Списък на необходимите продукти:
2–3 картофа
2 моркова
керевиз колкото 1 малък картоф
200 г замразен грах
листа кисело зеле за сарми
1 ч. ч. олио
1 ч. ч. зелев сок
1 връзка магданоз
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Картофите, морковите и керевизът се обелват, измиват се и се нарязват на дребни кубчета. В дълбок тиган се налива олиото, поставят се нарязаните продукти, заливат се с 1/2 к. ч. вода и се задушават, докато поомекнат. Прибавя се грахът, овкусява се с подправките и се разбърква.
2. От полуготовата плънка се завиват сарми по традиционния начин. Дъното на тенджерата, където ще се варят сармите, се покрива с накълцано кисело зеле. Върху него се редят завитите сарми и се заливат със зелевия сок и вода, колкото да ги покрият.
3. Затискат се с чиния и се варят на тих огън около 30 минути до готовност.