознаваме по-лесно.  Laughing

# 147
Ей,започнахте голямото пазаруване!  Heart Eyes
Аз засега купувам само бодита и гащи Simple Smile А Краси-Мира,аз бях с тези топли вълни и прилошаване,но след 5 мин. всичко мина.Но задушаването ми при контракции като съм легнала най-вече наляво си остана. #2gunfire Никой не ми дава и обяснение за това как контракция на матката се отразява в гърлото! newsm78 На 12.04 съм на преглед да видим беба и дано да е в ред.Пък несгодите ще ги търпим!!! Blush

# 148
Здравейте пупи!
Днес е едно такова скапано че направо нищо не ти се прави.За боядисването на яйцата ще ги оставим за събота.
Момичета пазета се защото никой няма да го направи вместо нас си.Искрено се надявам всички да сме добре и по малко да се чуват лоши неща.Макар че то тепърва ни предстои по тежкото но пък крайния резултат си заслужава.
Еli4ko този сайт има интересни предложения за количките(защото ние сами ще си правим кишарката и скрина за повиване).Спрялали си се на нещо конкретно.Вече малко се пообърках с толкова много информация.
Lilibon с нетърпение очаквам да видя кошчето.
Хайде лек ден момичета и приятно боядисване на яйчицата.

# 149
  • welcome to the Jungle
[Ketkata, ами когато се разберете с Лъвичката, дайте да го направим  Peace

Следя за обявените родилни домове, откакто отново поех списъка, но до момента лично аз засичам предположения и вероятности за евентуален родилен дом, а не категоричен избор. Пример:
 мадам Парлева   bouquet Hug :
Цитат
Аз трябва ве4е да избера кьде ще раждам-да огледам Св.София,Токуда и Шейново.

Аз по принцип ще раждам в св. София, но ... има вероятност и да не е там. Още не съм говорила с доктора ми.
Момичета, не възлагайте големи надежди на този списък! Нима ще помните всяка една от нас къде ще ражда  и ще сте наизустили списъка newsm78 или ще тръгнете от стая в стая да разпитвате и подпитвате " А ти влизаш ли в БГ-мама и пишеш ли в юнската тема?" . Идеята за списък е добра, но първо е неприложима ( защото аз залагам, че не повече от 20% от майките ще споделят родилния си дом предвид активността в темата), второ всяка от нас гарантирам, че няма как да разпознае само по 1 никнейм въпросната иначе близка във форума!
Но ще продължа да записвам който се обади.

За ремонта да се оплача - хванахме се с 2ма несериозници!! #2gunfire От 3 работни дни, в които трябваше да са приключили със замаски и плочки, работен беше само 1  #Cussing out. естествено и към този момент плочките са по кашоните, а не на стената. Разтурията се шири из цялото жилище, а днес направихме уговорка с майстор за събота.
Моят мъж е бесен на това времегубене, но няма начин  Tired. Ще стискаме палци до събота и имам големи надежди, че това майсторче ще оправи работата   bouquet.
Иначе, да се похваля купихме си страхотен хладилник, мечтата ни - голям, с долна камера и разни дребни екстри, естествено с малко спонсорство от страна на баща ми  Mr. Green.

А за болницата си взех 4 чифта гащурляци - бабешки, дълбочки, розовки ...ммм да утрепат страстта и на най-пияният затворник  Joy . После ги подарявам на кофинджъра за боклук с огромен кеффф  bowuu. Купих си и джапанки, естествено най-"ефтянките", защото в Св. София преобладава малцинствено-родствените връзки с Индия. На миналото раждане, на мама от стаята й откраднаха - САПУНЕРКАТА!!! Оставили й благородно сапуна, но гепили сапунерката, в която е седял. Та да не предизвиква излишни мераци - съм инвестирала за родилния дом съвсем скромни суми. Сега остава да си стегна багажчето, че първата седмица на 8мия месец изтече  Peace.

Само да спомена на възхитените варненски мами от Елена Василева, че тя е едната от двете акушерки в училище МА - МА   bouquet Страхотна лекторка е, невероятна визия, красноречивост, промотира съвременни методи за отглеждане на бебето  и всичко е супер! Обаче на мен си ми е слабост другата акушерка-лекторка на училище МА-МА - Надежда Желева. Перфектна е просто  във всяко отношение - и научност на обясняването, и страхотни тънкости споделя, и една неточна приказка от нея не съм чула Hug и аз отново при нея ще се запиша на курса, стига да се съберем мамита достатъчно  Blush.

Хубав и усмихнат следобед  Flutter. На който му е криво - да заповяда у нас, да види защо на мен ми е криво и да си тръгне с една широка усмивка, че има и по-лошо от неговото  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт